پیرامون توییت اخیر وزیر خارجه آمریکا؛

آیا حمله و اقدام به یک جنایت جنگی دیگر از سوی آمریکا علیه ایران در راه است؟

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، ساعاتی قبل اقدام به انتشار توییتی کرده که هرچند ظاهر آن به کل عاری از هرگونه تهدید علنی علیه ایران است، سوابق نشان می دهد این دست محتوا و این نوع بیانات، نقش بهانه‌های اولیه برای شروع اقدامات نظامی به ویژه علیه ایران است.
کد خبر: ۹۵۱۳۵۳
|
۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴ 13 January 2020
|
96645 بازدید
|

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، ساعاتی قبل اقدام به انتشار توییتی کرده که هرچند ظاهر آن به کل عاری از هرگونه تهدید علنی علیه ایران است، سوابق نشان می دهد این دست محتوا و این نوع بیانات، نقش بهانه‌های اولیه برای شروع اقدامات نظامی به ویژه علیه ایران است.

تحریریه تابناک جهان؛ منابع رسانه‌ای عراق یکشنبه شب از اصابت هشت راکت به پایگاه هوایی "البلد" در شمال بغداد خبر دادند. ستاد اطلاع رسانی امنیتی عراق، با تأیید این حمله راکتی اعلام کرد: در این حمله، دو افسر و دو نظامی نیروی هوایی عراق زخمی شدند.

این دومین باری است که این پایگاه هوایی که محل استقرار نیروهای آمریکایی و عراقی است، هدف موشکی قرار می‌گیرد. پایگاه البلد، بزرگ‌ترین پایگاه هوایی در عراق است که در ۶۴ کیلومتری شمال بغداد و در ارتفاع ۴۹ متری از سطح دریا قرار دارد و در دهه ۸۰ میلادی توسط کشور یوگسلاوی سابق ساخته شده است.

در پی این حملات، ساعاتی قبل ویزر امور خارجه آمریکا، مایک پومپئو، در شبکه اجتماعی توییتر جملاتی را نوشت که می تواند سرآغاز یک ماجراجویی دیگر از سوی آمریکا علیه ایران باشد.

وی در این توییت نوشته است: «به شدت از گزارش های مربوط به یک حمله راکتی دیگر به یکی دیگر از پایگاه های هوایی عراق عصبانی هستم. برای بهبودی سریع حال مصدومان این اتفاق دعا می کنم و از دولت عراق می خواهم کسانی را که مسئول انجام این حملات علیه مردم عراق هستند، پاسخگو سازد. این گونه نقض مداوم حاکمیت عراق توسط گروه هایی که وفاداری به دولت عراق ندارند، باید پایان یابد.»

آیا اقدام به یک جنایت جنگی دیگر از سوی آمریکا علیه ایران در راه است؟

ظاهر کلام پومپئو چندان حاکی از تهدید علیه ایران نیست؛ اما زمانی که این نوشته در توییتر را در کنار رویداد‌های گذشته و واکنش‌های مشابه این مقام آمریکایی در خصوص حملات مشابه دیگر در عراق می گذاریم، می توان به خوبی دریافت که مایک پومپئو در توییت خود، تهدیدی ضمنی علیه ایران را پنهان ساخته که این مساله می تواند آغازی بر یک ماجراجویی نظامی احتمالی دیگر علیه ایران باشد.

نگاهی به موارد مشابه از این دست رویداد، می تواند تاییدی بر این فرض باشد. در سیزدهم دسامبر ۲۰۱۹ در پی اصابت چند راکت به پایگاهی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد ـ که به مجروح شدن دست‌کم پنج نظامی عراقی منجر شد ـ وزیر خارجه آمریکا، این حمله را به شدت محکوم کرد. این حمله منجر به جراحت پنج افسر آموزش دیده توسط آمریکا در رسته ضد تروریسم عراق شد.

مایک پومپئو در توییتر و در واکنش به این حمله به جمهوری اسلامی هشدار داده که اگر به نیرو‌های آمریکایی و متحدانش در عراق توسط ایران یا گروه‌های نیابتی آن آسیبی وارد شود، واشنگتن "قاطعانه واکنش" نشان خواهد داد.

این هشدار بعد از آن بود که رویترز به نقل از یک مقام ارشد ارتش آمریکا، هشدار داده بود که حمله راکتی به پایگاه‌های مورد استفاده نیرو‌های آمریکایی و هم پیمانانش در بغداد وضعیت را به مرحله‌ای "غیرقابل کنترل" می‌کشاند. در حالی که هیچ گروهی مسئولیت این حمله و تقریبا ۹ حمله مشابه پیش از آن در منطقه سبز بغداد را بر عهده نگرفته بود، مقامات آمریکایی همه این حملات را منسوب به گروه‌های شیعه مورد حمایت ایران در عراق دانستند. مقام آمریکایی مذکور به رویترز گفته بود، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی با حمله‌های راکتی به پایگاه نزدیک بغداد به خطوط قرمز نزدیک شده‌اند.

بدون شک این واکنش‌ها در ادامه جمله معروفی است که پامپئو در ماه می ‌سال ۲۰۱۹ با اشاره به حملات به منافع آمریکا در منطقه بیان کرد: «واقعیت این است که اگر این حملات صورت بگیرد، خواه از سوی این کشور، خواه از سوی طرف‌های سوم نظیر گروه‌های شبه نظامی شیعه، حوثی‌ها یا حزب الله، ما ایرانی‌ها را مسئول می‌دانیم ـ رهبری ایران مستقیم مسئول این حملات خواهد بود».

بدون شک این خط سیر و این نگرش وزیر خارجه آمریکا بود که منجر به آن شد که در نهایت آمریکا اقدام به حمله به پایگاه‌های گروه کتائب حزب الله کند؛ موضوعی که سرآغاز ماجرایی بود که ختم آن به ترور و شهادت سردار قاسم سلیمانی در بغداد طی اقدامی که به لحاظ حقوق بین الملل در زمره جنایت جنگی است، منجر شد.

پومپئو، اما به همین بسنده نکرده است. وی بلافاصله بعد از ترور سردار سلیمانی هشدار داد در صورتی که ایران بخواهد در انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی به آمریکایی‌ها یا منافع آن‌ها حمله کند امکان دارد که ارتش آمریکا تعداد بیشتری از رهبران این کشور را هدف قرار دهد. او به صراحت در گفت‌وگویی با شبکه "ای‌بی‌سی" با اشاره تلویحی به ایران گفت، در واکنش به گروه‌های نیابتی در عراق استراتژی آمریکا این است که "تصمیم‌سازان حقیقی" را هدف قرار دهد.

اما آنچه مشخص است این که پومپئو تنها به توییت و سخنرانی بسنده نمی کند. شبکه خبری سی‌ان‌ان، سه روز قبل در گزارشی مفصل فاش کرد که نقشه ترور سردار سلیمانی موضوعی بوده که برای ده سال در ذهن مایک پومپئو بوده است.

سی‌ان‌ان با بیان این که نقش اول در مجاب ساختن ترامپ به ترور سردار سلیمانی، مایک پومپئو بوده است، به نقل از مقامات آگاه در حلقه نزدیکان وزیر خارجه آمریکا نوشت: پومپئو به قدری بر قاسم سلیمانی متمرکز بوده که حتی یکبار در سال ۲۰۱۶ و زمانی که نماینده کانزاس در کنگره بوده برای رویارویی شخصی با سلیمانی درخواست ویزای ایران را کرده بود؛ ویزایی که البته هیچ وقت برایش صادر نشد.

نکته این که اهداف آمریکایی به رهبران و فرماندهان نظامی ایران نیز ختم نمی شود. نیویورک تایمز روز گذشته در یک مطلب جالب توجه و بسیار خواندنی داستان هفت روز پر آشوب که ترامپ در آن آمریکا و ایران را به جنگ نزدیک کرد را با جزئیات دقیق و به نقل از منابع آگاه عنوان کرده است.

این مطلب در بخشی بیان کرده که بعد از حمله به سفارت آمریکا ترامپ به شدت به هم ریخته بوده و خواهان پاسخ قوی به این مساله شده است.

