مالیات و عوارض سیگار اعلام شد

کد خبر: ۹۴۸۰۷۰
|
۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸ 31 December 2019
|
5497 بازدید

رئیس مرکز برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی میزان مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده سیگارهای داخلی و خارجی و همچنین انواع توتون و تنباکو را اعلام کرد. بر این اساس، برای سیگارهای وارداتی ۹۲ درصد، سیگارهای تولید داخل ۲۷ درصد، سیگارهای تولید مشترک ۳۷ درصد و برای سیگارهای تولید داخل با نشان بین‌المللی ۴۲ درصد انواع مالیات و عوارض لحاظ می‌شود که در اختیار وزارت بهداشت و ورزش قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، مالیات بر دخانیات و سیگار یکی از انواع مالیات بر ارزش افزوده است که بر اثر مصرف این نوع محصولات از مصرف‌کننده دریافت می‌شود. مالیات بر ارزش افزوده، نوعی مالیات بر مصرف است که پرداخت‌کننده آن خریداران کالا و خدمات هستند.

در این میان فعالان اقتصادی صرفا وظیفه انتقال بار مالی این نوع مالیات را برعهده دارند تا در نهایت این بار مالی را به مصرف کننده نهایی منتقل کنند.

بر این اساس، از ابتدای اجرای قانون برنامه ششم توسعه، تولید و واردات انواع سیگار و محصولات دخانی علاوه بر مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده مشمول مالیات‌ها و عوارض دیگری می‌شوند.

در این زمینه احمد زمانی - رئیس مرکز آموزش، پرورش و برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مالیات هر پاکت انواع سیگار تولید داخلی به میزان ۱۰ درصد قیمت در کارخانه است. همچنین مالیات هر پاکت سیگار تولید مشترک ۲۰ درصد تعیین شده و سیگار تولید داخل با نشان بین‌المللی (برند) معادل ۲۵ درصد قیمت در کارخانه مالیات دارد.

به گفته او، برای هر پاکت سیگار وارداتی به میزان ۴۰ درصد قیمت کالا، بیمه و کرایه تا بندر مقصد (سیف Cif) مالیات اخذ خواهد شد.

زمانی مالیات انواع توتون، پیپ و تنباکوی آماده مصرف تولید داخلی را طبق قانون، به میزان ۱۰ درصد قیمت در کارخانه عنوان کرد و گفت: از انواع توتون، پیپ و تنباکوی وارداتی نیز ۴۰ درصد قیمت کالا، بیمه و کرایه تا بندر مقصد (سیف Cif) مالیات اخذ می‌شود.

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای سال ۱۳۹۶ موظف بوده که قیمت خرده‌فروشی انواع سیگار و محصولات دخانی مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده را به مراجع ذی‌ربط و برای درج روی پاکت محصول اعلام کند.

وی افزود: همچنین این وزارتخانه باید امکان دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی کشور به سامانه اطلاعاتی واردات، تولید و توزیع سیگار و انواع محصولات دخانی را فراهم کند.

واریز درآمد حاصل شده به خزانه‌داری کشور

زمانی با اشاره به اینکه مالیات موضوع این ماده تابع کلیه احکام مقرر در قانون مالیات بر ارزش افزوده به استثنای نرخ مضاعف مالیات این ماده خواهد بود، گفت: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است مالیات موضوع این ماده را وصول و آن را به ردیف درآمدی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند. بر این اساس، با لازم‌الاجرا شدن این قانون، علاوه بر عوارض موضوع بند (الف) این ماده، مالیات عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده، حقوق ورودی و حق انحصار نیز به محصولات دخانی اعمال می‌شود.

پرداخت درآمد مالیات مستقیم سیگار به وزارتخانه‌های ورزش و بهداشت

رئیس مرکز آموزش، پرورش و برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: ۱۰۰ درصد درآمدهای حاصل از اجرای بند (الف) این ماده طی ردیف‌هایی که در بودجه‌های سنواتی مشخص می‌شود، در جهت کاهش مصرف دخانیات، پیشگیری و درمان بیماری‌های ناشی از آن، بازتوانی و درمان عوارض حاصله از مصرف آن و توسعه ورزش در اختیار وزارتخانه‌های ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: به دولت اجازه داده شده به‌ منظور ارتقای سلامت جامعه و کاهش مصرف دخانیات نسبت به وضع و اخذ عوارض از خرده فروشی سیگار اقدام کند.

به گفته زمانی، درآمد حاصل از مالیات سیگار به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و طی ردیفی که در بودجه‌های سنواتی مشخص می‌شود به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و تصویب دولت به منظور کاهش مصرف دخانیات و آموزش، پیشگیری و درمان بیماری‌های ناشی از آن، بازتوانی و درمان عوارض حاصل از ‌مصرف آن و توسعه ورزش به‌ خصوص ورزش همگانی در مدارس در اختیار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، سازمان امور مالیاتی مالیات و عوارض سیگار را در دو بخش سیگارهای داخلی و وارداتی در نظر گرفته است که بر این اساس برای سیگارهای وارداتی ۱۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده، سه درصد عوارض شهرداری، ۲۶ درصد حقوق ورودی، یک درصد عوارض هلال احمر، ۴۰ درصد مالیات مستقیم و ۱۰ درصد مجوز حق انحصار اخذ می‌شود؛ بنابراین در مجموع برای سیگارهای وارداتی ۹۲ درصد مالیات و عوارض اخذ می‌شود.

همچنین برای سیگارهای تولید داخل ۱۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده، سه درصد عوارض شهرداری، ۱۰ درصد مالیات مستقیم و دو درصد مجوز حق انحصار لحاظ می‌شود؛ بنابراین از سیگارهای تولید داخل در مجموع در سال جاری ۲۷ درصد انواع مالیات و عوارض دریافت می‌شود. این نرخ برای سیگارهای تولید مشترک ۳۷ درصد و برای سیگارهای تولید داخل با نشان بین‌المللی ۴۲ درصد است.

 

جدول نرخ مالیات و عوارض سیگار وارداتی سال ۱۳۹۸

نوع مالیات/عوارض نرخ
مالیات بر ارزش افزوده ۱۲ درصد
عوارض شهرداری ۳ درصد
حقوق ورودی ۲۶ درصد
هلال احمر ۱ درصد

عوارض قانون بودجه سالانه ۹۷

۶۰۰ ریال

مالیات ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه

۴۰ درصد

مجوز حق انحصار

۱۰ درصد

جدول نرخ مالیات و عوارض سیگار تولید داخل سال ۱۳۹۸

نوع مالیات/عوارض

نرخ

مالیات بر ارزش افزوده

۱۲ درصد

عوارض شهرداری

۳ درصد

مالیات ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه

تولید داخل: ۱۰ درصد

تولید مشترک: ۲۰ درصد

تولید داخل با نشان بین‌­المللی: ۲۵ درصد

عوارض قانون بودجه سالانه ۹۷

(بر اساس نامه شماره ۵۶/۱۰۵۳۶ مورخ ۱۳۹۸/۰۱/۲۸ خزانه داری کل و بخشنامه شماره  ۲۰۰/۹۸/۵۰۲مورخ ۱۳۹۸/۲/۱۸ سازمان مبنی بر پیش بینی درآمد مزبور در ردیف درآمدی ۱۶۰۱۹۰ قانون بودجه ۱۳۹۸)

تولید داخل با نشان ایرانی: ۷۵ ریال

تولید مشترک: ۱۵۰ ریال

تولید داخل با نشان بین­المللی: ۲۵۰ ریال

مجوز حق انحصار

۲ درصد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