بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت نان در نانوایی ها در سکوت مسئولان نوساناتی داشته است، در حالیکه مدیر عامل اتحادیه نانوایان این موضوع را تکذیب می کند.
به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، با وجود ثبات قیمت نان در ۵ سال گذشته و افزایش هزینههای تولید نانوایان به شدت معترضند و میگویند که برای جبران هزینهها چارهای جز کاهش وزن چانه ندارند که این امر به سبب تولید نان بی کیفیت در افزایش دورریز تاثیر به سزایی دارد و در مقابل مسئولان امر به سبب آنکه نان قوت اصلی بسیاری از اقشار جامعه به شمار میرود در شرایط فعلی اقتصاد حاضر به افزایش قیمت آن نیستند که ادامه این روند دیگر رمقی برای ادامه تولید نمیگذارد.
تکذیب افزایش قیمت نان در نانوایهای یارانه پز
بیژن مقدم مدیر عامل اتحادیه نانهای سنتی کشور با تکذیب قیمت نان در نانواییهای یارانه پز گفت: اگر چه دولت نرخ جدید قیمت نان را از سال ۹۳ تا کنون اعلام نکرده است، اما نانوایان یارانه پز اقدام به افزایش خود سرانه قیمت نکردهاند در حالیکه نانوایان آزادپز مجازند مطابق با برآورد هزینهها قیمت نان را تغییر دهند.
او افزود: با وجود آنکه طی سالهای اخیر تغییری در قیمت گندم و آرد نانواییهای یارانه پز ایجاد نشده، اما هزینههای جانبی اعم از کارگر خمیر مایه، اجاره بها، آب برق، گاز و ... افزایش چشمگیری داشته است که با وجود ثبات درآمد نانوایان، دیگر ادامه روند تولید میسر نخواهد بود.
مقدم با اشاره به اینکه طی ۶،۵ سال اخیر تورم و هزینههای تولید به طور سرسام آوری افزایش یافته است بیان کرد: در سال ۹۴ تورم ۱۲ درصد، سال ۹۵، ۹ درصد، ۹۶، ۱۰ درصد، ۹۷، ۳۷ درصد و ۹۸، ۴۰ درصد افزایش یافته که مطابق با آن سایر هزینههای تولید اعم از کارگر و ... بالا رفته؛ در حالیکه تغییری در درآمد نانوایان ایجاد نشده است و حال جای این سوال مطرح است که نانوایان در چنینی شرایطی چه طور میتوانند به تولید ادامه دهند.
به گفته وی از دولت مردان انتظار داریم که نرخ جدید را هرچه سریعتر اعلام کنند تا نانوایان بتوانند به تولید ادامه دهند؛ چرا که دیگر از درآمد نانوایی چیزی برای نانوایان باقی نمانده است.
مدیر عامل اتحادیه نانهای سنتی با اشاره به اینکه قیمت نان با احتساب تورم و هزینه تولید سالهای قبل باید بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یابد بیان کرد: از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که هر چه سریعتر وارد عمل شوند و قیمت نان را ابلاغ کنند در غیر این صورت شاهد آشفته بازار در این حوزه خواهیم بود.
او ادامه داد: اگر چه قرار بود نرخ جدید نان ۲۰ مرداد به طور رسمی اعلام شود، اما تا کنون مسئولان امر قیمتهای جدید را ابلاغ نکردهاند و همچنان نانوایان در چشم انتظاری به سر میبرند.
مدیر عامل اتحادیه نانهای سنتی ادامه داد: با وجود آنکه از سال ۹۳ تا کنون قیمت نان تغییری نداشته است جای این سوال مطرح است که چه کسی میتواند هزینههای خانوار نانوا را تامین کند به عنوان مثال یک نانوایی لواش روزانه ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰ نان تولید میکند که در صورت فروش کل درآمدی بالغ بر ۶۰۰ هزار تومان دارد که با کسر هزینههای برق، کارگر خمیر مایه و ... چیزی برای نانوا باقی نمیماند که بتواند به معاش خود ادامه دهد؛ با این وجود میتوان گفت نانوایان از اقشار کم درآمد جامعه هم ضعیفتر هستند.
افزایش قیمتی برای نانهای فانتزی نداریم
محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم صنعتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه افزایش قیمتی برای نانهای فانتزی در سال جدید نداریم اظهار کرد: با توجه به ثبات قیمت مواد اولیه به ویژه آرد برنامهای برای افزایش قیمت نان نداریم مگر آنکه دولت بخواهد تغییری در قیمت نان ایجاد کند.
او افزود: قیمت بسیاری از مواد اولیه همچون خمیر مایه روغن و نایلون به شدت در بازار افزایش یافته که وارداتی بودن یکی از عوامل این گرانی به شمار میرود.
کرمی قیمت نان باگت را ۲ هزار و ۵۰۰ نان بربری ۲ هزار نان ساندویچی ۱ هزار و ۵۰۰ و همبرگر ۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با رشد زندگی شهرنشینی تولید و مصرف نانهای حجیم و نیمه حجیم در کشور رونق گرفته است.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم صنعتی با اشاره به اینکه وزارت صمت و سازمان حمایت بر قیمت گذاری نان رضایت کامل دارند تصریح کرد: بر این اساس از مردم تقاضا داریم که در صورت مشاهده هر گونه تخلف با شماره ۷۷۱۹۴۰۲۸۹ یا سامانه ۱۲۴ تماس بگیرند.