۳ ضرورت تسریع در راه اندازی کارتخوان مطب پزشکان

این طرح بر اساس «قانون مالیات‌های مستقیم» به اجرا در می‌آید که مصوب ۴ اسفند ۱۳۶۶ است و دیر یا زود همگان می‌بایست به اجرای آن تن دهند؛ چه پزشک باشند و چه شاغل در هر پیشه دیگری. دورنمایی که بر اساس آن، هرگونه تلاشی برای تاخیر در اجرای قانون، بیهوده و سوال برانگیز به نظر می‌رسد.
کد خبر: ۹۱۹۸۷۵
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۴ 24 August 2019
|
6710 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
پزشکان کار با کارتخوان را بلد نیستند؟ این سوالی است که چند روزی ست بسیاری با طعنه و کنایه مطرح می‌کنند و مستندشان در این خصوص، نامه‌ای است که با دقت اندک خوانده شده و سو برداشت به دنبال داشته است.

به گزارش «تابناک»، درباره نامه‌ای سخن می‌گوییم که کمتر از یک هفته پیش رسانه‌ای شد و بازتاب وسیعی در فضای مجازی داشت. نامه‌ای با امضای رئیس کل سازمان نظام پزشکی که در آن تاکید شده پزشکان برای استفاده از کارتخوان نیاز به آموزش دارند و تقاضا شده که تا برگزاری آموزش، ثبت کارتخوان را به عقب بیاندازند.

البته این تمام واقعیت نیست، چراکه منظور از الزام پزشکان به استفاده از کارتخوان، پیوستن ایشان به طرحی تازه است که در آن کارتخوان‌ها به اداره مالیات متصل می‌شوند تا فرایند محاسبه و دریافت مستقیم مالیات به اجرا در آید. طرحی که در قالب بند الحاقی تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده است.

بر اساس این مصوبه، تمامی صاحبان حرفه‌ها و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آن‌ها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر می‌شود، مکلف هستند از دستگاه کارتخوان یا پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

بدین ترتیب مشخص می‌شود که این قانون -برخلاف تصورات رایج در این روزها، منحصر به پزشکان نیست بلکه گروه‌های شغلی دیگری را نیز در بر می‌گیرد. مشاغلی که در آن‌ها هم شمار زیادی نتوانسته اند به دلیل برخی مشکلات از جمله مشکلات زیرساختی در اتصال پایانه‌های فروشگاهی به اداره مالیات، مصوبه فوق را اجرایی کنند و نیازمند امهال هستند.

شاید جالب باشد که بدانید برخلاف تصورات شکل گرفته پس از نامه رئیس کل سازمان نظام پزشکی، تعویق طولانی مدت در اجرای این طرح (که می‌بایست از ابتدای امسال آغاز می‌شد) نیز نتیجه فقدان زیرساخت‌های مورد نیاز اجرای این طرح بوده است که موجب شده اجرای قانون به نیمه دوم سال موکول شود و تا پایان شهریورماه مهلت برای پیوستن به آن در نظر گرفته شود.

زمان زیادی که به نظر می‌رسد برای اجرای این طرح کفایت می‌کند و اینجاست که نامه نظام پزشکی برای تمدید مهلت اجرای قانون، عجیب جلوه می‌کند. نامه‌ای که موجب شده برخی تصور کنند این مجموعه به دنبال بهانه تراشی برای فرار از قانون مصوب است، تا جایی که حتی از دستاویز قراردادن آموزش نیز ابایی ندارد.

باور ناصوابی که دستمایه نقد‌های فراوانی شده و حتی به تمسخر و لطیفه سازی با ضرورت نصب کارتخوان در مطب پزشکان نیز رسیده است. تصوری که فرار بسیاری از پزشکان از استفاده از کارتخوان در یکی دو سال اخیر که ماجرا بسیار داغ شده و تاکید فراوان شان بر دریافت وجه نقد و همچنین بحث داغ زیرمیزی گرفتن شماری از پزشکان به تقویت آن منجر شده است.

