تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
مصائب حسن روحانی از نگاه یک روزنامه
محمد قوچانی، در روزنامه سازندگی نوشت: صبر ایران از زمان خروج آمریکا از برجام یک صبر راهبردی بوده است. در حالی که در آغاز به نظر میرسید جمهوری اسلامی بلافاصله یا در فاصله حداکثر پانزده روزه از برجام خارج شود، ایران صبر کرد تا اروپاییها میزان وفای به عهد خویش را نشان دهند. این صبر را شخص رئیسجمهور روحانی شخصا مدیریت میکرد و البته از نمایش اقتدار سیاسی و نظامی ایران هم ابایی نمیکرد.
فیلمی که حتی از ۵۰۰ هزار تومان هم کمتر فروخت
در هفته اخیر فروش بسیار کم فیلم تازه اکران شده «صدای منو میشنوید؟» ساخته صادق پروینآشتیانی حسابی در بین اهالی سینما و مخاطبان سروصدا به پا کرده است. اکران این فیلم از روز چهارشنبه ششم شهریور در سینماهای سراسر کشور آغاز شده است و با گذشت شش روز از اکران، تنها توانسته نظر ۳۹ مخاطب را جلب کند که حاصل آن فروش ۶۱۵ هزار تومانی بوده است.
سفارش به ترامپ درباره جنگیدن با ایران
علمالهدی گفت: انسانها برای اجرای احکام، ارزشهای دینی، مقابله و جنگیدین با ارزشهای ضددینی تا مرز جان دادن میایستند. نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس همین اندیشه بوجود آمده و مردم ایران نیز این اندیشه را پذیرفته اند که شاهد آن هشت سال جنگ تحمیلی است. طبق این تحقیقات، به ترامپ سفارش شده که اگر میخواهید به سرنوشت صدام دچار نشوید با ایران نجنگید. دشمنان نیز این حقیقت را درک کرده اند که مبنای فکری و ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی ایران مقاومت در برابر جریان قدرت و ثروت است. /ایرنا
اصلاحطلبان منتظر معجزه نباشند
مهاجری، فعال اصولگرا گفت: اگر راه دیپلماسی جدیدی باز شود به نفع اصلاح طلبان در انتخابات مجلس خواهد بود، اما آنها منتظر معجزه نباشند. فکر میکنم مجموع ائتلاف کارگزاران با حزب اعتدال و توسعه و برخی احزاب کوچک اصلاح طلب روی ارائه یک فهرست مشترک توافق کنند. البته اصلاح طلبان به دلیل موضوع تأیید صلاحیت نامزدها شاید نتوانند تا روزهای آخر به جمع بندی مشخصی برسند که چگونه لیستی ببندند. در بین اصولگراها خیلی دورنمای روشنی ندارم. به نظر میآید جبهه پایداری و ایثارگران شاید به لیست واحدی برسند. البته اصولگرایان در این دوره دنبال آن هستند که اگر به یک فهرست واحد نرسیدند و ۵ لیست خروجی آن جریان بود، دوسوم این لیستها با هم مشترک باشد که این یک گام رو به جلوست. /نامه نیوز
خانم نماینده: تا ساکت نشوید حرف نخواهم زد
زمانی که حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای بیان نطق پشت تریبون قرار گرفت، وکیلی عضو هیأت رئیسه مجلس به شوخی خطاب به او گفت: صرفهجویی در وقت بر شانس رأی میافزاید. پروانه سلحشوری که در مخالفت با مونسان پشت تریبون قرار گرفته بود وقتی با همهمه و سروصدای نمایندگان روبه رو شد، خطاب به مسعود پزشکیان، که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: آقای رئیس تا نمایندگان ساکت نشوند ادامه نمیدهم. پزشکیان هم با مزاح خطاب به او گفت: الان که خیلی آرامتر از ابتدای جلسه هستند. شما بخوانید. سلحشوری، اما بر حرفش اصرار کرد و گفت: من ادامه نمیدهم.
پاسخ جالب آیتالله به پیشنهاد پذیرش ریاست قوه قضاییه
محمد هاشمی رفسنجانی گفت: بعد از آنکه دوره ریاستجمهوری آقای هاشمی تمام شد، رهبر انقلاب به او پیشنهاد ریاست قوه قضائیه را دادند. آقای هاشمی به رهبری گفت که اگر من رئیس قوه قضائیه بشوم تمام زندانیان را آزاد میکنم، زیرا از زندان بدم میآید. آیا او با چنین روحیهای میتوانست باعث دستگیری اعضای نهضت آزادی شده باشد؟ /نامه نیوز
ماجرای عجیب تلاش بحرینیها برای دستگیری علی دایی!
