زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر بامداد جمعه حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند که لرزش آن در ۶ استان احساس شد و بر اثر آن ۵ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند و ۵۲۹ نفر راهی مراکز درمانی شدند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، گزارشها حاکی است، شدت زمین لرزه ای که ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد جمعه در عمق ۸ کیلومتری زمین در ۱۹ کیلومتری شهر «ترک» شهرستان میانه روی داد، به اندازه ای بودکه علاوه بر تمام شهرستانهای آذربایجان شرقی، در استان های اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان و آذربایجان غربی نیز احساس شد.
در این زمین لرزه ۵.۹ ریشتری، ۶ شهر و ۱۴۵ روستا تحت تاثیر بوده اند و تاکنون صدها پس لرزه نیز داشته که بزرگترین آن ۴.۸ ریشتر بوده است.
تاکنون خبرهای مختلفی از تعداد مصدومان این حادثه در رسانه ها منتشر و حتی آخرین آمار آنها به نقل از مسوولان اورژانس ۵۲۹ نفر اعلام شده است که از این تعداد ۳۱ نفر بستری و ۵ نفر فوتی بودند و مابقی تحت اقدامات درمانی سرپایی قرار گرفته و ترخیص شدند.
در این گزارش آخرین خبرها از میزان تلفات و امدادرسانی در مناطق زلزله اطلاع رسانی می شود:
آذربایجانشرقی ۱۵۳ بار لرزید
مسوول مرکز لرزهنگاری دانشگاه تبریز اعلام کرد: از ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد امروز جمعه که نخستین زمین لرزه به قدرت ۵.۹ ریشتر در شهر «ترک» شهرستان میانه روی داد، تاکنون ۱۵۳ زمینلرزه در استان ثبت شده است.
علی مجردی جمعه شب در یک گفت وگوی تلویزیونی افزود: تا ساعت هفت امشب ۱۴ زمین لرزه کمتر از ۲ ریشتر، ۱۰۱ مورد زمین لرزه با بزرگی دو تا سه ریشتر و ۳۴ مورد زلزله با بزرگی سه و چهار ریشتر ثبت شده است.
وی اضافه کرد: امروز همچنین ۳۴ مورد زمین لرزه با بزرگی چهار تا پنج ریشتر در آذربایجان شرقی به ثبت رسیده است که با احتساب زمین لرزه اصلی آمار زمین لرزهها به ۱۵۳ مورد می رسد.
وی در واکنش به صحت انتشار برخی مطالب در خصوص تخلیه انرژی گسلها در فضای مجازی بیان کرد: مطالب منتشر شده در فضای مجازی پایه علمی ندارد و قابل استناد نیست.
۵۲۹ مصدوم زمینلرزه در آذربایجانشرقی
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مصدومیت ۵۲۹ نفر در زمینلرزه امروز استان گفت: از این تعداد ۳۱ نفر بستری و ۵ نفر فوتی بودند و مابقی تحت اقدامات درمانی سرپایی قرار گرفته و ترخیص شدند.
دکتر فرزاد رحمانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: زمین لرزه بامداد امروز در شهرستان میانه ۵ فوتی و ۲۳۸ نفر آسیب دیده، شهرستان سراب ۲۶۱ آسیب دیده و شهرستان هشترود ۳۰ نفر آسیب دیده بر جا گذاشت.
وی افزود: از صبح امروز همه بیمارستان های استان کاملا آماده باش هستند و درمجموع ۶ عمل جراحی صورت گرفته است و نیروهای پیش بیمارستانی، پزشکان ، پرستاران و بهداشت دانشگاه در حال ارائه خدمات به هموطنان زلزله زده هستند.
وی اسامی و هویت فوت شدگان زلزله آذربایجان شرقی در شهرستان میانه را به شرح زیر اعلام کرد:
(۱) زهرا عابدی فرزند اصغر متولد ۱۳۸۸
(۲) ریحانه قربانی فرزند غلامرضا متولد ۱۳۸۵
(۳) اسرافیل محمدزاده ورنکش فرزند لطفعلی متولد ۱۳۴۹
(۴) گلی جلیلی فرزند محمد متولد ۱۳۵۱
(۵) خاتون رضازاده فرزند عباسعلی متولد
مردم مناطق زلزله زده حتما دودکش بخاریها را چک کنند
رئیس جمعیت هلال احمر با توصیه به مردم مناطقی که زلزله شب گذشته آذربایجان شرقی را احساس کردهاند از آنان درخواست کرد که حتما دودکش بخاری های منازل خود را چک کنند.
علی اصغر پیوندی جمعه شب با انتشار توییتی اعلام کرد، با توجه به سرمای هوا و استفاده از بخاری های گازسوز در شهرهای نیمه شمالی کشور، تمامی هموطنان مان که زلزله را در محل زندگی خود به هر شکل احساس کرده اند لازم است امشب پیش از خواب دودکش بخاری ها را چک کنند.
وی در این توییت منتشر شده تاکید کرد: کوچکترین لرزش ساختمان دودکشهای بخاری را دچار مشکل می کند و لازم است تلاش کنیم این مطلب به گوش همه برسد.
مدارس سراب و میانه تعطیل است
در پی وقوع زلزله روز جمعه در آذربایجانشرقی، مدارس شهرستان میانه و سراب در همه مقاطع تحصیلی شنبه تعطیل اعلام شد.
فرماندار شهرستان میانه گفت: روز شنبه ۱۸ آبان مدارس میانه، ترکمانچای، کندوان و کاغذکنان در تمامی مقاطع تحصیلی در نوبت های صبح و عصر تعطیل است.
همچنین روابط عمومی اداره آموزش و پرورش سراب اعلام کرد: همه مدارس این شهرستان در همه مقاطع تحصیلی در نوبت های صبح و بعد ازظهر تعطیل است.
روابط عمومی آموزش و پرورش منطقه مهربان هم اعلام کرد: به دلیل تامین امنیت روانی دانش آموزان کلیه مدارس منطقه مهربان(شهری و روستایی) روز شنبه در شیفت صبح و بعداز ظهر تعطیل است.
هوای سرد در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی حاکم میشود
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی با بیان اینکه شرایط پایداری در مناطق زلزله زده استان مستقر خواهد بود، گفت: در ۳ شب آینده هوای سرد در این مناطق حاکم میشود.
علی دولتی مهر جمعه شب اظهار کرد: بررسی نقشه های هواشناسی و تصاویر ماهواره ای نشان دهنده جوی پایدار طی سه روز آینده در استان بوده و در برخی نواحی استان با غبار محلی همراه خواهد بود.
وی با اشاره به پایداری جو، افزود: به دلیل پایداری جو در شهرهای پرجمعیت و صنعتی استان، افزایش غلظت آلایندههای جوی پیش بینی می شود و از لحاظ دمایی نیز تغییرات قابل ملاحظه ای نخواهیم داشت و در طول شب ها همچنان سردی هوا تداوم خواهد داشت.
۴۵۵ خانوار زلزله زده در آذربایجانشرقی اسکان اضطراری یافتند
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه در اثر زلزله بامداد امروز ۱۵۰۰ واحد مسکونی در روستاهای میانه بین ۱۰ تا ۱۰۰ خسات دیده است، گفت: تا کنون ۴۵۵ خانوار زلزله زده اسکان اضطراری یافتند و توزیع چادر برای اسکان موقت ادامه دارد.
محمدباقر هنربر شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۳۵۰ دستگاه گرمایشی والور بین زلزله زدگان توزیع شد، خاطرنشان کرد: یکهزار و ۵۸۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته نیز بین زلزله زدگان آذربایجان شرقی توزیع شده است.
وی افزود: آواربرداری روستاهای ورنکش، هریس و هلمسی و یک روستای دیگر آغاز شده که تجهیزات لازم در منطقه مستقر است.
هنربر ادامه داد: ارزیابی ۸۰ روستای زلزله زده در منطقه نیز به پایان رسید.
وی پتو، پوشاک، آب معدنی و خرما را نیز منطقه زلزله زده عنوان کرد و از هموطنان خواست کمک های نقدی خود را به شماره ۹۹۹۹۹ هلال احمر نزد تمامی بانک ها واریز کنند و کمک های غیرنقدی را به معاونت داوطلبان هلال احمر تحویل دهند.
ارسال کمکهای مردم هشترود به مناطق زلزله
رییس ستاد نماز جمعه هشترود از ارسال کمکهای جمعآوری شده از سوی این ستاد به مناطق زلزلهزده شرق آذربایجان شرقی خبرداد.