بر این اساس شاید بهترین تدبیر برای فرار از شائبه‌های مطرح شده و شکل گیری و استحکام باور‌های نادرست در این زمینه، تاکید موکد پزشکان و نهاد صنفی ایشان یعنی سازمان نظام پزشکی بر اجرای هرچه سریعتر مصوبه مجلس، ولو به صورت ناقص باشد. تاکید و ابرام بر اجرای قانونی که می‌بایست در آینده همه صنوف به اجرای آن تن دهند و درست یا غلط، از پزشکان و برخی متخصصان بعضی رشته‌های دیگر شروع شده است.

این دومین نکته کلیدی ماجراست که مجابمان می‌کند از رفتار برخی پزشکان منتقد این طرح و سازمان نظام پزشکی شگفت زده شده و بر ضرورت تغییر رویکرد ایشان تاکید کنیم. اینکه این طرح بر اساس «قانون مالیات‌های مستقیم» به اجرا در می‌آید که مصوب ۴ اسفند ۱۳۶۶ است و دیر یا زود همگان می‌بایست به اجرای آن تن دهند؛ چه پزشک باشند و چه شاغل در هر پیشه دیگری. دورنمایی که بر اساس آن، هرگونه تلاشی برای تاخیر در اجرای قانون، بیهوده و سوال برانگیز به نظر می‌رسد.

