توضیح مرکز وکلای قوه قضاییه درباره آزمون وکالت ۹۸

کد خبر: ۹۲۲۶۲۴
|
۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸ 08 September 2019
|
39590 بازدید
|
۴
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به ارائه توضیحاتی درباره درباره آزمون وکالت ۹۸ و تفاوت آن با آزمون‌های قبلی این مرکز پرداخت.

به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی امروز (یکشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران نکاتی را در مورد آگهی آزمون وکالت امسال ارائه کرد و گفت: اولین تفاوت این است که شرایط گرفتن پرونده وکالت را در آگهی ذکر نکرده و بار احراز داشتن شرایط وکالت را بر دوش داوطلب گذاشتیم. این نوعی سنجش خود داوطلب است اساساً در سال‌های گذشته شرایط را ذکر می‌کردیم، اما امسال فقط در آگهی مدارک را ذکر کردیم.


وی ادامه داد: تفاوت بعدی این است که اساساً ما در سال‌های گذشته شرکت در آزمون را داشتن معافیت از خدمت سربازی یا کارت پایان خدمت عنوان می‌کردیم، اما مطابق با قوانین معافیت از خدمت سربازی یا داشتن کارت پایان خدمت شرط گرفتن پروانه وکالت است و شرط شرکت در آزمون نیست، پس کسانی که معافیت موقت دارند یا در حال تحصیل هستند هم می‌توانند در آزمون وکالت شرکت کنند. خبر خوشی هم برای کسانی که کارت پایان خدمت ندارند داریم که بعداً اعلام می‌کنیم.


رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ادامه داد: ارائه مدرک لیسانس را که هرسال برای شرکت در آزمون ضروری می‌دانستیم امسال حذف کردیم، اما همچنان برای گرفتن پروانه وکالت بیش از باقی است و این مدرک در آغاز دوره کارآموزی چک می‌شود.


جهرمی تفاوت اصلی آگهی امسال را اعلام کردن مواد و موارد امتحانی به تفکیک هر درس عنوان کرد و ادامه داد: درباره سوالات آزمون امسال چند نکته وجود دارد و آن این است که سوالات ممکن است ترکیبی باشد. نکته دیگر این است که در انتخاب منابع سعی کردیم منابع کاربردی را مد نظر قرار دهیم و این جزو سیاست‌های ما است که از موضوعات مهم و کاربردی برای وکلا طرح سوال کنیم.

وی با بیان اینکه آزمون دو مرحله‌ای است، گفت: مرحله اول اول آزمون کتبی و مرحله دوم مصاحبه است. ما یک پروسه چهار مرحله‌ای را در مصاحبه طراحی کرده‌ایم و کسی موفق می‌شود که از هر دو مرحله موفق بیرون بیاید.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه یکی دیگر از تفاوت‌های آزمون امسال با سال‌های گذشته را برگزاری آزمون به صورت ملی و در سطح کشور عنوان کرد و افزود: در مرحله ثبت نام آزمون، حوزه قضایی که داوطلب قرار است در آن وکالت کند پرسیده نمی‌شود و حوزه‌ای که انتخاب می‌کند فقط حوزه است که برای آزمون دادن در آن راحت‌تر است و داوطلب بعد از مشخص شدن نتیجه تعدادی از حوزه‌های قضایی را به ترتیب اولویت مشخص می‌کند.


وی دلیل انتخاب حوزه قضایی بعد از مشخص شدن نتیجه آزمون را نقل و انتقالات و تغییر مکان در میان وکلا عنوان کرد و افزود: این ناعدالتی فاحشی است که یک نفر در یک شهرستان کوچک در آزمون پذیرفته می‌شود، اما بعد به یک شهر بزرگ تغییر مکان می‌دهد. امسال، رتبه‌ها در سطح ملی مشخص می‌شود و بعد از آن داوطلبان شهر را انتخاب می‌کنند و ملزم خواهند شد در آنجا وکالت کند.


بهادری جهرمی درباره‌ی آزمون کارشناسی رسمی دادگستری نیز، گفت: آزمون کارشناسی رسمی دادگستری در زمستان برگزار خواهد شد، چون این آزمون در چند رشته برگزار می‌شود هنوز آگهی آن منتشر نشده و آگهی آن در پاییز منتشر می‌شود.

رئیس مرکز وکلا در رابطه با تعداد قبول شدگان در آزمون وکالت پیش رو و ظرفیت پذیرش نیز، گفت: عدد روشنی را نمی‌توانم اعلام کنم. در مرحله اول آن‌هایی که نمره نصاب علمی لازم را کسب کنند در سقف حوزه قضایی می‌توانند دعوت به مصاحبه شوند که فکر می‌کنم نمره نصاب علمی لازم ۵۰ از ۱۰۰ است. پس فعلا نمی‌توانم ظرفیت روشنی را اعلام کنم و سطح علمی داوطلبان، تعداد را مشخص می‌کند.


وی ادامه داد: مشخص نیست افزایش ظرفیت داریم یا خیر و احتمالاً تمام کسانی که که حد نصاب علمی لازم را به دست بیاورند دعوت به مصاحبه می‌شود. ظرفیت، زمانی مهم است که بخواهی در یک حوزه خاص آزمون دهی که در واقع داوطلب می‌خواهد بفهمد در آن حوزه خاص چقدر شانس قبولی دارد.

رئیس مرکز وکلا در پاسخ به سوالی در رابطه با این که کار تشکیل کمیسیون امر به معروف و نهی از منکر به کجا رسید، اظهار کرد: این کمیسیون به کمیسیون حمایت از حقوق عامه تغییر نام داده و تقریباً تشکیل شده است و فعالیت آن شروع شده است، اما کاملاً شکل نگرفته است.

وی در پاسخ به سوالی درباره منابع ارائه شده در درس متون فقه گفت: در درس متون فقه یک کتاب جامع را آماده کرده‌ایم که تمام منابع در آن یک جا جمع شده است و به زودی در خدمت متقاضیان قرار خواهد گرفت.

بهادری جهرمی در ارتباط با زمان مشخص برای ارائه مدرک لیسانس یا کارت پایان خدمت، نیز گفت: حداکثر زمان ممکن برای ارائه مدارک یک سال پس از آزمون است، اما این عدد دقیقی نیست. کارآموزی در بهار سال آتی شروع می‌شود و داوطلب باید قبل از کاراموزی مدارک را تحویل بدهد البته ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا قبل از آزمون سال بعد داوطلب فرصت ارائه مدارک را را داشته باشد.


وی درباره حد نصاب علمی سهمیه ایثارگران و ضریب دروس در آزمون نیز گفت: مطابق روال گذشته ۳۰ درصد سهمیه به ایثارگران اختصاص پیدا کرده و ضریب دروس نیز هنوز قطعی نشده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
درود و هزاران درود، إن شاء الله انحصار وکالت شکسته شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
ظاهرا ریس محترم" مرکز مشاوران موضوع ماده 187" هدفی جز پایین آورن شان و جایگاه وکالت و همچنین سطح سواد"مشاوران حقوقی" ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
خلاصه افراد دلخواهتان را ساپورت کرده اید
داودنوبخت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
واقعیت امر اینه که وکیل خودش باید شان خودش روحفظ کنه نه کسی غیراز وکیل،کسی که وکیل نیست نمیتونه شان وکیل رو کم یا زیادکنه،جدای ازاین مساله وکالت علم تجربه است،وکسی که با120 عدد سوال پذیرفته میشه نوعا نمیتونیم بگیم وکیل هستش
وکلا وکالت باتجربه ثابت ومستمره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