شهرداری چه زمانی قوانین ساختمانی را اجرا می‌کند؟

کد خبر: ۹۳۰۰۲۰
|
۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۸ 14 October 2019
|
3131 بازدید

مساله اصلی شهروندان کارآمدی، پاسخگویی و نوع برخورد مدیران شهری با معضلات و بحران‌ها است، نه گوش سپردن به شعارات و وعده‌های توخالی در قالب الفاظ جدید؛ چراکه بنا‌های تاریخی که هویت ملی محسوب می‌شوند، همچنان در انتظار تحقق وعده بازسازی هستند.

به گزارش تیترشهر، مدیریت شهری فعالیت خود را با تاکید بر توسعه فضا‌های فرهنگی آغاز کرد، به گونه‌ای که "پیروز حناچی" شهردار تهران، در نخستین سال درگذشت زنده‌یاد عزت الله انتظامی با اشاره به فرهنگ و هنر ایرانی گسترش آن را در شهر با اهمیت دانست.

حناچی معتقد است، در دوره حاضر تلاش برآن بوده تا شهر به ارزش‌های معنوی و تاریخی آن نزدیک شود. این در حالی است که بی توجهی به بافت فرسوده و نبود نظارت صحیح بر بنا‌های تاریخی واجد ارزش پایتخت باعث از بین رفتن این آثار تاریخی و هویت ملی شده است.

هر سال خبر‌هایی مبنی بر تخریب یا تهدید هویت تاریخی بنا‌ها و آثار ارزشمند در ایران منتشر می‌شود. اما مساله حائز اهمیت آن است که با وجود شعار‌های فراوان مسئولان شهری پایتخت نسبت به حفظ هویت ملی اقدامات موثری صورت نگرفته است که یکی از دلایل آن کمبود بودجه حفاظتی و بی‌توجهی مسئولان است.

بنا‌های تاریخی تخریب شده در یک قدمی بازسازی!

شامگاه چهارشنبه، ۲۶ تیرماه بود که حادثه حریق در یک انبار ۵۰۰ متری ابزار آلات و یراق در میدان حسن آباد تهران رخ داد. به دنبال این حادثه دو گنبد از هشت‌گنبد تاریخی میدان حسن‌آباد تهران که در شمال‌غربی میدان قرار گرفته بودند، ویران شدند.

پس از گذشت ۱۲ روز از سانحه آتش سوزی، خبر رسید شهرداری تهران با مالکان بر سر مرمت این بنا به توافق رسیده است. اکنون قریب به سه ماه از این حادثه می‌گذرد، اما بنای تاریخی حسن‌آباد همچون دیگر ابنیه واجد ارزش در یک قدمی بازسازی قرار دارد!

در این‌باره حجت نظری، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در گفت و گو با تیترشهر می‌گوید: مطالعات در مورد بازسازی بنای حسن‌آباد از مرداد ماه شروع شده و اقدامات اولیه آن صورت گرفته است.

به گفته او آواربرداری داخلی بنای تاریخی حسن‌آباد آغاز شده است و کارشناسان مربوطه دراین‌باره فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهند.

همچنین در این رابطه صالح ایمانی، کارشناس ارشد مرمت بنا‌های تاریخی، در گفت و گو با خبرنگار تیترشهر می‌گوید: متاسفانه بنا‌های تاریخی در زمان افتتاح و شوعاف دارای مالک است، اما هنگامی که نیاز به حفاظت دارد، تخریب می‌شود یا نیاز به بازسازی دارد، بی صاحب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز‌ها و مرمت آثار تاریخی یک پروسه زمان‌بر در شهرداری را طی می‌کند، می‌افزاید: این پروسه بسیار سنگین است؛ مدیریت شهری اگر به دنبال حفاظت بنا‌ها است باید این مراحل اداری را کاهش دهد و بودجه آن را نیز در نظر بگیرد.

ایمانی ضمن ابراز تاسف نسبت به نگهداری بنا‌های تاریخی شهر تهران، می‌گوید: چندی پیش برای مرمت یکی از آثار تاریخی شاهد استفاده از کارگران عادی بودیم؛ در صورتی که این امر نیازمند استفاده از افراد متخصص و ابزار مرتبط است.

این کارشناس ارشد مرمت آثار تاریخی می‌افزاید: شهرداری موظف است نسبت به هویت ملی شهروندان اقدام کند، در دوره‌های پیشین همکاری این نهاد با سازمان میراث فرهنگی ملموس‌تر بود، اما در این دوره همکاری‌ها باید هدفمند شود تا شاهد نتیجه مطلوب باشیم.

شهرداری چه زمانی قوانین ساختمانی را اجرا می‌کند؟

وی با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی نیاز به یک متولی قدرتمند دارد، تصریح می‌کند: برخی بنا‌ها توسط شهرداری خریداری شده، اما به دلیل کمبود بودجه به حالت متروکه رها شده است، قوانینی وجود دارد که کاربری فضا‌های تاریخی فرهنگی شود، اما شهرداری چه زمانی قصد اجرای این قوانین را دارد، مشخص نیست.

ایمانی با تاکید بر اینکه کاربری بنا‌های تاریخی اقدامی غیرمجاز است، عنوان می‌کند: کاربری بنا‌هایی که واجد ارزش هستند، باید تعریف شده باشد و می‌بایست در راستای عنوان خود فعالیت کند.

این درحالی است که زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران علت آتش‌سوزی در حسن آباد را تغییر کاربری خواند!

در شهر تهران کم نیستند اماکن تاریخی که مانند گنبد حسن‌آباد به علت تغییر کاربری و نوع فعالیت صنفی از درجه خطرپذیری بالایی در زمینه حریق برخوردار هستند. حال باید دید نظارت و مسئولیت حقوقی، مادی و معنوی این بنا‌های تاریخی ارزشمند برعهده چه کسی است؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