تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
هشدار فلاحت پیشه درباره تکفیریهای یقه سفید در ایران
حشمت الله فلاحتپیشه درباره حملات اخیر به رئیس جمهور گفت: ما در ایران با یکسری تکفیریهای یقیه سفید مواجه هستیم و بسیار هم اصرار دارند هر شخصی را مقابل رهبری قرار دهند. این جریان تکفیری یقه سفید از ابزارهایشان که همان تریبونها، رسانهها و فضای مجازی هستند استفاده میکنند. تکفیریهای یقه سفید اگر در شرایط خاصی قرار گیرند و اسلحه به دستشان بیفتد حتما همان کار را انجام میدهند که داعشیها انجام میدادند. کشور ما از این جریانسازی هیچ سودی نمیبرد که یک عده بیایند رئیسجمهور را در مقابل رهبری قرار دهند. روحانی کسی است که همواره هم ملاحظات فقهی و هم ملاحظات اصل ۱۱۰ قانون اساسی را رعایت میکند. /ایلنا
تلویزیون این سریالها را میسازد که مردم نبینند؟
روزنامه اصولگرای جوان نوشت: تکلیف بیننده با سریالهایی مثل «پناه آخر»، «گیلهوا»، «حکایتهای کمال» و «به رنگ خاک» که اخیراً تلویزیون آنها را روی آنتن برده چیست؟ مجموعههایی که نقطه اشتراک همگی آنها نشانههایی از عدم نظارت کیفی روی ساخت و البته صرف هزینههایی برای هیچ دارد. نکته سؤالبرانگیزتر روی آنتن رفتن همزمان این تعداد اثر ضعیف است که در دنیای پر رقابت رسانههای دیداری بیشتر سهلانگاری در تولید و حتی نحوه پخش این سریالهای ضعیف را توی چشم میآورد. در این شرایط اقتصادی چه اصراری به صرف هزینهای فراوان برای مجموعههایی است که کمترین دستاوردی برای تلویزیون در همراهی بیننده و تأثیرگذاری بر او ندارد.
حضور نامزدها در دانشگاهها ممنوع شد
دبیرشورای عالی فرهنگی با اشاره به نزدیکی انتخابات مجلس، از ممنوعیت فعالیتهای تبلیغاتی کاندیداها در دانشگاهها خبر داد وگفت: دانشگاه محل تبلیغات انتخاباتی نیست و کاندیداها نمیتوانند در محیط دانشگاهها فعالیت داشته باشند. او با بیان اینکه «دانشجو عمله و ابزار احزاب سیاسی نیست» گفته است که «کاندیداها نمیتوانند در محیطهای دانشگاه تبلیغات انتخاباتی داشته باشند.» این در حالی است که کشور به سمت انتخابات مجلس حرکت می کند و در آستانه روز دانشجو قرارداریم. همچنین دانشجویان همواره موتور اصلی محرک انتخابات هستند. در این وضعیت، چنین دستور العملهایی با کدام اهداف صادر میشود؟
مراقبت شودکه افراد نفوذى و ضد انقلاب وارد مجلس نشوند
حجتالاسلام حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه در همایش سراسری هیأتهای نظارت بر انتخابات مجلس: ما وظیفه داریم در برابر جریان نفوذ، سد ایجاد کنیم چرا که آنها میخواهند عناصر وابسته به خود را وارد مجلس کنند و ما وظیفه داریم مراقبت کنیم تا افراد ضدانقلاب و مفسد وارد مجلس نشوند. باید مراقبتهای لازم هم انجام شود تا ضدانقلاب و عوامل نفوذی وارد مجلس نشوند و این هم به همت شورای نگهبان انشاءالله محقق خواهد شد؛ البته حتماً باید دقت لازم هم صورت گیرد که حقالناس ضایع نشود. در حال حاضر یکی از اقدامات جدی دشمن، شبکهسازی در حوزه سیاسی و نفوذ در بدنه نظام است، از اینرو شورای نگهبان مسئول جلوگیری از ورود شبکه نفوذ به درون نظام است. /ایرنا
گلایه وزیر از اقتصاد میلیاردی شکل گرفته پیرامون آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش: امروز محصول نهایی نظام تعلیم و تربیت خود را با کنکور تنظیم میکند و توجه آن به نیازهای واقعی و عرصه کار و تلاش و توانایی برای ایفای مسئولیتهای مدنی و اجتماعی کمتر مورد اعتنا قرار میگیرد. مجموعه اقتصاد بزرگی پیرامون آموزش و پرورش شکل گرفته که حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است، این مجموعه خود را با آن هدف تنظیم کرده است و در جهت تقویت مأموریتهای اصلی آموزش و پرورش به کار گرفته نمیشود. /ایسنا
آزادی نویسنده ایرانی از اسارت پس از ۲۲۶۹ روز
بهروز بوچانی، نویسنده و روزنامهنگار کردتبار ایرانی پس از شش سال اجازه یافت از جزیره مانوس در پاپوا گینه نو خارج و وارد خاک نیوزیلند شود. بوچانی که شش سال پیش به امید رسیدن به استرالیا راهی سفری دریایی شده بود، در مرتبه دوم تلاش برای ورود به این کشور به دام نیروی دریایی سلطنتی استرالیا افتاد و همراه ۷۵ پناهجوی دیگر به اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس فرستاده شد. او سرانجام اجازه یافت برای شرکت در یک محفل ادبی به نیوزیلند برود و پس از ورود به اوکلند، قسم خورد دیگر هرگز به استرالیا و پاپوا گینه نو بازنمیگردد. /همشهری آنلاین
انتقاد هوشنگ گلمکانی از تبلیغات گمراهکننده فیلم «مطرب»
منتقد باسابقه سینما: تیزر و تبلیغات فیلم «مطرب» به شدت بد و گمراهکننده است و قصدش کشاندن تماشاگر متفنن به سینما، با دادن نشانی غلط است. تیزر، «مطرب» را فیلمی بشکن و بالابنداز، لودهوار و خیلی سطحی و سرهمبندیشده معرفی میکند، در حالی که این طور نیست. «مطرب» یک «کمدی غمانگیز» درباره مردمی است که سالهاست اسباب و امکان شادمانیهای کوچک از آنها سلب شده است.
واکنش پیام صادقیان به حکم محرومیت ۱۵ ساله
پیام صادقیان: من اصلا نمیخواستم فوتبال بازی کنم. اصلا کاری به فوتبال نداشتم که این آقایان...۱۵ سال محرومم کردند؟ اصلا چرا این آقایان...۲۰ سال محرومم نکردند تا رُند شود!
آشنا: حامی مالی شبکه ماهوارهای امیر کیست؟
مشاور رئیسجمهور و نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر صداوسیما در حساب توئیتری خود نوشت: بنا بر اطلاع رسیده شبکه ماهوارهای «امیر» پخش آزمایشی خود را روی یاهست آغاز کرده است. «حسامالدین آشنا» همچنین نوشته است: این شبکه در حال پخش مجموعه گاندو است. حامی مالی این شبکه ماهوارهای کیست؟
مرعشی: میخواهند روحانی را عصبانی کنند
سخنگوی حزب کارگزاران گفت: ما در جامعه با بد اخلاقیهایی مواجه هستیم که احترام رییس جمهور، منتخب مردم و دومین مقام رسمی کشور حفظ نمیشود. این رویه خطرناکی است. مادامی که کسی در کسوت ریاست جمهوری است، باید شئونات او حفظ و رعایت شود. حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در واکنش به هجمههای اخیر به رئیس جمهور بعد از سخنرانی در یزد و تأکید بر مبارزه با فساد، به خبرآنلاین گفت: در مورد مباحثی که درباره سخنرانی رئیس جمهور در یزد مطرح میشود و حواشی که ایجاد شده دو نکته باید مدنظر قرار گیرد؛ از یک طرف عدهای نباید آقای رئیس جمهور را عصبانی میکردند و از طرف دیگر وقتی رئیس جمهور عصبانی میشود، نباید کارها و حرفهایی که باید در جلسات خصوصی عنوان شوند را علنی کنند و تن و بدن مردم را بلرزانند. البته معترضین در آن اجتماع مردم نبودند. اما وقتی مردم میفهمند که در مملکت اختلاسهای بزرگ انجام شده است بدنشان میلرزد.