محمود رضایی مستندساز فوتبال، درباره باخت سه بر یک به بحرین برای جام جهانی ۲۰۰۲ گفت: شب بدی برای همه بود. من فکر میکنم که ما نباید این همه مدت آنجا میماندیم. استادیوم تایلند آتش گرفت و بازی عقب افتاد. ما در فرودگاه بودیم و اینکه ۹ روز آنجا بودیم ضربه زد. درباره تلاش ماموران برای دستگیری علی دایی بعد از بازی گفت: او خیلی غیرتمند است و اعتراضات بسیاری داشت. گارد ویژه آمد که او را ببرد. تیم خبرنگاری حمایت کردند و گفتند بدون ایشان پایمان را از زمین بیرون نمیگذاریم و نمیرویم.
عصر جدید نه داورانش داورند، نه مجری اش مجری است، نه استعدادیابی میکند
سیدرضا اورنگ، منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به برنامه «عصر جدید» گفت: داوران یک مسابقه باید افراد متخصصی و هنرمندی باشند که مخاطب آنها را باور کند. احسان علیخانی، چون تهیهکننده است به خود اجازه میداد با همه بد برخورد کند، هر کاری دلش میخواهد انجام دهد و حتی به اجراها رأی هم بدهد. کسی که ۴۰ سال شعبده بازی کرده دیگر این کار در او استعداد نیست یا کسی که سالها دوچرخه سواری کرده استعداد محسوب نمیشود. ساختار این برنامه از ریشه مشکل دارد و علتش هم این است که حرفه ایها و مبتدیها را با هم مقایسه میکند./برنا
فاضل میبدی: برخی ائمه جمعه فرصت مطالعه ندارند
فاضل میبدی با یادآوری استثناهایی مثل مرحوم هاشمی رفسنجانی که سیاستمداری باهوش بود، ادامه داد: قبل از انقلاب، جایگاه روحانیت در مسجد و بالای منبر بود، وعظ و سخنرانی میکرد و خیلی هم محبوبیت داشت؛ اما بعد از انقلاب همهجا از جمله رئیس کمیتهها روحانی بود. مردم سیگار، قند، نبات و کوپن میخواستند به سراغ روحانیت میرفتند، روحانیت چه جوابی داشت به آنها بدهد؟! اگر جوابی هم میداد و وعده او محقق نمیشد دروغگو از آب درمیآمد. وی گفت: بعد نوبت به این رسید که در تمام شهرها، روستاها ائمهجمعه خیلی جدی به جای کمیتهها شکل بگیرد، بعد از شکلگیری این نهاد تقریباً در رأس مخروط استان قرار گرفت، اگر میخواستند استاندار یا مدیرکل بگذارند باید رضایت امام جمعه را جلب میکردند، اگر کسی میخواست نماینده مجلس شود باید نگاه امام جمعه پشت قضیه باشد. عضو مجمع محققین و مدرسین افزود: بخشی از روحانیت ما با دادهها و اندیشههای روز جلو نیامده نمونه آن خطبههایی است که در نماز جمعه خوانده میشود این خطبهها هیچ ربطی به نسل امروز ندارد. غالب ائمه جمعه شغلهای زیادی به ویژه کارهای اجرایی در استانهای خودشان دارند. این روحانی فرصت مطالعه برای ایراد خطبه ندارد اینکه مجال و فرصتی که بنشیند فکر کند که دنیا چه خبر است، اندیشهها چه هستند و اخلاق چه میگوید یا فلسفه فقه و دین چه هستند و مسائل اجتماعی را ندارند.
انتقاد ضرغامی از شریعتمداری؛ بگذاریم این یکی برای ما بماند!
عزت الله ضرغامی در حساب توییتری خود نوشت: برادرم، حسین شریعتمداری، در مقاله ای، آقای رئیسی را به ذوالقرنین تشبیه کرده اند. با رقیب تراشیدن برای کوروش کبیر خیلی موافق نیستم! بگذاریم این یکی برای ما بماند! امروز، اشکال این گونه قیاسها را به خود ایشان عرض کردم. البته توضیحاتی داشتند.
