سال هاست یک راز حمله ویروس و بدافزار «استاکس نت» علیه تأسیسات هستهای ایران، ذهن بسیاری از کارشناسان امنیتی را به خود مشغول کرده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از یاهو نیوز، همچنان این پرسش مطرح میشود که چگونه ایالات متحده و اسرائیل بدافزار خود را روی سیستمهای رایانهای در تأسیسات غنی سازی اورانیوم بسیار امن نصب کردند؟
یاهو نیوز در ادامه فاش کرد، چهار کشور فرانسه، آلمان، هلند و انگلیس برای حمله ویروس استاکس نت به تأسیسات هستهای ایران با اسراییل همکاری کردند.
ویروس استاکس نت در نمونه اول آن، به منظور خرابکاری در برنامه هستهای ایران در سال ۲۰۰۷ راه اندازی شد و به طور موثر آغازگر جنگ سایبری و دیجیتالی در قرن ۲۱ بود.
بر اساس گزارش ها، شخصی که چنین بدافزاری را به تأسیسات هستهای ایران انتقال داد جاسوسی بود که از سوی سازمان سیا و موساد استخدام شده بود.
بنا به ادعای چهار منبع اطلاعاتی، یک مهندس ایرانی استخدام شده از سوی سازمان اطلاعات هلند (AIVD) به دولوپرهای آمریکایی گفت، کدهای هدف مورد نظر را به سیستمهای سایت نطنز از طریق یک فلش USB منتقل کنند.
در سال ۲۰۰۴ از هلندیها خواسته شد که به موساد و سیا برای ورود به تأسیسات کمک کنند. سه سال زمان برد تا یک مهندس مکانیک شاغل در نطنز این سلاح دیجیتالی را به سیستمهای هدف منتقل کند.
نه سیا و نه موساد به سؤالات یاهو نیوز درباره این اطلاعات پاسخ ندادند. سازمان اطلاعات هلند (AIVD) نیز از اظهارنظر درباره دخالت خود در این عملیات خودداری کرد.
این عملیات مخفی که با نام عملیات «بازهای المپیک» مشهور است، نه برای نابود کردن برنامه هستهای ایران، بلکه برای اخلال در آن برای مدتی جهت خرید زمان تحریمها و دیپلماسی انجام شد. این استراتژی در کمک به ورود ایران به میز مذاکره موفقیت آمیز بود و در نهایت منجر به توافق با این کشور در سال ۲۰۱۵ شد.
عملیات بازیهای المپیک عمدتاً یک مأموریت مشترک آمریکا و اسرائیل بود که طبق گفته منابع آگاه، سه کشور دیگر نیز در آن نقش داشته اند. از این روی، نام رمز پنهانی به نماد پنج حلقه مشهورترین رویداد ورزشی بین المللی در جهان گره خورده است. دو بازیگر از سه بازیگر شرکت کننده دیگر هلند و آلمان بودند. اعتقاد بر این است که بازیگر سوم فرانسه است؛ هرچند سرویس اطلاعاتی انگلیس نیز احتمالا نقش ایفا کرده است.