تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
برخی فرصتطلبان به جریان اصلاحات ضربه زدند
احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات درباره بازسازی اصلاحات و ایده «نواصلاحطلبی» به خبرآنلاین گفت: اصلاحات و هر جریان و جبهه دیگری نیازمند بازیابی و بازبینی حرکت خود است. اینکه لیدرهای جریان اصلاحات و صاحبنظران و نظریه پردازان بنشینند و طرحی نو دراندازند، حرکت خوبی است. در جریان اصلاحات روی کادرسازی و اینکه مطالبات مردم از دهان و ذهن اصلاح طلبان بیرون بیاید و پیگیری شود، کار نشده و این نقیصه وجود دارد. جریان اصلاحات از دو طرف ضربه شدیدی خورد؛ یکی حذف عناصر رده اول اصلاحات و دوم اینکه یک عده فرصت طلب به جای اینکه برای مردم کار کنند فقط به فکر حفظ قدرت و تکیه زدن بر منصبها بودند. حدود ۱۱۰ تن از اصلاحطلبان وارد مجلس شدند، ولی نتوانستند از مواضع اصلاحطلبی حمایت کنند. آنها وقتی به مجلس رسیدند دغدغهشان تغییر کرد.
۷۰ درصد پزشکان حاضر نشدند قانون را اجرا کنند
«در حالی مهلت تعیین شده برای ثبتنام دستگاههای کارتخوان توسط صنف پزشکان به پایان رسیده است که آمارها گویای ثبت نام فقط ۳۰ درصد از پزشکان در این طرح بوده است.» این اتفاق در حالی رخ میدهد که گفته میشود فرار مالیاتی برخی پزشکان به ۶ هزار میلیارد تومان میرشد. این رقم تقریبا معادل میزان یارانهای است که تمام ایرانیان در دوماه از دولت دریافت میکنند/ اشراق
رفیقدوست: کوبیدم روی میز و گفتم موشک میخواهیم
به دستور حافظ اسد یک آشیانه فرودگاه دمشق را در اختیار من گذاشته بودند که محمولههایی را که از کشورهای دیگر میخریدم در آن آشیانه بزرگ که دست ما بود انبار میکردیم. قبل از عملیات کربلای ۴ اصرار بود ما عملیاتی اجرا کنیم و پیروز شویم تا جنگ تمام شود؛ لذا فرمانده سپاه آمد یک لیستی به من داد و گفت: برای عملیات بعدی ۱۲ میلیون گلوله توپ و خمپاره نیاز است. رفتم پیش آقای هاشمی گفتم یک سفر رسمی میخواهم بروم لیبی و سوریه نظر شما چیست، گفت: «اگر میتوانی از سوریه و لیبی موشک بگیر، ما واقعاً در مقابل مردم شرمسار هستیم که صدام با میگ – ۲۵ میآید و تهران را میزند و ما کاری نمیتوانیم انجام دهیم…» گفتم سعیام را میکنم. من با همراهانم رفتیم ملاقات عبدالسلام جلود. جلود شروع کرد به صحبت از لیبی که تنها کشور عربی است که از جمهوری اسلامی واقعاً حمایت میکند و… من یک دفعه محکم زدم روی میز و او پرید بالا. گفتم چرا اینقدر خالیبندی میکنی! شما یک موشک تا به حال به ما ندادید. گفت: موشک دست من نیست. گفتم من میخواهم همین امروز با قذافی ملاقات کنم. در ملاقات فقط یک نفر باید با من همراه میبود که من سردار صفوی را با خودم بردم. تا رفتیم زد زیر خنده و گفت: میدانم که چه کار کردی… گفتم ما موشک میخواهیم. گفت: فعلاً ۱۰ تا ببرید. به رئیس دفترش هم دستور داد یک فرماندهای که گروه خونیاش به ما بخورد معرفی کند. / ایران
توضیح ظریف درباره توییت کریستین امانپور و پیشنهاد جدید ایران
وزیر امورخارجه با توضیح درباره توییت کریستین امانپور خبرنگار سی ان ان، از پیشنهاد ایران درباره لغو تحریمهای مجلس آمریکا در ازای پذیرش پروتکل الحاقی در مجلس ایران خبر داد: ایران پیشنهاد دو تعهد متقابل ۲۰۲۳ را در برجام داده است. به گفته ظریف، در صورت اجرای فوری تعهد توسط ایالات متحده دیداری در چهارچوب ۱+۵ صورت خواهد گرفت. حرف رسمی من در مصاحبه به زودی پخش خواهد شد. /الف
ادعای مجری سیانان درباره احتمال دیدار روحانی و ترامپ
«کریستین امانپور» خبرنگار و مجری شبکه خبری سی ان ان که روز یکشنبه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در دفتر نمایندگی کشورمان در نیویورک مصاحبه کرد، بعد از این مصاحبه از شرط ظریف برای دیدار روحانی و ترامپ گفت. امانپور در حساب توئیتری خود نوشت: «ظریف امروز به من گفت که رئیس جمهور روحانی حاضر است با (دونالد) ترامپ این هفته در نیویورک دیدار کند، اگر ترامپ حاضر باشد، آن چیزهایی که ضروری است را انجام دهد؛ لغو تحریمها در ازای نظارتهای دائمی بر برنامه هستهای ایران.» وی در ادامه از قول ظریف نوشت: شاخه زیتون همواره روی میز است و ما یک بار دیگر آن را نشان دادیم.
