سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه واحد ۳ نیروگاه بوشهر با ۱۸ ماه فاصله به مرحله بتنریزی خواهد رسید، گفت: پیشبینی این است که در سال ۱۴۰۴، اولین واحد در دست ساخت یعنی واحد دوم ان شاءالله به بهرهبرداری برسد.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی در حاشیه مراسم آغاز عملیات بتنریزی راکتور واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر اظهار کرد: امروز مراسم با شکوه و مهمی است، علت اهمیت موضوع این است که به لحاظ زمان بندی وقتی به این مرحله میرسیم، مفهومش این است که یک سوم از راه را رفتهایم راهی که در واقع حدود۸ تا ۱۰ سال برای ساخت یک نیروگاه نیاز است.
وی افزود: در این محله، میلیونها متر خاکبرداری و گودبرداری شده، ۱۷ هزار شمع به عمق ۱۸ متر برای استحکام سازی انجام شده و حدود ۲۲۰ میلیون یورو نیز هزینه شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین بیان کرد: قرار است شرکتهای ایرانی کلیه مراحل ساخت واحد ۲ و ۳ را انجام دهند علاوه بر آن هم بخش مهمی از تجهیزات در ایران تامین میشود، البته تجهیزاتی که در ایران وجود داشته و امکان ساخت آن باشد، به هیچ وجه قرار نیست از خارج وارد شود، البته بخشهای از آن از روسیه وارد میشود و با توجه به این که ما نیروگاهی داریم که توسط متخصصان ایرانی اداره میشود تجربه ساخت، ایران را در وضعیتی قرار میدهد که بتواند در صنعت نیروگاهی هم در جایگاه مناسبی قرار گیرد.
کمالوندی با بیان اینکه حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار شغل ایجاد میشود، گفت: واحد بعدی یعنی واحد ۳ با ۱۸ ماه فاصله به مرحله بتنریزی خواهد رسید، پیشبینی این است که در سال ۱۴۰۴، اولین واحد در دست ساخت یعنی واحد دوم ان شاءالله به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار کرد: همچنین در سال ۱۴۰۶ نیز واحد سوم که جمعا چیزی حدود ۳ هزار و ۱۵۰ مگاوات برق اتمی خواهیم داشت. البته هنوز فاصله خواهیم داشت با حداقل نیازی که برای کشور است، اما براساس برنامههای شناخته شده بینالمللی بین ۸ تا ۱۲ درصد از برق ما میبایست اتمی باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اگر در نظر بگیریم ۱۰۰ هزار مگاوات در سال ۱۴۰۰ برق داشته باشیم، مفهومش این است که ۸ هزار مگاوات حداقل باید برق اتمی داشته باشیم و در این مسیر هم حرکت میکنیم ان شاءالله در آینده اخبار خوب را خواهیم داشت.
کمالوندی در پاسخ به این سوال که احتمال دارد آمریکا بخواهد در زمینه نیروگاهها تحریمهایی را وضع کند و حتی برخی از کشورهای خلیج فارس نگرانیهایی را دارند؟ گفت: آمریکاییها اگر بتوانند جلوی اکسیژن را بگیرند، میگیرند. در مورد رادیو دارو درست است که میگویند در تحریم نیست، اما وقتی شرکت تامین کننده رادیو دارو را تحریم میکنند این اقدام چه چیزی است؟ به درستی درست گفتهاند که تروریسم اقتصادی انجام میدهند.
وی همچنین بیان کرد: ما همه فشارهای حداکثری را هم دیدهایم، برخی و یا معدود کشورهایی ممکن است (با آمریکا) همکاری کنند که متاسفانه یکی دو کشور در حوزه خلیج فارس چنین میکنند که به نظر ما اشتباه میکنند، زیرا آنها با جمهوری اسلامی ایران زندگی میکنند باید منافع خود را با ایران گره بزنند تا کشورهای دیگر.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره اینکه مشکلاتی در مورد نیروگاه اول هم وجود داشت، اظهار کرد: در نیروگاه اول برای اینکه از یک تکنولوژی باید به تکنولوژی دیگر برسیم مشکلاتی داشتیم، مسائلی که از جنس سیاسی یا حتی اقتصادی نبود، ممکن است تا حدودی اقتصادی باشد، اما سیاسی نبود. اما اکنون با سرعت خوبی با روسها پیش میرویم.