نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، با ماده یک این طرح با ۲۲۸ رأی موافق، صفر رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند.
به گزارش «تابناک»؛ در ماده یک اصلاحی قانون آمده است: به منظور اقدام متقابل در برابر تصمیم و یا اقدام ایالات متحده آمریکا در تضعیف صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی و از آنجا که این رژیم بر خلاف اصول مسلم حقوق بینالملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ـ که مطابق اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی به عنوان یکی از ارکان حاکمیتی دفاعی ایران شناخته میشود ـ سازمان تروریستی خارجی اعلام نموده است و به موجب این قانون، نیروها و کلیه اعضای پنتاگون و شرکتها و موسسات وابسته و عاملان و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی، تروریست اعلام میشوند و هرگونه کمک اعم از نظامی، اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تدارکاتی به این نیروها همکاری در اقدام تروریستی محسوب میگردد.
همچنین نمایندگان مجلس ماده ۲ طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا را با ۲۳۰ رأی موافق، صفر رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
در ماده ۴ اصلاحی قانون آمده است: ستاد کل نیروهای مسلح مکلف است با همکاری وزارت اطلاعات و بهرهگیری از امکانات و توانایی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر واحدهای اطلاعاتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فهرست و اسامی کلیه اعضای پنتاگون و شرکتها و موسسات وابسته و عاملان و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، فرماندهان ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) و سازمانها و نهادهایی که تحت اختیار این فرماندهی میباشند و از تروریستها حمایت و پشتیبانی مینمایند را برای تعقیب قضایی اعلام نموده و قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران حداکثر ظرف مدت سه ماه از تصویب این قانون سازوکاری را ایجاد نماید که براساس آن اسامی اعلام شده را به عنوان یک سازمان و افراد تروریستی تحت تعقیب و مجازات قضایی بر اساس قانون مجازات اسلامی قرار دهد.
همچنین نمایندگان مجلس با الحاق یک ماده به قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا با ۲۲۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده الحاقی به این قانون آمده است: دولت موظف است جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دویست میلیون یورو از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار این نیرو قرار دهد.
لازم به ذکر است، دکتر لاریجانی رئیس مجلس در جریان بررسی ماده الحاقی مذکور گفت که برای تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران، اذن رهبر معظم انقلاب گرفته شده و قرار است این اعتبار از قانون بودجه سال ۹۸ تخصیص یابد.
اعضای شورای نگهبان جهت بررسی مصوبه مجلس در صحن حاضر شدند
دهقان عضو حقوقدان شورای نگهبان، در خصوص طرح سه فوریتی اقدام متقابل علیه آمریکا، اظهار داشت: طبق آیین نامه و قانون اساسی اعضای حقوقدان و فقهای شورای نگهبان در جلسه حاضر شدهاند تا در خصوص این طرح اعلام نظر کنند.
حسین میرمحمد صادقی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: در مواردی که طرح سه فوریتی مطرح میشود، همه اعضای شورای نگهبان در جلسه حاضر میشوند تا در خصوص مصوبه مجلس تعیین تکلیف کنند.
تمام اعضای پنتاگون و وابستگان آنها تروریست محسوب میشوند
رئیس قوه مقننه پس از تصویب "طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا"، گفت: رفتار ستمگرانه آمریکا بود که منجر به شهادت عظیم الشأن حاج قاسم سلیمانی و همرزمانشان شد. به همین دلیل لازم بود در مقابل رفتار آمران و عاملانی که خود اعلام کردند در این قضیه مشارکت داشته اند، تصمیمی گرفته میشد، لذا خوشبختانه امروز مجلس در اقدامی منحصربه فرد طرح سه فوریتی را به تصویب رساند. من به یاد ندارم پس از انقلاب طرح سه فوریتی به تصویب رسانده باشیم.
وی در جریان تصویب طرح مذکور مجلس شورای اسلامی با صراحت تمام اعلام کرد: تمام اعضای پنتاگون و نیروهای نظامی آنها، جزو تروریستها محسوب میشوند. هدف آنها ضربه به مقاومت بود و فکر میکردند ترور شهید بزرگوار آقای قاسم سلیمانی که ستون بزرگی در مقاومت بود، میتواند به مقاومت لطمه بزند.
وی خبر داد: نمایندگان مجلس فقط برای امسال ۲۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تخصیص دادند و در سال ۹۹ نیز بودجه کافی برای سپاه پاسداران در نظر خواهیم گرفت تا جریان مقاومت در منطقه با جدیت دنبال شود.
دکتر لاریجانی همچنین از فقها و حقوقدانان شورای نگهبان برای حضور در مجلس از ابتدای وقت امروز تشکر کرد و گفت: با توجه به سه فوریتی بودن طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، شورای نگهبان باید در همان روز در مجلس حضور یافته و نظر خود را اعلام کند، به همین منظور حجت الاسلام والمسلمین جنتی هم تشریف آوردند تا نظر شورا را اعلام کنند.