پناهیان: فراماسونرها در مجلس نفوذ کردند
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اضافه کرد: امروز اندیشمندان فرانسوی و آمریکایی درباره ملتهای خودشان میگویند ما چه مردمان احمقی هستیم، ما هیچ گاه بیدار نخواهیم شد، چون خانواده نداریم؛ تزلزل و اضمحلال خانواده مساوی با تضعیف جامعه است. تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه ادامه داد: امروز فیلمنامه نویسان با تهیه فیلمنامههای قوی و پرجذبه نشان دهند جاسوسان، نفوذیها و فراماسونرها چگونه اقدام به تضعیف جامعه اسلامی میکنند و نمایش دهند با نفوذ اوامر خود در مجلس شورای اسلامی برای ایجاد یک سلسله آیین و قوانینی که نهاد خانواده را از هم میپاشاند چه قوانینی را تصویب کنند؛ امروز همین امور آمار طلاق را در جامعه افزایش داده است. وی با بیان اینکه مدیران صالح از خانوادههای صالح خارج میشوند، ابراز کرد: در آخرالزمان بیش از ۵۰ درصد فساد جامعه به فساد خانواده برمیگردد؛ با ضعیف شدن خانواده نقش اعضای خانواده نیز تغییر میکند.
احمدی نژاد دچار مریضی منیت است
حجت الاسلام حسین سبحانی نیا، نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی اصولگرا، با اشاره به تحرکات گاه و بیگاه محمود احمدی نژاد و تعبیر انتخاباتی بودن این تحرکات در محافل سیاسی، گفت: احمدی نژاد حاضر است با به کار گرفتن هر ابزاری خود را در صدر خبرها قرار دهد. این اقدام از سوی شخصیتی که برای خود منزلت و جایگاهی در جامعه قائل است غیر قابل باور بود، اما واقع امر این است که بعضی افراد گاهی گرفتار یکسری منیتها و خودباوریهایی میشوند که سعی میکنند به هر وسیلهای مطرح باشند. وی با تأکید بر اینکه این افراد برای قرار گرفتن در صدر اخبار رسانهها و ماندن بر سر زبانها دست به رفتارهای عجیب میزنند، افزود: بعضی افراد دچار این نوع گرفتاری و مریضی هستند که من فکر میکنم آقای احمدینژاد هم دچار چنین منیت و خودباوری شده و به دنبال این است که از هر طریق ممکن مطرح بماند، حال اینکه این مطرح بودن در جامعه به خوبی یا بدی باشد چندان برای او اهمیتی ندارد.
برنامه احمدینژاد برای انتخابات ۱۴۰۰
محمود احمدی نژاد گفته است، برای انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری برنامهای ندارم. به گزارش خبرگزاری آناتولی، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران در پاسخ به این که «آیا برنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارید؟» گفت: «نه، ما از نظرات مردم تبعیت میکنیم.» احمدی نژاد در گفتوگو با این خبرگزاری از توافق هستهای ایران با ۵+۱ انتقاد کرد و افزود: اگر من بودم هرگز این توافق را امضا نمیکردم. من هرگز زیر بار امضای چنین چیزی نمیرفتم، اما خب شرایط متفاوت است.
انتقاد یک چهره اصلاحطلب از دادن القاب عجیبی به رئیسی
غلامرضا ظریفیان در گفت وگو با آزادی درباره یادداشت کیهان و دادن القابی نظیر «ذوالقرنین» به آیتالله رئیسی گفت: جامعه و افکار عمومی معمولا این نوع عبارات را برنمیتابد. این به لحاظ منطق ارتباطات این نوع گویشها و ارائهها میتواند نزد افکارعموی نتیجه عکس داشته باشد. به عبارتی اگر دنبال این هستیم که برای کسی اعتبار و اعتمادی ایجاد کنیم هم این روش مناسبی نیست و افکار عمومی به خاطر آسیبهایی که قبلا از این رویکرد خورده به آن با دیده تردید نگاه میکند.» ظریفیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در پیش گرفتن این رویکرد موجب افزایش بیاعتماد عمومی نسبت به رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی نمیشود؟ گفت: «البته بیاعتمادی به رسانه دارای ابعاد مختلفی است اما یکی هم میتواند همین باشد. به هرحال امروزه رسانهها در معرض مخاطرات مختلف مثل فناروری اطلاعات، تیراژهای غیرواقعی ناشی از عدم اقبال به رسانههای مکتوب، روشهای کهنه در پاسخگویی به مسائل جدید و ... است. طبیعتا اگر رسانهای در منطق و نوع واکنش به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی روش مناسبی نداشته باشد مردم به توجه به تنوع ذائقه و تنوع امکان دسترسی به رسانههای مختلف از آنان روی برمیگردانند. مردم انتخابگر شدهاند و در این شرایط اگر رسانه منطق درست مواجه با افکار عمومی را نداشته باشد حتما آسیب خواهد دید».
