پس از حمله جنگندههای اسرائیل به مواضعی در عراق، جریانات سیاسی این کشور، خواهان پاسخ جدی به اقدامات اسرائیل و در ادامه اخراج نیروهای آمریکایی از عراق شده اند.
به گزارش «تابناک»؛ در همین زمینه، «احمد الکنانی»، نماینده ائتلاف «الفتح» خواستار اخراج نیروهای آمریکایی از عراق شد.
الکنانی تأکید کرد که آمریکا به «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق اجازه نمیدهد قانون اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را مطرح کند.
شبکه خبری «الاتجاه» به نقل از این نماینده عراقی گزارش داد که برای تصویب این قانون، نصاب قانونی نیز محقق شده است.
وی تصریح کرد، عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به پرسشی که کمیسیون مشترک بین ائتلافهای «سائرون» و «الفتح» درباره حضور نیروهای آمریکایی مطرح کردند، پاسخ نداد.
الکنانی خاطرنشان کرد، 165 نماینده، قانون اخراج نظامیان آمریکایی را امضا کردهاند که در میان آنان، نام نمایندگان اهل تسنن نیز به چشم میخورد.
این نماینده عراقی، موضعگیری اخیر دولت عراق نسبت به حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به الحشد الشعبی را «زشت» قلمداد و تأکید کرد که این موضع، با حجم این حادثه تناسب ندارد.
وی در پایان اظهار داشت: تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی مستلزم آن است که پارلمان عراق نیز موضع واحدی در قبال آن در پیش گیرد.
«همام التمیمی» نماینده ائتلاف الفتح، هجدهم مرداد ماه گذشته تأکید کرد که عراق نیازمند تصویب قانونی برای اخراج نظامیان از این کشور نیست و در این زمینه، بغداد توافقی با واشنگتن دارد که تأکید می کند، عراق هیچ نیازی به نیروی جنگی (خارجی) ندارد.
وی تصریح کرد: نخست وزیر عراق میتواند اگر این کشور نیازی به مستشار نظامی داشته باشد، این درخواست را مطرح کند و مسئولیت اخراج نیروهای خارجی از عراق بر عهدهعبدالمهدی است و برای انجام آن، به هیچ قانونی نیاز نیست.
پیمان نظامی با کشورهای مخالف آمریکا
یکی از نمایندگان پارلمان عراق گفت: بهترین راه برای درهم کوبیدن آمریکا و رژیم صهیونیستی، تقویت روابط با کشورهایی است که با آمریکا اختلاف دارند. به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز، منصور البعیجی از ائتلاف دولت قانون روز چهارشنبه گفت: بهترین پاسخ برای ضربه زدن به آمریکا و اسرائیل، تقویت و تحکیم روابط با کشورهایی است که اختلاف هایی با آمریکا دارند.
این نماینده پارلمان عراق به ضرورت اتحاد و پشتیبانی همه احزاب و جناح ها برای حفاظت از کشور در برابر گونه حملات خارجی تأکید کرد.
البعیجی با اشاره به اینکه گرایش به سوی تقویت روابط با کشورهای بزرگی مخالف آمریکا و تشکیل ائتلاف با آنها بهترین پاسخ برای ضربه زدن به آمریکا و اسرائیل است، گفت: باید این را در نظر داشت، آمریکایی ها کسانی هستند که رژیم صهیونیستی را تحت پوشش قرار دادند و حامی آن هستند.
وی خاطرنشان کرد، اصرار اسرائیل و اقدام به هدف قرار دادن پایگاه های نظامی در داخل خاک ما در خلأ صورت نگرفته است، بلکه این حملات با نظارت و موافقت آمریکا و گشودن حریم هوایی عراق برای آنان صورت گرفت و آمریکایی در حمله به خاک ما شریک هستند.
این نماینده پارلمان تأکید کرد: رؤسای قوای سه گانه نباید تنها به محکوم کردن این تجاوز آشکار بسنده کنند و باید در مسیر تشکیل ائتلاف با کشورهای بزرگ برای تأمین حمایت بین المللی از کشور ما باشد؛ بنابراین، دولت عراق باید در این مسیر گام بردارد و رؤسای دیگر قوا نیز باید با کنار گذاشتن اختلاف ها از اقدام دولت حمایت کنند.
از سوی دیگر، «مهدی تقی الامرلی» نماینده ترکمان در پارلمان عراق گفت، فرماندهان الحشد الشعبی و گروه های مقاومت اسلامی عراق در دیدار با رؤسای سه گانه عراق طرح لغو توافقنامه راهبردی با آمریکا - به خاطر نقض های مکرر آسمان عراق - و به جای آن امضای توافقنامه راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند.
برخی رسانه های عراق در این خصوص نوشته اند، در این جلسه پیشنهاد شد که این مسأله در پارلمان عراق مطرح شود تا روند قانونی خود را طی کند.
مهدی الامرلی در ادامه گفته است، درخواست های مطرح در این جلسه حول عقد توافقنامه راهبردی با سه گزینه بود که جمهوری اسلامی ایران در اولویت قرار داشت و بعد از آن اتحادیه اروپا و سپس روسیه قرار دارند و در عوض توافقنامه راهبردی با آمریکا ملغی اعلام شود.
این در حالی است که برخی رسانه های عراقی گفته اند، رؤسای سه گانه از ایده لغو کامل توافقنامه راهبردی با آمریکا حمایت نکرده و بر این باورند حذف این توافقنامه، عراق را در موضع تقابل با آمریکا قرار می دهد.
«ابومهدی المهندس» نایب رئیس تشکیلات الحشد الشعبی در بیانیه سابق خود پیرامون انفجار انبارهای مهمات الحشد الشعبی گفته بود که آمریکا به جای حفاظت از عراق در برابر داعش، سرگرم جمع آوری اطلاعات از توانمندی های الحشد الشعبی شده است.
بیزاری در عراق اخیرا در اعتراض به حملات به پایگاه ها، زاغه ها و نیروهای الحشد الشعبی علیه آمریکایی ها به شدت بالا گرفته و برخی بار دیگر ضرورت پایان بخشیدن به حضور نیروهای امریکایی را در عراق مطرح کرده اند.
طی یک ماه گذشته، چهار انبار سلاح الحشد الشعبی عراق در معرض انفجار قرار گرفته که بسیاری از ناظران احتمال حادثه بودن آن را نفی و بر عمدی و مشکوک بودن این رویدادها به ویژه تکرار آن تأکید می کنند.
برخی ناظران و مسئولان عراقی این حملات را کار آمریکا و اسراییل و از طریق حملات هوایی با پهپاد دانسته بودند.
در آخرین مورد نیز یکشنبه شب، دو هواپیمای بدون سرنشین به یک مقر الحشد الشعبی در نزدیک مرز سوریه در استان الانبار شلیک کردند که طی آن دو نیروی الحشد از جمله یک فرمانده میدانی به شهادت رسید و دو خودروی این نیرو نیز منهدم شد.
سازمان الحشد الشعبی عراق در اطلاعیه ای به صراحت اعلام کرد، حمله یاد شده از سوی هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل و با پوشش هوایی نیروهای آمریکایی (مستقر در عراق تحت پوشش ائتلاف مدعی مبارزه با داعش ) انجام شد.
در این اطلاعیه تصریح شده است، حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل با پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی و یک بالون تجسسی در جاده عکاشات - القائم 15 کیلومتری مرز سوریه صورت گرفته است.