۱۹ سهمیه کنکور به ۳ مورد کاهش می یابد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کل محور لایحه ساماندهی سهمیه‌های آزمون‌ها بر این محور بنا شده که افرادی که نمرات بالاتری دارند بدون قید و بند به رشته‌های مورد علاقه خود وارد شوند.
کد خبر: ۹۴۲۳۸۹
|
۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱ 08 December 2019
|
9638 بازدید
|
۸

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کل محور لایحه ساماندهی سهمیه‌های آزمون‌ها بر این محور بنا شده که افرادی که نمرات بالاتری دارند بدون قید و بند به رشته‌های مورد علاقه خود وارد شوند.

به گزارش تابناک، دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین مرتبط همانطور که از عنوانش مشخص است «لایحه توزیع عادلانه فرصت ها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی» است، قصد دارد قید و بندها را از سر راه افراد با نمرات برتر کنکور بردارد.

وی افزود: در این لایحه سهمیه های کنکوری و آزمون های کشور از ۱۹ مورد به ۳ مورد کاهش یافته است و سهمیه های مهمی چون بومی گزینی، بومی منطقه ای، بومی قطب و بومی ناحیه ای به دلیل مشکلات متعددی که برای دانشگاه های کشور ایجاد کرده بود، در این لایحه حذف شده است.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: امتیاز تسهیلات فرزندان هیئت علمی، سهمیه های قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاری و کشاورزی نیز در این لایحه حذف شده اند. همچنین سهمیه مناطق محروم هم دستخوش تغییرات جدی شده است و تنها بر اساس نیاز منطقه ای و مصوبه شورای گسترش دانشگاه ها اعمال می شود.

وی اضافه کرد: در سهمیه مناطق، سهمیه مناطق ۱، ۲ و ۳ به دلایلی از جمله توزیع آموزشی این مناطق و زیرساخت های آموزشی باقی مانده است اما آن نیز به صورت ۵۰ درصد به نسبت شرکت کنندگان اعمال می شود.

خدایی خاطرنشان کرد: سهمیه حوادث غیرمترقبه به دلیل زمان دار بودن و محدودیت مکانی بر قوت خود باقی است و در مورد المپیادی های جهانی سهمیه همچون گذشته است اما در مورد المپیادهای دانش‌آموزی داخل کشور دارندگان مدال طلا، نقره یا برنز، حداکثر به میزان ۵ درصد ظرفیت و به صورت مازاد، صرفاً در رشته‌های مرتبط که تعیین می‌ شود مورد استفاده است.

وی تغییر مهم دیگر در سهمیه ها را تغییر در سهمیه ایثارگری برشمرد و گفت: بر اساس آمار ۱.۸ درصد داوطلبان کنکور سراسری را ایثارگران تشکیل می دهند. بر اساس لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی سهمیه ایثارگری به صورت ۵ درصد مازاد از ۳۰ درصد قبلی تغییر پیدا کرده است چرا که معتقدیم هر امتیازی باید به صورت مازاد داده شود تا ظرفیت اصلی دستخوش تغییر نشود.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: ضمن اینکه حدنصاب ایثارگران در آزمون ها از ۷۰ درصد نمره آخرین نفر به ۸۵ درصد نمره آخرین نفر تغییر کرده است.

وی اظهار داشت: معتقدیم این لایحه در صورت تصویب نهایی آموزش عالی کشور را متحول می کند و کل دانشگاه ها در حوزه وزارت علوم و وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه ها از این موضوع منتفع می شوند. ضمن اینکه بسیاری از افراد در آزمون ها احساس می کردند که با توجه به نمره خود به حق واقعی شان نمی رسند و احساس ظلم می کردند.

خدایی تاکید: هدف اصلی این لایحه این است که هر آنچه ظرفیت یک آزمون است، پذیرش به صورت عادلانه و تنها ملاک آن یعنی نمره صورت گیرد و اگر قرار است امتیازی داده شود تنها به صورت مازاد بر ظرفیت باشد تا حق افرادی که با وضعیت علمی مناسب در آزمون ها شرکت می کنند ضایع نشود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Afghanistan
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
چه عجب.
ناشناس
|
Afghanistan
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
خدا کند همین سهمیه های تبعیض آمیز موجود نیز تا حد زیادی منطقی شود. مثلا مناطق به یک و دو تقسیم شود.
ناشناس
|
Afghanistan
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
یک حرکت رو به جلوست اما کافی نیست.
مسلم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
سهمیه ایثارگری به صورت ۵ درصد مازاد از ۳۰ درصد قبلی تغییر پیدا کرده است ...
من نفهمیدم زیاد شده یا هم کشده ؟؟
لطفا یکی پاسخ بده ؟؟
فاطمه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
با اعمال اين قوانين انشالله در رقابت هاي علمي حق به حقدار ميرسه - به ايثارگران عزيز بايد امكانات رفاهي و يا حتي شهريه پرديس دانشگاههاي دولتي داده بشه - با اين سهميه ها حق نخبه هاي علمي خورده ميشه و در نهايت كشور از نظر رشد علمي متضرر ميشه - جواني را ميشناسم كه در كنكور سراسري در رشته رياضي با وجود اينكه درس تخصصي رياضي رو فقط 4 درصد زده بود ولي با سهميه 25 درصد در رشته مهندسي صنايع دانشگاه امير كبير قبول شد - و يا جوان ديگري را ميشناسم كه با وجود اينكه درس معارف را در كنكور سراسري متاسفانه صفر درصد زده بود و دروس ديگر را هم به طور متوسط 40 درصد زده بود با سهميه 25 درصد در پزشكي روزانه قبول شد - من خودم از خانواده ايثارگر هستم پدرم 4 سال اسارت و 32 ماه جبهه و جانبازي 15 درصد دارد ولي او ميگويد من براي رضاي خدا و براي دفاع از ميهن عزيزمون به جبهه رفتم و هيچ انتظاري ندارم و بچه هاي من بايد از توانايي هاي خودشون استفاده بكنند - من در حال حاضر بدون استفاده از هيچ سهميه اي دانشجوي ارشد رشته مكانيك دانشگاه شريف هستم و خواهرم هم بدون استفاده از سهميه دانشجوي رشته حقوق دانشگاه علامه هست - با تمام احترامي كه من به خانواده عزيز ايثارگر قائلم به نظر من وجود سهميه در رقابت هاي علمي كاملا ناعادلانه و كاملا غير منصفانه هستش
Ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۲
بسم رب الشهدا و الصدیقین

از:جمعی از فرزندان شهدا،ایثارگران،جانبازان و آزاده ها

به:نماینده ایثارگران در دفتر رهبری/ریاست محترم سازمان بنیادشهید و امورایثارگران/رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی

موضوع : محدودیت های جدید قائل شده برای خانواده های شهدا ، جانبازان ، ایثارگران و آزاده ها

با سلام و درود بی پایان محضر امام زمان (عج) ، بنیانگذارکبیرانقلاب اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب ،امام خامنه ای عزیز، و اما بعد؛
باعنایت به سخن امام خمینی کبیر(ره) درمورد حقوق ایثارگران و محدودیت های جدید قائل شده برای حقوق مصوب این قشر ، خواستارهمراهی و بررسی چند نکته را داریم.

طرح محدودیت قائل شده: تنزل سهمیه قشرمذکور به حداقل درصد یعنی ۵ درصد

بررسی ها:
۱.خانواده های شهدا ، جانبازان و... همیشه پشتیبان نظام بوده و به سیاق پدرانشان خواهند بود ، پس افرادی را که از نسل جهاد و شهادت هستند در جهت تسهیل امر تحصیل و نخبه شدن باید یاری کرد تا افراد بیگانه با نظام مقدس امور را به دست نگیرند.

۲.چه طرز تفکری در مورد سهمیه ها غالب شده که جامعه با شنیدن کلمه سهمیه فورا افراد خانواده شهدا ، جانبازان و... را در نظر میگیرند درصورتی که سهمیه رشته های ورزشی ، هیات علمی ها و... خیلی بیشتر از موارد خانواده های محترم شهدا میباشد ؛برای اینکه این امر کاملا شفاف شود میتوان در رفتار دولت انتقاد بسیاری وارد کرد و ریشه یابی دقیق نمود.

۳.مبنای محاسبه سهمیه کسب حداقل ۷۰ درصد حد نصاب نمرات است با این شرط یعنی تنها کسانی شامل این سهمیه هستند که تلاش ۷۰ درصدی داشته اند نه تلاش ۱ درصدی .با توجه به توضیح ، افرادی که از این سهمیه برخوردار اند و وارد عرصه دانشگاهی میشوند از قشر تلاشگر حوزه علم هستند.

۴.در دو دوره ی آقای روحانی ، دولت به طریق های بسیار خانواده های مورد بحث را دچار تنش کرد ؛ اول در بحث های کسری خدمت فرزندان و اینبار در سهمیه دانشگاه ها. سوال ما جوانان نسل جهاد و شهادت این است : آیا دولت حال حاضر و دولت قبل که مربوط به شخص آقای روحانی است مشکلی با خانواده های شهدا و... دارد ؟
در دولت های قبل مسئله ی دانشگاه رفتن مهم نبوده یا سهمیه ای وجود نداشته؟

۵.با عنایت به بند ۴ و طبق منویات راهگشای مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت جوانان ، از نظر وزرای سازمان هایی که جریان حذف سهمیه را درست انداختند آیا اشکال دارد که جوان انقلابی که فرزند رزمنده ۸ سال دفاع مقدس بوده در دانشگاهی خوب تحصیل کرده و سرمایه این‌مرز و بوم باشد ؟ آیا آقای روحانی موافق این نظریه است ؟ هرچند طبق نظریه های مدیریتی مستند، حتما رئیس جمهور هم تصمیمی به اصلاح این روند ندارد چون آقای رئیس جمهور مخالفت های در موضع های مختلف را با شخص اول حکومت بسیار نشان داده است ؛ مخالفت با خانواده های شهدا که جای خود دارد.

۶.محدود کردن امکانات خانواده های شهدا و ایثارگران و... یعنی اینکه پدران شما برای امری بیهوده جان خود را از دست داده اند ، جانباز شده اند و یا اسیر شده اند . در کدام کشور غیراسلامی با مدافعین جان ، مال ، ناموس و تمامیت عرضی آن کشور اینگونه برخورد کرده اند ؟؟ مخالفت با این حقوق آیا مخالفت با عرصه های مختلف جهاد نیست ؟ مگر نه اینکه مقام عظمای ولایت تاکید بر جهاد های همه جانبه از سمت جوانان خصوصا جوانان مومن و انقلابی را بارها تاکید کرده اند. هر چند در خطاب به آقای روحانی باید بگوییم کو گوش شنوا...


۷.ایران ما از دانشجویانی که بعد از اتمام تحصیلات خود در بهترین دانشگاه ها از کشور خارج شده اند کم ضربه نخورده است ؛ آیا این اقدام وزرای دولت آقای روحانی مخالفت با رشد وتوسعه و پیشبرد اهداف انقلاب نیست ؟

۸.با این همه اوضاعی که در کشور علیه جوانان متعهد انقلابی درست کرده اند ؛ آیا واقعا رواست ، دولتی که ادعای حل کردن مشکلات جامعه اسلامی را دارد از حذف حداقل امکانات این قشر دم بزند؟

۹.مملکت اسلامی و امامزمانی ایران درسایه سار ولایت عظیم الشان ، باید توسط جوانانی که در خانه هایشان عطر سربند پدران و پوتین یادگاری آنهاست اداره شود . فرزندانی که بسیار دیده و شنیده اند از خاطرات جنگ ؛ جوانانی که شاهد سختی عملکرد های پدرانشان پس از جانبازی و اسارت و ... بوده اند بیشتر میتوانند درک کنند . اگر خونی ریخته شد هدف اسلام بود هدف ایران بود هدف دفاع از ولایت بود و نهایتا همه این موارد زمینه ساز ظهور حضرت صاحب بود. آیا شما با این اقدام ، روحیه قدرتمند و پولادینی که ارث پدرانمان بوده است را تضعیف و روبه نابودی نمیبرید؟ جامعه ما مگر هدفش اسلام نیست ؟ چرا جوان مومن باید محجور باشد و جوان و فرزنده رزمنده از آن هم‌ محجور تر . آیا این اقدامات هم اثر تحریم های خارجی است یا تحریم افراد به ظاهر داخلی و موافق با نظام ؟
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۵
فقط میتونم بگم که برید دنبال یادگیری مهارت.
عمرتون رو پشت کنکور و دانشگاهها و استخدام های ناعادلانه هدر ندین که جز حسرت و وقت تلف کردن و پول خرج کردن چیزی براتون نصیب نمیشه اخرشم شدیدا افسرده میشین.
خودتون خودتون رو نجات بدین امیدی به درس و دانشگاه و استخدام نداشته باشین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
همین سهمیه شهدا و جانباز و... باعث شده حق یه سری دانش اموزی ک واقعا تلاش کردن خورده بشه وااقعاا ک همینا هم پس فردا میرن تو بیمارستانا و چاقو تو دل یه بدبختی جا میزارن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