تاملی بر راهکار حاشیه ساز و عجیب مسئولان برای حفظ کانون خانواده؛

تعیین سقف «طلاق» ماحصل «دو سال تلاش و کوشش فراوان» است!

الگویی پیش روی دفاتر ثبت طلاق قرار گرفته که کاری ندارد میزان تقاضای طلاق چقدر است و حتی ورای آن، دادگاه‌های خانواده رای به جدا شدن چند زن و شوهر از هم داده اند، که تنها بر پایه عدد و رقم و سقف‌های تعیین شده عمل می‌کند و مانع از ثبت طلاق در بالای سقف‌های معین می‌شود.
کد خبر: ۹۵۴۵۱۱
|
۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹ 26 January 2020
|
60962 بازدید
|
تابناک اجتماعیدرست مثل اینکه بخواهیم برای حفظ نگاه کسی، چشمش را در بیاوریم؛ این تعبیری برآمده از واکنش‌های کاربران فضای مجازی به طرحی است که سهمیه بندی طلاق نام گرفته!

به گزارش «تابناک»، از روز گذشته اجرای بخشنامه‌ای جدید در دستور کار دفاتر ثبت طلاق در سراسر کشور قرار گرفت که به پیوستش جدولی ویژه قرار دارد و بر اساس آن، این رویداد با محدودیت و سقف معینی قابلیت ثبت در دفاتر را خواهد داشت. به این معنی که هیچ دفتری اجازه ندارد از فرمول ویژه تخطی کند.

این خبری است که به نقل از علی مظفری، رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق اعلام و در آن تاکید شده که «سقف تعیین شده، بر اساس شاخص‌های مختلفی خواهد بود و در هر شهری متفاوت است، اما این گونه است که در سال نباید از یک میانگینی افزایش یابد و در صورتی که دفاتر از این سقف عبور کرده و طلاق بیشتری را ثبت کنند، متخلف شناخته می‌شوند.»

تعیین سقف «طلاق» ماحصل «دو سال تلاش و کوشش فراوان» است!بدین ترتیب، الگویی پیش روی دفاتر ثبت طلاق قرار گرفته که کاری ندارد میزان تقاضای طلاق چقدر است و حتی ورای آن، دادگاه‌های خانواده رای به جدا شدن چند زن و شوهر از هم داده اند، که تنها بر پایه عدد و رقم و سقف‌های تعیین شده عمل می‌کند و مانع از ثبت طلاق در بالای سقف‌های معین می‌شود.

طرحی عجیب که یافتن چرایی اش موجب شد که برخی کنکاش در این خصوص را در دستور کار قرار دهند و به سخنان یکی دو هفته پیش مظفری برسند که تاکید کرده بود، «برخی از دفاتر طلاق با زد و بند‌های ناسالم با کارمندان دادگاه خانواده، بدون رعایت مسائل اخلاقی، مبادرت به ثبت طلاق می‌کردند و به زوجین اجازه نمی‌دادند که فرصت فکر کردن داشته باشند.»

اما مگر ممکن است برای مقابله با برخی دفاتر طلاق که مسائل اخلاقی را رعایت نمی‌کنند، مانع از جدا شدن زوج‌هایی شد که به پایان راه زندگی مشترک رسیده اند، اما بالاتر از سقف تعیین شده برای دفاتر هستند؟ آیا براستی آنچه موجب شده این زوجین به پایان مسیر ازدواج شان برسند، رعایت نشدن موارد اخلاقی در برخی دفاتر ثبت طلاق است؟!

اندک تاملی در این سوالات کافی است تا به چرایی شکل گیری انبوه واکنش‌ها به این سقف گذاری در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پی ببریم؛ واکنش‌هایی که مسئولان را مجاب به واکنش کرد و در نهایت به شکل گیری ابهامات جدید و افزایش انتقادات به این طرح -که طراحانش تاکید دارند «ابتکاری» است، منجر گشت.

درباره اطلاعیه کانون سردفتران ازدواج و طلاق سخن می‌گوییم که در آن تاکید شده طرح «تعیین سقف برای ثبت طلاق»، ماحصل دو سال تلاش و کوشش فراوان ایشان «به منظور تحقق سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در اجرای منویات مقام معظم رهبری در کاهش علل و عوامل طلاق و اجرای عدالت» است که مود تایید ریاست سازمان ثبت و ریاست قوه قضاییه نیز هست.

در ادامه اطلاعیه به این نکته مهم اشاره شده که سقف تعیین شده ۲۰ درصد بالاتر از میانگین سالانه طلاق است و یادآوری شده که این طرح، شش ماه به صورت آزمایشی در دو استان آذربایجان شرقی و همدان اجرا شده و پس از شناسایی و برطرف شدن نواقصش است که اجرای فراگیرش در دستور کار قرار گرفته و از شنبه این هفته رسما در سراسر کشور لازم الاجرا شده است.

نکته جالب توجه دیگر در این اطلاعیه، شرح مختصری است که از چگونگی رسیدن به این طرح داده شده که بنا بر آن، «هیأت مدیره کانون به محض شروع به خدمت و به دلیل اینکه حل معضل ایجاد شده در دفاتر طلاق را جزو برنامه‌های خود داشت، با تشکیل جلسات متعدد و استفاده از ظرفیت‌های موجود، به صورت ابتکاری طرح "تعیین سقف برای ثبت طلاق" را به عنوان راهکار برون رفت از این معضل که روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شد را به تصویب رسانده است.»

تاریخچه‌ای که تاکید دارد این طرح از اساس «ابتکاری» است و هدف از اتخاذش نیز چیزی نیست جز مقابله با روند روزافزون رشد طلاق در کشور؛ روندی که بر اساس آن، از ثبت یک طلاق به ازای هر هشت ازدواج در سال ۱۳۸۷ به یک طلاق به ازای هر ۳.۱ ازدواج در سال ۱۳۹۷ رسیده ایم؛ افزایشی که به تعبیر بسیاری، زنگ خطر را به صدا درآورده و ضرورت تغییر شرایط را فریاد زده است.

موضوعی که موجب شده مسئولان به قید فوریت دست به کار شوند و حاصل این فوریت، طرحی بوده که همه علت‌های طلاق را رها کرده و کوشیده با معلول یعنی خود طلاق مقابله کرده و با اعمال سقف و سهمیه، میزانش را کنترل نماید؛ ایده‌ای که بعید نیست در ادامه راه تشدید شود تا به زعم طراحان، طرح کاهش نرخ طلاق اجرایی شده باشد و آمار‌ها تغییر بیابد!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۵۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
مبارکباد این پیشرفت عظیم بر ملت غیور و همیشه در صحنه ی کنار مسئولان خدوم !!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
یه امار ازدواج طلاق و فرزند اوری درست بود اونم دیگه زین پس با دستکاری مسولین به افزایش خیانت و کاهش ازدواج و افزایش ازدواج سفید منجر خواهد شد که یکوقت امار بالای طلاق مسولین را مجبور به کار فرهنگی نکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
مگر برای طلاق چقدر گیر سردفترداران میآید. بهتر نیست مخارج سنگین و بیهوده مثل هزینه ثبت ازدواج، طلاق، ثبت اسناد ملکی، ثبت خودرو و غیره را که تنها برای منفعت یک عده سردفتردار تعیین شده ، از هزینه های خانواده ها حذف شود. مگر هزینه فرایند ثبت چقدر است که مردم باید این همه پول پرداخت میکنند. چرا دست یک عده رانت خوار که با زور قانون و با بی عدالتی مردم را سر کیسه میکنند کوتاه نمیشود. مگر این افراد چه تخصصی دارند که این همه دارمد کسب میکنند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
دو سال تلاش کردند که سهمیه بندی کنند ؟ خب این آمار رو پایین میاره ؟ مثلا یکی میره یه دفترخونه و می بینه ظرفیتش پره ، میگه ای بابا مثل اینکه قسمت نیست و بی خیال میشه ؟
به نظر من باید تمام کسانی که دو سال تلاش فراوان کردند تا بتونن سهمیه بندی کنن رو شناسایی و برکنار کرد !
دوسال فقط برای این کار ؟ عجب حقوق مفتی می گیرید...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
دوسال زور زدن دیدن ملت بچه نمیارن گفتن بزور باید با چسب اینارو به هم بچسبونیم نذاریم جدا شن.هرکدوم میرن با یکی دیگه بدون طلاق.مملکت اسلامیه دیگه ترویج همون راهی رو میکنیم که سریالهای ترکی سالهای قبل کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
وقتي كار را دست انسانهاي نادان بدهند و دانايان خانه نشين شوند انتظار چنين قوانيني خواهد بود
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
یک زمان مشکلات خانواده ها بدست بزرگترمحل یا روحانی محل حل می شداما امروزبا ورود روانشناسان به نتیجه سهمیه بندی رسیدیم.موفقیت هرکس کارنامه اوست ,واضح وشفاف
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
ایده های من در اوردی
ناشناس
|
France
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
لابد مثل صندوق عقب 206 دویست میلیون دلار هم خرج تحقیقاتش کردن
Asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
عجب فکری !! واقعا آمار طلاق با این شیوه پایین میاد. سردفترها هم از سفره رانت بازی های عمومی کشور بی نصیب نمی مانند.
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
همه چی رو باید سهمیه بندی کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
پاک کردن صورت مساله برای عقلا !! آسانترین کاره این وسط بودجه ای هم بوده که دورهم به برکت سفره انقلاب خورده شده
در این نظام و حکومت هیچ چیزی اصلاح و رو به خوبی نمیره
KIA
|
United States of America
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
یعنی چی ؟؟؟؟ یعنی مردم میرن دادگاه ، دادگاه رای به طلاق میده و مردم برای ثبتشباید نوبت بگیرند ؟؟؟؟؟؟ این یعنی فقط دست کاری آمار و تاخیر انداختن در ثبت آماری . حتما" در مرحله بعد باید دادگاه ها ظرفیت و حدود براشون تعیین بشه ؟ واقعا" داریم به کجا میریم ؟؟؟؟؟؟یعنی واقعا" مسئولین خودشون هم میدونند چه میکنند ؟؟؟؟؟؟ صرفا" ظاهر سازی . حذف چهار صفر ، کنترل آمارهای بانک مرکزی ، تعییین ظرفیت ثبت طلاق و ............
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات