دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام؛

جنگ جدیدی بین ایران و آمریکا شروع شده؛ اما هیچ وقت تبدیل به جنگ تمام عیار نمی‌شود/ ترامپ چه‌ کار‌هایی علیه ایران کرده است؟

رضایی اضافه کرد: ترامپ تمام این سرمایه را زیر پا گذاشت و مستقیم درگیری سیاسی با ایران را شروع کرد. آن‌ها از موضع بالایی هم این مساله را شروع کردند. به عنوان مثال، آقای پمپئو، دوازده شرط برای مذاکره گذاشت که خیلی‌ها گفتند این از ده ترکمنچای هم بدتر است. او امید داشت از این طریق بتواند ایران را پای میز مذاکره بیاورد، ولی این اتفاق نیفتاد. تحریم‌های اقتصادی را شروع کرد...
کد خبر: ۹۵۱۵۴۱
|
۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۳ 13 January 2020
|
46600 بازدید

دبیر مجمع تشخییص مصلحت نظام درباره روند اتفاقات و حوادث اخیر در کشور که خیلی سریع در حال شکل گیری است، گفت: طی این ۱۲-۱۰ روز گذشته حوادث بسیار مهمی در کشور رخ داده که با چند سال حادثه برابری می‌کند و خود این بیانگر وضعیت جدیدی در کشور ما و منطقه است؛ یعنی ما از یک وضعیت سیاسی قبلی وارد وضعیت جدید سیاسی شده ایم.

به گزارش «تابناک»؛ محسن رضایی که در جمع اعضای تحریریه و نمایندگان استانی سایت «تابناک» سخن می‌گفت، اظهار کرد: تحلیل این وضعیت جدید برای رسانه‌ها بسیار مهم است که بتوانند خبر، تحلیل، گزارش و موضع‌گیری خود را در چارچوب جدید درست تعیین کنند و با دست فرمان گذشته حرکت نکنند، چون گذشته گذشته و رفته. امروز با وضعیت جدیدی مواجه هستیم. این وضعیت جدید که الان بیشتر خود را نشان داده، سه، چهار سالی است که آغاز شده و منشا آن آقای ترامپ و آمریکاست.

آمریکا چه تغییری در استراتژی‌اش داشته است؟

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها، سیاست جدیدی در دوره آقای ترامپ شروع کرده اند که برخی آن را انزواگرایی امریکا بعد از ۷۰-۶۰ سال تحلیل می‌کنند، برخی دیگر آن را به معنای کاهش تعهدات امریکا درجهان می‌دانند، افزود: شما ببینید امریکا در دنیا تعهدات خود را کم می‌کند. برخی این را تمرکزگرایی در یک نقطه خاص جغرافیایی که غرب آسیاست، تحلیل کردند که امریکا مسئولیت خود را از خیلی جا‌ها کم کرده و به خاورمیانه و غرب آسیا خود را متمرکز می‌کند. به هر حال آنچه مشترک دراین تحلیل‌ها وجود دارد این که رفتار امریکا نسبت به گذشته کاملاً تغییر کرده است.

این استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) تصریح کرد: آمریکا پرچم‌دار اقتصاد آزاد بود. از سازمان تجارت جهانی دفاع می‌کرد. بازار آزاد و آزادی‌های اقتصادی و لیبرالیسم را پرچم داری می‌کرد، اما در دوره آقای ترامپ از بسیاری از این شعار‌ها عملاً عقب‌نشینی کرده است. آن‌ها اولاً آمدند و روی کالا‌های بسیاری از کشور‌های دنیا تعرفه بستند که این یعنی ضد اقتصاد آزاد و ضد بازار آزاد عمل کردن.

جنگ بین ایران و آمریکا شروع شده، اما هیچوقت تبدیل به جنگ تمام‌عیار نمی‌شود/ ترامپ چه‌کارهایی علیه ایران کرده است؟

وی به بستن تعرفه روی کالا‌ها و خدمات چین، روسیه، کانادا و ... توسط آمریکایی‌ها اشاره کرد و ادامه داد: کانادا یک متحد استراتژیک آمریکاست، حتی خیلی نزدیک‌تر از انگلیس. بعد از این کشور، انگلیسی‌ها و بعد کشور‌های دیگر اروپا از نظر ائتلاف با آمریکایی‌ها هستند، اما این‌ها هم مانع از اعمال سیاست‌های جدید آمریکا نشده است. آن‌ها دیواری را برای مکزیک کشیدند و یک عده از کشور‌ها را همانند روسیه، ایران، ونزوئلا را تحریم کردند. کلاً در اقتصاد یک سیاست و استراتژی جدید بعد از ۸۰-۷۰ سال توسط امریکایی‌ها اتخاذ شد.

