اقتصاد در گذر زمان

از "تصویب لغو امتیاز دارسی در مجلس" تا "طرح جدید تحریمی مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران"

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۴۰۷۷۷
|
۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 01 December 2019
|
3264 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

10 آذر 1311، امروز در جلسه علنی مجلس شورای ملی سیدحسن تقی ‌زاده وزیر مالیه لغو امتیاز دارسی را خواستار شد. مجلس نیز با اکثریت آرا آن را تصویب کرد.

10 آذر 1312، جاده چالوس به بهره ‌برداری رسید. کار ساخت این راه در بهار ۱۳۱۰ آغاز شده بود.

10 آذر 1319، کار ساخت سد روانسر پایان یافت و به بهره ‌برداری رسید.

10 آذر 1323، دکتر محمد مصدق در مجلس شورای ملی بعد از نطقی مفصل، طرحی را که راجع به نفت و اعطای امتیاز به خارجی‌ ها بود، ارائه کرد که فی ‌المجلس تصویب شد. به موجب این طرح هیچ یک از مقام‌ های کشور حق ندارند راجع به امتیاز نفت با خارجی ‌ها مذاکره یا قرارداد منعقد کنند؛ ولی برای فروش نفت با اجازه مجلس حق دارند. متخلفین از این قانون به حبس مجرد از ۳ تا ۸ سال و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم خواهند شد.

10 آذر 1334، رییس اصل چهار، ۵ میلیون دلار کمک بلاعوض آمریکا را به وزیر دارایی ایران تحویل داد.

10 آذر 1342، کنفرانس توسعه روابط بازرگانی با کشورهای عربی و شیخ ‌نشین‌های خلیج فارس در تهران افتتاح شد.

10 آذر 1353، هویدا بودجه کشور را به مبلغ ۲۴۴۵ میلیارد ریال تقدیم مجلس کرد.

10 آذر 1356، كابينه آلمان غربي به شركت «كرافت ورك يونيون» اجازه احداث 4 رآكتور هسته‌اي را در ايران داد. ارزش اين قرارداد 8/4 ميليارد دلار است.

10 آذر 1358، سايروس ونس وزير خارجه آمريكا به لندن، پاريس، رم و بن سفر كرد تا همكاري و همراهي مقامات اين كشورها را براي ايجاد فشارهاي اقتصادي عليه ايران جلب كند.

10 آذر 1390، سنای آمریکا با وجود مخالفت دولت این کشور، طرح تحریم بانک مرکزی ایران را تصویب کرد. اتحادیه اروپا اما به تحریم نفتی ایران رای نداد.

10 آذر 1392، رئیس جمهور از راه اندازی دومین نیروگاه اتمی در بوشهر خبر داد.

10 آذر 1393، صندوق بین ‌المللی پول کل ذخایر طلای جهان را ۳۲ هزار و ۱۳۹ تن اعلام کرد و از افزایش ۴۹ تنی ذخایر طلای خاورمیانه از ابتدای سال جاری میلادی خبر داد.

10 آذر 1397، مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رساند که با متهم کردن ایران به بر هم زدن صلح در عراق خواستار تحریم این کشور شده است. این طرح که «جلوگیری از بی‌ثبات‌سازی ایران در عراق» نام گرفته خواستار «اعمال تحریم علیه آن دسته از اشخاص ایرانی است که صلح یا ثبات عراق یا حکومت عراق را تهدید می‌کنند.»

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