رئیس قوه قضاییه: مذاکره در هیچ سطحی صورت نمیگیرد
رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه: روحیه بسیجی مردم و همکاری و همراهی مردم با نیروهای مسلح که جبههها را اداره میکردند، رمز دیگر موفقیت این ملت بزرگ در آن دوران است. رئیسی افزود: آنچه نتیجه میدهد، راهبرد مقاومت است و مذاکره در هیچ سطحی صورت نخواهد گرفت. همه مسئولان مصمم هستند راهبرد مقاومت و ایستادگی را دنبال کنند. وی با بیان اینکه جنگ ما تمام نشده است، گفت: جنگ اقتصادی، جنگ روانی، جنگ رسانهای و اطلاعاتی بر ضد ملت ایران جریان دارد و دشمن میکوشد که این ملت بزرگ را از ادامه راهی که انتخاب کرده است، بازدارد.
پژمانفر: مخالفت هیأت رئیسه مجلس با انتشار عمومی آرای نمایندگان
پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: تعدادی از نمایندگان داوطلبانه با ارسال نامهای به هیأت رئیسه مجلس، خواستار انتشار شفاف آرایشان شدهاند. متأسفانه بعضی از افراد در هیأت رئیسه مجلس این کار را خلاف آییننامه داخلی مجلس تلقی کردند و به دنبال جلوگیری از انتشار عمومی آرای همه نمایندگان هستند.
بقایی و مشایی به زندان برنگشته اند
مهران عبدالله پور، وکیل دادگستری درارتباط با عکس مربوط به بقایی به همراه خانوادهاش که سایت خبری انتخاب به نقل از برخی منابع خبری که احتمال داده شده بود مربوط به مرخصی اخیر اوست، منتشر کرده بود گفت: آن عکس را من ندیدم و احتمال دارد عکس قدیمی باشد. به هر صورت ایشان به علت سکتهای که کرده بود هنوز در حال مراجعه است و مرخصی استعلاجی دارند. مرتب به مراکز پزشکی سر میزنند و حدود ده روز در بیمارستان بودهاند. او در ارتباط با اینکه در خبرها گفته شده بود اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر ریاست جمهوری دولت دهم نیز پس از مرخصی شبهای قدر به زندان بازنگشته گفت: دربارهی آقای مشایی از وکیلشان بپرسید بهتر است، اما تا آنجایی که میدانم آقای مشایی هم در بیمارستاناند. /انصاف نیوز
سلیمینمین: پایداری حتی در قم هم تمام شده است
عباس سلیمی نمین به نامه نیوز گفت: به نظر من جبهه پایداری پایان یافته حتی ارتباط شان هم با آقای مصباح کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین، خیلی موقعیتی ندارد که بتواند بر این انتخابات تأثیری داشته باشد. حتی در قم که بین نیروهای اصولگرا و ارزشی رأی گیری شده آقای زاکانی رأی اول را آورد حال آنکه پیش از این برخی نیروهای وابسته به جبهه پایداری آنجا چنین موفعیتی داشتند. این نشان میدهد که جبهه پایداری خیلی موقعیتی ندارد.
