آیا آینده روابط ایران و چین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تیره و تار خواهد شد؟ این سوالی است که با توجه به اظهارنظر اخیر وزیر ارتباطات کشورمان، احتمالا در آینده جدیتر مطرح خواهد شد و مورد توجه قرار خواهد گرفت.
به گزارش «تابناک»؛ «تلاش همه جانبه و گاه غیراخلاقی برای کسب حداکثر اطلاعات از کشورهای دیگر» اتهامی است که از مدتها پیش به چینیها زده میشود؛ اتهامی سنگین که شامل تلاش برای هک سیستمهای دولتی هم میشود، هرچند به باور برخی، اتهامی موهوم و در راستای هراس غربیها از توسعه این کشور قدرتمند شرقی است.
البته چین تنها کشوری نیست که در این خصوص در مظان اتهام است و حتی گاهی شواهد و ردپاهایی از نقش آفرینی اش در این امور مشاهده میشود؛ اما از آنجا که ارتباط ایران و چین در این حوزه بسیار جدی و حتی راهبردی است، هر اظهارنظری در این خصوص مهم جلوه میکند، چه برسد که آن اظهارنظر درباره حمله سایبری به کشورمان باشد.
درباره حملهای سخن میگوییم که چند روز پیش وزیر جوان از وقوعش علیه زیرساختهای دولت الکترونیک کشورمان پرده برداشت و تاکید کرد که توسط «سپر امنیتی دژفا» شناسایی و با آن مقابله شده است. توضیحاتی که امروز با انتشار پستی در صفحه وزیر در یکی از شبکههای اجتماعی تکمیل و مشخص شد حمله یاد شده، حمله سایبری در قالب شناخته و پیچیده APT ۲۷ دسته بندی میشود که کارکردش جاسوسی از اطلاعات است.
شاید تکرارش بد نباشد که وزیر امروز هم تاکید کرده این حمله دفع و قربانیانش شناسایی شده و همه چیز از جمله سرورهای مورد حمله قرار گرفته، تحت کنترل هستند؛ اما آنچه اظهارنظر امروز آذری جهرمی را جالب توجه میکند، نه شرح مقابله با حمله سایبری یاد شده و توان سپر دژفا و این دست امور، که اشاره به نوع حمله صورت گرفته است.
برای درک ماجرا کافی است بدانید APT ۲۷ کار گروه هکرهای دولتی چین با نام Emissary Panda است که پیشتر هم حملاتی سایبری علیه کشورمان ترتیب داده اند؛ حملاتی که البته نمیدانیم چه در گذشته و چه اخیرا، متوجه کدام زیرساختها شده، چه میزان درز و نشت اطلاعات را موجب شده و از همه مهم تر، آیا قرار است با واکنش رسمی کشورمان مواجه شود یا خیر؟!
موضوعی که با توجه به اظهارنظر اخیر وزیر جوان و افشای نقش چینیها در این حملات، میشود حدس زد که در آینده داغتر خواهد شد، به ویژه آنکه غربیها چشم انتظار افشای این دست اطلاعات هستند تا هراس از قدرت امثال چین در جنگهای سایبری را واقعیتر نشان داده و برای مهارش، طرح ریزیهای مفصل تری کنند.
اتفاقی که اگر به واسطه افشای حمله هکرهای دولت چین به زیرساختهای اطلاعاتی کشورمان رخ دهد، ممکن است روابط حسنه کشورمان و چین را در این حوزه تحت الشعاع قرار دهد، روابطی که چند ماه پیش آذری جهرمی در سفر به چین و دیدار با همتایش، بر توسعه آن تاکید کردند، ولی ظاهرا اشتیاق چینیها به کسب اطلاعات از همه کشورها قرار است بر آن سایه سنگینی انداخته و خدشه دارش کند.