حقوق کارگر چینی از ایرانی بیشتر است!

کد خبر: ۹۳۶۳۵۶
|
۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲ 11 November 2019
|
4168 بازدید
|
۴
نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: تا زمانی که تعیین دستمزد در کشور ما توسط گروه‌های کارفرمایی و کارگری صورت نگیرد و از تجربه موفق کشور‌های دیگر استفاده نشود، دستمزد کارگران به سمت واقعی شدن نخواهد رفت.

سید ابوالفضل علی اشرف منصوری در گفت: وگو با ایسنا، با اشاره به تشکیل اولین کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره هزینه‌های سبد معیشت کارگران اظهار کرد: اگر خط فقر را مبنا قرار بدهیم باید بر اساس خط فقر روی دستمزد کارگران کار کنیم. در حال حاضر مذاکرات و نظرات کارشناسی زیادی در خصوص ارقام و اعداد دستمزد صورت می‌"یرد، ولی اگر آن‌ها را کنار بگذاریم سبد معیشت و بن خوارباری که برای کارگران درنظر گرفته می‌شود در شان کارگران نیست.

وی ادامه داد: چند سال قبل از تلویزیون برنامه‌ای پخش می‌شد و از مردم سوال می‌کرد که چقدر حقوق بگیرند راضی هستند؟ در آن برنامه یکی می‌گفت: ۷۰۰ هزار تومان یکی می‌گفت: یک میلیون تومان و یک نفر هم گفت: ۵ میلیون تومان بگیرد راضی است. به او گفتند دیگران چنین رقمی را اعلام نکردند پاسخی که داده شد جالب بود و گفت: آن‌ها می‌خواهند زنده بمانند، ولی من می‌خواهم زندگی کنم بنابر این ما باید ببینیم حقوقی که به کارگران می‌دهیم آن‌ها را زنده نگه می‌دارد یا رقمی است که بتوانند با آن زندگی کنند.

ارمغان دستمزد کارگران، رفاه نسبی و دلخوشی زندگی

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره اختصاص سبد کالای حمایتی یا بن خواربار برای تقویت معیشت کارگران گفت: معتقدم بن خواربار و سبد کالای حمایتی و ارقام و اعدادی که به عنوان حداقل دستمزد برای کارگران درنظر می‌گیریم برای زندگی کردن آن‌ها نیست و معیشت آن‌ها را بهبود نمی‌بخشد، اگر می‌خواهیم کارگران در این کشور زندگی کنند باید دستمزد به گونه‌ای تعیین شود که به رفاه نسبی برسند و در زندگی دلخوشی داشته باشند.

وی تعیین دستمزد به شیوه کشور‌های دیگر را مورد اشاره قرار داد و گفت: در کشور‌های دیگر کارگر و کارفرما می‌نشینند و درباره مزد تصمیم‌گیری می‌کنند، چون آن‌ها رضایت نسبی کارگران را به این شکل ایجاد کردند و با گفتگوی دوجانبه میان کارگر و کارفرما دستمزد کارگران تعیین و تصویب می‌شود.

دستمزد کارگر چینی بیشتر از کارگر ایرانی است

به گفته اشرف منصوری شیوه تعیین دستمزد سالانه در کشور باید به این سمت و سو برود و از تجربه موفق کشور‌ها در این زمینه استفاده شود.

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با مقایسه دستمزد کارگر ایرانی و خارجی گفت: زمانی صنعتگران ایرانی حق الزحمه کارگر ایرانی را بالا می‌دانستند و در کشور‌هایی مثل آفریقا یا چین سوله می‌گرفتند و کارگاهی راه‌اندازی می‌کردند و از کارگر چینی که دستمزد پایینی داشت استفاده می‌کردند. حتی حاضر بودند گمرکی آن کالا را بپردازند و وارد کشور کنند، چون برایشان به صرفه بود، ولی الان شرایط به گونه‌ای است که کارگران افغانستانی که سال‌ها در ایران زندگی می‌کردند به دلیل پایین آمدن سطح دستمزد به کشورشان برگشته‌اند. متاسفانه امروز حقوق و دستمزد یک کارگر چینی از کارگر ایرانی بیشتر است که نشان می‌دهد ما راه را به درستی نرفته‌ایم و دستمزد کارگر را قربانی مشکلات تولید کرده‌ایم.

نعیین بخشی از دستمزد کارگران توسط صنوف

اشرف منصوری در پایان پیشنهاد تعیین بخشی از دستمزد کارگران از سوی انجمن‌های صنفی و صنوف وابسته را مطرح کرد و گفت: در حالی که در کشور‌های دیگر تعاونی‌ها و تشکل‌ها تصمیم‌گیرنده هستند، ولی در کشور ما از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌ها استفاده نمی‌شود. در بحث دستمزد یک مبنای حقوق سالیانه داریم که شورای عالی کار مصوب می‌کند، ولی غیر از آن باید به انجمن‌ها و تشکل‌های کارگری هم اجازه بدهیم در این زمینه وارد عمل شوند و صنف هر شغل مثلا صنف جوشکار یا نقاش ساختمان مابقی دستمزد را به شکل تخصصی و متناسب با آن حرفه تعیین کند. اگر این اتفاق بیفتد هم تقسیم عادلانه‌تری برای دستمزد خواهیم داشت و هم رضایت نسبی در جامعه کارگری ایجاد خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در روز‌های اخیر اولین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کاربا هدف بررسی رقم سبد معیشت خانوار‌های کارگری با حضور نمایندگان گروه کارفرمایی و کارگری برگزار شد و طبق گفته نمایندگان کارگری جلسه بعدی کمیته دستمزد به منظور ارائه گزارش وضعیت معیشت کارگران اواخر آبان ماه برگزار می‌شود. کمیته دستمزد بهمن ماه سال گذشته رقم ماهانه سبد معیشت خانوار‌های کارگری (چهار نفره) را سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان تعیین کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
مشکلی که دولت برا اقتصاد ایجاد کرده باید خودش درست کنه

چرا نمی زارن ارزش ریال بره بالا؟
Soroush
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
پیشنهاد می شودبمنظور رفع فاصله طبقاتی و واگذاری ها به بخش خصوصی ماهانه سهام بین دهک های پایین جامعه از جمله کارگران تخصیص داده شود
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
کلا مشکلات کشور را کارگران به دوش می کشند و مسئولان مفت خوری مفرط می کنند. و این در تضاد با روح انقلاب و اسلام است
ناشناس
|
Qatar
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
بهتر و بيشتر هم كار ميكنن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات