یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: شورای نگهبان با اعلام نهایی روند بررسی صلاحیتها نحوه حضور و پیروزی جریانات سیاسی در انتخابات مجلس را مشخص خواهد کرد.
«داریوش قنبری» فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب مردمسالاری در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره اینکه در فاصله اندک باقی مانده به انتخابات مجلس یازدهم، اصلاحطلبان با چه رویکردی به انتخابات ورود خواهند کرد، اظهار کرد: باید ابتدا به این موضوع اشاره کرد که آیا اصلا چهره اصلاحطلبی برای ورود به انتخابات مجلس باقی مانده است که این جریان بتواند در انتخابات مجلس لیست ارائه دهد؟
فضای انتخابات هنوز بسیار سرد است
وی افزود: در مجموع، به نظر میرسد انتخابات مجلس به نحوی در حال شکلگیری است که فضای انتخابات بسیار سرد است و هنوز فضا به سمت مشارکت به معنای واقعی شکل نگرفته است.
این چهره سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: همواره در روزهای منتهی و نزدیک به انتخابات اعم از مجلس و ریاستجمهوری فضای داغ انتخاباتی در کشور شکل میگیرد که این روند در گذشته یک ماه به انتخابات به شکل فعلی نبود و ما شاهد فضای گرمتری بودیم و به نوعی یک شور و نشاط انتخاباتی ایجاد میشد که این فضا هنوز در کشور ایجاد نشده و اینکه این شور و نشاط در روزهای آینده شکل میگیرد یا خیر باید منتظر باشیم و ببینیم که چه اتفاقی میافتد.
اصلاحطلبان در بسیاری از حوزهها کاندیدایی ندارند
قنبری خاطرنشان کرد: در وضعیت فعلی یک جریان سیاسی که رقیب جریان دیگری است در بسیاری از حوزهها هنوز کاندیدایی ندارد و در مجموعه اصلاحطلبان در این دوره اولا بسیار ثبتنام نکردند و دوما بخش زیادی از همان تعدادی که ثبتنام کردند رد صلاحیت شدند و اعتراضاتی صورت گرفته که نتیجه اعتراضهایی که کرده تا هفته آینده مشخص میشود.
وی تاکید کرد: هفته آینده با اعلام نظر نهایی شورای نگهبان درباره تایید صلاحیتها مشخص خواهد شد، چه آرایشی در انتخابات مجلس آینده به لحاظ سیاسی وجود دارد و رقابت بین چه دیدگاههایی است.
چه با لیست، چه بی لیست در انتخابات مشارکت میکنیم
عضو حزب مردمسالاری گفت: بدون شک اگر اصلاحطلبان بتوانند لیستهای انتخاباتی خود را ببندند، هدفشان این است که مشارکت وسیع و گستردهای داشته باشند و البته در هر صورت آنها در انتخابات چه با لیست و چه بدون لیست مشارکت خواهند کرد.
وی در عین حال یادآوری کرد: این وضعیت در صورتی که اصلاحطلبان کاندیدا داشته باشند، لیستی از طرف آنها ارائه میشود و رقابت جدیتر خواهد شد و قطعا در یک انتخابات رقابتی مشارکت مردم هم وسیع و بالا خواهد بود.
انتخابات رقابتی نباشد، مشارکت کاهش مییابد
قنبری اظهار کرد: در غیاب یک انتخابات رقابتی حتما میزان مشارکت کاهش پیدا میکند و در صورت کاهش مشارکت شانس گروههایی تقویت میشود که به لحاظ پایگاه رای در مجموعه وضعیت مناسبی ندارند و نهایتا در مجموع هر چه مشارکت کاهش پیدا کند، شانس آنها بیشتر خواهد شد.
وی افزود: اصولگرایان هم هرچند در مجموع در شرایطی قرار گرفتند که رقیب اصلاحطلبشان حضور پررنگی در عرصه ندارد، خود آنها دچار اختلافات داخلی زیادی شدند و به نظر میرسد، آنها هم به سمت لیستهای متعددی بروند و طیف سنتیتر اصولگرا با طیف عملگرا اختلافاتی دارند که آنها را به سمت لیستهای جداگانه سوق میدهد.
رقابت اصلی بین حامیان احمدینژاد و قالیباف است
این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: بدون شک در غیاب اصلاحطلبان رقابت جریاناتی که همفکر هم هستند بسیار جدی خواهد بود و دو طیف عملگرای حامیان احمدینژاد و قالیباف رقابت جدی با هم خواهند شد و با بخش سنتیتر اصولگرا در جهت رقابت وارد عمل خواهند شد.
قنبری خاطرنشان کرد: اصولگرایان باتوجه به اینکه در تلاشند با یکدیگر وحدت داشته باشند، گویا در بعضی از حوزههای انتخابیه رسیدن به نتیجه مشترک بعید به نظر میرسد. از این روی، به نظر میآید اصولگرایان در انتخابات مجلس لیستهای متعددی را ارائه دهند.
رقابت بین یک جریان همفکر بیمعناست
وی با اشاره به اینکه رقابت بین یک جریان همفکر در بستر انتخابات اساسا بیمعناست تاکید کرد: آنچه در انتخابات دارای اهمیت است انتخاب افراد نیست، بلکه انتخاب دیدگاهها، تفکرات و برنامههاست. از این روی، رقابت برنامهها و تفکرات انتخابات را معنادار میکند و رقابت افراد در این میدان محلی از اعراب ندارد.
عضو حزب مردمسالاری گفت: در مجموع در فلسفه انتخابات بین اینکه چه فردی انتخاب شود مهم نیست، اما آنچه مهم است انتخاب تفکرات و اندیشههاست. از این روی، از منظر من رقابت داخلی اصولگرایان در انتخابات مجلس به ضرر آنها خواهد بود و هیچ عایدی برای این جریان نخواهد داشت.