مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: از زمان آغاز طرح نسخه نویسی الکترونیک تاکنون نزدیک به ۸۰۰ هزار نسخه به صورت الکترونیکی برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت از طرف موسسات طرف قرارداد صادر شده و توانسته ایم در ۲۵۰ بیمارستان رسیدگی الکترونیکی به اسناد را اجرا کنیم.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، طاهر موهبتی در نشست خبری که در حاشیه نشست هماهنگی و ارزیابی راهبردها و روشهای اثربخش در خدمت الکترونیک سلامت استان گلستان برگزار شد، افزود: یکی از برنامههای سازمان بیمه سلامت این است که تا پایان امسال تعداد بیمارستانهایی که اسناد بستری در آنها به صورت الکترونیکی رسیدگی میشود به ۶۰۵ بیمارستان برسد.
وی درباره اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع الکترونیکی نیز بیان کرد: تعامل سازمانهای بیمه گر میتواند در اجرای نظام ارجاع الکترونیکی و پزشکی خانواده به عنوان یکی از تکالیف برنامههای توسعه کشور بسیار موثر باشد. قدر مسلم حضور سازمان نظام پزشکی، انجمنهای علمی پزشکی و پزشکان در این مسیر تاثیر زیادی دارد.
موهبتی ادامه داد: در زمینه اجرای نظام ارجاع الکترونیکی و پزشکی خانواده به جز زیرساختهای آی تی به تغییر رفتار و زیرساخت اجتماعی نیاز داریم. در این زمینه رسانهها بسیار موثر هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: بر اساس قانون اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده بر عهده وزارت بهداشت است، اما خریدار خدمات سلامت، سازمانهای بیمه گر هستند. برای اجرای نظام ارجاع باید پرداختها مطلوبتر و به موقعتر باشد تا بخش خصوصی هم با این برنامهها همراهی داشته باشند.
وی درباره نظم در پرداختیهای سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: در حال حاضر پرداختی سازمان بیمه سلامت به داروخانهها به خرداد ماه ۹۸ رسیده و ۷۰ درصد مطالبات دانشگاههای علوم پزشکی نیز تا اردیبهشت ماه ۹۸ پرداخت شده است. از سال ۹۷ نیز به طور متوسط ۲ ماه و نیم بدهی به داروخانهها و ۳ ماه بدهی به دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد.
موهبتی گفت: حدود ۴ هزار میلیارد تومان بدهی از سال ۹۷ باقی مانده است و تلاش میکنیم با تخصیصهایی که دولت انجام میدهد، این بدهیها را نیز پرداخت کنیم.
رییس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ادامه داد: در زمینه نظام ارجاع، پرداخت به روز سازمانهای بیمه گر بسیار مهم است و امیدواریم با کمک دولت و مجلس گامهای موثری برداریم.
وی درباره تعداد بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت و همپوشانی بیمهای با سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار همپوشانی بیمهای میان بیمه سلامت و تامین اجتماعی وجود داشت که ۲ میلیون همپوشانی حذف شد و در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار همپوشانی با تامین اجتماعی به علت وجود بیمه روستاییان است و دفترچه روستاییان هر ۵ سال یک بار تعویض میشود. در نتیجه سالانه حدود ۵۰۰ هزار رفع همپوشانی دیگر هم انجام میشود. البته مهمتر از رفع همپوشانی این است که همپوشانی جدید ایجاد نشود و این کار در حال حاضر در دفاتر پیشخوان انجام میشود.