چه کسی دادخواهی کارگران «هپکو» را مشمول خصوصی‌سازی کرده؟!

از چند روز پیش، شماری از کارگران و پرسنل این مجموعه که از پیگیری برای دریافت حقوق و مطالبات معوقشان نومید شده اند، ترجیح دادند با تجمع در یکی از میدان‌های اصلی شهر، راهی را در پیش بگیرند که پیشتر نیز به کار بسته بودند؛ هرچند این بار نتیجه نداد تا مجبور شوند بار دیگر سراغ راه آهن سراسری رفته و با مسدود کردن آن، توجه همگان را جلب کنند.
کد خبر: ۹۲۰۷۱۷
|
۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵ 28 August 2019
|
9578 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
بیش از یک دهه است، هپکو واگذار شده، ولی کافی است از خصوصی سازی نام ببریم تا نام این شرکت به عنوان مثالی مهم در باب معایب این اقدام خودنمایی کند.

به گزارش «تابناک»؛ به فاصله چند هفته از استعفای مدیر سازمان خصوصی سازی و بازداشت وی و در شرایطی که انبوه پرونده‌های تخلفات مطرح هستند و به دستگیری‌ها و بررسی‌های قضایی منتج شده اند، بار دیگر نام هپکو بر سر زبان‌ها افتاده است.

پرونده‌ یک خصوصی سازی پراشکال که هر چند وقت یک بار با اعتراض کارگرانش به صدر اخبار می‌رسد و توجه همگان را به خود جلب می‌کند؛ درست مانند اتفاقی که از چند روز پیش در حال وقوع است و در سایه بی توجهی مسئولان، در حال اوج گیری و بحرانی شدن است.

از چند روز پیش، شماری از کارگران و پرسنل این مجموعه که از پیگیری برای دریافت حقوق و مطالبات معوقشان نومید شده اند، ترجیح دادند با تجمع در یکی از میدان‌های اصلی شهر، راهی را در پیش بگیرند که پیشتر نیز به کار بسته شده و به نتیجه رسیده است.

اعتراضی که برخلاف تصور کارگران هپکو، راه به جایی نبرد تا معترضان مجاب شوند بار دیگر به سراغ خط آهن شمال-جنوب بروند تا توجه همگان را به اعتراض به حقشان جلب کنند؛ اعتراضی که یک دهه است تداوم یافته تا ثابت شود همه وعده و وعید‌های مسئولان برای حل آن، چیزی بیش از حرف و ادعا نبوده است.

درست مانند فرجام وعده‌ای که دیروز عصر و همزمان با اوج گیری اعتراضات کارگران و بروز برخی حواشی از زبان استاندار مرکزی بیان شد و حکایت از سفر قریب الوقوع وزیر صمت به این استان جهت رسیدگی به اعتراضات دارد؛ سفری که قرار است فردا (پنجشنبه) انجام شود، در حالی که تا به امروز چهار روز از شروع اعتراضات گذشته است.

 

وعده‌ای که در زمان حضور استاندار در جمع کارگران معترض و در مجاورت راه آهن مسدود شده بیان شد و افزون بر آن، یکی از اعضای شورای کار شرکت نیز در جمع معترضان حضور یافت تا از طرف مدیرعامل قول دریافت تسهیلات میلیاردی از بانک و تسویه حساب همه حقوق و معوقات با کارگران طی روز‌های آتی را بدهد.

ناگفته پیداست در صورت تحقق این وعده‌ها نیز، مشکل حل نخواهد شد، همان گونه که پیشتر با تزریق منابعی مالی به این شرکت، مشکل در کوتاه مدت رفع شده و کمی بعد اوضاع به روال سابق بازگشته بود؛ چرخه‌ای که چند بار طی شده تا مسجل شود طی کردن آن بی فایده است.

این در حالی است که دریافت تسهیلات بانکی توسط شرکتی که امور جاری آن دچار اشکال است و توان پرداخت حقوق کارمندان و کارگرانش را ندارد، خطرناک هم هست، چون بر بدهی‌های این مجموعه خواهد افزود. مجموعه‌ای که تا پیش از خصوصی سازی، حال و روز خوشی داشت و از آن تصمیم به این سو، دورانی وخیم را می گذراند.

بحرانی که اگر صد در صد نتیجه خصوصی سازی نباشد، تا حدود زیادی نتیجه آن است و رفع و رجوع آن، نیازمند کنکاشی وسیع و جراحی دردناک است. باز کردن زخم‌هایی که بر پیکر این مجموعه نشسته و هم تولید را در آن تحت تأثیر قرار داده و هم معیشت و آتیه پرسنلش را؛ دو موضوعی که باید برای واگذارکنندگان هپکو اهمیت فراوان داشته باشد و خدشه به آن‌ها قابل قبول نباشد.