رابرت اوبرین، مشاور امنیت ملی وی فهرستی از اهداف قابل حمله را که شامل «یک تاسیسات نفتی» و یک «کشتی فرماندهی و کنترل برای هدایت قایق‌های تندرو در خلیج فارس» بوده است را در اختیار ترامپ گذاشته. این فهرست البته شامل اهداف انسانی شامل رهبران و مقامات ایرانی نیز بوده است، از جمله نام سردار سلیمانی در کنار نام عبدالرضا شهلایی که ترورش در شب ترور قاسم سلیمانی ناموفق بوده است.

به شکلی جالب توجه بعد از حملات موشکی و پهپادی به آرامکو عربستان، لیندسی گراهام، رئیس کمیسیون قضایی سنای آمریکا، ضمن مقصر دانستن ایران، خواستار اقدام نظامی علیه تاسیسات نفتی ایران شده بود. وی در توییتی نوشت: «ایرانی‌ها دست از سوءرفتار نمی‌کشند، مگر اینکه عواقب آن عینی شود؛ مثلاً حمله به پالایشگاه‌هایشان که کمر رژیم را خواهد شکست.»

جالبتر اینکه پومپئو، ترامپ و حلقه ضد ایرانی کاخ سفید برای جنایات جنگی خود، نیازی به مدارک و شواهد نیز ندارند. بلافاصله بعد از ترور قاسم سلیمانی مقامات آمریکایی از جمله رئیس جمهور و وزیر خارجه این کشور ادعا کردند این ترور حمله‌ای پیشگیرانه بوده و سردار سلیمانی در حال طرح ریزی حملاتی علیه سفارت‌ها و پایگاه‌های آمریکا در سراسر منطقه بوده است که منجر به مرگ بسیاری از آمریکایی‌ها می شده است. ایشان ادعا کردند که مستندات انکارناشدنی از این موضوع در دست دارند.

با این حال مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا شب گذشته به صراحت این سخنان را رد کرده و گفته هیچ مستندی مبنی بر حمله قریب الوقوع از سوی سلیمانی و علیه آمریکایی در دست نیست.

وی این گفته که قاسم سلیمانی در حال طراحی برای حملاتی به آمریکایی‌ها بوده است، «باور» رئیس جمهور و حلقه شورای امنیت ملی آمریکا خوانده، ولی گفته که شخصا هیچ شواهدی در این خصوص ندیده است.

خلاصه ماجرا آنکه توییت شب گذشته پومپئو، در ظاهر هیچ تهدیدی علیه ایران در بر ندارد. اما سوابق و نگرش وی و حلقه ضد ایرانی‌های نزدیک رئیس جمهور آمریکا هشداری جدی را در خصوص این توییت برای ما به صدا درمی‌آورد. این که هیچ بعید نیست آمریکا در ادامه حملات خمپاره‌ای و راکتی، بهانه تازه‌ای برای حمله‌ای دیگر به ایران پیدا کند.

اهداف احتمالی این حمله: یک یا چند تن دیگر از مقامات ارشد نظامی سپاه (با توجه به این که تروریستی خواندن سپاه، این حملات را برای دولت آمریکا توجیه پذیر میکند) و یا تاسیسات نفتی و پالایشگاه‌های مهم ایران در مناطق جنوب کشور (با توجه به این که از مدت‌ها قبل در لیست اهداف حمله آمریکا قرار داشته است).

این مساله را باید بجد دنبال کرد و تهدید ضمنی پومپئو مساله‌ای نیست که به همین راحتی بتوان از کنار آن عبور کرد. تنش‌های بین ایران و آمریکا به ویژه در عراق همچنان بالاست و هر فرد آگاه به موضوع و شرایط به خوبی می داند که این تنش به زودی قابل فروکش نیست.

آمریکا نشان داده پاسخ هایش اغلب نظامی و خارج از عرف معمول حقوق بین الملل است و متاسفانه جامعه جهانی نیز توان پاسخگو کردن ترامپ و دولتش را ندارد. در چنین شرایطی، عقل متعارف و سلیم حکم می کند که چنین نوشته‌ها و سخنانی از سوی شخصیتی مانند پومپئو را به مثابه تهدیدی که می تواند به زودی عملیاتی شود در نظر گرفت.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۲
در انتظار بررسی: ۱۱۵
انتشار یافته: ۱۵۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
مسلماامریکادست بردارنیست ازهرراهی وارد میشود راهکارمبارزه با اقدام آمریکا مقابله به مثل بیداری ملت علی الخصوص کسانی که فریب تبلیغات دشمن راخورده آند مراقبت ازخائنان ونوکران داخلی دشمن وحفظ آمادگی وشجاعت دربرابر دشمن است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
کم شعار بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
امروز ایران نیاز به آرامش و همراهی مردم و مسولین دارد و همچین اخبار مثبت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
باید بهشون یه گوشمالی اساسی داد
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
الان اینهایی که منفی دادن نظرشون غیر اینه؟؟؟
میخواهید مذاکره کنید؟؟؟؟
از همون مذاکرات کشککی که رئیس جمهور کرد و مملکت به فلاکت انداخت؟؟
آمریکا منطق داره؟؟؟؟
به عهد و پیمانش وفاداره؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
من منفی زدم اما با اون قسمت نوشته موافقم که آمریکا دست بردار نخواهد بود!
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
چرت نگو ،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
بزرگترين استحمار بشر در طول تاريخ توسط امريكا براي مردم دنيا مخصوصا خاورميانه اتفاق افتاده با عناويني همچون ازادي دموكراسي توسعه ارامش حق برابري .
روزبه
| France |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
تابناک جان حالت خوبه؟ مستقیم پایگاهاشونو زدیم بعد میگی پمپئو چون چند تا راکت شلیک شده احتمال تهدید وجود داره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
من یکی که بیشتر نگران اقدامات مسئولین خودمون هستم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
منم نگران افکار شما هستم
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
امریکا غلط کرده، باید محکم جوابش رو داد
پاسخ ها
آریو برزن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
بذار داغ جواب قبلیت رو قلب ملت ایران کمی پاک بشه بعد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
همان یکبار جواب دادند کافیه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
زدن پایگاه انهم با موشک مثمر ثمر نیست باید دست به ترور افراد بعد از بیرون آمدن از لاک دفاعی در دستور کار نیروهای مقاومت باشدالبته بصورت ناشناس بدون پذیرش مسئولیت هرچند قانون هم آمریکایی ها مجاز به حضور در عراق نیستند
پاسخ ها
پارادوکس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
ممد جون
فکر میکنی مقاومت همینطوری کشکی کشکی میاد یه کاری میکنه.گروههای مقاومت هم برای خودشون مرام و مسلک و منافعی دارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
این اقدامات همیشه در دستور کار بوده خودتو ناراحت نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
ما تروریست نیستیم برادر
غرب تروریسته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
خدا شفات بده.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
یعنی با لباس شخصی
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
سلام. لطفا خودتون تحلیل نکنید توئیت بقیه رو. مثل اینکه تابناک طرفدار جنگ شدیا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
اونچیزی ک امریک جراتش رو نداره بگه شما داری از طرفش می گی .نه شرتیط با هفته قبل کلی فرق کرده
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
کو گوش شنوا
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
بعد از سیلی مثل اینکه اردنگی می خواهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
مطمئنی سیلی محکمی خورده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
هیچ غلطی مستقیم نمیتونن بکن
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
باید گورتان را از منطقه گم کنید ما گاو شیرده نیستیم، ما گاو شیرده نیستیم به امریکایی چی می شه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Estonia |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
به امریکایی؟؟؟؟
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
اون عربستان سعودیه که گاو شیرده
ما مشت گره کرده ایم
آماده اصابت به دهن ترامپ و رفقای خالی بندش.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
شیرده بودنش میشه پایداری ولی نبودنش را نمیدانم
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
این دفعه هدفشون به آشوب کشیدن شهرهاست. حمله مجدد موشکی به ما پاسخ موشکی داره . ولی آشوب ...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