تذکر سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی به آذری جهرمی؛

برای رفع تحریم، به وظایفتان در ساخت وی‌پی‌ان قانونی عمل کنید!

آذری جهرمی بابت سؤال یک نماینده به مجلس رفت و پشت تریبون قرار گرفت، مدعی شد، فروش فیلترشکن و وی‌پی‌ان در کشورمان به تجارتی چندصد میلیاردی بدل شده که مافیایی در پس پرده آن را می‌گردانند؛ ادعایی که جاویدنیا می‌گوید نیازمند ارائه ادله و بررسی قضایی است و تأکید می‌کند، بهتر است وزیر در حوزه عملکرد مجموعه‌اش به مردم گزارش دهد و تکالیفش در پروژه وی‌پی‌ان قانونی را انجام دهد.
کد خبر: ۹۳۲۳۳۳
|
۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۶ 24 October 2019
|
16466 بازدید
|
تابناک اجتماعی
چندی پیش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نطق آتشینی در مجلس ایراد کرد که بازتاب وسیعی در کشورمان یافت؛ نطقی که حالا پس از حدود پنجاه روز با پاسخ یک مقام مسئول و طرح یک تذکر متفاوت مواجه شده است.

به گزارش «تابناک»؛ اواسط شهریورماه، زمانی که آذری جهرمی بابت پرسش یک نماینده به مجلس رفت و پشت تریبون قرار گرفت، مدعی شد .فروش فیلترشکن و وی‌پی‌ان در کشورمان به تجارتی چندصد میلیاردی بدل شده که مافیایی در پس پرده آن را می‌گردانند و به رغم آنکه شناسایی شان ممکن است، کسی با ایشان و تجارتشان برخوردی نمی‌کند، چون «می‌گویند قانون نداریم که فیلترشکن فروشی جرم است.»

او که از طرف یکی از نمایندگان مورد سؤال قرار گرفته بود که چرا در مجموعه تحت امرش فیلترشکن‌ها را نمی‌بندند و مسدود نمی‌کنند، این کار را خارج از وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توصیف کرد و افزون بر آن، یادآور شد که در صورت چنین اقدامی، طیف وسیعی از جامعه دچار مشکل خواهند شد؛ از استاد دانشگاه و دانشجویانی که به دنبال مطالب علمی می‌گردند، تا تاجری که می‌خواهد تحریم‌ها را دور بزند.

وی پس از طرح این مثال ها، نتیجه گرفت که ارائه اینترنت با سطح دسترسی مشخص مشکل اصلی است و باید به افراد مختلف در سطوح گوناگون اینترنت با سطوح دسترسی متفاوت عرضه کرد، چون «نمی‌شود سطح دسترسی دانشجو و خبرنگار و استاد و تاجر با سطح دسترسی یک کودک ۸ و ۹ ساله برابر باشد. این هم‌سطحی انجام نمی‌شود.»

برای رفع تحریم، به وظایفتان در ساخت وی‌پی‌ان قانونی عمل کنید!

البته این ایده همان موقع مورد انتقاداتی قرار گرفت، اما آنچه از نطق وزیر در اذهان عمومی ماند، تجارت عظیم فروش فیلترشکن و وی‌پی‌ان و روانه شدن سود هنگفت به جیب مافیای این تجارت بود؛ موضوعی که جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور در گفت‌وگو با ایرنا آن را ادعایی می‌خواند که باید ادله مربوط به آن برای بررسی به دستگاه قضایی ارائه شود و اظهارنظر درباره اش قبل از این بررسی ممکن نیست.

وی در ادامه با تأکید بر این که «اگر وزیر محترم ارتباطات که درباره مافیای فیلترشکن‌ها صحبت کرده‌اند، مستنداتی در این زمینه دارند، باید اعلام کنند»، یادآور شده: «از آن‌جا که بخش اعظمی از اطلاعات فنی و میزان ترافیک فروشندگان وی‌پی‌ان و IP‌های مربوطه در اختیار وزارت ارتباطات است، تا زمانی که اطلاعات یادشده از سوی این وزارت اعلام نشود، نمی‌توان از میزان درآمد آن‌ها مطلع شد و یا نسبت به وجود مافیا اظهارنظر کرد.»

