به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
11 آبان 1306، مخبرالسلطنه هدایت رییس الوزرا امیر لشگر عبدالله امیر طهماسبی وزیر پیشین جنگ را به عنوان وزیر فواید عامه و تجارت به مجلس شورای ملی معرفی کرد.
11 آبان 1348، اراضی اطراف پارک وی ملی اعلام شد.
11 آبان 1349، اجازه تفکیک اراضی از طرف انجمن شهر صادر شد.
11 آبان 1356، سهام اکثر بانک ها در بورس با کاهش رو به رو شد.
11 آبان 1359، مجلس شوراي اسلامي با صدور قطعنامه اي 4 شرط را براي آزادي گروگان هاي آمريكايي مقرر كرد: عدم دخالت در امور داخلي ايران، آزاد گذاردن سرمايه هاي توقيف شده ايران، لغو كليه تصميمات و اقدامات اقتصادي و مالي اتخاذ شده عليه ايران و بازپس دادن اموال شاه معدوم.
11 آبان 1356، پالایشگاه آبادان دچار آتشسوزی شد. سه نفر بر اثر این حادثه کشته شدند.
11 آبان 1388، کرزی بدون انتخابات رییس جمهوری افغانستان شد.
11 آبان 1389، با عرضه ۵ درصد از سهام پست بانک در بورس پرونده پذیرش بانک های دولتی در بورس بسته شد.
11 آبان 1390، تازهترین گزارش سازمان ملل در ارزیابی شاخص توسعه انسانی، از جایگاه هشتادوهشتم ایران در بین ۱۸۷ کشور جهان خبر داد؛ رتبهای که در مقایسه با رتبهبندی منتشر شده در سال ۲۰۱۰ که ایران را در رده هفتادم معرفی کرده بود، بیانگر نزولی ۱۸ پلهای بود.
11 آبان 1392، شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینکه شناسایی اقشار پردرآمد برای حذف یارانه نقدی آنان کار آسانی نیست، گفت: برای حذف دهک ها پایگاه های اطلاعاتی و داده ها با یکدیگر ترکیب شده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
11 آبان 1394، سومین هیات اقتصادی آلمان بعد از اعلام توافق هسته ای، با ۱۳۰ نفر به نمایندگی از ۳۵ شرکت بزرگ از ایالت باواریا به ایران آمدند تا برای سرمایه گذاری اقدام کنند.
11 آبان 1396، طرح مشترک دولت و شهرداری تهران برای «تامین مسکن در بافت فرسوده»، نهایی شد. طرح مسکن «پیشگام»، به دنبال تاکید رئیسجمهوری برای تدوین «نقشه راه» نفوذ موثر به هسته فرسوده شهرها تهیه شد که با توافق صورتگرفته، قرار بود فاز اول آن با همکاری کمسابقه دولت و شهرداری پایتخت به اجرا درآید. مطابق جزئیات طرح «پیشگام»، ساخت ۵۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران برای افق ۵ساله، هدفگذاری شده بود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد