اقتصاد در گذر زمان

از "وزیر مالیه شدن مرتضی قلی بیات" تا "ممنوع الخروجی مذاکره کننده ارشد ایران با FATF"

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۳۸۱۸۸
|
۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 19 November 2019
|
3776 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

28 آبان 1304، محمدعلی‌ خان فروغی (ذکاء‌الملک) وزیران خود را به این شرح معرفی کرد:

حسین دادگر (عدل ‌الملک) وزیر داخله، حسن مشار (مشار‌الملک) وزیر خارجه، امیرلشکر عبدالله امیر طهماسبی وزیر جنگ، مرتضی قلی بیات وزیر مالیه، جعفرقلی اسعد (سردار اسعد) وزیر پست و تلگراف، علی‌اکبر داور وزیر فوائد عامه و تجارت، یوسف مشار (مشار‌ اعظم) کفیل وزارت معارف، میرزا محمود جم (مدیرالملک) معاون رییس ‌الوزرا.

28 آبان 1311، روزنامه اطلاعات در مقاله اي تحت عنوان «امتيازنامه دارسي» ضمن اشاره به تعديات شركت نفت ايران و انگليس نوشت قرارداد دارسي به قدري خارج از عدالت تنظيم شده كه در مدت 27 سال مشروطيت هيچ قوه مقننه اي حاضر به رسميت دادن و قبول امتياز مزبور نشده است.

28 آبان 1321، با مصوبه مجلس شوراي ملي، بانك ملي، ايران اجازه چاپ اسكناس يافت.

28 آبان 1329، نخست ‌وزیر، امان ‌الله اردلان را به سمت وزیر کشور و اسدالله اعلم را به سمت وزیر کار معرفی کرد.

28 آبان 1333، به دستور سپهبد زاهدی درآمدهای کشور به دو قسمت تقسیم خواهد شد. پول نفت به طور کلی برای برنامه ‌های عمرانی به مصرف می‌ رسد. سایر درآمدهای کشور هزینه جاری خواهند بود.

28 آبان 1335، کشور انگلستان به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت در خاک خود داد.

28 آبان 1347، ظرفیت کارخانه ذوب‌آهن افزایش یافت.

28 آبان 1351، رژيم شاه براي خريد دو هواپيماي مسافري از آمريكا وام گرفت.

28 آبان 1353، قرارداد خريد چهار نيروگاه هسته اي مولد برق ميان ايران با دو كشور فرانسه و آلمان به امضا رسيد.

28 آبان 1390، نماینده ایران در آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تاکید کرد که"تهران حتی یک لحظه برنامه غنی‌ سازی اورانیوم خود را متوقف نخواهد کرد و البته بازرسی ‌های آژانس نیز ادامه می ‌یابد."

28 آبان 1392، قائم‌ مقام وزیر راه با اشاره به پیشنهاد شرکت ‌های آمریکایی و کانادایی برای برقراری پرواز ایران-آمریکا،گفت که با توجه به فراهم شدن امکانات مناسب چنانچه مذاکرات چند روز آینده به سمت مثبتی برود، آمادگی برقراری پرواز تا پایان سا‌ل ۲۰۱۳ را داریم.

28 آبان 1393، حسین عبده تبریزی معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از سیاست‌گذاران پولی کشور که طی یک سال گذشته به دو درخواست مسوولان مسکن درباره تامین مالی برای لیزینگ مسکن و افزایش وام خرید، توجه عملیاتی نداشته‌اند، گفت: منابع مالی مورد نیاز برای این دو شیوه تامین مالی در بازار مسکن در قالب تسهیلات به واحدهای لوکس داده شده که هم اکنون به دلیل فروش نرفتن این واحدها، این منابع مالی به سیستم پولی کشور بازنگشته است.

28 آبان 1397، خبرگزاری فارس نوشت: یک مقام آگاه گفت: مذاکره‌کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی FATF و رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع‌الخروج شد. ظاهرا دلیل ممنوع‌الخروج شدن میثم نصیری احمدآبادی این بوده که وی با حضور در کنسولگری آمریکا در کشور امارات درخواست تابعیت برای خود و خانواده‌اش کرده است. همچنین یکی از بستگان نزدیک نصیری احمدآبادی هم ساکن و تبعه کشور آمریکا است.

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