دکلهای مخابراتی زیادی در پایتخت وجود دارد؛ دکلهایی که به گفته بسیاری از متخصصان عامل سرطان است و ضرر آن را نمیتوان نادیده گرفت، اما آیا دکلهای غیر مجاز همچنان در سطح شهر جولان میدهد؟
به گزارش «تابناک»؛ وجود رقابت فراوان میان اپراتورهای تلفن همراه برای جذب مشترکان سبب شده تا هر یک تلاش میکنند با بالا بردن کیفیت شبکه و کاهش اختلالات، مشترکان خود را افزایش دهند.از این روی، اقدام به نصب دکلها و آنتنهای مخابراتی میکنند.
طبق مصوبه شورای شهر تهران دکلهای مخابراتی با رعایت فاصله استاندارد ۳۰ متر، باید در ارتفاعی نصب شوند که انرژی پخش شده از آنها از حد مشخصی تجاوز نکند، اما برخی افراد عنوان میکنند که این موضوع از سوی شهرداری و اپراتورها نادیده گرفته میشود.
از سوی دیگر بسیاری از شهروندان حاضر میشوند این دکلها را روی پشت بام خود نصب کنند. از این رو بسیاری از مالکان ساختمانها به دلیل دریافت اجارهبهایی بین ۲۰تا چند صد میلیون تومان در سال وسوسه میشوند پشتبام ساختمان خود را برای نصب دکل به شرکتهای مختلف اجاره دهند، شهرداری نیز با گرفتن عوارض بابت این دکلهای مخابراتی برای خود درآمدزایی میکند و شهروندان قربانی میشوند.
دکلهایی که روی آنها آنتن نصب شده است عموماً به پنچ دسته تقسیم میشوند که شامل آنتنهای پخش رادیو و تلویزیون آنالوگ و دیجیتال، آنتنهای مخابراتی نقطه به نقطه معروف به لینکهای رادیویی، آنتنهای مخابراتی شبکههای سلولار موبایل مشتمل بر BTS ها، آنتنهای مخابراتی شبکههای خصوصی سازمانها و آنتنهای مخابراتی شبکههای عمومی دیتا میشود.
دکلهای مخابراتی، به تمام دکلهایی اطلاق میشود که با استفاده از آنتنهای نصب شده روی آنها، یک ارتباط مخابراتی بدون سیم دو طرفه را برقرار میسازند و دارای تنوع بسیار از نظر کاربران است که شامل دکلهای شرکتهای تامین کننده اینترنت بدون سیم، اپراتورهای موبایل، اپراتورهای رادیو ترانک نظامی، سامانه ارتباطی بدون سیم نیروی انتظامی، آتش نشانی، آمبولانس، شهرداری، ارگانهای امنیتی است.
علی گورانی، مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در مهر ماه سال جاری طی مصاحبهای ضمن بیان اینکه صحبت پیرامون این موضوع، کلی و جامع است، گفت: همان گونه که کسی نمیتواند منکر شود آتش خطرناک است، در خصوص پرتوها و تشعشعات منتشر شده از دکلهای مخابراتی نیز نمیتوانیم بگوییم به طور محض بیخطر هستند؛ اما نکته قابل توجه آن که انسان در چه فاصلهای از آتش قرار گرفته باشد و چگونه با آن کار کند. بدیهی است نزدیکی زیاد و یا برخورد مستقیم با آن برای انسان مضراتی دارد.
ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در آبان ماه سال جاری این آنتنها و دکلها را سرطانی میداند.
وی با بیان اینکه در شهری مانند تهران وجود دکلها ضروری است، افزود: در مورد اینکه گفته میشود این دکلها سرطان زا هستند، شرکت ارتباطات شهر تهران همه هم و غم خود را گذاشته تا کارگروهی که مجوز صادر میکند تمام نکات استاندارد را در خصوص دکلها رعایت کند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه ساماندهی دو تا سه هزار دکل مخابراتی بدون مجوز در پایتخت در دستور کار مدیریت شهری است، گفت: پیگیری میشود تا هر ساختمان جدیدی که احداث میشود برای نصب آنتن اینترنت هم مانند انشعاب گاز، برق و آب دسترسی لازم پیشبینی شود.
ناهید خداکرمی اشاره به موضوع ساماندهی دکلهای مخابراتی در شهر تهران اظهار کرد: جلسهای که برگزار شد بیشتر به دلیل پروندههایی بود که در کمیسیون ماده ۱۰۰ در حال بررسی است. تعداد این پروندهها زیاد شده و بخش اعظمی از پروندهها مربوط به مکانهایی است که دکل نصب شده است.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت کمیته سلامت در شورای شهر تهران و بررسی بُعد سلامت دکلهای مخابراتی گفت: اکنون در زمینه نصب دکلهای مخابراتی خیلی متقاضی جدیدی وجود ندارد، اما حدودا دو تا ۳ هزار دکل بدون مجوزی که در شهر تهران وجود دارد در حال ساماندهی است. تعداد زیادی از این دکلها در حال جمعآوری است و تعداد زیادی نیز برای جمعآوری اخطار گرفتهاند.
دکلهای مخابراتی در سراسر شهر گسترده شده است و به صورت چتری روی سر شهروندان پهن میشود و اختلالات این روزها را نباید بی ارتباط با این اقدامات دانست؛ اقداماتی که بحث پول در میان است و سلامت پایتخت نشینان در لابلای پول از یادها رفته است.