به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
8 آبان 1320، قانون افزایش حقوق کارمندان دولت به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
8 آبان 1322، کمیسیون مشترک همکاری فنی ایران و آمریکا پنج موافقتنامه مربوط به امور حمل و نقل، راه آهن دولتی، وسایل نگهداری و راه های شوسه، اصلاح سرویس های پستی و ارتباطات تلگرافی و نصب وسایل هواشناسی را تصویب کرد.
8 آبان 1334، قرارداد فروش نفت ایران به ترکیه برای مدت سه سال منعقد شد. براساس این قرارداد ترکیه در هر سال یکصد و پنج هزار تن نفت سفید و بنزین از ایران خواهد خرید.
8 آبان 1340، عمليات بتون ريزي براي احداث سد 203 متري دز در خوزستان آغاز شد.
8 آبان 1341، "بريج من" رئيس شركت نفتي انگليس وارد تهران شد تا مذاكرات محرمانه اي را با شاه راجع به ميزان توليد و بهاي جهاني نفت انجام دهد.
8 آبان 1346، بانک کشاورزی جرایم دیرکرد کشاورزان را از ۱۲ درصد به ۶ درصد کاهش داد. همچنین در این روز، در اصفهان شرکت واحد اتوبوسرانی تشکیل شد.
8 آبان 1353، کارخانه سیمان آبیک قزوین آماده بهره برداری شد.
8 آبان 1354، امتیاز ۲۹ مدرسه عالی که در اختیار بخش خصوصی بود لغو شد و دولت آنها را به وزارت علوم داد.
8 آبان 1357، اعتصاب سراسري كاركنان صنعت نفت آغاز و به دنبال آن صدور نفت ايران به خارج قطع شد. همچنین در این روز، کارکنان بانک های رهنی و سپه نیز اعتصاب کردند.
8 آبان 1360، هزينة عمليات نظامي آمريكا در طبس 193 ميليون دلار اعلام شد.
8 آبان 1370، "يانگ شان كن" رئيس جمهور چين در رأس يك هيأت بلندپايه سياسي و اقتصادي وارد تهران شد.
8 آبان 1389، سرانجام پس از کش وقوس های فراوان لایحه برنامه پنجم توسعه به صحن علنی مجلس رسید و نمایندگان در نخستین گام با ۱۳۱ رای موافق به کلیات برنامه رای مثبت دادند.
8 آبان 1390، سفیر عربستان در تهران در دیدار با معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه کشورمان از حضور هیات ایرانی در مراسم تدفین ولیعهد این کشور تشکر و قدردانی کرد.
8 آبان 1391، به دنبال بر هم خوردن تعادل بازار ارز در ماه های اخیر، دولت تلاش می کند تا با بهکارگیری ابزارهای مختلف تعادل را به این بازار برگرداند؛ اختصاص ارز حاصل از صادرات بخش خصوصی به واردات، یکی از این ابزارها است که سرانجام با سلسله جلسات متعدد بین صادرکنندگان و دولت، دو طرف به عرضه ارز حاصل از صادرات در چرخه واردات به توافق رسیدند.
8 آبان 1392، اختلاف نظر مجلس و دولت بر سر میزان درآمدهای به دست آمده از محل فروش شرکتهای دولتی در سال جاری که در جریان رسیدگی به اصلاحیه بودجه امسال بالا گرفت؛ با رد درخواست دولت همراه شد. تبصره ۳ قانون بودجه امسال دولت را ملزم کرده ۳۷ هزار میلیارد تومان نسبت به فروش سهام شرکت های دولتی اقدام کند اما دولت در لایحه اصلاحیه خود درخواست کرده بود، رقم ۳۷ هزار میلیارد تومانی برای این بخش از بودجه، به ۵ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کند.
8 آبان 1393، وال استریت ژورنال در این روز خبر داد که اپل رسماً به ایران می رود. در این خبر آمده بود که اپل، بزرگ ترین شرکت جهان از نظر ارزش بازار از مذاکره با چند توزیعکننده ایرانی برای حضور در بازار ایران خبر داده است.
8 آبان 1395، مرتضی حاجی، وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه اینکه آقایی به نام (ر) یکی از سهامداران بانک سرمایه حدود هزار میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهکار است، گفت: قانونی نیست که سهامدار بانک از تسهیلات بانک مربوطه که در آن سهم دارد، استفاده کند.
8 آبان 1396، سردار سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی با اشاره به اینکه تصمیم جمهوری اسلامی ایران این است که محدودیت هایی را در موضوع هسته ای بپذیرد تا تحریم های مرتبط با این حوزه برداشته شود، تاکید کرد که اگر این تحریم ها به بهانه های دیگری برگردد تصمیم نظام آن خواهد بود که ماندن در برجام معنایی نخواهد داشت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.