مجید غفارزاده روز جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۲ تن آب معدنی و نان برای کمک به زلزله زدگان شهرستان میانه ارسال شد.
وی گفت: این ستاد آمادگی کامل دارد تا کمک های نقدی و غیر نقدی مردم هشترود را جمع آوری و در اولین فرصت به دست زلزله زدگان برساند
زلزله آسیبی به بناهای تاریخی آذربایجانشرقی وارد نکرده است
مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته و طبق گزارشهای رسیده، زلزله بامداد جمعه خسارتی به بناهای تاریخی استان وارد نکرده است.
وی روز جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شدت زلزله بامداد امروز و اهمیت آثار و بناهای تاریخی شهرستان های واقع در مرکز و مجاورت کانون زلزله، کارشناسان میراث فرهنگی و عوامل یگان این اداره کل اقدام به پایش و بررسی ابنیه تاریخی کردند.
وی ادامه داد: خوشبختانه، گزارش های رسیده حاکی از آن است که آسیبی به بناهای تاریخی آذربایجان شرقی وارد نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی افزود: بهدلیل شدت زلزله و وقوع پسلرزهها کارشناسان میراث فرهنگی و عوامل یگان حفاظت به طور مداوم در حال بررسی شرایط هستند و در صورت وصول گزارشی مبنی بر خسارت به آثار و ابنیه تاریخی اطلاع رسانی خواهد شد.
فرماندار میانه: در روستاهای زلزله زده نیاز به نفت سفید داریم
محمدرضا مشایخی فرماندار میانه از تامین چادر و غذای ۷۲ ساعته از سوی هلال احمر در روستاهای زلزله زده شهرستان خبرداد و گفت: با توجه به سردی هوا و به منظور تامین گرمایش چادرها نیاز به سوخت نفت سفید داریم و امیدواریم در سریعترین زمان ممکن تامین شود.
وی روز جمعه در حاشیه بازدید از مناطق زلزله زده اولویت اول شهرستان و سازمانهای مربوطه نظامی، غیرنظامی و دولتی را تعامل در آواربرداری برای کاهش دغدغه های روانی مردم و سبب تسریع در خدمات رسانی برشمرد.
وی گفت: آواربرداری از مکانهای دامی و دفن اصولی احشام از بار روانی موضوع و دغدغه بهداشت محیط می کاهد.
فرماندار ویژه میانه، همچنین بر اسکان موقت و برپایی چادرهای هلال احمر در محل مدرسه، جنب مسجد اشاره کرد و افزود: اگر خانوادهای خواستار برپایی چادر در کنار منزل خود باشد در صورت تایید امن بودن محیط اقدام به این کار خواهد شد.
مشایخی لزوم رفع خطر از محیط های در معرض خطر را ضروری خواند و افزود: با این کار معابر باز شده و امکان اسکان فراهم می شود.
فرماندار میانه به خسارات ۵ الی ۷۰ درصدی در روستاهای بخش ترکمنچای، کندوان و مرکزی شهرستان اشاره کرده افزود: اصلی ترین کار ما رسیدگی به وضعیت روستای ورنکش بوده و روستای ورزقان نیز دیگر اولویت ما در جهت کاهش نگرانی و دغدغه مردم است.
مشایخی از دایر بودن انشعاب آب در روستای ورنکش خبر داد و بیان کرد: اتصال برق نیز برقرار شده و از سوی شرکت گاز نیز ترمیم شبکه گازرسانی در دست اجراست.
فرماندار میانه از تلف شدن ۹۰۰ راس دام شامل ۲۵۰ راس دام سنگین و ۶۵۰ راس دام سبک در ۱۶ روستا و در ۱۷۰ واحد اماکن دامی شهرستان خبر داد و گفت: خسارت ۴۰ تا ۱۰۰ درصدی به این اماکن دامی وارد شده است.
وی در خصوص شیوه کمک و مشارکت خیرین در تهیه اقلام و غذا برای خسارت دیده ها گفت: شماره حساب متمرکز هلال احمر نیز برای دریافت کمکهای نقدی اعلام خواهد شد تا مردم و خیرین بتوانند اقلام غیر نقدی خود را نیز به هلال احمر ارسال دارند تا کمکها از این طریق به صورت سهل و آسان در اختیار مردم زلزله زده قرار گیرد.
