افسارگسیختگی بازار و گرانی اجناس و رها شدن اقتصاد، دمار از روزگار مردم درآورده است؛ جالب آنکه تمام بدنه حاکمیت نیز منتقد وضعیت کنونی هستند؛ از صدر تا ذیل مسئولان نظام، از رئیس جمهور و سایر رؤسای قوا گرفته تا مأمور شهرداری و کارمند معمولی دولتی.
به گزارش «تابناک»؛ اما نکته اینجاست که کسی برای کنترل قیمتها در بازار هیچ حرکتی نمیکند. با اینکه این روزها قیمت ارز به شدت رو به کاهش است، اثری از کاهش قیمتها دیده نمیشود و حتی در برخی موارد، افزایشهایی نیز داشته و گویی بازار واکنش معکوس به اوضاع نشان داده است!
برخی بر این باورند که دلیل این وضعیت، نبود کالا در بازار و ممنوعیت واردات به کشور است و برخی نیز همچنان میگویند، تحریمها عامل اصلی تورم است؛ اما در این میان، عدهای همه چیز را رها کرده و منتظر معجزه هستند تا اوضاع درست شود، حال آنکه فشار همه این گرانیها و تورم بر دوش مردم است. آنان وقتی شب سر بر بالین میگذارند، میدانند، کالایی را که امروز با یک نرخ خریده اند، باید فردا پول بیشتری در ازای آن بپردازند و خلاصه آنکه همه اینها باعث شده تا طاقت مردم طاق شود.
سیدحسن حسینی شاهرودی، نماینده مردم شاهرود و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با تابناک در این باره اظهار داشت: بازار ارز هنوز یک بازار هیجانی است و آثار روانی، به جای آثار اقتصادی در آن حاکم است و هنوز به تعادل نرسیده است. اعتقاد ما این است در صورتی که سیاست کنونی بانک مرکزی و سیاستهای بعدی که ایجاد بازار متشکل ارزی است، به نتیجه برسد، کاهش بیشتری در قیمت ارز خواهیم داشت و امیدواریم که بانک مرکزی این ثبات قدم را در پس تصمیمات خود داشته باشد.
این نماینده مجلس گفت: باید ارز به قیمت واقعی خود برسد، چون در این زمان است که ما میتوانیم بگوییم به ثبات رسیده ایم و چسبندگی قیمتها نیز از بین خواهد رفت و قیمت سایر اجناس هم به قیمت واقعی خود بازخواهند گشت.
وی در ادامه افزود: بسیاری از مواد اولیه که در بازار وجود دارد، مبتنی بر ارز ۱۴، ۱۵ هزار تومان و حتی بالاتر بوده و این شامل کالاهایی که از خارج و یا داخل کشور تهیه میشوند نیز شده و همه برگرفته از قیمت این ارز بوده است؛ بنابراین، تا زمانی که این کالاها تمام شود و دوره جدید برسد و قیمت ارز نیز به ثبات برسد، قطعا شاهد کاهش نیز خواهیم بود.
وی در خصوص کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده اند نیز گفت: متأسفانه مواد اولیه که با این ارز تهیه شده، به دست مصرف کننده واقعی نرسیده و سامانهای نیز برای رصد این موضوع وجود ندارد و مشخص نیست کسانی که ارز ترجیحی گرفته اند، چرا کالا را به قیمت واقعی نمیفروشند!
وی در ادامه یادآور شد: به رغم اینکه در بودجه تأکید شده بود دولت در صورت رصد و کنترل حق دارد از ارز ترجیحی استفاده کند و در غیر این صورت باید ارز نیمایی یه بازار عرضه شود، این کار صورت نگرفته است.
وی در خصوص نظارت بر کنترل قیمتها در بازار نیز گفت: هم اکنون نظارت فیزیکی کارساز نیست و نظارتها باید سیستمی باشد. انحراف ما الان در معاملات کلان است و معاملات خرد آنچنان انحرافی ندارند؛ بنابراین، نظارت هم باید بر اساس معاملات برخط باشد. اگر وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک، تعزیرات و سایر دستگاههای نظارتی متصل به هم باشند ـ که باید هم باشند و این یک تکلیف قانونی است ـ میتواند هر گونه انحرافی را رصد کند، اما متأسفانه این اتفاق هنوز رخ نداده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.