به این ملاحظات، درآمد بالاتر پزشکان به نسبت اغلب مشاغل و همچنین میزان تحصیلات این قشر را هم می‌توان افزود، اما فراتر از آن، پیوستن پزشکان به این طرح ویژه از این رو ضرورت دارد که مدتهاست به مطالبه‌ای عمومی بدل شده است. مطالبه‌ای که بسیار همراستا با فعالیت پزشکان به نظر می‌رسد و از این رو، انتظار می‌رود بی وضع هیچ قانون و مقرراتی هم مورد توجه ایشان قرار گیرد و پاسخ بیابد نه اینکه شکل قانونی آن هم با اعتراض مواجه شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
باید ما یک سازمان مستقل برای نظارت بر کار پزشکان داشته باشیم که مدیریتش فقط بر عهده پزشکان نباشه. الان وظیفه اصلی نظارت بر کار پزشکان برعهده سازمان نظام پزشکیه که در واقع انجمن صنفی پزشکانه.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
من پزشکم و با پرداخت مالیات پزشکان کاملا موافقم، بنظرم پزشکان باید درآمدشونو واقعی کنن (ویزیت ۱۵۰ دلار وده تا ۱۵ دقیقه هم باید برای هر ویزیت وقت بذارن، ۴۰درصدم مالیات بدن، مثل بقیه دنیا، اگرم مسئولان باهاشون لجبازی میکنن،اعتصاب کنن تا مردم برن پیش حکیم علفی ودرمان شن!
حمید
|
Canada
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
به نظر من باید سیستم کارتخوان در دفاتر ثبت نیز انجام شود. حدود چهار سال پیش برای دادن وکالتی به دفتر خانه ... مراجعه کردم که پس از پایان انجام کار من گفتم چقدر میشود و در جواب گفتند ۷۵ هزار تومان و به من گفتند که هزینه را به سردفتردار در داخل اتاق پرداخت کنم. من با توجه به اجبار به انجام در آن روز مجبور بودم اینکار را انجام دهم .سردفتر دار گفت هزینه ۲۵۰ هزار تومان میشود و گفت کارتخوان نداریم و بایستی نقدی پرداخت کنید. به نظر من یکی از جاهای اصلی برای ثبت دریافت هزینه ها باید در دفاتر ثبت اسناد باشد تا از سو استفاده اینچنینی جلوگیری شود.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
پزشکان باید مالیات بدهند، پزشکان ایرانی بسیار پولدار هستند حتی چندین برابر پزشکان غربی در صورتی که سرویس دهی و سطح علمی به پایین تری دارند، چون آنجا درآمد های بالا تا 70 درصد مالیات می دهند اما در ایران پزشکان خود را از مردم جدا کرده و تافته جدا بافته شده اند و مانند پادشاهان زندگی می کنند!!!
پاسخ ها
خادم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
حتی یک کلمه از حرفات صحیح نبود. چقدر زشته که با دروغگویی و بی اطلاعی محض سعی بر تخریب وجه
پزشکان زحمت کش رو دارید.
همین شما رو یک پزشک به دنیا آورده که شاید حتی یک بار هم از اون پزشک یادی نکردی و قدردانش نبودی.
خیلی متاسفم برای نگاه کوچک بسیاری از شماها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
تابناک خیلی ممنون. تقریبا بقیه رسانه ها از ترس مافیای پزشکی چیزی در این مورد نمی نویسند. لطفا کم نگه داشتن ظرفیت تخصص پزشکی را هم پیگیری کنید. فقط کافیست یک نمودار از ظرفیت تخصص در مقایسه با دیگر رشته انتشار دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
قدرت نظام اسلامی را در اجرای عدالت نشان دهید.
محمد مجیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
بنده پزشک هستم و بیشتر از 10 ساله کارتخوان دارم
متاسفانه اداره مالیات دائم پیام میدهد کارتخوان نصب کنید و به سیستم مالیات متصل کنید ولی غیر قابل انجام است
نکته جالب این است که حتی کارشناسان اداره مالیات هم قادر به رفع مشکل نیستند و گاها جواب های عجیب میدهند
مثلا تا به امروز کارتخوان های بانک ..به نام شرکت پرداخت الکترونیک .. برای سیستم اداره مالیات تعریف نشده و کارشناس آن اداره میگوید که بانک خودتان را عوض کنید!!!
اسناد قابل ارائه این مشکل را دارم که ارائه کنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
پزشک عزیز دستگاه کارتخوانی که دارید از شرکت خصوصی هست که لزوما وابسته به بانک مورد نظر شما هم نیست شما می توانید از سایر شرکت های خصوصی کارتخوان بگیرید و متصلش کنید به بانک مورد نظرتان پس راه حل این مشکل ساده هست اگر شرکت مذکور مشکلی داره کافیه به شرکت دیگر مراجعه کنید بدون نیاز به تغییر حساب یا بانک.
محمد
|
Spain
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
سلام
آیا خبرنگاران و معلمان خصوصی و کلاسهای کنکور و بازیگران و مداحان و طلافروشان و...هم به ساما نه مالیاتی وصل هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
اونا وصل نباشند دلیل بر این میست که بقیه هم وصل نباشند. کم کم
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
هر پزشک باید در هر روز تعداد خاصی مریض معاینه کند وقتی مریض زیاد است وقت معاینه گاها به یک دهم وقت استاندارد کاهش می یابد و پزشکان به شدت خسته در چنین وقت کمی توان انجام وظیفه درست را ندارند لطفا از حق بیماران دفاع کنید وقت معاینه باید کاملا مشخص شود و رعایت گردد و هر پزشک در هر روز باید تعداد معینی بیمار معاینه کند تا خسته نباشد و بتواند درست به وظیفه اش عمل کند از وزیر بهداشت خواهش کنید دستور دهد تعداد ظرفیت رشته پزشکی را افزایش دهند دارد به بیماران ظلم میشود آنها مثلا پول 20 دقیقه معاینه به پزشک پرداخت می کنند ولی 2 دقیقه هم وقت برای طرح بیماری خود ندارند پزشک خسته عجله دارد تا بیمار را زود بیرون بفرستد تا نفر بعدی بیاید لطفا به داد بیماران برسید تابناک در این مورد هم روشنگری کن بیماران چند دقیقه وقت دارند ؟ چند دقیقه در مقابل چند تومان ؟ لطفا روشنگری کنید
پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
به نکته خوبی درمتن اشاره شده "نظام پزشکی یک انجمن صنفی است " باید یک ارگان بازرسی بااختیارات کافی که اعضای آن پزشک نباشند ایجاد ومشکل را اساسی جل کند. .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
طرح رفع انحصار از پزشکی ایران به کجا رسید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
ما که هر پزشکی رفتیم تا حالا کارت خوان داشته
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