فرماندار میانه همچنین از اعلام آمادگی بنیاد مسکن، بسیج سازندگی و فولاد آذربایجان برای بازسازی خانه های تخریب شده خبر داد.
مشایخی در پایان به بستری بودن ۱۲ نفر در بیمارستان میانه اشاره کرد و گفت: در مجموع ۱۵۰ نفر از اهالی مصدوم شده بودند که بیش از ۹۰ درصد آنها به صورت سرپایی مداوا شدند.
ارمنستان برای مشارکت در امدادرسانی به آسیبدیدگان زلزله اعلام آمادگی کرد
وزیر موقعیتهای اضطراری جمهوری ارمنستان آمادگی کشورش را برای مشارکت در امدادرسانی به آسیبدیدگان زلزله آذربایجان شرقی اعلام کرد.
«فلیکس تسولاکیان» وزیر موقعیتهای اضطراری جمهوری ارمنستان به دنبال وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی، امروز جمعه در تماس با سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان، با ملت و دولت ایران ابراز همدردی و برای مجروحین بهبودی سریع آرزو کرد.
وی با یادآوری همکاری دو کشور در شرایط بحرانی و وقوع بلایای طبیعی، بر آمادگی کشورش جهت ارائه هر گونه کمک لازم در مناطق آسیبدیده تاکید کرد.
در این تماس تلفنی، متقی معاون سفارت جمهوری اسلامی در ایروان، آخرین اطلاعات مربوط به زلزله امروز را به طرف ارمنی منتقل کرد و مقرر شد هماهنگی لازم با مسئولان کشورمان جهت اقدامات مشترک احتمالی انجام شود.
هلالاحمر: حدود ۶۰ درصد اسکان اضطراری زلزله زدگان آذربایجان شرقی انجام شده است
علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلالاحمر به ایرنا اعلام کرد: مشکل فعلی در مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی اسکان اضطراری و موقت برای حدود هزار و ۱۰۰ خانواده است که تاکنون حدود ۶۰ درصد انجام شده و تا شب کامل میشود.
وی افزود: امروز با حضور در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات و برقراری ارتباط ویدئو کنفرانس با استان هایآذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و زنجان از رسیدگی مناسب به زلزله زدگان شهرستان های سراب و میانه مطمئن شدم.
«طبق آخرین اطلاعات ارزیابی شده دریافتی از گروه های امدادرسان هلال احمر این زلزله در استان آذربایجان شرقی شهرهای میانه، سراب، ترک، ترکمنچای، بستان آباد، هشترود، روستاهای ورنکش، بالسین، گاوینه رود، شورابیل سراب، تینعلی و (ریزش آوار و ترک دیوار منازل) شده و در استان اردبیل نیز شهرهای نیر، کوثر و سرعین متاتر از این زمین لرزه بوده اند.»
پیوندی اضافه کرد: باید تلاش کنیم تاهرچه سریعتر و تا شب برای همه خانوارها اسکان اضطراری فراهم کنیم. اکنون اسکان موقت فراهم و اقلام امدادی و بسته های ۷۲ساعته در میان زلزله زدگان توزیع شده است.
وی گفت: این زمین لرزه تاکنون ۵۹ پس لرزه داشته است، به همین دلیل باید جانب احتیاط را بگیریم و مردم مناطق متاثر از زلزله در چادرها اسکان داشته باشند.
برپایی ۳۰۰ دستگاه چادر امدادی
حامد سجادی سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از برپایی ۳۰۰ دستگاه چادر امدادی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی از سوی نیروهای اعزام سریع هلال احمر در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: از صبح امروز و با تلاش نیروهای عملیات هلال احمر ۴۵۵ دستگاه چادر امدادی به مناطق زلزله زده رسید که از این تعداد چادر ۳۰۰ دستگاه در روستاهای ورنکش، ورزقان، بالسین، قشلاق برزنیق، برزنیق، گاوینه رود، هلمسی، عیوض، حندر لان اسماعیل آباد بخش ترک میانه و روستاهای سرچشمه، شورابیل اندراب، اسب فرشان و بلوکان شهرستان سراب به دنبال ترک خوردگی و تخریب برخی از منازل مسکونی و وحشت مردم مناطق زلزله زده برپا شده است.