شکوریراد: به قطاری که حرکت نمیکند سنگ نمیزنند
«علی شکوری راد» درباره برخی انتقادات به طرح سامانه رأیسنجی اصلاحطلبان، اظهار کرد: مانند دیگر افراد و احزاب در جریان چنین طرحی قرار گرفتیم. این طرح جای دیگری طراحی شده بود و همانطور که به گروههای دیگر معرفی شد به ما هم معرفی شد. احساس کردیم این طرح یک نوآوری است و میتواند اعتماد بدنه اصلاحطلبان که تا حدودی از دست رفته را برگرداند. این طرح موجب مشارکت تعداد بیشتری از اصلاحطلبان در فرایند تصمیم گیری نهادهای جبههای و شورایی آنها میشود. دبیرکل حزب اتحاد ملت ادامه داد: به این نتیجه رسیدیم که سامانه سرا، طرح مناسبی است، ولی برخی از دوستان به انحای مختلف انگشت تقصیر را به سوی حزب اتحاد ملت نشانه رفته اند در حالی که ما فقط یک عضو از اعضا شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هستیم. حزبی که ۱۰ یا ۲۰ سال از حزب اتحاد ملت بیشتر عمر دارد، چگونه چنین رویکردی نسبت به حزب اتحاد دارد؟
وی یادآور شد: بیشتر اظهاراتی که نسبت به سامانه سرا گفته میشود، بی مبناست و جنبه تبلیغاتی برای آن احزاب دارد، اگر عدهای از این طرح ناراحتند لزومی ندارد دیگر احزاب را متهم کنند، آنها باید حرف و نقد خود را بیان کنند. به قول شهید مطهری به قطاری که حرکت نمیکند سنگ نمیزنند.
شکوری راد عنوان کرد: وقتی عملکرد و فعالیت یک حزب قابل قبول و در حال گسترش است عدهای به آن سنگ میزنند؛ بنابراین ضرورتی نمیبینیم خیلی به این مسائل و حواشی بپردازیم؛ پس همه دوستان و احزاب اصلاحطلب را به اتحاد و انسجام حداکثری در روند انتخابات پیش روی دعوت میکنیم، به طوری که کمک حال همدیگر باشیم. دبیرکل حزب اتحاد ملت با بیان اینکه کلیات طرح سرا تصویب شده است و میتوان در جزئیات و در اجرا دقت و بررسی بیشتری صورت داد، افزود: جزئیات این طرح در جلسات آینده شورای عالی سیاستگذاری مورد بحث قرار میگیرد و خود شورا در این زمینه تصمیمگیری میکند.
ابطحی: نظر رهبر انقلاب درباره چند همسری، دفاع عملی از حقوق زنان بود
سید محمدعلی ابطحی در اینستاگرام نوشت: نظر مقام معظم رهبری در مورد حتی مستحب نبودن چند همسری از چند جهت پر اهمیت بود.
۱- ایشان مجتهدی هستند که در عین حال قدرت اصلی کشورند. با این فتوا دیگر کسی در قوای مخلتف کشور نمیتواند دنبال سیاست تشویقی برای چند همسری باشد.
۲- افراطیون مذهبی و سیاسی که کلید این بحث را اخیرا زدهاند، معمولا خود را فداییان رهبری میدانند. آنها با این صراحت رهبری نمیتوانند دنبال فضا سازی برای عرفی کردن چند همسری باشند.
۳- این فتوا میتواند اتحاد زنان انقلابی، غیر انقلابی و سکولار را در مقابله با چند همسری تقویت کند.
این فتوا، از مرجع و رهبر پر قدرت ایران مهمترین دفاع عملی از حقوق زنان بود.
طرح مسأله چند همسری فقط ارکان خانوادهها را متزلزل میکند.
میرزایی نیکو: اگر شورای نگهبان بر مواضع خود اصرار نداشت قانون انتخابات تا کنون اصلاح شده بود
عضو کمیسیون شوراها در پاسخ به اینکه اصلاح قانون انتخابات عملا چه تاثیری بر انتخابات و فرآیند نظارتی که شورای نگهبان انجام میدهد، خواهد داشت، گفت: «با تصویب اصلاحات قانون انتخابات همه چیز کاملا روشن خواهد شد. مثلا ما التزام عملی به قانون اساسی را کاملا تعریف کرده بودیم و گفتیم عدم التزام یعنی فردی خودش بگوید من قانون اساسی را قبول ندارم. شورای نگهبان خیلی از افراد را به همین عنوان رد صلاحیت میکند و اگر طبق قانون التزام عملی به قانون اساسی و موارد دیگر تعریف روشنی داشته باشد، نحوه عملکرد شورای نگهبان نیز شفافتر خواهد بود و بسیاری از مسائل حل میشد». وی در پاسخ به اینکه آیا رفع ایرادات مورد نظر شورای نگهبان این کارایی قانون را از بین میبرد یا خیر، گفت:» اصل قضیه همین است. ما ایراد را باید با حضور نماینده شورای نگهبان رفع کنیم و اصرار آنها به برخی مسائل سبب شد که پروسه لازم طی نشود. در واقع اصرار شورای نگهبان بر مواضع خود یکی از دلایل معطل ماندن اصلاح قانون انتخابات است. آقایان در شورای نگهبان میتوانند نظرات خود را مکتوب کرده و اعلام کنند تا ما هم طی دو فوریت مورد بررسی قرار دهیم، اما گویا مسائل دیگری مد نظر است که اجازه نمیدهد این موضوع به سرانجام برسد. این موضوع صرفا مربوط به این دوره مجلس نیز نیست و در ادوار گذشته هم به این سرنوشت دچار شده است.» میرزایی نیکو با اشاره به اینکه بحث نظاممند قانون انتخابات در سه، چهار دوره مجلس مورد بحث بوده است، گفت: «اکنو دولت یک لایحه ارائه کرده که بسیار جامع است. ماهها روی آن کار شده و ما نیز کمیتهای برای بررسی و کار روی آن تشکیل دادهایم. شاید به این مجلس نرسد، اما حتما یک کار اساسی خواهد بود». این نماینده اصلاحطلب مجلس در پاسخ به گلایه اخیر آیتالله جنتی گفت: اگر شورای نگهبان قدری از مواضع خود عقب میرفت و اجازه میداد که نمایندگان مجلس بعد از بحثهای کارشناسی قانون انتخابات را اصلاح کنند، حتما این موضوع تا کنون به نتیجه رسیده بود».
جهانگیری: برخی مخالف حضور بانوان در ورزشگاهها هستند
اسحاق جهانگیری روز پنجشنبه در آیین افتتاح ورزشگاه پانزده هزار نفری ارومیه گفت: احداث زیرساختهای مورد نیاز قشر جوان از وظایف مهم دولتهاست که به خوبی در کشور انجام شده است و افتتاح صدها طرح طی سالهای اخیر آن را نشان میدهد. وی اضافه کرد: دشمنان به دنبال ناامید کردن مردم به ویژه جوانان از آینده کشور هستند و اجرای این گونه طرحها آنان را در رسیدن به اهداف خود ناامید میکند. وی بیانکرد: همه مسئولان باید تلاش کنند تا امید به آینده در جوانان روز به روز بیشتر شود و همراهی همه بخشها در این خصوص ضروری است. معاون اول رئیسجمهوری نگاه مساوی به شادابی و نشاط دختران و پسران را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: برخی افراد مخالف حضور بانوان در ورزشگاهها هستند، ولی باید بدانند که زنان جامعه ما طی سالهای طولانی گذشته کاملا اسلامی در میادین حضور یافتهاند و از اعتقادات خود نیز با وجود درخشش در بسیاری از مسابقات عدول نکردهاند. جهانگیری تأکید کرد: ما باید همیشه برای بانوان در میادین ورزشی، شرایط مناسب به وجود بیاوریم.
وزارت اطلاعات: اهانتکنندگان به پرچم کشور در اهواز دستگیر شدند
روابط عمومی اداره کل اطلاعات استان خوزستان در بیانیهای اعلام کرد: با همکاری جامعه اطلاعاتی و قضایی استان خوزستان عناصر اصلی تحرکات ساختار شکن اخیر در اهواز به ویژه عاملان اهانت به پرچم مقدس کشور عزیزمان شناسایی و دستگیر شدند. عناصر موثر این اقدامات دارای سابقه محکومیت قضایی و ارتباط تشکیلاتی با خارج کشور هستند. همچنین از دو مکان متعلق به این افراد چندین قبضه سلاح جنگی به همراه مهمات جنگی کشف و ضبط شد.
دادستان کل کشور: در ایام انتخابات به راه انداختن کارناوالها ممنوع است
دادستان کل کشور با بیان اینکه تبلیغات زودرس یکی از تخلفاتی بوده که زیاد وجود داشته است، عنوان کرد: به راه انداختن کارناوالها و هزینه کردنهای اسرافگونه نیز از این موارد است. از نامزدهای انتخابات انتظار داریم به این مسائل توجه ویژه کنند، تبلیغات زودرس را آغاز نکنند، زیرا تخلف است و ما هم تصمیم داریم به عنوان تخلف برخورد کنیم. به ستادهای استانی تاکید کردیم که تبلیغات زودرس در عرصه حقیقی و مجازی از نظر ما قابل قبول نیست و ممنوع است. منتظری اضافه کرد: به راه انداختن کارناوالها ممنوع است، همچنین هزینه کردن مبالغی که برای مردم سوال برانگیز خواهد شد، فردی از نامزدان که میخواهد وارد مجلس شود، مگر چه خبر است که هزینههای میلیاردی را انجام میدهند. اجازه دهند تبلیغات سالم و معمولی انجام شود، مردم نیز وقتی ببینند افراد به سلامت وارد عرصه تبلیغات میشوند، گرایش آنها بیشتر خواهد شد. باید سعی کنیم چهره نظام را از امر نامطلوب نان، سفره و کباب دادن به مردم پاک کنیم.
قاضیزاده هاشمی: کاندیداهای مجلس حق استفاده از برنامههای صدا و سیما برای تبلیغ را ندارند
سیداحسان قاضی زاده هاشمی در توضیح اقدامات صدا و سیما برای انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: چندی پیش ستاد انتخابات در سازمان صدا و سیما تشکیل شد. صدا و سیما باید به سمت تهیه برنامههای تبلیغاتی برای تهییج مردم جهت حضور و مشارکت بیشتر در انتخابات باشد. وی افزود: طبق قانون موجود کاندیداهای انتخابات مجلس حق استفاده از برنامههای سازمان برای تبلیغ خود را ندارند. در ایام تبلیغات تنها افراد و اشخاص میتوانند با هدف تشویق مردم برای حضور در انتخابات حضور پیدا کنند. البته مجلس در اصلاح قانون انتخابات موضوعات تبلیغات انتخابات مجلس را تغییر داده که کلیت اصلاح قانون انتخابات مجلس در شورای نگهبان تأیید شد به همین دلیل در این دوره همان قانون قبلی ملاک است. این عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما تأکید کرد که تبلیغ افراد و اشخاص از رادیو و تلویزیون مطرح نیست البته احزاب و گروههای مختلف میتوانند به طور کلی برنامههای خود را مطرح کنند که این کار هم در راستای افزایش مشارکت حداکثری و نه بحث تبلیغ لیست و گروه خاصی است. قاضی زاده هاشمی مجددا تاکید کرد: کاندیداهای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان در انتخابات مجلس فرصتی برای استفاده از برنامههای صدا و سیما در ایام انتخابات مجلس را ندارند.
توصیه عطریانفر به روحانی: از فرصت تاریخی استفاده کن
محمد عطریانفر در پاسخ به سؤالی درباره هجمههای رئیس جمهور به قوه قضاییه در جریان سخنرانی در شهر یزد گفت: من نمیخواهم راجع به فرمایش های اخیر رئیسجمهور در یزد حرفی بزنم، ولی یک کلیاتی به ذهنم میرسد که میخواهم آنها را بیان کنم. وی افزود: در رابطه با کلیت روابط میان قوا، باور من این است که اگرچه آقایان روحانی و رئیسی دو سال پیش رقیب سیاسی همدیگر بودند، اما در موقعیت فعلی این دو نفر به شایستگی میتوانند حامیان خوبی در دو قوه برای یکدیگر باشند. من اراده حرفهای آقای رئیسی را ستایش میکنم به این اعتبار که ایشان تسلط کافی بر جوانب حرفهای فعالیتهای قضایی دارد. عطریانفر افزود: ما حضور آقای رئیسی در رأس قوه قضاییه را مغتنم میشماریم و توصیه من به آقای روحانی این است که از این فرصت تاریخی فراهمآمده در قوه قضاییه استقبال کند و احتمالا اگر هم نقدی دارد، آن نقد را دوستانهتر و در اتاقهای در بسته منتقل کنند.