کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار روند خود را کما فی السابق حتی بر اساس وضعیت اطلاعات میان دوره ای شرکت ها و صنایع که غالب آنها با رشد و سودآوری توامان بوده اند، ادامه خواهد داد ولی ممکن است شیب روند صعودی کمی ملایمتر شود و بازدهی 60 درصدی که در پنج ماهه اول سال اتفاق افتاد در ادامه سال وجود نداشته باشد.
به گزارش نبض بورس، این روزها شاخص کل بورس در حال شکستن رکوردهای جدید می باشد و روز گذشته هر چند بازار روند آرامی را در صعود آغاز کرد اما در پایان ساعات معاملاتی شاخص کل توانست با سبزپوشی و قرار گرفتن در قله 286 هزار واحدی رکورد دیگری را ثبت کند.
به گزارش نبض بورس، برای بسیاری از افرادی که هم اکنون در بورس فعالیت می کنند یا قصد ورود به بورس را دارند، شاید این پرسش مطرح باشد که روند صعودی شاخص کل تا کی و کجا ادامه خواهد یافت و در نیمه دوم سال حال و هوای بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس در خصوص وضعیت روند شاخص کل بورس گفت: اتفاقاتی که در بازار پایه پیش آمد در حقیقت یک شوک مثبت موقتی را در نمادهای پروزن و تاثیرگذار بر روی شاخص ایجاد کرد.
وی ادامه داد: کما اینکه عده ای شاید زودتر از تصمیماتی که قرار بود اتخاذ شود، آگاه بودند و شروع به فروش سهام خود کردند و قسمتی از نقدینگی بازار پایه به نمادهای حاضر دربورس و یا بازارهای اصلی و فرعی فرابورسمنتقل شد.
آقابزرگی افزود: اما من فکر می کنم که مجموعه سهام اعم از بازار پایه یا بازارهای فعال در بورس و فرابورس به جهت نبود زمینه های سرمایه گذاری و به منظور جلوگیری از کاهش ارزش پول و پس انداز و احیاناً بهره مندی از سودآوری سرمایه گذاری در بورس همچنان روند صعودی داشته باشند. لذا بازار روند خود را کما فی السابق حتی بر اساس وضعیت اطلاعات میان دوره ای شرکت ها و صنایع که غالب آن ها با رشد و سودآوری توام بوده اند، ادامه خواهد داد ولی ممکن است شیب یکم ملایمتر باشد و بازدهی 60 درصدی که در پنج ماهه اول سال اتفاق افتاد در ادامه سال وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه چند ماه پیش بسیاری از کارشناسان از جمله خود من شاخص کل 300 هزار را خیلی دور از ذهن تلقی نمی کردیم و الان شاخص در یک قدمی این عدد قرار گرفته است و کاملاً هم این مسئله توجیه دارد، ادامه داد: البته ممکن است گاهی اوقات نیز به دلیل تصمیماتی که در اعمال قوانین معاملاتی اتخاذ می شود تا حدودی یک شوک موقتی نیز ایجاد شود اما جای نگرانی وجود ندارد.
آقابزرگی گفت: اطمینان دارم بازار پایه هم که در حال حاضر مشکلاتی در آن وجود دارد و برخی در آن متضرر شده اند، جایگاه خود را پیدا خواهد کرد و مسئله فیصله خواهد یافت و جای هیچ گونه نگرانی و مشکلی نیست.
موثر بودن سیاست های اقتصادی در صورت همسویی با سیاست های ارزی
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش خبرنگار نبض بورس که اگر موانع صادرات فولاد برداشته شود پیش بینی شما از وضعیت شرکت های فولادی چه خواهد بود؟ گفت: برای پاسخ به این پرسش من در ابتدا یک پدیده کلی را در خصوص سیاست های توسعه ای اقتصادی یاد خواهم کرد و آن این است که جنگ تجاری که در سطح دنیا بین اروپا، آمریکا و چین در حال رخ دادن است، به جهت حمایت از تولید، صنعت و صادرکننده می باشد و آنها با این هدف عامدانه و با برنامه ریزی پول ملی خود را در مقابل سایر ارزها تضعیف می کنند.
آقابزرگی ادامه داد: در حقیقت به شکلی این واقعه در حال رخ دادن است که هر یک از طرفین به دیگری پیرامون این تضعیف عامدانه پول ملی اعتراض می کنند. لذا من فکر می کنم ایجاد موانع صادراتی بجز آثار محدودیت برای صادرکننده و تولیدکننده و افزایش کیفیت ممکن است نتایج دیگری را در پی نداشته باشد و در بلندمدت و میان مدت آثار منفی اتخاذی چنین سیاست هایی را خواهیم دید.
وی افزود: صنعت فولاد نیز به همین شکل است. اگر به عنوان مثال تا پیش از این شرکت های مصرف کننده فولاد و ورقه های فولادی به شرکت هایی مانند فولاد مبارکه اعتراض می کردند که چرا شما صادر می کنید؟ دلیل این بود که آن موقع ارزش صادرات وجود داشت اما الان به یک نقطه ای رسیده ایم که آن شرکت علیرغم آن که می تواند محصول خود را با نرخ بالاتری در خارج از کشور بفروش برساند آن را در داخل کشور به فروش می رساند. چرا؟ چون هم محدودیت مبادلات پولی دارد و هم نرخ ارز، نرخ مناسبی نیست. بنابراین به نظر من یک سیاست اقتصادی توسعه ای با برنامه بلندمدت و میان مدت، همراه و هم سو با سیاست های ارزی، بسیار می تواند موثر باشد و من امیدوارم مسئولین امر این تصمیمات را به نحو صحیحی بگیرند و به اجرا در بیاورند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.