وی اضافه کرد: از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی مشغول امداد رسانی به هموطنان هستند.
ترکمانچای میانه همچنان میلرزد
در پی زلزله ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد امروز با کانون ترک میانه، بخش ترکمانچای این شهرستان همچنان میلرزد.
پیام تسلیت رئیس جمهوری و تاکید بر بسیج امکانات
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در تماس تلفنی با استاندار آذربایجانشرقی در جریان آخرین وضعیت زلزلهزدگان شهرستان میانه قرار گرفت و جان باختن تعدادی از هموطنان را در این زلزله تسلیت گفت.
دکتر حسن روحانی همچنین بر بسیج تمامی امکانات استان برای امدادرسانی و اسکان زلزله زدگان تاکید کرد.
معاون اول رئیس جمهوری نیز در تماس تلفنی با استاندار آذربایجانشرقی بر لزوم امدادرسانی فوری و بسیج تمامی امکانات برای کمکرسانی به مناطق زلزلهزده استان تاکید کرد.
اسحاق جهانگیری دقایقی پیش در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان شرقی جویای آخرین وضعیت و اقدامات صورت گرفته برای کمک به زلزله زدگان شد.
معاون اول رئیس جمهوری از استاندار آذربایجان شرقی خواست تا با بسیج تمامی امکانات استان و اعزام گروههای امدادرسان و ارزیاب به مناطق زلزلهزده، اقدامات لازم و کمک رسانی فوری به آسیب دیدگان را دستور کار خود قرار دهد.
تاکید رییس مجلس بر رفع نیازهای آسیبدیدگان
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پیامی جان باختن پنج تن از هموطنان را در حادثه زلزلهآذربایجان شرقی را تسلیت گفت و خواستار امدادرسانی فوری دستگاههای مسئول و رفع نیازهای آسیبدیدگان از این حادثه شد.
لاریجانی در پیام خود آورده است: وقوع حادثه زمینلرزه در استان آذربایجان شرقی که باعث جان باختن و مصدوم شدن جمعی از هموطنان عزیز و یا آسیب دیدن اماکن مسکونی آنان شد، موجب تاسف گردید؛ مردم شریف ایران همواره با همت بلند و روحیه صبر خود این گونه حوادث غیرمترقبه را پشت سر گذاشته و به کمک هموطنان آسیبدیده شتافته، یار و مددرسان آنان بودهاند.
رئیس مجلس تاکید کرد: نهادها و سازمانهای مسئول در امر امداد و نجات در اسرع وقت و با بهرهگیری از همه امکانات موجود به یاری آسیبدیدگان از زلزله، رفع نیازها و اسکان اضطراری آنان و درمان مصدومان و مجروحان بپردازند.
آواربرداری مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی آغاز شد
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه اسکان اضطراری روستاهای زلزله زده انجام شده است، گفت: زلزله زده ای زیر آوار وجود ندارد و آواربرداری از روستاهای زلزله زده این استان آغاز شده است.
وی افزود:آوار برداری روستای ورنکش ترکمانچای، ورزقان و یک روستای دیگر ترک با سرعت در حال انجام است و تجهیزات لازم برای آواربرداری به این مناطق اعزام شده است.
استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: نیاز به حضور مردم برای امداد در مناطق زلزله زده وجود ندارد و امکانات لازم مثل پتو در حال توزیع در منطقه است ضمن آنکه گاز مناطق زلزله زده به جز یک روستا وصل شده است.
وزارت بهداشت در کنار مردم زلزلهزده است
سعید نمکی وزیر بهداشت،درمان وآموزش پزشکی نیز در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار، برای تمامی مصدومان حادثه تلخ زلزله آرزوی سلامتی و بهبودی دارم. از ساعات اولیه امروز تمامی پرسنل اورژانس و مراکز درمانی در مناطق زلزلهزده در آماده باش کامل هستند.»
وزارت بهداشت با تمامی امکانات تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف این مناطق خواهد بود.
زلزله در زنجان ۸ نفر را راهی اورژانس کرد
ابراهیم خسروشاهی معاون اورژانس استان زنجان نیز اعلام کرد: در زلزله بامداد امروز، هشت نفر در این استان به علت آسیب حین فرار، ترس و استرس روحی به مراکز اورژانس مراجعه کردند و خوشبختانه تاکنون آسیبی به علت ریزش آوار و زلزله در استان گزارش نشده است.
