به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ «حسامالدین آشنا» روز دوشنبه در رشته توییتری خود نوشت: به نظر میرسد که روابط میان ایران و آمریکا رو به وخامت پیش میرود دولت آمریکا با خطر فزاینده استیضاح در سنا روبهرو است.
رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری تاکید کرد: هدف از حملات تجاوزکارانه، منحرف کردن توجهات به مشکلات ناشی از استیضاح و جلب حمایت موقت از طریق ایراد اتهامات واهی به منظور تغییر چرخه اخبار است.
آشنا تصریح کرد: همین وضعیت در مورد نتانیاهو در اسرائیل نیز صادق است. وی اکنون در پایان خط بوده و با خطر محاکمه بدون مصونیت در پست نخست وزیری روبه رو است. مهمترین هدف نتانیاهو در طول تصدی مقامش، ایجاد جنگ بین ایران و آمریکا بوده است.
وی اظهار کرد: اولویت راهبردی آمریکا حضور در دریای چین جنوبی، به جای درگیر شدن در یک جنگ خاورمیانهای است. اما دولت فعلی توجه چندانی به منافع راهبردی ندارد.
رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: آمریکا برای جنگ با ایران، از حمایت متحدانش برخوردار نیست. ولی دولت کنونی عجول است و تلاش دارد تا دستور کار اسرائیلیها را اجرا کند.
آشنا تاکید کرد: تمام دغدغه اسرائیل این است که آمریکا را وارد درگیریها و جنگهای خاورمیانه کند تا بدین وسیله موقعیت منطقهای خود را تقویت کند. اسرائیل جریان اخبار و روایتهای سیاسی درون آمریکا را کنترل میکند.
وی افزود: اسرائیلیها از آن نفع میبرند، در حالی که هزینه آن را آمریکا میپردازد.
رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اظهار داشت: در نهایت جنگها در خاک کشورهای دیگر به وقوع میپیوندند. منطقه غرق در دود و آتش میشود، ولی آمریکا سلاح بیشتری به فروش رسانده و به طور بالقوه خود را به عنوان قهرمان در فرآیند بازسازی پس از جنگ مطرح میکند.
آشنا خاطر نشان کرد: برای آمریکا احتمال تلفات و خسارات در زدوخورد وجود دارد، ولی با این وجود آمریکا روی این موضوع حساب کرده که با استفاده از قدرت خود، زیرساختهای ایران را فلج میکند و مردم علیه دولت قرار میگیرند و در نهایت آمریکاییها این وضعیت را به عنوان حالتی برد - برد برای خودشان در نظر گرفته اند.
وی تاکید کرد: آمریکاییها در صدد این هستند که اگر جنگی کوتاه و موفقت آمیز رخ دهد که طی آن اقتصاد و دولت ایران فروبپاشد، آنها به اهداف اقتصادی و ژئوپلیتیک خود، دست پیدا میکنند و اگر جنگ منطقهای طولانی مدت رخ دهد ایران را متهم کرده و جمهوری اسلامی را عامل ایجاد و تداوم منازعه معرفی میکنند.
رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر دولت آمریکا موفق شود وانمود کند که مورد حمله قرار گرفته، آنگاه خواهد توانست تا بحثهای انتخاباتی را به مجادله بکشد در این حالت، مردم واکنشی احساسی نشان میدهند. در چنین وضعیتی، اخبار دروغ به عنوان مبنای احساسات قرار میگیرند و نه محاسبات عقل سلیم.
آشنا ادامه داد: در این حالت، صداهای پوشالی رسانههای جدید و اتاقهای پژواک بر مبنای باورهای پیشداورانه فعال میشوند. طنز تلخ عصر اطلاعات این است که مردم خیلی کمتر به نتیجه گیریهای عقلانی مبتنی بر اطلاعات واقعی متکی هستند و در عوض به داشتن واکنشهای غریزی و پر از تعصب رجعت میکنند.