درخواست مکرون از ایران برای توافق بر سر برنامه موشکی، جمع آوری امضا برای سلب مصونیت از نظامیان آمریکایی در عراق، ممنوعیت صدور روادید سرمایهگذاری و تجاری برای اتباع ایرانی از سوی آمریکا و استقرار اس-۴۰۰ روسیه نزدیک مرز سوریه با عراق، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام آمادگی عربستان برای مذاکره با ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان سعودی، روز چهارشنبه در اظهاراتی اعلام کرد، از اینکه در منطقه از هرگونه تنش با ایران جلوگیری میشود، خرسند است.
بن فرحان با نادیده گرفتن سیاستهای تهاجمی و مداخلهجویانه کشورش در امور منطقه عربی، از جمله جنگ خونین یمن، مدعی شد: «ما از مذاکره با ایران استقبال میکنیم، مشروط بر اینکه ایران اذعان کند که نمیتواند از طریق خشونت از عوامل منطقهای خود حمایت کند».
این وزیر سعودی در ادامه افزود: «کشورهای بسیاری پیشنهاد میانجیگری برای مذاکره با ایران را مطرح کردهاند».
درخواست مکرون از ایران برای توافق بر سر برنامه موشکی
روز چهارشنبه «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه از تمایلات خود برای گنجاندن برنامه موشکی بالستیک ایران در توافق جدید با ایران خبر داد.
ماکرون که به فلسطین اشغالی سفر کرده، در نشست خبری با «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی، با بیان اینکه فرانسه درباره جاهطلبیهای هستهای ایران انعطاف نشان نمیدهد، گفت: «مصمم هستیم که ایران هرگز به سلاح اتمی دست پیدا نکند».
به نوشته وبگاه «آی ۲۴ نیوز» وی همچنین افزود: «ما میخواهیم توافق هستهای با ایران را به برنامه موشکی بالستیک آن گسترش دهیم... با این حال، هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از بیثبات شدن منطقه انجام میدهیم».
رئیسجمهور فرانسه پیش از این با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرده بود.
نتانیاهو در این دیدار از ماکرون خواست تا به بهانه «گامهای کاهش تعهدات برجامی ایران و فعالیتهای خصمانه منطقهای» به کارزار فشار و تحریمها علیه ایران بپیوندد.
به نوشته سخنگوی نخستوزیری این رژیم، نتانیاهو و ماکرون درباره وضعیت لبنان و پروژه تولید موشکهای نقطهزن توسط حزبالله و همچنین وضعیت لیبی بعد از مداخله نظامی ترکیه صحبت کردند.
پیش از این، «ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه فرانسه با ادعای اینکه توافق هستهای ایران در خطر است، گفته بود: «از تهران میخواهیم تعهداتش را رعایت کند... هدف از فعالسازی مکانیسم حل اختلاف در برجام، یافتن راه حلی دیپلماتیک برای اختلافاتمان است».
جمع آوری امضا برای سلب مصونیت از نظامیان آمریکایی در عراق
تاکنون ۶۲ امضا برای تدوین قانون سلب مصونیت نظامیان بیگانه در عراق جمع آوری شده است.
تاکید دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق بر اهمیت راهپیمایی ضد آمریکایی
از سوی دیگر قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق امروز چهارشنبه بر مخالفت با حضور نظامیان آمریکایی در عراق تاکید کرد و گفت: کشور ما در حال حاضر در مرحله اشغالگری است و تظاهرات جمعه آتی، به مثابه انقلاب تشرین دوم خواهد بود.
ثورة العشرین (انقلاب عشرین) قیام ملی بزرگ ۱۹۲۰ عراقیهاست که طی آن این کشور ماهها شاهد تظاهرات گسترده ضد اشغالگران انگلیسی بود.
ممنوعیت صدور روادید سرمایهگذاری و تجاری برای اتباع ایرانی از سوی آمریکا
وزارت امنیت داخلی (وزارت کشور) آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد از این پس اتباع ایرانی نمیتوانند برای سرمایهگذاری و فعالیتهای تجاری در آمریکا درخواست روادید دهند.
بر اساس دستورالعمل جدیدی که وزارت امنیت داخلی آمریکا منتشر کرده و از روز پنجشنبه ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) اجرا خواهد شد، اتباع ایرانی و خانوادههای آنها از این پس واجد شرایط درخواست صدور یا تمدید روادید سرمایهگذاری و تجاری موسوم به روادید E-۱ و E-۲ نخواهند بود.
تجار و سرمایهگذاران خارجی با در اختیار داشتن روادیدهای E-۱ و E-۲ اجازه خواهند داشت به همراه خانواده خود در آمریکا اقامت گزیده و مشغول کار شوند.
دولت آمریکا سال گذشته از معاهدهای که در سال ۱۹۵۵ به منظور تقویت روابط تجاری و اقتصادی خود با ایران منعقد کرده بود، خارج شد و اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (CIS) اعلام کرده، تصمیم تازه وزارت امنیت داخلی آمریکا برای ممنوع کردن صدور روادیدهای E-۱ و E-۲ در همین راستا بوده است.
به موجب دستورالعمل جدید، اتباع ایرانی که در حال حاضر با روادیدهای E-۱ و E-۲ در آمریکا اقامت دارند، در پایان مدت روادید خود باید از آمریکا خارج شوند. در این دستورالعمل تأکید شده است که اتباع ایرانی متقاضی یا دارای سایر انواع روادید مشمول مقررات جدید نمیشوند و اجازه دارند برای دریافت یا تمدید روادید مورد نظر خود درخواست دهند.
استقرار اس-۴۰۰ روسیه نزدیک مرز سوریه با عراق
پایگاه اینترنتی بغداد پست به نقل از وبگاه چینی سوهو در گزارشی از استقرار سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه در نزدیکی مرز عراق خبر داد.
بر اساس این گزارش، ارتش روسیه سامانه پدافند ضدموشکی اس-۴۰۰ خود را در نزدیکی فرودگاه قامشلی نزدیک مرز عراق و سوریه مستقر کرده است. حداکثر بُرد رادار پدافند هوایی اس-۴۰۰ در پایگاه هوایی حمیمیم ۶۰۰ کیلومتر است که با انتقال و استقرار این سامانه در نزدیکی مرز عراق، ارتش روسیه میتواند هواپیماهای بیشتری را در مرزهای عراق و سوریه ردیابی کند؛ اما محدوده مرز عراق با ایران و فراتر از آن امکان پذیر نیست.
نیروی هوایی روسیه، رادار ۹۶ L. ۶ E، واقع در پایگاه هوایی حمیمیم را به پایگاه هوایی قامشلی در منطقه مرزی شمال شرقی سوریه، که فقط ۱۰۰ کیلومتر از مرز عراق فاصله دارد، منتقل کرده است.
این اطلاعات پس از آن منتشر شد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، نیروهای مسلح این کشور شش فروند جنگنده اف -۳۵ را در امتداد مرز عراق و ایران در جریان حمله موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در عراق ردیابی کرده است.
عراق اخیرا از آمادگی خود برای خرید سامانه پدافند هوایی دور برد روسیه اس-۴۰۰ خبر داده است. در پی ابراز تمایل بغداد برای خرید سامانه دفاع موشکی اس -۴۰۰ روسیه، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، عراق را در صورت خرید این سامانه تحریم میکند. به دنبال هشدار آمریکا به عراق درباره خرید سامانه دفاع موشکی روسیه، مسکو اعلام کرد از تحریمهای واشنگتن هراسی ندارد و آماده فروش اس- ۴۰۰ به بغداد است.