به گفته وی، هشت نفر به علت آسیب حین فرار، ترس و استرس روحی، درد قفسه سینه و یک مادر باردار به بیمارستانها اعزام شدند که تعدادی ترخیص و تعدادی از آنها نیز تحت نظر هستند.
معاون اورژانس استان زنجان گفت: از نخستین لحظات زلزله اعلام آماده باش به تمامی پایگاههای این استان اعلام و آمبولانس ها خارج از پایگاه ها و اتوبوس آمبولانس نیز آماده اعزام به محل های حوادث احتمالی شدند.
آمادهباش بیمارستانهای ارتش برای خدماترسانی به زلزلهزدگان
رئیس اداره بهداشت و در مان نیروی زمینی ارتش اعلام کرد: بیمارستانهای ارتش در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی به ویژه بیمارستان مراغه و تبریز برای ارایه خدمات به زلزلهزدگان در حالت آماده باش قرار دارند.
امیر سرتیپ دوم شهنام بابلی اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع زلزله در مناطقی از استان آذربایجان شرقی، گردانهای بهداشت و درمان بیمارستانهای منطقه در آماده باش قرار گرفته اند تا در خدمت مردم آسیب دیده قرار گیرند.
وی ادامه داد: امروز بیمارستانهای نیروی زمینی ارتش به نیروهای واکنش سریع تغییر ساختار داده و در کمترین زمان ممکن با یک گردان کاملا مجهز به خدمات پزشکی در منطقه حادثه حضور خواهند یافت.
نیروهای امدادی گیلان آماده باش هستند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به زلزله بامداد امروز در آذربایجان شرقی و احساس شدن آن در گیلان گفت: نیروهای امدادرسان استان از زمان زلزله آماده باش کامل هستند.
رضا اسلامی افزود: تاکنون خسارت مالی یا جانی در استان ناشی از زلزله بامداد امروز گزارش نشده است.
وی از مردم خواست حداقل های ایمنی را همواره رعایت از جمله از نصب آویزهای بی تعادل در روی دیوارها پرهیز کنند.
شروع اسکان اضطراری در روستای زلزله زده ورنکش میانه
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اعلام اینکه از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی مشغول امدادرسانی به هموطنان هستند، از شروع اسکان اضطراری در روستای ورنکش خبرداد.
مرتضی سلیمی گفت: دو بالگرد هم در منطقه آماده هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است، اعلام کرد: ۷ روستا بیشترین خسارت را داشتهاند.
وی گفت: مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.
ترس از زلزله ۲۹ نفر را در مشگینشهر و اردبیل به بیمارستان کشاند
وقوع این زمین لرزه موجب وحشت مردم شد و بسیاری از افراد به بیرون از خانه بیایند به طوری که در برخی از شهرستانها حضور خودروها در خیابانها بیشتر شده و مردم در بیرون از خانهها به سر می برند.
این زلزله سبب هراس مردم در اردبیل و مشگینشهر شده و ۲۹ نفر به خاطر مصدومیت هنگام فرار از منزل و استرس به بیمارستانهای این شهرستانها مراجعه کردند که از این تعداد ۶ نفر به علت مصدومیت در بیمارستان بستری و بقیه افراد سرپایی مداوا شدهاند.
اغلب آسیبدیدگان و مصدومان در اربیل که به بیمارستان مراجعه کرده اند، دچار شکستگی و آسیب دست و پا و برخی نیز دچار ترس و استرس شده بودند.
دستور وزیر صنعت برای بسیج امکانات این وزارتخانه برای کمک به زلزلهزدگان
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجانشرقی ضمن ابراز همدردی با زلزلهزدگان شهرستان میانه، از بسیج امکانات این وزارتخانه برای کمک به حادثهدیدگان خبرداد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: همه واحدهای تولیدی، صنعتی و تجاری با تمام توان خود برای رفع نیازهای مناطق زلزلهزده همکاری میکنند و ما نیز از هیچ کمکی مضایقه نخواهیم کرد.
وی افزود: آمار دقیقی از خسارات در مناطق زلزلهزده نداریم و در حال حاضر امدادرسانی و نجات هموطنان در اولویت است و کار پاکسازی مناطق زلزلهزده به زودی باید انجام شود.