اقتصاد در گذر زمان

از "امضای موافقتنامه آمریکا و انگلیس برای نفت شمال ایران" تا "تعیین رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام"

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۴۷۵۶۷
|
۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 30 December 2019
|
4280 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

9 دی 1300، وزارت خارجه امريكا و سفارت انگليس در واشنگتن موافقتنامه ‌اي را امضا كردند كه در آن تأكيد شده بود "هرگاه براي هر يك از دو دولت لازم شد اقدامي درباره امتياز نفت شمال ايران انجام دهند، هيچ‌ يك از طرفين بدون اطلاع ديگري دست به اقدامي نزند".

9 دی 1334، دولت آمریکا بخشی از اسناد سری کنفرانس یالتا درباره ایران را انتشار داد. به موجب یکی از این اسناد، روس ها تعدادی از روزنامه های ایران را با پول اجیر کرده اند تا دولت ایران را به خاطر مخالفت با واگذاری امتیاز نفت شمال کشور به شوروی مورد حمله قرار دهند.

9 دی 1389، محمدرضا فرزین، سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت از تشکیل جلسات شبانه رییس‌ جمهور با مسوولان دولتی برای رصد اخبار مربوط به هدفمندی یارانه‌ ها خبر داد و در عین حال انتشار برخی اخبار دیگر مبنی بر آغاز فاز دوم اصلاح قیمت ‌ها پیش از پایان سال را رد کرد. همزمان حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و ارسلان فتحی ‌پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هم با تایید خبر تشکیل شبانه جلسات هدفمندی یارانه‌ها به تشریح روند بررسی هدفمندسازی در این جلسات پرداختند.

9 دی 1390، محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها گفت: رییس‌جمهور بعدی ایران از هر طیف و تفکر سیاسی‌- اقتصادی باشد مجبور است که قیمت حامل ‌های انرژی را اصلاح کند.

9 دی 1393، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دومین کارت زرد را از نمایندگان مجلس گرفت و گفت: برای رضای خدا،آمار غلط ندهید.

9 دی 1394، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بر لزوم ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز تاکید کرد.

9 دی 1396، دستورالعمل واردات خودرو از سوی هیات دولت به وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد. حدود هفت ماه ثبت ‌سفارش خودرو متوقف بود. در دستورالعمل جدید افزایش تعرفه، آزادسازی واردات توسط شرکت‌ های غیرنماینده‌ و ممنوعیت واردات خودرو با ارزش بیش از ۴۰ هزار دلار پیش ‌بینی شده بود. در این دستورالعمل واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی ‌سی نیز همچنان متوقف ماند.

9 دی 1397، با حکم رهبر معظم انقلاب، آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