جاویدنیا در پاسخ به آن بخش از سخنان وزیر که مدعی شده بود مراجع تصمیم گیر در این حوزه می‌گویند، «قانون نداریم که فیلترشکن فروشی جرم است»، به یادآوری برخی موارد قانونی پرداخته و می‌گوید: «در این‌باره صریح مقرره‌ای در قانون وجود ندارد؛ یعنی مقرره‌ای که در آن مستقیم از این ابزار نام برده و آن را جرم شناخته باشد، نداریم، اما چند ماده قانونی در قانون جرایم رایانه‌ای و قانون آیین دادرسی کیفری جرایم رایانه‌ای وجود دارد که می‌توان به آن‌ها استناد کرد.»

او ادامه می‌دهد: «در بند الف. ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه‌ای، تسهیل دسترسی به محتویات مستهجن جرم‌انگاری شده است؛ بنابراین اگر در فروش vpn منظور و قصد فروشنده چنین تسهیلی باشد، بر طبق این ماده قانونی قابل مجازات است. از سوی دیگر طبق ماده۲۱ قانون جرایم رایانه‌ای، ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی [از جمله ارائه دهندگان وی‌پی‌ان] مکلف به رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه‌ای هستند که توسط کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اعلام می‌شود. بر اساس قانون اگر این فهرست را رعایت نکنند مرتکب جرم شده‌اند و مجازات انحلال برایشان در نظر گرفته خواهد شد.»

برای رفع تحریم، به وظایفتان در ساخت وی‌پی‌ان قانونی عمل کنید!

جاویدنیا با اشاره به این که ماده ۲۱ مختص شرکت هاست و برای اشخاص حقیقی قابل اعمال نیست، می‌افزاید: «علاوه بر آن طبق مواد ۶۶۷، ۶۶۹ و۶۷۰ قانون آیین دادرسی کیفری، ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی موظف به انجام اموری مانند نگهداری شش ماهه داده ترافیک و اطلاعات کاربران و ارائه آن‌ها به مراجع ذی ربط طبق دستور قضایی هستند و اگر این اقدام را انجام ندهند، حسب مورد به مجازات انفصال از خدمات دولتی و یا حبس و جزای نقدی محکوم خواهند شد.»

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، ایراد این ماده قانونی را این گونه عنوان می‌کند که «مجازات نگهداری نکردن از داده ترافیک کاربران، به میزانی نیست که بازدارنده باشد» و سپس از منظری دیگر به موضوع می‌پردازد: «می‌توان کسب درآمد از فروش vpn را تحصیل مال نامشروع موضوع ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری در نظر گرفت که مجازات آن علاوه بر رد اصل مال، سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال به دست آمده است.»

او این مجازات را بازدارنده توصیف می‌کند و یادآور می‌شود، «این نظر قضایی است. مشکلی که در این میان وجود دارد اینکه تمام قضات ممکن است این نظر را قبول نداشته باشد؛ لذا اینکه برخی از پرونده‌هایی که با این موضوع از ناحیه ضابطان به دستگاه قضایی ارسال شده، به نتیجه نرسیده است، ناشی از همین اختلاف‌نظر‌های حقوقی و قضایی است؛ بنابراین، بهترین پیشنهاد این است که موضوع صراحتاً تعیین تکلیف و قانون مشخص برای آن تصویب شود.»

بدین ترتیب مشخص می‌شود که از دید این مقام، اظهارنظر وزیر درباره فقدان قانون در این زمینه منطبق بر واقعیت نیست، هرچند از دید معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور نیز ضرورت دارد قانون مشخصی برای این موضوع تصویب شود. قانونی که جاویدنیا تأکید کرده متن پیشنهادی آن را تهیه و به دفتر ریاست جمهوری ارسال کرده‌اند تا به قانون صریح در این‌باره دست پیدا کنیم.»

 
برای رفع تحریم، به وظایفتان در ساخت وی‌پی‌ان قانونی عمل کنید!

اما جالب‌ترین بخش در سخنان جاویدنیا، آنجایی است که از وزیر خواسته تا درباره عملکرد وزارت خانه اش در خصوص وظیفه مصرح قانونی مقابله با توزیع و استفاده از VPN‌ها و فیلترشکن‌های رایگان که از طریق گوگل‌پلی و نرم‌افزار‌های مشابه به راحتی در اختیار جوانان قرار گرفته است و اتفاقاً به نظر می‌رسد، قشر عمده مردم از این خدمات استفاده می‌کنند، گزارشی ارائه دهد و بعد وظایف مغفول مانده این وزارت در پروژه وی‌پی‌ان قانونی را یادآوری کرده است.

