چرا اسرائیل نگران مذاکرات میان ایران و آمریکاست؟

یکی از کابوس‌هایی که اسرائیل همواره با آن روبه رو بوده، مذاکرات میان ایران و غرب و به ویژه مذاکره میان تهران و واشنگتن بوده است. مساله‌ای که تل آویو برای ممانعت از آن تلاش‌های گسترده‌ای در یک دهه گذشته به ویژه در رابطه با مذاکرات هسته‌ای انجام داد.
کد خبر: ۹۴۴۲۹۵
|
۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴ 15 December 2019
|
15529 بازدید
|

یکی از کابوس‌هایی که اسرائیل همواره با آن روبه رو بوده، مذاکرات میان ایران و غرب و به ویژه مذاکره میان تهران و واشنگتن بوده است. مساله‌ای که تل آویو برای ممانعت از آن تلاش‌های گسترده‌ای در یک دهه گذشته به ویژه در رابطه با مذاکرات هسته‌ای انجام داد.

به گزارش «تابناک»؛ در دوران مذاکرات برجام نیز این رژیم از هیچ تلاشی برای شکست مذاکرات فروگذار نکرد و در همین راستا به دنبال آن بود تا واشنگتن را از مذاکره و توافق با ایران منع کند.

به همین صورت، در دوره پس از خروج آمریکا از برجام، هرگاه خبر‌ها و شایعاتی دال بر مذاکره ایران و آمریکا منتشر شده، مقامات صهیونیستی و به ویژه نتانیاهو واکنش‌های رسمی و جدی از خود نشان دادند.

در همین راستا، زمزمه‌های اخیر در مورد احتمال مذاکره ایران و آمریکا بار دیگر رسانه ها، کارشناسان و مقامات اسرائیلی را به تکاپو واداشته است، به گونه‌ای که روزنامه هاارتص به این مساله پرداخته و نوشته است: اواخر هفته گذشته وضعیت دوباره تغییر کرد. ایران یک دانشمند آمریکایی که از سال ۲۰۱۶ در این کشور بازداشت بود، آزاد کرد. آمریکا نیز در مقابل یک شهروند ایرانی که به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا زندانی شده بود، آزاد کرده است.

ترامپ بعد از مبادله زندانیان بین دو طرف در صفحه توییتر خود نوشت: «از ایران به خاطر این مذاکره منصفانه تشکر می‌کنیم. حالا دیدید که می‌توانیم با هم توافق کنیم!» این اولین بار از ماه اکتبر است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مثبتی را در مورد احتمال دستیابی به یک توافق جامع با ایران منتشر می‌کند.

دو طرف ده روز قبل در مورد تهدیدات ایران گفت‌وگو کرده بودند. نتانیاهو از ترامپ درخواست کرد که فشار‌ها علیه جمهوری اسلامی را افزایش دهد. به طور کلی اسرائیل از کمپین فشار حداکثری ترامپ علیه تهران در طول دو سال گذشته راضی بوده است؛ اما این نگرانی هنوز وجود دارد که ترامپ تلاش‌های خود برای مذاکره با تهران را از سر بگیرد.

در حال حاضر تشکیلات سیاسی و امنیتی اسرائیل نگران یک توافق جدید بین آمریکا و ایران نیستند. آن‌ها می‌دانند که تحقق این سناریو محتمل نخواهد بود. ایران هیچ گاه با تمام درخواست‌های دولت ترامپ موافقت نخواهد کرد. ترامپ نیز در آستانه انتخابات سال آینده نمی‌تواند رویکرد خود در قبال تهران را تغییر دهد. او برای پیروزی در سال آینده به حمایت گروه‌های هوادار اسرائیل از جمله مسیحیان اوانجلیکال نیاز دارد.

در هر صورت مقامات اسرائیلی هشدار داده اند، حتی یک ملاقات تبلیغاتی بین ترامپ و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران می‌تواند باعث کاهش فشار علیه تهران شود. رهبران اسرائیل تصور می‌کنند که موفقیت کمپین فشار ترامپ علیه تهران تنها وابسته به تحریم‌های اقتصادی نخواهد بود. اسرائیل به دنبال منزوی کردن تهران در سطح بین المللی است. ملاقات بین رهبران ایران و آمریکا می‌تواند این پیام را انتقال دهد که فشار‌های آمریکا موقتی خواهند بود.

در ماه سپتامبر امسال بعد از تلاش‌های امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه احتمال دیدار بین روحانی و ترامپ افزایش کرد. به همین دلیل، برخی شرکت‌های خارجی که در حال ترک کردن بازار ایران بودند، ناگهانی در تصمیم خود تجدید نظر کردند.

راندرمر، سفیر اسرائیل در آمریکا در مذاکرات خود با مقامات آمریکایی هشدار داده بود که ملاقات با حسن روحانی میتواند جنبه روانی کمپین فشار حداکثری را تضعیف کند. علاوه بر این، سران ایران می‌توانستند علیرغم مشکلات اقتصادی آینده بهتری برای مردم خود ترسیم کنند.

ظاهرا مایک پمپئو و دیگر مقامات دولت ترامپ نیز از نگرانی‌های اسرائیل آگاهند؛ اما رئیس جمهور آمریکا هنوز قانع نشده است. ترامپ در تابستان امسال حاضر بود که بدون هیچ پیش شرطی با حسن روحانی صحبت کند. البته در نهایت ایرانی‌ها پیشنهاد ترامپ برای ملاقات یا تمام تلفنی را رد کردند.

تابستان امسال موضوع دیگری نیز باعث ایجاد تنش بین اسرائیل و آمریکا شد. آمریکایی‌ها نسبت به حملات هوایی اسرائیل علیه برخی مواضع در داخل عراق عصبانی بودند. مطابق با گزارش‌های منتشره، در این حملات شبه نظامیان و محموله‌های سلاح مرتبط با ایران هدف قرار گرفته بودند. آمریکایی‌ها نگران بودند که این حملات به اقدامات تلافی جویانه علیه سربازان آمریکایی در عراق منجر خواهند شد.

پنتاگون در نهایت بیانیه‌ای منتشر کرد و هر گونه دخالت آمریکا در این حملات را انکار کرد. دولت آمریکا نگران بود که عراقی‌ها خواستار خروج کامل سربازان آمریکایی از این کشور شوند. به نظر می‌رسد، انتقادات واشنگتن در نهایت تاثیرگذار بودند. از ماه سپتامبر امسال، گزارشی در مورد حملات مشکوک در خاک عراق منتشر نشده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
امنیت و اسایش شهروندان و مهاجران در اسراییل مهمترین چیز فوری است و دولت ان هر تلاشی میکند که ایران به گروههای نزدیک به اسراییل کمک نکند و بهمین دلیل همواره دنبال فشار بخصوص مالی بر ایران است و برنا مه هسته ای هم در واقع برای اسراییل اصلا تهدید فوری نبوده و نیست و فقط بهانه ای خوب برای متحد کردن همه دنیا بر علیه ایران است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
اسرائیل را به رسمیت بشناس و خلاص
به خدا عدم به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان اصول و فروع دین در هیچ جای اسلام نیست
خويي
|
United States of America
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
چرا بايد اسراييل ناراحت باشد با خوب شدن روابط ايران با امريكا خود به خو اسراييل درحاشيه امنيت قرار ميگيرد
علش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
چرا کیهان و شریعتمداری هم نگران مذاکره ایران و آمریکا هستند؟
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
توهم لعنتی
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
جالبه چه هماهنگی بین اسرائیل یک گروه خاص در داخل وجود داره اسرائیل مخالف برجام بوده این گروه داخلی هم مخالف اسرائیل مخالف حل مشکلات بین ایران وآمریکا ست واین عده داخلی همین دقیقا همین برخورد را دارند تا به حال فکر کرده‌اید چرا؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
از کیهان بپرس اونم خیلی نگرانه
اصغر کچل
|
France
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
جالبه هم ما نگران مذاکره با آمریکاییم هم اسرائیل خخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
مگه مذاکراتی درجریانه؟ به ملت هم اطلاع رسانی کنین بیخبر نمونیم...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
آقای نیتانیاهو بطور کلی و به هیچ عوان نباید نگران باشد. زیرا آقایان اصولگرای داخلی تمام تلاش خود را برای افزایش تنش بیشتر بین ایران و آمریکا بکار خواهند بست. همانگونه که تاکنون هم چنین کرده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
سوالتان باید این باشد
چرا برخی در داخل کشور نگران عادی شدن روابط ایران و آمریکا هستند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