اردوغان: سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ نباید روابط ترکیه-آمریکا را خراب کند

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد، مساله سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ نباید روابط ترکیه-آمریکا را تخریب کند، ترکیه به چنین سامانه‌های پدافندی نیاز دارد.
کد خبر: ۹۲۶۰۶۵
|
۰۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۷ 26 September 2019
|
2430 بازدید

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد، مساله سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ نباید روابط ترکیه-آمریکا را تخریب کند، ترکیه به چنین سامانه‌های پدافندی نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در حاشیه نشست‌ مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به شبکه تلویزیونی "فاکس نیوز" گفت: پس از آنکه آمریکا حاضر به فروش سامانه‌های پاتریوت نشد، ترکیه مجبور به خرید سامانه‌های موشکی اس- ۴۰۰ از روسیه شد زیرا به یک سیستم پدافندی نیاز دارد.

اردوغان اظهار کرد: ترکیه خریدار جنگنده‌های اف- ۳۵ نبوده بلکه در کنار ۹ کشور در تولید آن مشارکت دارد و در چارچوب این برنامه‌ها تا امروز یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار پرداخت کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه با اشاره به اینکه خودداری از تحویل آن جنگنده‌ها به ترکیه شایسته همکاری‌های استراتژیک نبوده و اقدام نادرستی است، گفت: بخشی از آن جنگنده‌ها در ترکیه تولید شده‌اند.

وی به سخن دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود اشاره کرد که گفته بود، اقدامی که درباره شریک استراتژیک ما انجام شد، اشتباه بود.

اردوغان با اشاره به این نکته که کشورهای دیگری همانند یونان، بلغارستان و اسلواکی سلاح‌های روسی را در اختیار دارند در حالی که همانند ترکیه عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، گفت: مساله موشک‌های اس-۴۰۰ هرگز نباید روابط ترکیه-آمریکا را تخریب کند، زیرا ترکیه به چنین سامانه‌های پدافندی نیاز دارد.

او افزود: روابط ترکیه با آمریکا سابقه بسیاری داشته و دو کشور روابط جدی با یکدیگر دارند و پیش از همه اینها در ناتو مشارکت استراتژیکی میان دو کشور برقرار است.

رئیس جمهوری ترکیه در ادامه به بروز برخی مشکلات در سطح روابط دو کشور به دلیل اتفاقات مختلف اشاره کرد و گفت: با این حال دو طرف هرگز اجازه ندادند روابط استراتژیک میان آنها آسیبی ببیند.

وی ادامه داد: آنکارا همواره به دنبال استمرار این مشارکت و تقویت آن است و در شرایط حاضر نیز همین موضعگیری را دارد.

اردوغان تاکید کرد: هدف دو کشور از انجام دیدارها در سطح رهبران افزایش حجم معاملات تجاری به ۱۰۰ میلیارد دلار و تقویت صنایع دفاعی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