رضایی تاکید کرد: هدفگذاری ترامپ این است که می‌خواهد بیکاری را کم و اقتصاد امریکا را درست کند؛ معنای این کار این است که با اقتصاد آزاد نمی‌توان بیکاری را درست کرد. با اقتصاد آزاد نمی‌توان رفاه مردم امریکا را حل کرد که این در تقابل جدی با فلسفه اقتصاد آزاد و لیبرالیسم اقتصادی است که امریکایی‌ها پرچمدار آن بودند.

استراتژی ترامپ در قبال چین و روسیه چیست؟

وی یادآور شد: اتفاق دیگری که افتاد این بود که ترامپ چالش سیاسی را با روسیه کاهش داد، ولی تحریم اقتصادی را افزایش داد، به طوری که روی مساله اوکراین ـ که تنش بسیاری از اروپایی‌ها و امریکایی‌ها را برانگیخته بود و تا نزدیکی درگیری ناتو با روس‌ها جلو رفت ـ ایشان کل آن پرونده‌ها را خاموش و تحریم‌های اقتصادی را علیه روسیه تشدید کرد.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس افزود: در رابطه با چین دست به یقه اقتصادی شد که باز هم این اولین بار در ۸۰-۷۰ سال اخیر بود که ترامپ این طور اقدام کرد. مساله کره شمالی همیشه بوده و او هم آن را ادامه داد، ولی در رابطه با ایران به یک برخورد مستقیم و صریح و رودر رو، وارد شد.

وی با بیان اینکه اولین درگیری آمریکای ترامپ با ایران مساله زیر پا گذاشتن برجام بود، گفت: در حقیقت برجام یک توافق بین‌المللی بود. وزارت خارجه امریکا، رئیس‌جمهور امریکا، نظامات و سیستم‌های امریکا فراتر از منافع حزبی و اشخاص وقت بسیار زیادی روی آن گذاشته بودند. مثلا آقای کری هفدهشبانه روز ژنو بود و همانجا استراحت می‌کرد، می‌خوابید، مذاکره و مباحثه می‌کرد، این موضوع بی‌سابقه بود و هیچگاه امریکایی‌ها چنین سرمایه‌گذاری روی روابط بین‌الملل خود انجام نداده بودند.

آمریکا بعد از برجام چه اقداماتی علیه ایران انجام داد؟

رضایی اضافه کرد: ترامپ تمام این سرمایه را زیر پا گذاشت و مستقیم درگیری سیاسی با ایران را شروع کرد. آن‌ها از موضع بالایی هم این مساله را شروع کردند. به عنوان مثال آقای پمپئو دوازده شرط برای مذاکره گذاشت که خیلی‌ها گفتند این از ده ترکمنچای هم بدتر است. او امید داشت از این طریق بتواند ایران را پای میز مذاکره بیاورد. این اتفاق نیفتاد. تحریم‌های اقتصادی را شروع کرد. در موقعی که تحریم‌های اقتصادی را شروع کرد از پیش‌شرط‌ها صحبت نمی‌کرد. می‌گفت: ما آمادگی داریم با ایران بدون پیش‌شرط مذاکره کنیم. تحریم‌ها هم به نتیجه نرسید.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها دو سال مخصوصاً سال گذشته و امسال کار کردند و وقتی تحریم‌ها به نتیجه نرسید شروع به لشکرکشی کردند، عنوان کرد: شهریور ماه سال گذشته ناو‌های هواپیمابر به سوی ایران حرکت کردند همه جا گفتند بین ایران و آمریکا جنگ می‌شود و دلار بالای ۱۹ هزار تومان رفت. این تهدید هم اثر نکرد. خیلی از واسطه‌ها آمدند که ایران مذاکره کند، ولی ایران قبول نکرد و این‌ها امید داشتند در شهریور ماه سازمان ملل مذاکره‌ای انجام شود، ولی انجا هم آقای روحانی زیربار نرفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آنچه شهریورماه امسال در نیویورک گذشت، گفت: آقای مکرون گفته بود که شما مذاکره کنید و این‌ها (آمریکایی ها) تحریم‌ها را برمی‌دارند، آقای روحانی هم در جواب گفته بود که این را بنویسد؛ که البته ترامپ زیر نرفت.

آمریکا به مرحله درگیری نظامی با ایران رسیده است

به گفته او، وقتی همه این مسائل بی نتیجه ماند، فضا به سمت سومین اقدام امریکا رفت که درگیری نظامی بود. عملاً کاری که امریکایی‌ها در بغداد انجام دادند (به شهادت رساندن سردار سلیمانی)، درگیری نظامی با ایران و اولین اقدام رسمی امریکا از اول انقلاب تا حالا است؛ یعنی تاکنون نه ما رسماً با امریکایی‌ها وارد درگیری نظامی شده بودیم و نه امریکا با ما وارد درگیری نظامی شده است. چهار، پنج درگیری بین ما و امریکا صورت گرفته که هیچ کدام از این‌ها رسمی نبوده است. هواپیمای ما را زدند گفتند ما فکر کردیم این F۱۴ است ولو به آن کسی که زده بود، بر خلاف ما که قهرمانان ملی را لت و پار می‌کنند، مدال دادند. با این که اعلام کردند این افسر اشتباه این کار را کرده و فکر کرده بود F۱۴ است و ۲۹۰ نفر از هموطنان ما در آن حادثه شهید شدند، اما رسماً امریکا نگفت درگیری رسمی پیدا کردیم و پنتاگون دستور داده بود یا رئیس‌جمهور امریکا دستور داده که این هواپیما را بزنیم. گفتند این اشتباه شده و فکر کردیم F۱۴ است.

رضایی ادامه داد: درگیری دیگری داشتیم زمانی که گروگان‌ها و جاسوسان در دست ما بودند، طبس آمدند که از آنجا سوخت بگیرند و به تهران بیایند و گروگان‌ها را بردارند و بروند. آنجا طوفانی به پا شد و هلی‌کوپتر‌ها به هم خورد و فرار کردند. سربازان امریکایی داشتند از کنار جزیره فارسی رد می‌شدند و اشتباهی به سمت جزیره آمدند و ما این‌ها را گرفتیم. بعد از مدتی آزاد کردیم. یعنی در این چهل سال گذشته نه ما رسماً با امریکایی‌ها درگیر شدیم و نه امریکایی‌ها با ما رسماً درگیر شدند. این اولین بار است که امریکایی‌ها بعد از ۴۰ سال به سمت ایران شلیک کردند.

چرا مردم سردار سلیمانی را میلیونی تشییع کردند؟

وی درباره علت حضور گسترده مردم در مراسم‌های تشییع سردار شهید سلیمانی، گفت: علت این که مردم در خیابان‌ها آمدند این بود که حمله آمریکا را تنها علیه سپاه یا یک فرد نمی‌دانستند، بلکه علیه خودشان می‌دانستند. احساس کردند امریکایی‌ها به اقتدار آن‌ها حمله کرده و این را اهانت به خود می‌دانستند؛ ضمن این که قهرمان ملی را زده بودند و غیرت آن‌ها به جوش آمده بود. شمال شهری و جنوب شهری نمی‌شناخت. شما خودتان دیدید که چه انقلابی در ایران به وجود آمد.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: در ماجرای شهادت سردار سلیمانی، همه اقوام ایرانی و مردم بسیاری از کشور‌ها مثل پاکستان، هندوستان، کشمیر، افغانستان، برخی کشور‌های عربی همانند لبنان و سوریه و عراق و کشور‌های اروپایی از خود عکس‌العمل نشان دادند، ولی امریکایی‌ها رسماً اعلام کردند به دستور آقای ترامپ به ایرانی‌ها حمله کردیم. این اولین حادثه نظامی است که بین ما و امریکا صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: در طرف مقابل شرایط ما هم همین طور بوده است. وقتی پایگاه عین‌الاسد را زدیم اعلام نمودیم این کار را کردیم. برخورد ما با امریکایی‌ها یک برخورد رسمی و برای اولین بار بود که ما با همدیگر سرشاخ شدیم منتهی این سومین درگیری امریکا با ماست که بعد از تحریم‌ها و پاره کردن برجام صورت می‌گیرد. البته باید بدانید که امریکایی‌ها بدون مقدمه با ما درگیری نظامی پیدا نکرده اند.

دوران جنگ‌های تمام عیار در دنیا پایان یافته است

رضایی تصریح کرد: از زمانی که این آقا (ترامپ) بر سر کار آمده است، امریکا را روبه روی ما قرار داده و از بعد سیاسی، اقتصادی، نظامی کشورش را وارد تقابل با ما کرده است. این مجموعه حوادث چیست؟ این جنگ جدیدی است. منتهی دوره جنگ‌های تمام عیار در دنیا تمام شده است.

وی در عین حال پیش بینی اش از آینده تقابل ایران و آمریکا را این گونه بیان کرد: بنده معتقدم، بین ما و امریکا جنگ جدید تمام عیاری صورت نمی‌گیرد، چون اصلاً دوره جنگ‌های تمام عیاری که که چندین سال هر دو طرف با تمام توان روبه روی هم قرار بگیرند، پایان‌یافته است و چنین جنگ‌هایی صورت نمی‌گیرد.

ادامه دارد...

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