احمدینژاد: در مورد کاندیداتوری در انتخابات، از نظریات مردم تبعیت می کنم
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران در پاسخ به این سوال که «آیا برنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارید؟» گفت: «نه، ما از نظرات مردم تبعیت می کنیم.»/آناتولی
علمالهدی: به ترامپ سفارش کردند اگر میخواهی به سرنوشت صدام دچار نشوی با ایران نجنگید
آیت الله سید احمد علم الهدی روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رؤسای کل جدید و پیشین دادگستری خراسان رضوی: طبق این اندیشه، انسان ها برای اجرای احکام، ارزش های دینی، مقابله و جنگیدین با ارزش های ضددینی تا مرز جان دادن می ایستند. نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس همین اندیشه به وجود آمده و مردم ایران نیز این اندیشه را پذیرفته اند که شاهد آن هشت سال جنگ تحمیلی است. طبق این تحقیقات، به ترامپ سفارش شده که اگر می خواهید به سرنوشت صدام دچار نشوید با ایران نجنگید. دشمنان نیز این حقیقت را درک کرده اند که مبنای فکری و ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی ایران مقاومت در برابر جریان قدرت و ثروت است. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: این واقعیتی که امروز با حرکت مدبرانه قوه قضاییه در کشور آغاز شده سرآغاز جرقه اصلی و قطعی امیدواری مردم در برابر همه مشکلاتی است که در زندگی حس می کنند. مردم در قالب این امیدواری ماهیت نظام را شناخته اند که مقابله با حاکمیت جریان قدرت و ثروت است.
عقد دختر ۱۱ ساله با پسر ۲۲ ساله باطل شد
رئیس دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در پی انتشار فیلمی از عقد دختربچه برای مردی جوان در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به محض اطلاع از این خبر دستورهای لازم جهت بررسی موضوع به رئیس دادگستری شهرستان بهمئی داده شد که متعاقبا رئیس دادگستری شهرستان نیز این اقدامات را انجام داد. «حسن نگین تاجی» در گفتوگو با ایسنا افزود: پس از شنیدن این موضوع طرفین شناسایی و از خانوادههای دو طرف و عاقد دعوت کرده ایم، سپس اظهارات پدر دختر، پسر، دختر و عاقد را شنیدیم. وی افزود: سن دختر براساس کپی شناسنامه ارائه شده 11 سال میشود و پسر نیز 22 سال دارد. به گفته رئیس دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، انگیزه این اقدام صرفا به خاطر ایجاد محرمیت با عقد موقت، شناخت بیشتر و رفت و آمد زوج با خانواده زوجه جهت جلوگیری از برخی مسائل و مشکلات شرعی بوده است تا اینکه پس از گذشت شش سال اقدام به عقد رسمی و ازدواج کنند. نگین تاجی تصریح کرد: احساس کرده ایم دختر در این سن آگاهی پایینی دارد و مصلحت نیست عقد موقت هم باشد، ولی زوجه مهریه مشخص شده را بذل کرده (بخشیده است) و زوج مدت باقی مانده عقد را (عقد دو ساله بود) بذل کند؛ بنابراین، عقد منتفی و منحل شد تا در زمان مقتضی با اخذ مجوز از دادگاه اقدام به ازدواج رسمی کنند.
پناهیان: ابوموسی اشعریها در حال فریب دادن مردمند
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه در شرایط فعلی اولویت اصلی اصلاح مدیریت است، تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) در یکی از آخرین سخنرانیهای خود بنا داشتند، مطالبی را مطرح کنند که به خاطر طرح آنها حضرت بیمار شدند و نتوانستند خود ایراد سخن کنند، لذا نوشتند افراد متن ایشان را خواندند که حضرت در آن سخنرانی بیان کردند: «شنیدم خلخال از پای دختر یهودی یا مسلمانی خارج کردند و فردی درگیر نشده و دفاع نکرده است، کسی این را بشنود حق دارد که بمیرد» امروز شرایط کشور ما از این بیتفاوتیها عبور کرده است و حتی امت اسلامی مرید اهل بیت(ع)، علویهای سوریه، مومنین یمن نیز از این شرایط عبور کرده و رشد یافتهاند. پناهیان با اشاره به اینکه فرهنگ مقاومت امروز گسترش یافته است، گفت: مشکل امروز جامعه در امر مدیریت، تعیین مدیران، تشخیص مدیر خوب، به دست آوردن تعریف مدیریت در جامعه انسانی است و هنوز این آمادگی ایجاد نشده است و اشعث مأبها و ابواشعری مأبها مردم را فریب میدهند.
