در حالی که کشورهای اروپایی به دنبال غرق شدن هزاران راس گوسفند در بنادر رومانی، در صدد ممنوع کردن صادرات حیوانات زنده هستند، اهمیتی به غرق شدن مهاجران در دریای مدیترانه نمیدهند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا روزنامه «گاردین» در پی غرق شدن یک کشتی حامل ۱۴ هزار راس گوسفند زنده در بنادر رومانی، سازمان بینالمللی حیوانات و کمپینهای حمایت از حیوانات به دنبال آن هستند که برای عدم تکرار این نوع حوادث صادرات حیوانات زنده به کشورهای غیر اروپایی را ممنوع کنند.
به رغم برخی خبرها که عنوان می کردند این کشتی به مقصد لیبی در حرکت بود اما مقاماتی اروپایی اعلام کردند که مقصد کشتی عربستان سعودی بوده است.
حجم صادرات حیوانات زنده از کشورهای اروپایی به غیر اروپایی از یک میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به سه میلیارد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
انتقاد سازمانهای مدافع حیوانات در مواجهه با انتشار غرق شدن هزاران گوسفند در دریای مدیترانه در حالی است که تا کنون هزاران مهاجر از کشورهای آفریقایی به امید ورود به کشورهای اروپایی به دلیل شرایط بد مسیر مهاجرت در آبهای مدیترانه غرق شدهاند و اتحادیه اروپا تاکنون هیچ قانونی حمایتی از این مهاجران به تصویب نرسانده است.
براساس گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت، تنها در سال ۲۰۱۹ تا به حال بیش از ۶۸۰ نفر در حین مهاجرت جان باختهاند و بیش از سه هزار و ۷۰۰ تن نجات داده شده و در کمپها در لیبیا مستقر شدهاند.
ماموریت نجات دریایی اتحادیه اروپا موسوم به "سوفیا" فعالیتهای خود را به صورت وسیع متوقف کرده و هیچ کشتی نجات آن فعال نیست.
در همین حال دولت ایتالیا در صدد تصویب قانونی است که به دولت اجازه میدهد کشتیهای نجات را در صورتی که بدون اجازه وارد حریم آبی این کشور گردند، تا یک میلیون یورو جریمه کند.
مجلس نمایندگان ایتالیا به این پیشنهاد دولت چراغ سبز نشان دادهاند. قانون جدید به ادارات این کشور اجازه میدهد که هرگاه کشتیها ممنوعیت ورود به حریم آبی این کشور را نقض کنند، آنها را توقیب کنند. به این ترتیب فشار بر سازمانهای امدادی که مهاجرین را از غرق شدن در دریای مدیترانه نجات میدهند، باز هم افزایش خواهد یافت.