خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره تاثیر روغنهای گیاهی و حیوانی بر سلامت بدن اظهار کرد: به طور کلی روغن ها به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم می شوند؛ آنچه که مورد نیاز بدن فرد است به صورت ترکیبی وجود دارد که بخش اعظم آن را روغن های گیاهی تشکیل می دهند.
به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، وی ادامه داد: روغن هایی که در بدن سنتز میشود ؛ مفید تر هستند و معمولا چربی های ضروری بدن از طریق غذاهای مناسب وارد بدن شده و جذب می شوند در واقع منشا اصلی چربی های مفید بدن روغن های گیاهی هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه درصد بیشتر چربی بدن را روغن های گیاهی نسبت به حیوانی تشکیل می دهند، گفت: ۷ درصد روغن گیاهی و مابقی حیوانی است؛ همه ی روغن های گیاهی میتوانند مفید باشند اما پالم ها این ویژگی را ندارند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه اسیدهای چرب دو دسته هستندکه دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و اشباع هستند، اظهار کرد: اسید های چرب اشباع مفید نیستند، همانند روغن های پالمی که جدیدا افراد در تهیه غذای خود استفاده می کنند و برای بدن بسیار ضرر دارند.
وی افزود: اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون بسیار مفید هستند که بهتر است افراد از این دسته چربی های مفید بیشتر در مواد غذایی خود استفاده کنند، روغن هایی همانند آفتابگردان از آن دسته چربی های اشباع است که اثرات زیان باری به همراه خواهد داشت .
وی متذکر شد: روغنهای غیر اشباع همانند لبنیات یا مغزها که شامل گردو ،پسته، بادام و غیره است بهترین چربیهای ضروری بدن شناخته شدهاند و بدن باید بیشتر این دسته از چربی ها را دریافت کند.
متخصص تغذیه بیان کرد: افراد باید روزانه ۳۰ گرم از چربیهای غیر اشباع را دریافت کند؛ زیرا اسید های چرب غیر اشباع عناصر مفیدی همچون منیریم، ویتامین ها،آهن و غیره را برای بدن تامین میکند که برای بدن ضرورت دارد و تنها توسط روغن های غیر اشباع ایجاد می شوند.
وی متذکر شد: چربیهای اضافی در ناحیه شکم است بنابراین باید از غذای آماده و حتی بستنی ، شکلات و شیرینی هایی که از روغن های پالم تشکیل شده اند، اجتناب شود؛ مهمترین عامل اصلی چاقی همین چربیهای اشباع هستند که موجب بروز مشکلات قلبی و عروقی و دیابت میشود.