احمدینژاد کاندیدای جامعه روحانیت نبود
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عدم حمایت جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز از احمدی نژاد: در انتخابات ۱۳۸۴ جامعه روحانیت از آقای احمدینژاد حمایت نکرد. در سال ۱۳۸۸ رقابت بین دو نفری بود که تعبیر مرحوم آیتآلله مهدویکنی [در مورد آنها] این بود، فرمودند: «ما ناگزیریم بین دو شر، اقلالشرین را انتخاب کنیم». خوب دقت کنید! به عبارت دیگر این حکایت از چه میکرد؟ از یک نوع انتخاب بین بد و بدتر. به عبارت دیگر این آقا کاندیدای این مجموعه نبود. طبعاً یک مجموعه سیاسی که میخواهد وارد مسائل سیاسی شود، گاهی ناگزیر به انتخاب بین بد و بدتر است، ولی نمیگوید که این کاندیدای من است. نه! کاندیدایی نیست که او برگزیده و به میدان فرستاده. کاندیدایی است که در لحظه تعیین سرنوشت باید یا او انتخاب شود یا دیگری، سومی وجود ندارد که از روی ناچاری همین میشود.
واکنش سردار نقدی به ادعای شناسایی دو جاسوس در دفترش
سردار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشب پیرامون صحت و سقم ادعای اخیر بهزاد نبوی مبنی بر شناسایی دو جاسوس در دفتر سردار نقدی ضمن تکذیب این موضوع، اظهار داشت: هجویات فردی که نام بردید ارزش پاسخگویی ندارد و وی باید به زودی به دادگاه برود و جواب دروغهایی که مطرح کرده، بدهد، چون مصداق بارز نشر اکاذیب برای تشویش اذهان عمومی است. سردار نقدی ادامه داد: ضمن اینکه ممکن است برای عموم مردم دسترسی به اطلاعات در خصوص دروغی که به بنده نسبت دادهاند ممکن نباشد، اما همه میتوانند بخش دیگری از صحبتهای او که گفته، «۶۰ درصد ثروت ملی کشور در اختیار چهار نهاد است» را اندازه گیری کنند و میزان دروغگویی این فرد را بسنجند. وی در پایان تأکید کرد: انشاءالله به زودی به دادگاه خواهد رفت و باید پاسخگوی اتهامات کذبی که وارد کرده و در نهایت منتظر مجازات آن باشد.
پاسخ وزیر احمدینژاد به شایعات درباره ریاست صداوسیما
سید محمد حسینی در خصوص شایعه انتصابش به عنوان رئیس سازمان صداوسیما و گمانهزنیها در این زمینه افزود: در این زمینه هیچ صحبتی با بنده نشده و موضوع را تکذیب میکنم، گرچه در توئیتر هم این موضوع را تکذیب کردهام.
موضوعی که زیباکلام را عصبانی کرد
صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در کانال تلگرامی خود با انتقاد از حذف و کاهش دروس اختصاصی رشته علوم سیاسی و افزودن ۴۵ واحد دروس اسلامی نوشت:هفته گذشته رفته بودم نزد خانم رحمانی منشی گروه علوم سیاسی میخواستم ببینم درس «اعراب و اسرائیل» برای ترم آینده ارائهشده یا نه؟
-گفتند: «آقای دکتر مگه شما خبر ندارید؟»
-گفتم: «برجام رو میگید؟»
-گفتند: «نه آقای دکتر برجام چیه، درس اعراب و اسرائیل حذف شده.»
-با تعجب گفتم: «یعنی چی؟»
-گفتند: «آقای دکتر شما خبر ندارید، ولی الان مدتیه که لیست دروس اسلامی جدید آمده و دانشکده دروس جدید را ارائه میدهد.»
لیست دروس اسلامی جدید را گرفتم وخشکم زد!
ازحدود ۷۰ عنوان درس که شامل ۱۳۸ واحد میشد، ۲۲ عنوان وحدود ۴۵ واحد به «دروس اسلامی» اختصاص یافته؛
۱- اندیشه اسلامی۱،
۲- اندیشه اسلامی۲،
۳- اخلاق اسلامی
۴- تاریخ تحلیلی صدراسلام
۵- تفسیر موضوعی قرآن
۶- سیاست و حکمرانی در قرآن و نهج البلاغه
۷- سیره سیاسی پیامبر اعظم و ائمه معصومین (ع)
۸- تاریخ تحول دولت در اسلام
۹- دیپلماسی در اسلام
۱۰- کلیات فقه سیاسی
۱۱- اندیشه سیاسی رهبران انقلاب اسلامی
۱۲- اندیشه سیاسی در اسلام و ایران۱،
۱۳- اندیشه سیاسی دراسلام و ایران۲،
۱۴- تاریخ تمدن اسلام و ایران
۱۵- جنبشهای اسلامی معاصر
۱۶- حقوق بین الملل اسلامی
۱۷- حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران
۱۸- انقلاب اسلامی ایران
۱۹- مقایسه انقلاب اسلامی ایران با انقلابهای بزرگ
۲۰- آشنایی با ارزشهای دفاع مقدس
۲۱- مسائل سیاسی ـ اجتماعی و راهبردی دفاع مقدس
۲۲- صهیونیسم و مسأله فلسطین
یکی از حوزههایی که دانشجویان علوم سیاسی باید با آن آشنا شوند اندیشه و فلسفه سیاسی است. از آرا و نظریات افلاطون تا قرونوسطی، تا متفکرین عصر روشنگری و مدرنیته. برای کل این مجموعه زیربنایی صرفاً دو درس ارائهشده. میتوان حدس زد که با دو درس چه میزان فارغالتحصیلان علوم سیاسی در ایران با اصول و مبانی اندیشه و فلسفه سیاسی آشنا میشوند. حوزه مهم دیگری که رهاشده تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ایران است. قبلاً دانشجویان با تحولات سیاسی و اجتماعی ایران معاصر آشنا میشدند. ایران عصر قاجار، انقلاب مشروطه و تأثیرات ورود مدرنیته بر جامعه ایران، تأسیس سلسله پهلوی، نهضت ملی شدن و سایر تحولات ایران معاصر. اما این قسمتها هم همچون حوزه اندیشه تقلیل پیدا کرده به دو درس.
