خزانهدار شورای شهر تهران در حالی گزارش حسابرسی هشت ماهه اول را در صحن شورا قرائت کرد که در این گزارش، اثری از هزینهکرد دفتر شهردار وجود ندارد. این در حالی است که پیش از قرائت این گزارش، معاون مالی شهردار تهران با ژست شفافیت از تاکید بر حسابرسی از دفتر شهردار سخن گفته بود.
به گزارش «تابناک»؛ از جمله نکات مورد تاکید مدیریت شهری فعلی تهران، دم زدن از شفافیت و تاکید بر نظارت دقیق بر هزینهکرد و شفافیت مالی است که قرار است به کوتاه کردن دست فساد منجر شود؛ رویکردی که عبدالحمید امامی، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر آن، در مهر ماه امسال عنوان کرد: در زمینه حسابرسی کارهای خوبی در شهرداری انجام شده و نظارت را از دفتر شهردار و مدیران آغاز کردهایم.
او با یادآوری این که دسترسی به اطلاعاتی که اعضای شورای شهر نیاز داشتند و ارجاع تخلفات به مراجع قضایی در دستور کار معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران قرار گرفته، با انتقاد از پرداختهای غیرمتعارف برخی شهرداریها، افزود: در دوره جدید مدیریت شهری بر انضباط مالی توجه کردیم که محورهای اصلی آن هم در حوزه نظارتی است. با این حال حسابرسی، بازرسی حراست و ذی حساب نباید ترمزی برای مدیر باشد، بلکه باید ابزاری برای رسیدن به اهداف مدیر باشند.
پایان بخش سخنان آن روز معاون شهردار تهران نیز تاکید دوباره بر آغاز نظارت از دفتر شهردار و مدیران بود؛ تاکیدی که نشانه ای از آن در گزارش هشت ماهه خزانه دار شورا دیده نمیشود و اثری از سرفصل هزینههای دفتر آقای شهردار در گزارش هزینه و درآمد شهرداری نیست.
وقتی گزارش مالی دفتر شهردار آب میرود
سیدحسن رسولی، خزانهدار شورای شهر در هفتم آبان ماه سال جاری، طی مصاحبهای با بیان اینکه شورا، خزانهدار را موظف کرده ماهیانه و شش ماهه گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری را دریافت و پس از بررسی به همراه اظهارنظر خزانه دار به شورا ارائه کند، گفت: در گزارش قبلی، سرفصلهای هزینهای از سوی شهرداری جزئیتر اعلام شد، از جمله اینکه در قالب ردیفی هزینههای دفتر شهردار رسما اعلام شد، اما در گزارش مرداد و شهریور جدول هزینهها نسبت به ماه قبل کلیتر بود و به هزینههای دفتر شهردار به عنوان یک سرفصل و به صورت جزئی اشاره نشده بود. اینکه شهرداری در این دوره سرفصلها را به صورت کلیتر گفته، جزو اختیاراتش است و بر این مبنا اینطور جداول را تنظیم کرده است.
رسولی در گفتوگو با ایلنا با تاکید بر اینکه به دلیل عدم دریافت سرفصل هزینهای دفتر شهردار اظهارنظری در اینباره نیز نمیتوانم داشته باشم، تصریح کرد: اما غیررسمی علت افزایش هزینهها را از دفتر شهردار سوال کردم و اینگونه اعلام شد که در گزارش قبلی، برخی از اقلامی که در واقع جزو هزینههای دفتر شهردار نبود، به لحاظ حسابداری در آن سرفصل قید شد، اما در دوره جدید این سرفصل را حذف کردند.
وقتی بین حرف و عمل فاصله است
چند هفته آینده، گزارش نه ماهه خزانه داری در صحن شورا قرائت خواهد شد و پس از آن باید دید آیا حذف هزینههای شهردار تهران در این گزارش ها ادامه خواهد داشت یا آنکه معاون مالی شهردار تهران تنها به ادعای بی اساسی تکیه کرده که حتی خود نمیتواند به وعدههای ارائه شده در رسانهها وفا کند. از این روی، به نظر میرسد مردم و رسانهها توقع گزارش دقیق دفتر شهردار تهران را دارند، چون افزایش هزینههای دفتر شهردار مغایر شعار صرفه جویی و نظارت همه جانبه مالی است.
همچنین در شرایطی که مدیریت پنجم بدهی ۶۲ هزار میلیارد تومانی دارد به نظر افزایش هزینههای دفتر شهردار به صلاح شهر نخواهد بود و معاون مالی در رابطه با این هزینهها لازم است شفافتر رفتار کند.