پروژه‌ای که شش هفت سال پیش مطرح شد و در آن مقطع، هدف از کلید زدنش، ارائه بستری امن و سریع برای بانک ها، وزارت خانه‌ها و دیگر مجموعه‌ها برای رهایی از برخی پروتکل‌های اینترنتی بود که با مخالفت دولت مردان وقت و با استناد به «استقبال اندک» از آن به محاق رفت؛ پروژه‌ای که جاویدنیا تأکید دارد مدتی است اجرایش در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در دستور کار قرار گرفته و وزارت ارتباطات هم در این زمینه تکالیفی دارد که باید به آن‌ها عمل کند.

پروژه‌ای که ظاهرا دستخوش تحولاتی اساسی شده، چون سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور هدف آن را این گونه تشریح کرده است: «تأمین نیازمندی مردم به دسترسی به سایت‌های تحریمی که خدمات را به IP‌های ایران ارائه نمی‌دهند، تا مردم برای دسترسی‌های ضروری خود به این سایت‌ها، نیازی به استفاده از VPN نداشته باشند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
دور زدن قانون را همه خود شما باب کردین و اینقدر هم برای ما ملت از این چیزها حرف نزنید وقتی در کشور غیر قانونی است ولی شماها از ان استفاده می کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
فقط کافیست به پرچم کامنت ها نگاه کنید حتی برای تابناک که احتیاج به فیلتر شکن نیست ولی چون شبکه های مجازی اکثرآ فیلتر هستند کاربران نمیخواهند مرتب فیلترشکن را خاموش و روشن کنند بخصوص در مورد تلگرام
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
یعنی کارهای مدیران کشور در دنیا بی نظیره !!؟؟؟
با یک دست سایتها را برای مردم فیلتر میکنند
و با دست دیگر فیلتر شکن ساخته و به همان مردم می فروشند!!!؟؟؟؟
خداییش نظیر ندارند !!؟؟؟
ناشناس
| Germany |
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
قانون شفاف سازی داخلی و جهانی را نمیتونیم اجرا کنیم
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
من شرایطم طوری هست که باید از یوتیوب استفاده کنم برای گرفتن ویدیو های اپدیت اکثرا آموزشی و دوست دارم در اوقات آزاد، چند تا ویدیو موزیک ببینم یا تحلیل های مختلف حتی سیاسی رو ببینم
یا مثلا دوست دارم در فیسبوک برای ارتباط با دوستان و فامیل خارج از کشورم ارتباط داشته باشم و از حالشون با خبر باشم و عکس هایی که میزارن رو ببینم
برای دسترسی به بعضی سایت ها مثل اندروید دوولپر و ... که ایران رو تحریم کرده ، چاره ای جز استفاده از وی پی ان هم ندارم

وقتی نیازهای من که شهروند هستم نادیده گرفته میشه از داخلی ها و خارجی ها ، من باید علائقم که کاملا اخلاقی و انسانی و علمی هست نادیده بگیرم؟

