مبلغ اجاره بهای ورزشگاه آزادی برای برگزاری دیدارهای خانگی دو تیم پرسپولیس و استقلال با افزایش نجومی مواجه شده است و این دو تیم باید بیش از دو برابر نرخ پارسال به دولت پول بدهند تا در تنها استادیوم استاندارد تهران برای مسابقاتشان، به میدان بروند!
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ بر پایهقرارداد منعقد شده سرخابیها با شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، دو تیم استقلال و پرسپولیس به رغم دولتی بودن، باید مبلغی را به شرکتی که اداره ورزشگاههای ایران را بر عهده دارد و البته خودش هم دولتی است، بدهند!
خبر میرسد بر اساس قرارداد جدیدی که ویژه لیگ نوزدهم بین دو باشگاه با شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی ایران زیر نظر مستقیم وزیر ورزش و جوانان منعقد شده است، دو رقم جداگانه برای اجاره آزادی تعیین شده که هوش از سر کارشناسان میبرد و در آن ردپای فریب افکار عمومی به چشم میخورد. در حالی که این فصل به دلایل مختلف از جمله فروش الکترونیکی بلیت ها، کاهش قدرت خرید مردم ناشی از گرانیها و افزایش تنشها و درگیریها روی سکوهای استادیومهای مختلف، تعداد تماشاگران مسابقات لیگ برتر نوزدهم به طرز چشمگیری کاهش یافته و در این میان هزینههای بلیت فروشی دستی هم در استادیوم آزادی حذف شده است، مدیران مربوطه ارقام عجیب و نجومی از سرخابیها طلب کرده اند.
این جهش قیمتی نشان میدهد که دولت میخواهد مخارج بازسازی و نگهداری ورزشگاههای دولتی را غیرمستقیم باز هم از جیب مردم دریافت کند، چون افزایش هزینههای اجاره زمین بازی، دیر یا زود منجر به گران شدن بهای بلیت و درنهایت ادامه روند کاهش تماشاگران و استقبال از مسابقات میشود.
در همین حال، یک فرد نزدیک به یکی از دو تیم بزرگ پایتخت، به تابناک گفته است که روابط بسیار نزدیک کریمی، مدیرعامل شرکت توسعه با شخص سلطانی فر وزیر ورزش باعث شده است تا او در مذاکرات و جلسات فی مابین اهرم قوی تری داشته باشد و خواسته هایش را با قدرت به کرسی بنشاند.
طبق این قرارداد و در صورتی که تیمهای پرسپولیس و استقلال، مسابقات رسمی خود را «بدون تبلیغات» و بهره گیری از خدمات مربوط به آن در ورزشگاه آزادی برگزار کنند، باید ۱۳۰ میلیون تومان به عنوان اجاره بپردازند، اما در صورت «استفاده از تبلیغات» که تقریبا برای هر مسابقه این دو تیم ضروری به نظر میرسد، این مبلغ به ۲۵۰ میلیون تومان میرسد؟! این رقم افزایشی حدود ۱۱۰ درصدی نسبت به ابتدای فصل جاری را نشان میدهد که تأمین آن برای فوتبال ورشکسته، بحران زده و بی پول ایران کمرشکن است.
هم اکنون پرسش اینجاست که آیا استقلال و پرسپولیس باید برای میزبانی برخی بازیهایشان از جیب هم خرج کنند یا واقعا چیزی برایشان میماند که بتوانند حقوق و دستمزد بازیکنان و مربیان و مخارج زمین تمرین و تیمداری را بدهند؟
سال گذشته رقم اجاره بهای ورزشگاه آزادی برای پرسپولیس و استقلال ۱۱۲ میلیون تومان تعیین شده بود که ناگفته پیداست همه بازیها همراه با تبلیغات محیطی بود که البته پرداختیهای مربوط به آن هم سال هاست دچار ابهام بوده و فدراسیون گزارش رسمی و شفافی درباره ریز درآمدها و دلیل تقسیم مبالغ بسیار ناچیز بین باشگاهها ارایه نداده است. به این ترتیب با توجه به کسر جریمهها از محل طلب تیمها بابت تبلیغات محیطی، اجرای این تبلیغات در همان لیگ پارسال به زحمت کفاف هزینههای اجاره ورزشگاه پرسپولیس و استقلال را داده است.
جالب اینکه رقم ۱۱۲ میلیون تومانی تنها چند هفته بعد از آغاز لیگ هجدهم و در آستانه فینال آسیایی پرسپولیس برابر کاشیما آنتلرز، ناگهان و به طرز عجیبی مصوب و ابلاغ شد که افزایش عجیب آن غافلگیری دو تیم پرهوادار پایتخت را هم همراه داشت، چون رقم اجاره بهای آزادی در لیگ هفدهم تنها ۷۰ میلیون تومان بود.
فتحی و عرب مدیران دو باشگاه به دلیل نامشخص بودن رقم جدید اجاره ورزشگاه آزادی برای لیگ نوزدهم، این فصل از مسابقات را با پرداخت اجاره بهایی مشابه سال قبل یعنی همان ۱۱۲ میلیون تومان آغاز کردند، اما طبق قرارداد جدید منعقد شده، آنها محکوم به پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان بابت دیدارهای معمولی خود در آزادی هستند، چون برگزاری بازیها بدون تبلیغات محیطی تقریبا محال است. مدیران آزادی مدعی هستند این مبلغ اضافه را به خاطر تأمین برق لازم برای تابلوهای الای دی دورزمین، فضای انبار برای نگهداری تابلوها، بنرها و وسایل تبلیغاتی دریافت میکنند.
همان طور که گفته شد، درآمد ناشی از اجرای تبلیغات مذکور هم مستقیم به جیب پرسپولیس و استقلال نمیرود و آنها باید منتظر لطف فدراسیون و شرکت مجری تبلیغات باشند تا شاید درصد ناچیزی از این پول به حسابشان برگردد!
نکته عجیب دیگر همینجاست، استقلال و پرسپولیس که اختیار و ارادهای درباره واگذاری و فروش تبلیغات محیطی بازیهای خود ندارند، باید ۱۲۰ میلیون تومان بیشتر برای اجرای آن به یک شرکت دولتی پرداخت کنند! در واقع منافع بازیهای آبی و قرمز را هر نهاد و شرکتی میبرد، جز خود این دو تیم؛ بنابراین، عجیب نیست که آنها همواره بدهکار و در خطر ابطال پروانه حرفهای و حذف از لیگ قهرمانان آسیا باشند و مرتب در دادگاههای فیفا و سوییس مشغول پاسخگویی به شاکیان خارجی هستند.
نویسنده: مجید کوهستانی