اداره امور مملکت با توصیه به عمه و خاله هم می‌شود!

اینکه وزیر و کارگزاری که شرایط مردم را می‌بیند و می‌شناسد، به جای اینکه راه‌های فنی اقتصادی پیدا کند تا مردمی که حقوقشان زیر دو میلیون تومان است و خواهان بهره‌مند شدن از طرح مسکن ملی هستند، مردم را به عمه و خاله و دایی و پدربزرگان و مادربزرگان حواله می‌دهد، از غصه‌های روزگار ماست. خانه دار شدن با شرایط اقتصادی ضعیف حتما با سختی کشیدن همراه است، اما باید حداقلی هم برای زندگی کردن بماند!
کد خبر: ۹۴۶۰۶۹
|
۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۲ 24 December 2019
|
32879 بازدید
|
تابناک؛ سید مسلم بهشتی نژاد؛ بسیاری از ما ایرانیان عصر حاضر، تصویر نامه منتسب به امیرکبیر خطاب به ناصر الدین شاه ـ که البته برخی در صحت انتساب آن به امیرکبیر تردید دارند، دیده ایم یا درباره اش شنیده ایم؛ اینکه ناصرالدین شاه، حاکم قم را که به خاطر رشوه دادن و رشوه گرفتن عزل شده، با توصیه عمه خود مجددا به کار گرفته و موجبات ناراحتی امیبر کبیر را فراهم کرده است. احتمالا همه ضمن تایید مضمون آن نامه افسوسی خورده ایم و سری هم تکان داده ایم.

محتوای آن نامه بدین شرح است: «الساعه که در ایوان منزل با همشیره همایونی به شکستن لبه نان مشغولم خبر رسید که شاهزاده موثق‌الدوله حاکم قم را که به جرم رشاء و ارتشاء معزول کرده بودم به توصیه عمه خود ابقاء فرموده و سخن هزل بر زبان رانده‌اید. فرستادم او را تحت‌الحفظ به تهران بیاورند تا اعلیحضرت بدانند که اداره امور مملکت با توصیه عمه و خاله نمی‌شود.»

موضوع این گزارش، البته این نامه و تطبیق آن به حکمرانی در دوره کنونی نیست که هر آنچه در این باره گفته شود، تکرار مکررات است. یادآوری این نامه صرفا به دلیل ذکر نسبت خانوادگی در نامه نگاری بین دو تن از حکمرانان کشور و بررسی سخن وزیر راه و شهرسازی کشور است که روز گذشته در مورد اقساط سنگین طرح ملی مسکن و ناتوانی قشر‌های ضعیف برای پرداخت آن گفته که پدران و مادران ما هم برای خرید خانه سختی تحمل کرده اند.

فرض کنید رئیس جمهور از وزیر راه و شهرسازی بپرسد چرا اقساط وام مسکن ملی قشرهای ضعیف دو میلیون در ماه، یعنی بیشتر از حقوق دریافتی‌ها بسیاری از آنان است؟ وزیر هم پاسخ دهد، قربانت گردم پدر و مادران ما هم برای خرید مسکن، مشکلاتی را به جان خریده اند. احتمالا رئیس جمهور هم پاسخ دهد با شببیه سازی وضعیت پدر و مادرانتان با جیبی که خالی است، مسکنی برای قشرهای پایین فراهم نمی‌شود؛ دستور می‌دهم شما را تحت الحفظ به پاستور بیاورند که متوجه شوید ارجاع مردمی که دستشان خالی است به وضعیت پدر و مادرانمان، نشانه و ضعف و بی تدبیر وزیر ماست!

اینکه وزیر و کارگزاری که شرایط مردم را می‌بیند و می‌شناسد، به جای اینکه راه‌های فنی اقتصادی پیدا کند تا مردمی که حقوقشان زیر دو میلیون تومان است و خواهان بهره‌مند شدن از طرح مسکن ملی هستند، مردم را به عمه و خاله و دایی و پدربزرگان و مادربزرگان حواله می‌دهد، از غصه‌های روزگار ماست. خانه دار شدن با شرایط اقتصادی ضعیف حتما با سختی کشیدن همراه است، اما باید حداقلی هم برای زندگی کردن بماند!

حتما کارشناسانی در وزارت راه و شهرسازی نشسته اند و با محاسبه همه جوانب کار و هزینه‌های تمام شده به این رقم رسیده اند و البته تردیدی هم در هزینه بالای ساخت مسکن وجود ندارد؛ اما بناست این مسکن در اختیار قشری قرار بگیرد که هنوز برایش یارانه ۴۵ هزار تومانی مهم است، هنوز برای او یارانه معیشتی در نظر می‌گیرند و هنوز حقوق او کمتر از مبلغ قسطی است که برای خانه دار شدن او در نظر گرفته اند. هر طور به مساله نگریسته شود، به احاله دادن این قشر به عمه و خاله و نیاکان آنان حتی در دوره هخامنشی هم این دو میلیون تومان قسط در ماه جور نخواهد شد.

البته این احتمال هم هست که در ادامه راه تدابیری اندیشیده شود که این قشرها بتوانند با اقساط کمتری در این طرح مشارکت کنند؛ اما مساله این است که حتی به فرض وقوع چنین اتفاقی، نمی‌شود از نامناسب سخن گفتن وزیر انتقاد نکرد؛ اصولا یکی از معضلات حکمرانان ایران در شرایط کنونی، ناتوانی در صحبت کردن با مردم است. وزیری که باید صحبتش آرام بخش و التیام بخش باشد، با زبان طعنه و کنایه و وعده سختی کشیدن مانند پدران و مادران، سخن می‌گوید؛ آن هم در زمانه‌ای که برخی با توصیه عمه و خاله و بدون سختی کشیدن صاحب ثروت و مکنت می‌شوند. گویی در طالع آن دهک‌های اول تا سوم باید توصیه کنیم که مانند پدران و مادرانشان سختی کش باشند و به برخی دیگر از دهک‌ها هم به توصیه عمه و خاله، مال و مکنت و ثروت دهیم.

سخن گفتن با خلق آداب و ترتیبی دارد که محمد علی فروغی چندین دهه پیش در کتاب آیین سخنوری، شیوه چگونه سخن گفتن با مردم را تعلیم داده است. شاید بد نباشد رئیس جمهور به همه وزرا یک نسخه از کتاب محمد علی فروغی را هدیه دهد تا حداقل در حد حرف زدن با مردم، موازین سخن گفتن را رعایت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵۵
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
خدایا

ما را از بی تدبیری و آسیب و گزند مسئولانی که خودشان هم نمیدانند چه کارهای بیخودی انجام میدهند نجات بده
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
بنده بعد از سالها به این نتیجه رسیدم برای هیچ کاری چشم امید به دولت نداشته باشید و از هر طریقی که امکانش هست کار خودتان را انجام دهید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
مردم از بین بد و بدتر روحانی را انتخاب کردند
خیلی ها به خاطر اینکه یا باید به روحانی رای می دادند یا رئیسی ناگزیر به روحانی رای دادن

درست است اشتباه کردند و به بدتر رای دادن
آیا از این واقعیت تلخ نباید درس گرفت که تمام کاندیدا باید از بهترینها باشند و مردم ازبین خوب و خوبتر به خوبتر رای دهند ؟
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
تازه میخوای درس بگیری؟
زنگ رو زدن عمو تعطیل شد
دلسوز مملکت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
باید قوانین و سیستم مدیریت فعلی کشور
متحول شود و ساختار جدید با افراد جدید، با انگیزه،
خلاق ،مدیر به معنای واقعی کلمه ، مدبر،وقت شناس ، زمان شناس ،واقع بین ،عمل گرا ، دارای درک واقعی از زندگی مردم همچنین دارای شم اقتصادی که بتواند با حضورش علاوه بر تامین مخارج مبالغ هنگفتی هم به خزانه بیت المال واریز کند
و مردم با حضور او قوت قلب بگیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
اقدامات و خدمات حاج حسن به ایرانیان:
ساندن قیمت پیاز به مرغ
رساندن قیمت مرغ به گوشت قرمز
رساندن قیمت گوشت قرمز به قیمت گوشی
رساندن قیمت گوشی به قیمت ماشین
رساندن قیمت ماشین به قیمت خونه
رساندن قیمت خونه به قیمت کارخونه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
و رساندن خون آدمیزاد به کیسه های نو سطل زباله .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
اداره مملکت با توصیه عمه وخاله عمو وناپدری وبرادرخوانده وخواهرخوانده وپسرعمووخاله ودائی وخلاصه فامیل ودوست ورفیق کاملا ممکن است ولی ادراه مملکت بانخبگان آگاهان دلسوزان پاک دستان میهن پرستان وعاقبت اندیشان تقریبا ناممکن است اگرکسی باورندارد چرخی تااولین چهارراه بزند
تقی
|
Germany
|
۰۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
این مانند سخن وزیر کشور است که گفته است ما تیر را نه فقط به سر زده ایم بلکه به پا هم زده ایم.. نه فقط کولبر 14 ساله فوت کرده است که برادرش هم فوت کرده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
پدران و مادران ما سختی کشیدند، انقلاب کردند، جنگ کردند، صلح کردند و......
تکلیف ما‌چیست؟
دنیا مزرعه آخرت خود ماست و سرنوشت ما باید به دست خودمان و نه دیگران رقم بخورد.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
خواجه در بند نقش ایوان است
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
ایشون یک ساعت تجربه این کارا رو نداشتند چه طوری وزیر شد. به توصیه ناطق
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