تکذیب شایعه خروج جاسبی از کشور
دبیرکل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی خروج عبدالله جاسبی از کشور را دروغ محض دانست و به شدت تکذیب کرد. محمدجواد محمدی نوری، دبیرکل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی با اشاره به خبر خروج عبداللّه جاسبی رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی از کشور گفت: بنده امروز دیداری با آقای جاسبی داشتم و زمانی که از کم و کیف این موضوع پرسیدم او گفت که تنها برای سفر علمی مدتی به لیسبون ترکیه سفر کرده بود. او ادامه داد: اما متأسفانه بلافاصله پس از این سفر رسانههای خبری اعلام کردند که عبدالله جاسبی برای همیشه ایران را ترک کرده است؛ در حالی که نهتنها این موضوع واقعیت ندارد بلکه او به صراحت به من اعلام کرد که متأسفانه با بداخلاقیهای رسانههای خبری روبه رو هستیم و این اصلاً به صلاح کشور نیست، زیرا موجب تشویش افکار عمومی میشود. من همچنان با انقلاب، نظام و رهبری پیوندی ناگسستنی دارم و همیشه معتقدم که باید نهایت تلاش را در کشور انجام دهم و خدمت سی ساله در دانشگاه آزاد اسلامی و ادامه این روند را یک افتخار برای کشورم میدانم.
ظریف: نمیتوانم اطمینان دهم جنگی در کار نخواهد بود؛ اما...
ظریف در گفتوگو با شبکه خبری CBS آمریکا: نمیتوانم اطمینان دهم جنگی در کار نخواهد بود، اما اطمینان میدهم ما آغازگر جنگ نخواهیم بود. قطعا آغازگر جنگ (احتمالی) پایاندهنده آن نخواهد بود. ایران قطعا به تأسیسات نفتی عربستان حمله نکرده است، اگر آمریکا معتقد است حمله کار حوثیها نبوده باید مقصر اصلی را معرفی کند. در آمریکا انقلاب نشده که یک رئیسجمهور بتواند توافقات رئیس جمهور پیش از خود را که به تأیید شورای امنیت نیز رسیده، نقض کند.
یارانههایی که قطع شود، چه میشود؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از موافقت معاون اول رئیسجمهور با اختصاص یارانههای حذفی به جامعه معلولان کشور خبر داد. محمد شریعتمداری با اعلام این خبر در اولین کمیته نظارت و هماهنگی بر قانون حمایت از معلولان اظهار امیدواری کرد: با این اقدام بسیاری از مشکلات و مسائلی که معلولان کشور با آن دست به گریبان هستند، حل و فصل می شود. وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از معلولان در اسفند ماه ۹۶ در مجلس بیان کرد: شش آییننامه از سوی وزارتخانه در این خصوص تهیه شده که حداکثر تا آذر در دولت مطرح خواهد شد. در این نشست، همچنین احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز ضمن ارائه گزارشی در این زمینه بیان داشت: قانون حمایت از معلولان کشور اسفندماه ۹۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب و از اردیبهشت تا آذرماه ۹۷ آییننامههای مرتبط با آن تهیه شد. در این جلسه، عملکرد همه دستگاهها در اجرای قانون ارائه و مقرر شد که از سوی معاون اول برای اجرای بهتر این قانون دستورات لازم ابلاغ شود.