محمد هاشمی: هاشمی در دستگیری اعضای نهضت آزادی دست نداشت
محمد هاشمی در پاسخ به این پرسش كه آیا ادعای نهضت آزادی مبنی بر دست داشتن آقای هاشمی در دستگیری تعداد زیادی از فعالان نهضت آزادی پس نگارش نامهای در سال 69 را قبول دارید یا خیر گفت: «بههیچوجه این ادعا را قبول ندارم. بعدازآنکه دوره ریاستجمهوری آقای هاشمی تمام شد، رهبر انقلاب به او پیشنهاد ریاست قوه قضائیه را دادند. آقای هاشمی به رهبری گفت كه اگر من رئیس قوه قضائیه بشوم تمام زندانیان را آزاد میكنم زیرا از زندان بدم میآید. آیا او با چنین روحیهای میتوانست باعث دستگیری اعضای نهضت آزادی شده باشد؟ در دوره ریاستجمهوریاش بدترین توهینها از سوی روزنامه سلام متعلق به آقای موسویخوئینیها و روزنامه نهضت آزادی به آقای هاشمی میشد اما ایشان بههیچوجه پاسخ آنها را نمیداد. روزی من گفتم كه بگذارید پاسخ اتهامات و توهینها را بدهیم كه گفت اصلاً وارد این موضوعات نشوید. حتی وقتیکه فشارها بالا میگرفت و او رنجیدهخاطر میشد، میگفت كه عیب ندارد پاسخ ندهید زیرا خدا كه میداند واقعیت ماجرا چیست. آقای هاشمی باور قلبی داشت كه باید در ایران آزادی به معنای واقعی وجود داشته باشد و هركس در اظهارنظر آزاد باشد. واقعاً هم خدا میدانست كه آقای هاشمی چه كرد و مراسم تشییع ایشان گواه آن است كه او در پیشگاه خدا و مردم سربلند است. مرحوم هاشمی به تعبیر امام بر قلبها و نه بر شانهها حكومت میكرد و هركس كه بر قلبها حكومت كند جاودانِ تاریخ میشود».
پدر، مادر ما متهمیم!
آذر منصوری در یادداشتی برای آزادی و در واکنش به ماجرای ازدواج کودک 10 ساله با جوانی 24 ساله در کهگیلویه و بویر احمد نوشت: دخترکی ۹ساله را کنار مردی ۲۴ساله بر سر سفره عقد مینشانیم و او را با خطبهای محرم مردی میکنیم که ۱۵سال از کودکمان بزرگتر است. بدون آنکه خود را لحظهای جای دخترک بگذاریم و با خود فکر کنیم که او در دنیای ۹ساله خود چه تصویری از زندگی، از خود، از اطرافیان و مردی که کنارش نشسته، دارد. او غرق در دنیای هم بازیها و عروسکهایش است و خوشحال از آنکه لباس یکی از همان عروسکها را بر تن کرده است.
ما متهمیم بعد از بار سومی که عاقد خطبه عقد را میخواند و طفلک با اجازه پدر و مادر بله میگوید، هلهله شادی سر میدهیم. آری پدر، مادر ما متهمیم! متهمیم با آنکه رسانه در اختیار داریم، این رسانه هیچ خروجی در آگاهی به بخشی به جامعه از مخاطرات کودک همسری ندارد که هیچ، خشونت علیه زنان را تئوریزه و کودک همسری را تبلیغ و ترویج میکند!
تو متهمی که چشم و گوش خود را بر روی واقعیتهای جامعه و آنچه زیر پوست شهرهای ما میگذرد بستهای و به بهانه مخالفت با عرفیگرایی راه حجیت عقل را در سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای کشور بستهای!تو متهمی که بدون توجه به آنچه در زیر پوست این شهر میگذرد، در حجره و تنگ و محدود خود نشستهای و هیچ صدایی را غیر صدای خود نمیشنوی!آری پدر مادر ما همه متهم هستیم.