به تعبیر بهتر، فارغ از چرایی رسیدن هپکو به این نقطه باید دولتمردان و امثال دستگاه قضا و نهاد‌های نظارتی از مدت‌ها پیش برای حل و فصل ماجرا به این پرونده ورود می‌کردند و ریشه یابی مشکلات و حل آن‌ها را در دستور کار قرار می‌دادند؛ بماند که سهم دولت و سازمان خصوصی سازی و ناظران آن در رسیدن هپکو به این شرایط افزون به نظر می‌رسد.

واکنشی از جنس مسئولیت پذیری که ظاهرا به تدابیر موقتی برای حل مشکلات هپکو و امثال هپکو برای کوتاه مدت و تعویق آن‌ها تا چند ماه و سال تقلیل یافته تا بشود نتیجه گرفت، آنچه خصوصی سازی شده نه فقط این مجموعه‌ها و شرکت ها، که حتی امور مربوط به دادخواهی کارگرانش نیز هست!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
پیشنهاد می کنم پرونده خریدار هپکو موشکافانه بررسی شود، ایشان نه تنها هپکو بلکه شرکتهای بسیار دیگری را در فرایند خصوصی سازی تملک و بدبخت کرد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
خصوصی سازی کلمه ای که لرزه بر اندام کارکنان شرکتها انداخته..ما که هیچ چیزمان مطابق استاندارد جهانی نیست چه اصراری به خصوصی سازی داریم..جز اینکه اموال مردم را به حراج گذاشته جیب یه عده را پرتر کنیم
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
کم نیست بتونی هپکو رو ضررده کنیا حتی پت و مت هم همچین توانی ندارن خیلی تعهد میخواد
نوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
آقازاده های عزیرتر از جان ...
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
یکی از بزرگترین اشتباهات نزدیک به خیانت پس از انقلاب ، مصادره کارخانجات بزرگ و خصوصی و سپردن آن بدست مدیرانی مثلا خودی و بی تجربه و گاها فاسد بوده است
و بعدا نیز با دور زدن قانون خصوصی سازی ، کارخانجات را خصولتی و بیشتر بدست نهادها و ارگانهای غیر پاسخگو و بی تجربه دادند
نتیجه ورشکستگی صنایع نوپا و بیکاری و نابودی تولید و محتاج تر کردن کشور به خارج از کشور بوده است
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
شرکت هپکو را چه کسی خریداری کرده است و چرا خودش را نشان نمیدهدوچرا جوابگو نیست
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
با سلام
مسئولین شرکت میبایست تولیداتشان را مانند شرکتهای خودروسازی بصورت اقساطی به فروش برسانند که هم باعث درآمد شرکت شده و هم جوانان بیکاری که گواهینامه پایه یک دارند و به دنبال کار هستند صاحب یکی از تولیدات این شرکت شده و برای خودشان کار کنند و اقساط را پرداخت کنند. برای این کار، میبایست یا بانکها کمک کنند و تسهیلات با بهره کم به این افراد بدهند و یا اداره کار چند هزار دستگاه را سفارش دهد و به این جوانان دارای گواهینامه پایه یک و جویای کار بدهد. دادن وام بانکی به شرکت برای پرداخت حقوق کارگران خوبه ولی شرکت را مقروض تر میکنه. باید چاره ای اندیشیده شه و سفارش ساخت به شرکت بدهند مثلا اداره جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، وزارت دفاع و ... سفارش چند هزار دستگاه داده و پیش خرید کنند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
شرکت هپکو در سالهای ۸۶ تا ۸۸ هزاران دستگاه انواع ماشین آلات راهسازی و معدنی و ساختمانی را با شرایط اقساطی (دریافت چک و اغلب سفته) به هزاران فرد حقیقی و حقوقی واگذار نموده است.در سالیان گذشته بسیاری از این خریداران تعهدات مالی خود را در سررسید های مقرر بدلایل مختلف که اصلی ترین آن نابسامانی حقوقی و مالکیتی هپکو بوده است، ایفا نکرده اند. مطمین باشید که باید کوهی از چک و سفته سررسید شده در هپکو موجود باشد. کافی است که یک گروه حقوقی کاردان و معتبر مانند اغلب بانکها، شروع به وصول مطالبات کنند و در این صورت حداقل نیمی از مطالبات وصول شده و مشکلات مالی کاملاً حل خواهد شد. دقیقا مشخص نیست که چرا هیچ اقدامی در جهت اخذ مطالبات آن شرکت از هزاران نفر بعمل نمیاید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
باید گفت خودمان سازی نه خصوصی سازی....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
بخش خصوصی در کشور ما دارای مشکلات فراوانی است و این تنها شامل شرکتهای دولتی خصوصی سازی شده نیست. پس به جای ماسمالی قضیه با زیر سوال بردن یک مدیر یا برخی مدیغ، باید مشکلات اساسی بخش خصوصی در کشور ریشه یابی شده و حل شود.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