اقتصاد در گذر زمان

از "صدور کالاهای آلمانی از طریق شوروی به ایران" تا "انتقاد لاریجانی از منتقدان FATF"

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی ششمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۲۶۲۴۳
|
۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 28 September 2019
|
2877 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی ششمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

6 مهر 1318، دولت آلمان قراردادي با اتحاد جماهير شوروي امضا كرد. براساس اين قرارداد دولت شوروي اجازه داد كالاهاي آلماني از طريق شوروي به ايران صادر شود.

6 مهر 1330، دولت انگلستان به دليل تلاش هاي ايران براي ملي شدن صنعت نفت به شوراي امنيت سازمان ملل شكايت كرد.

6 مهر 1354، دولت ايران يك ميليون و چهارصد هزار پوند براي كمك به روند خانه سازي در اردن كمك كرد.

6 مهر 1357، سفارت آمريكا امروز طي گزارشي به وزارت خارجه كشورش، به صورت تلويحي به نگراني شاه از گسترش اعتصابات در صنعت نفت پرداخت.

6 مهر 1378، بيژن زنگنه وزير نفت اعلام كرد يك ميدان نفتي بزرگ با 100 ميليارد دلار ذخيره در اهواز كشف شد. وي گفت ميدان نفتي آزادگان 520 كيلومتر مربع وسعت و 26 ميليارد بشكه نفت ذخيره دارد كه توسط كارشناسان داخلي كشف شده است.

6 مهر 1389، پس از چند روز التهاب در بازار ارز و طلا، بانک مرکزی نخستین واکنش نسبت به تحولات بازار را با صدور دستور حراج روزانه سکه در بانک کارگشایی نشان داد.

6 مهر 1393، طی خبری اعلام شد تجارت خارجی با شرکای خارجی در نیمه نخست سال جاری از ۴۹میلیارد دلار گذشت.

6 مهر 1394، غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از کسری ۸ هزار میلیارد تومانی بودجه کشور در ۵ ماه نخست خبرداد.

6 مهر 1395، جمعیت ایران از مرز ۸۰ میلیون نفر گذشت. همچنین در این روز، وزیر اقتصاد سرانجام برای ارائه گزارش درباره تعامل با FATF در جلسه علنی مجلس حضور یافت؛ گزارشی که با انتقاد تعدادی از نمایندگان مجلس همراه بود. هرچند انتقادها به گزارش علی طیب ‌نیا گاهی با تایید علی لاریجانی رو به ‌رو شد؛ اما برخی تذکرات نیز او را به پاسخ واداشت. لاریجانی در پاسخ به برخی انتقادها استفاده از عقل دیپلماتیک را توصیه کرد و خطاب به تذکر نمایندگان گفت: عقل دیپلماتیک هم چیز خوبی است. زمانی که با ۳۷ بند از ۴۱ بند FATF موافقیم، چرا همه آن را زیر سوال می ‌بریم.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