چرا قانون ما باید اینطوری باشه که من بعنوان یک شهروند که مثلا قوانین راهنمایی و رانندگی رو مو به مو رعایت میکنم و محقق دانشگاهی هستم و برای کشورم خدمات زیاد علمی و قانونی میکنم، برای رسیدن به اطلاعات مورد نیازم مرتکب جرم بشم؟! و از وی پی ان استفاده کنم؟
پاسخ ها
بهزاد
| Sweden |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
چون از نظر تمصمیم گیران این عرصه تمام چیزهایی که شما بعنوان یک انسان میخواهید بی ارزش هستند و تنها چیزی که مهمه اینه که چشمتون به برنامه های سیاسی ضد انقلاب و یا ویدئوهای غیر اخلاقی نیفته و . بقیش مهم نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
در ایران ، دوست دارم فقط شامل حال بالایی ها میشه نه مردم عادی .. مردم عادی حق دوست دارم ندارن .. منم دوست دارم بدون فیلترشکن از توییتر استفاده کنم ولی این حقو بهم نمیدن در حالیکه خودشون میرن توییتر و براحتی توییت بازی میکنن چون اونا حق دوست دارم دارن
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
بی هدف سرگردان روزمرگی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
فیلتر شکن فروشها دارای درگاه بانکی بانکهای ایرانی هستند اگر غیر قانونی بودند که درگاه فروش داخل ایران نداشتند
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
دوست عزیز الان خیلی از شرکت های ارائه دهنده وی پی ان، از بیت کوین استفاده می کنن.
مخ معیوب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
بهترین کار این که فقط خود مسئولین به اینترنت بدون فیلترشکن دسترسی داشته باشن تا هر وقت چیزی خواستیم بگیم بهشون واسمون دانلود کنن برامون بفرستن
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
هم توئیتر رو فیلتر می کنید و هم از آن استفاده می کنید؟
هم تلگرام رو فیلتر میکنید و هم از آن بهره می برید؟
به خدا اگر سنگ بود هزار باره آب شده بود ....
همه چی فقط برای مردم فلک زده حرام است. مگر شما از همین مردم نیستید؟چرا برای مسئولین و خبرنگاران حلال است ولی برای مردم حرام؟
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
احسن ولی کو گوش شنوا
تازه مسئولین از تویتر فیلتر شده برای مردم استفاده می کنند و جلوی مردم رو در دسترسی به اون گرفتن
الکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
تعریف vpn قانونی یعنی چَ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
هدف این است که برخی مشاغل مثل تجار و دانشجویان بتوانند با آی پی غیر ایرانی، به سایتهایی که دسترسی ایرانیان به دلیل تحریم ها بدانها محدود شده، وارد شده و نیازهای خود را برطرف کنند.
ناشناس
| Canada |
۰۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
خوب اینم که غیرقانونیه. فرقش اینه این قانون رو یکی دیگه گذاشته!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
حتی در vpn نیز فساد داریم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
نمایندگان محترم مردم کودک خردسال نیستند من به عنوان یک مدیر پروژه به وی پی ان برای دانلود سورس برنامه ها نیاز دارم هیچ تحریم شکنی نمی تواند اطلاعات ما را رمز گذاری کند تا متوجه تحریم امریکا نشویم، فقط کافی هست با یکی از تحریم شکن های داخلی وارد گوگل شوید تا ادرس دقیق منزل شما را متوجه بشوند، هیچ زحمتی این تست ندارد. اما وی پی ان رمزگذاری شده است و حریم خصوصی فرد حفظ می شود.
از اونور تحریم هستیم و از اینور فیلتر
|
United States of America
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
اقایان محترم
سلام
بنده دولوپر اندروید و ای او اس هستم. گوگل پلی و اپل بخاطر تحریم ها مانع انتشاره برنامه های ما در مارکت های خود میشوند.با فیلتر شکن ناچاریم وارد پنل ها شویم و اپلیکیشن های خود را منتشر کنیم
متاسفانه فیلتر شکن ها کیفیت خوبی ندارند و به دلیل محدودیت های گاهانه دولت گاها هنگام فعالیت در پنل ها فیلتر شکن قطع شده و ای پی ایران در پنل ثبت شده و پنل ما بسته می شود
ایجاد پنل امریست بسیار سخت و نیاز به یک فامیل یا اشنای مطمئن در خارج از کشور دارد. بسته شدن پنل بخاطر فیلترینگ شما یا سودجویی فیلترشکن فروشها باعث از بین رفتن سالها زحمت ما شده است
لطفا یه فکر عاجلی به حال ما بکنید
زیرا این کار حکم صادرات نرم افزار را دارد و باعث ورود ارز به کشور میشود
کشورهایی مانند هند و پاکستان درامد بسیار زیادی از این طریق به دست می اوردند ولی به دلیل بی تدبیری و فقدان تعقل این مسله در ایران معکوس است
ما از اونور تحریم هستیم و از اینور فیلتر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
بزودی مشکل تحریم های گوگل پلی هم به دست برادران حل خواهد شد .. در حال زمینه چینی برای مسدود کردن گوگل پلی هستن به بهانه فیلترشکن هایی که از طریق گوگل پلی به ایرانی ها عرضه میشه .. منم مثل شما برنامه نویس اندروید هستم و به شدت نگران این قضیه .. نمیدونم همین ابزار درآمد هم ازم گرفته بشه با زن و بچه و اجاره و هزار و یک خرج دیگه باید چیکار کنم .. من که اگه چنین اتفاقی بیوفته و همونجور که بخش زیادی از درآمدم بخاطر فیلترشدن تلگرام از دست رفت ، بخاطر فیلترشدن گوگل پلی بقیه درآمدمو هم از دست بدم و توی زندگیم بمونم میرم خودم و زن و بچه مو جلوی چشم وزیر ارتباطات آتیش میزنم بلکه مسوولین کمی به فکر درمان اعتیادشون به فیلترکردن بیوفتن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات