یک وکیل دادگستری گفت: عمده وقت مدیران کانون وکلا به جای ارتقای کیفیت و کمک به قوه قضائیه متاسفانه مصروف دفع تهدیدات خارجی و مقابله با چالشهایی شده است که هرروز به آن تحمیل میشود.
به گزارش ایسنا، همایش «کانونهای وکلا و وکیل دادگستری؛ واقعیتهای موجود، چالشها و راهکارها» برگزار شد.
جلیل مالکی از دبیران این همایش، در ابتدای این مراسم در سخنانی گفت: بدون شک یکی از افتخارات ایران در صحنههای داخلی و بینالمللی وجود کانونهای مستقل است که بدون تحمیل کوچکترین هزینهای به دولت بار سنگین ارائه خدمات حقوقی به مردم را برعهده دارند و در عرصههای حقوق قضایی بینالمللی وظیفه دفاع از منافع جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشته است که نمونه آن محکومیت آمریکا در پرونده اخیر در دیوان لاهه و استیفای حقوق بانک ملت در دادگاههای انگلیس و سایر کشورهای اروپایی بود که وظیفه این امر را کانونهای وکلا به همراه مدیران دولتی برعهده داشتند.
وی با بیان اینکه کانونهای وکلا نقش مهمی در پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ داشتند افزود: کانونهای وکلا بعد از انقلاب علیرغم تعطیلی ۱۶ ساله لحظهای از همکاری با مراجع قضایی در اداره دادرسی منصفانه دریغ نکردند، اما با همه این اوصاف امروز و در آستانه انقضای سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور، نهاد مستقل وکالت دادگستری با چالشهایی روبرو شده است که عمده وقت مدیران آن به جای ارتقای کیفیت و کمک به قوه قضائیه متاسفانه مصروف دفع تهدیدات خارجی و مقابله با چالشهایی شده است که هرروز به آن تحمیل میشود.
این وکیل دادگستری از «تفکیک بین استقلال وکیل دادگستری و کانونهای وکلای دادگستری»، «صوری سازی آزمون وکالت»، «وضع آییننامه خلاف قانون و آییننامهای که مصوبات مجلس را نقض میکنند و هیچکس حتی مجلس شورای اسلامی توان ابطال آن را ندارد»، «احیای آییننامه خلاف قانون رئیس سابق قوه قضائیه» و «تشویق و تهییج دانشجویان و دانشآموختگان حقوق از طریق تریبونهای رسمی برای تشکیل کمپین حذف ظرفیت و تحت فشار قراردادن قوه قانونگذاری برای تحقق خواستههای آنها» به عنوان چالشهای موجود برای کانونهای وکلا نام برد.
وی افزود: واقعیت موجود در کانون وکالت چیز دیگری است که فقط یک نمونه از آن، عدم تمدید پروانه قریب به ۲۵ درصد وکلای دادگستری به دلیل نبود کار و درآمد فقط در کانون وکلای مرکز و همچنین بیکاری مفرط اکثریت وکلای جوانی است که حتی توان اجاره دفتر به صورت گروهی را ندارند اما مراجعی پیدا میشوند که میگویند اینها باید دفتر با جواز اداری داشته باشند.
ابراهیم ثابت قدم دبیر دیگر این همایش نیز در ادامه گفت: ما سالهاست مشکلات خود را به گوش مسئولان به خصوص مجلس که با آنها رابطه نزدیکی داریم میرسانیم. امروز در شرایط خاصی هستیم و هجمهها به صورت هماهنگ علیه کانون صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه اخیرا هجمهها علیه کانون از جمله از سوی صدا و سیما در مورد انحصارطلبی مطرح است، گفت: از سال ۱۳۵۹ هیئت مدیرهی کانون تعطیل شد و از ان تاریخ ما یک مدیر انتسابی داشتیم که به جای هیئت مدیره از طریق شورای عالی قضایی شروع به اداره کانونها کرد.
وی افزود: ما ۱۷ سال فاقد هیئت مدیره بودیم و در سال ۱۳۷۶ هیئت مدیره برای اولین بار تشکیل شد و بعد از تشکیل هیئت مدیره طبق ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه، برای تعیین ظرفیت یک هیئت سه نفره تشکیل شده است که دو نفر آن از قوه قضائیه و یک نفر از کانون بودند بنابراین تعیین ظرفیت برعهده این هیئت بود.
وی با بیان اینکه، ۱۷ سال تصمیم گیری برعهده کانون نبوده است، گفت: کانون وکلای مرکز یا کانونهای استانها در تصمیمگیری در اقلیت هستند و بارها و بارها ما این موضوع را گوشزد کردیم ولی کسی قبول نکرد و گفتند شما تعدادتان کم است و ظرفیت کم دارید و ما هم میخواهیم بگیریم، این یکی از هجمههای عمدهای است که علیه ما میشود که شما انحصارطلبی دارید و تعدادی که ما میخواهیم نمیپذیرید.