مراتب ردصلاحیت به داوطلبان انتخابات مجلس امروز چهارشنبه توسط فرمانداران ابلاغ میشود. سوابق داوطلبان انتخابات مجلس در فاصله روزهای ۱۰ تا ۲۱ آذر در مراجع چهارگانه بررسی شد و هیاتهای اجرایی نیز در فاصله روزهای ۱۷ تا ۲۶ آذر فرصت داشتند تا صلاحیت داوطلبان این انتخابات را بررسی کنند. بر اساس خبری که وزیر کشور آن را اعلام کرده، ۹۱ درصد از متقاضیان کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم تایید صلاحیت شدهاند.
وزیر کشور: بیش از ۹۱ درصد از داوطلبان انتخابات تایید صلاحیت شدند
وزیر کشور از تایید صلاحیت بیش از ۹۱ درصد از داوطلبان انتخابات مجل شورای اسلامی خبر داد.
«عبدالرضا رحمانی فضلی» با اعلام پایان زمان فعالیت قانونی هیاتهای اجرایی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۶ آذرماه گفت: از مجموع ۱۶۰۳۳ داوطلبی که برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام نویسی اولیه کردند، ۸۴۸ تن اعلام انصراف کردند. در نهایت پرونده ۱۵۱۸۵ تن بررسی شد و در نتیجه صلاحیت ۹۱.۲ درصد از افراد در هیاتهای اجرایی تایید و نتیجه به هیاتهای نظارت اعلام شد.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات، با تغییر قانون در سال ۹۵، دادستانهای مراکز حوزه انتخابیه به ترکیب هیاتهای اجرایی اضافه و نماینده شورای اسلامی شهرستان از جمع معتمدین حذف شدند، تصریح کرد: هیاتهای اجرایی در ده روز زمان قانونی فعالیت خود بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه و مبتنی بر موازین قانونی ماموریت بررسی صلاحیت داوطلبان را به انجام می رساندند.
ابلاغ مراتب ردصلاحیت به داوطلبان انتخابات مجلس
بر اساس جدول انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، امروز مراتب ردصلاحیت به داوطلبان انتخابات مجلس توسط فرمانداران ابلاغ میشود.
سوابق داوطلبان انتخابات مجلس در فاصله روزهای ۱۰ تا ۲۱ آذر در مراجع چهارگانه بررسی شد و هیاتهای اجرایی نیز در فاصله روزهای ۱۷ تا ۲۶ آذر فرصت داشتند تا صلاحیت داوطلبان این انتخابات را بررسی کنند.
براساس جدول انتخابات، امروز ۲۷ آذر مراتب ردصلاحیت داوطلبان توسط فرمانداریهای مرکز حوزه انتخابیه به داوطلبان اعلام می شود. داوطلبان ردصلاحیت شده در فاصله روزهای ۲۸ آذر تا اول دی فرصت دارند تا شکایت خود را به هیات نظارت استان اعلام کنند. این شکایات در حد فاصل ۲ تا ۲۱ دی بررسی می شود.
اعلام نحوه شکایت داوطلبان احراز صلاحیتنشده مجلس
هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس در اطلاعیهای اعلام کرد: داوطلبان نمایندگی مجلس که صلاحیتشان در هیأتهای اجرایی احراز نشده، چهار روز فرصت دارند شکایت خود را به دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استانها اعلام کنند.
متن اطلاعیه به شرح زیر است؛
«بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شماره ۲
به اطلاع آن عده از داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که توسط هیأتهای اجرایی حوزههای انتخابیه صلاحیت آنان احراز نگردیده است میرساند «براساس تبصره ماده ۵۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» میتوانند از تاریخ ابلاغ فرمانداران و بخشداران مراکز حوزههای انتخابیه حداکثر ظرف مدت چهار روز از تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۲۸ الی ۱۳۹۸/۱۰/۰۱ در وقت اداری از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۷:۰۰ به دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استانها مراجعه و پس از دریافت فرم، شکایت خود را تنظیم و رسید دریافت نمایند.
هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی»
شکوریراد، امام و منصوری ردصلاحیت شدند؛ مولاوردی و راکعی تائید
«علی شکوری راد»، «جواد امام» و «آذر منصوری» از شاخص ترین چهره های اصلاح طلبی هستند که نام شان در لیست ردصلاحیت شدگان هیات های اجرایی قرار گرفته است. در حالی که «شهیندخت مولاوردی» و «فاطمه راکعی» صلاحیت شان به تائید رسیده است.
آذر منصوری از دریافت پیامک رد صلاحیت شدنش از سوی هیات اجرایی انتخابات مجلس یازدهم خبر داد. همچنین بنا بر شنیده ها «علی شکوری راد» دبیر کل حزب اتحاد ملت و «جواد امام» مدیرعامل بنیاد باران نیز نام شان در لیست ردصلاحیت شدگان قرار گرفته است. البته «جواد امام» هم در گفت و گویی این موضوع را تائید کرده است.
همچنین «امیر آریازند» عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز از دیگر سیاسیون اصلاح طلبی است که صلاحیتش برای هیئتهای اجرایی انتخابات احزار نشده است.
آنگونه که برخی منابع خبری نزدیک به اصلاح طلبان گزارش داده اند، صلاحیت مولاوردی و راکعی از سوی هیات اجرایی تایید شده است.
۹۵ درصد داوطلبین انتخابات مجلس در استان تهران تایید صلاحیت شدند
رئیس ستاد انتخابات استان تهران از تایید صلاحیت ۹۵ درصدی داوطلبین یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان تهران خبر داد.
«شکرالله حسن بیگی» در جلسه مشترک ستاد انتخابات استان تهران با شهرستان شهریار با اشاره به انجام فرایند انتخابات اظهار کرد: طبق قانون انتخابات سه مرحله از مراحل انتخابات را پشت سر گذاشتیم که مرحله اول ثبت نام داوطلبین در حوزههای انتخابیه، مرحله دوم تشکیل هیئتهای اجرایی در استان تهران و مرحله سوم تعیین صلاحیتها بود.
وی ادامه داد: ثبت نام داوطلبین انتخابات در حوزههای مختلف انتخابیه استان تهران به مدت یک هفته انجام شد که در نهایت ۳۶۸۰ داوطلب در استان تهران ثبتنام کردند که ۲۵ درصد کل ثبتنامهای کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران بیان کرد: ۳۷ هیئت اجرایی در استان تهران تشکیل شده که با توجه به حساسیت سیاسی استان تهران و حضور افکار و گروههای مختلف سیاسی ثبتنام به صورت ویژه و با افزایش تعداد داوطلبین نسبت به دوره های گذشته همراه بود که نوید انتخابات پرشور و حضور حداکثری مردم در دوم اسفند ماه را میدهد.
حسن بیگی همچنین با اشاره به فرآیند تایید صلاحیتها گفت: رسیدگی به صلاحیت ها تا ساعت 24 روز گذشته به اتمام رسیده که بر اساس آن در استان تهران ۹۵ درصد داوطلبین تایید صلاحیت شدند و ۵ درصد رد صلاحیت شدند که بخش عمدهای از رد صلاحیتها نیز به سبب نقص پروندههای تکمیلی و بخش محدودی از رد صلاحیتها نیز تحت تاثیر استعلام از مراکز چهارگانه یعنی وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و ثبت احوال بوده است.
وی همچنین گفت: امروز ابلاغ رد صلاحیت ها به افراد به صورت پیامکی و مکاتبی انجام می شود و بر اساس قانون، افراد رد صلاحیت شده که در بخش مراکز چهارگانه یا نقص پرونده اعتراض داشته باشند، از فردا به مدت چهار روز فرصت دارند شکایت خود را به هیئت نظارت استان ارسال کنند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران همچنین در مورد آموزش عوامل اجرایی افزود: در این فرصت فرایند آموزش عوامل اجرایی و نمایندگان فرمانداران در حوزه های انتخابیه آغاز می شود که در این اقدام ملاک مهم صرفهجویی و جلوگیری از ریخت و پاش های غیرمتعارف می باشد.
حسن بیگی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ قانون انتخابات مجلس و ماده ۷۷ قانون خبرگان رهبری اظهار داشت: طبق این قوانین کلیه دستگاه های عمومی و دولتی باید تمامی امکانات را در اختیار ستادهای انتخابات قرار دهند، به علاوه با توجه به اقدام به موقع ستاد انتخابات استان تهران در زمینه تشکیل ستاد در موعد مقرر، انجام تمامی مراحل مربوط به فرایندهای قانونی بر اساس زمان اعلام شده از سوی وزارت کشور در انجام وظایف محوله عملکرد قابل قبولی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به آمار تایید صلاحیت ها گفت: در استان تهران از مجموعه ۳۶۸۰ داوطلب ثبت نام شده ۳۵۹۳ نفر تایید صلاحیت شده اند، ۴۲ نفر انصراف داده و ۲۲۳ نفر رد صلاحیت شده اند که درصد بیشتری از رد صلاحیت شده ها مربوط به نقص مدارک می باشد.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با اشاره به وضعیت حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس تصریح کرد: ۳۲۵۴ چهار نفر در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس تایید صلاحیت شدند، ۲۷ نفر انصراف داده و ۲۰۶ نفر رد صلاحیت شدند که عمده آن نیز به علت نقص مدارک بوده است.
حسن بیگی با اشاره به وضعیت دیگر حوزههای انتخابیه افزود: در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه ۵۹ نفر تایید صلاحیت شده، ۶ نفر انصراف دادند و ۱۲ نفر رد صلاحیت شدند؛ همچنین در حوزه انتخابیه رباطکریم و بهارستان ۹۸ نفر تایید صلاحیت شده، ۴ نفر انصراف داده و یک نفر رد صلاحیت شده است.
وی با اشاره به وضعیت حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد تاکید کرد: ۱۰۲ نفر در حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد تایید صلاحیت شدند، سه نفر انصراف داده و دو نفر رد صلاحیت شدند همچنین در حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک ۵۰ نفر تایید صلاحیت شدند، یک نفر انصراف داده و دو نفر نیز رد صلاحیت شدند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران ادامه داد: در حوزه انتخابیه پاکدشت ۳۰ نفر تایید صلاحیت شده یک نفر انصراف داده و رد صلاحیتی در این حوزه انتخابیه نداشتیم.
حسن بیگی همچنین با اشاره به وضعیت تایید صلاحیت اقلیت های دینی گفت: ۲۱ داوطلب اقلیت های دینی برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس ثبت نام کردند که ۱۸ نفر تایید صلاحیت شده و سه نفر نیز انصراف دادند.