رئیس شورای شهر تهران، گفت: حضور مردم در محله هایی مانند هرندی باعث می شود معتادان متجاهر کم تر در این محله ها حضور داشته باشند.
به گزارش مهر، محسن هاشمی، در جلسه بررسی آخرین وضعیت طرح پاکسازی، ترمیم و تثبیت مناطق شوش، مولوی، بازار و محله هرندی از لحاظ وجود خرده فروشان، توزیع کنندگان و معتادین متجاهر گفت: براساس نظرسنجی که از شهروندان تهرانی انجام شده اولویت آنها موضوع آلودگی هوا و ترافیک و حمل و نقل بوده که باید در سطح شهر مدیریت شود و دومین بحثی که آنها به عنوان معضل اصلی تهران مطرح کردند بحث آسیبهای اجتماعی بوده که از مهمترین آنها موضوع معتادین است و در میان آنها معتادین متجاهر از اهمیت ویژهای برخودار هستند؛ به شکلی که هر شهروندی که این صحنهها را میبیند دچار تشویش افکار خواهد شد.
وی افزود: ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت ما به عنوان معتاد مطرح میشوند ولی آمار دقیقتر این را نشان میدهد که در کشور ۵ درصد از مردم معتاد هستند که تعداد معتادین متجاهر ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر میشوند و در این مناطق(هرندی، شوش، بازار و مولوی) ۴ تا ۸ هزار معتاد متجاهر داریم.
هاشمی افزود: با تلاشی که هم اکنون انجام شده و پاکسازی و انضباطدهی ظرف چند ماه اخیر از نظر تجاهر تا حدی مسئله حل شده؛ لذا باید از همه افرادی که در این زمینه تلاش کردند تشکر ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: سهم شهرداری تهران در قوانین کم است و به این لحاظ دست ما بسته است و هر جا مسئولیتی به ما محول شود، شهرداری با توجه به این که موضوع آسیبهای اجتماعی در اولویت قرار گرفته در کنار شما قرار میگیرد و کوتاهی و پرهیزی نخواهد داشت.
رئیس شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که ۱۲ درصد بودجه شهرداری تهران مربوط به مباحث فرهنگی است، افزود: تعداد زیادی فرهنگسرا که در اختیار سازمان فرهنگی هنری است، موظف هستند که بحثهای آموزشی و تذکر و هشدار به خانوادهها را انجام دهند؛ اما فرهنگسراها بیشتر به سمت مراسم آیینی حرکت کردهاند؛ لذا باید در این خصوص تذکری داده شود که آموزش و پیشگیری در فرهنگسراها به عنوان یک نیاز مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر سازمان فرهنگی هنری، معاونت اجتماعی نیز در شهرداری تهران وجود دارد که یکی از اولویتهای خود را همین موضوع آسیبهای اجتماعی قرار داده است. در مورد کمک به این طرح علاوه بر فعالیتهای عمرانی باید به صورت جدی شهرداران مناطق کمک کنند و کارهای عمرانی مثل رنگ آمیزی و ایجاد فضای شادی و نوسازی بافتهای فرسوده به طور ویژه دنبال شود.
هاشمی تاکید کرد: در بحث نوسازی بافتهای فرسوده دولت نیز علاقهمند است که این فضاها نوسازی شود و تبدیل به فضاهای فعالیت مناسب شود تا مردم به این محدوده برگردند؛ چرا که حضور آنها باعث میشود معتادین متجاهر حضور نداشته باشند. قطعا اگر دولت و شهرداری با همکاری یکدیگر در این موضوع به خوبی کار کنند انشاءلله شاهد برگشت مردم و زندگی عادی در این محدودهها خواهیم بود.
وی گفت: در حال حاضر ۲ هزار ساختمان شهرداری تهران در اختیار مردم است و اینکه یک ساختمان دیگر به پلیس بدهیم زیاد مشکلی ندارد و از شهرداری منطقه ۱۲ میخواهم این بررسی را انجام دهد.