«رای بی رای»‌ها بخوانند؛ مساله جدی است!

عدم شرکت در انتخابات، احتمالا مربوط به افرادی است که رویکردی اصلاح طلبانه به مشارکت در انتخابات دارند و یا نگاه متفاوتی، غیر از آنچه نگاه تکلیف محور در انتخابات دارد، دارا هستند. تصمیم برخی شهروندان که اخیرا کمپینی به نام «رای بی رای» را سازماندهی کرده اند، خود دلایلی گوناگونی دارد. حالا باید بررسی کرد که عدم مشارکت هر یک از گروه‌های مذکور چه اندازه آنان را در تحقق اهداف کمک خواهد کرد.
کد خبر: ۹۵۹۱۲۶
|
۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹ 15 February 2020
|
156902 بازدید
|

تابناک ـ سید مسلم بهشتی نژاد؛ برخی بر این باورند در ایران کنونی، کنش سیاسی در هنگامه انتخابات، دارای دو رویکرد کلی اصلاح طلبانه و اصولگرایانه است؛ این البته به منزله حصر عقلی نیست که خارج از این دو رویکرد، کنش سیاسی دیگری وجود ندارد، بلکه رویکرد‌های غالب در کشور در این هر دو قابل ردیابی است. یک رویکرد، رویکرد اصلاح طلبانه (نه جناح اصلاح طلب) به مشارکت در انتخابات است که در این رویکرد شرکت کردن یا نکردن در انتخابات یک حق است؛ یعنی یک شهروند همچنان که می‌تواند با حضور در انتخابات از حق رای دادن خودش استفاده کند، می‌تواند از حق رای ندادن خود هم بهره‌مند شود. در این نگاه رای ندادن هم یک کنش سیاسی است و لزوما به معنای قهر با نظام سیاسی کشور نیست.

رویکرد اصولگرایانه به مشارکت در انتخابات، کمی متفاوت است، در این رویکرد هرچند مشارکت در انتخابات حق شهروند است، در عین حال تکلیف هم هست. در واقع حقی است که جواز عدم استفاده از آن در شرایط عادی وجود ندارد. در این نگاه عدم مشارکت در انتخابات، کنش سیاسی تلقی نمی‌شود.

مشارکت شهروندان در نگاه اصولگرایانه در انتخابات آنقدر تکلیف محور است که فرد باید حتما در انتخابات شرکت کند، ولو اینکه در برگه آرا، نام کسی نوشته نشود، برگه رای سفید داخل صندوق انداخته و یا رای به گونه‌ای اعلام شود که در زمره آرای باطله منظور شود. با این پیش فرض، طرفداران اصولگرا احتمالا برای انجام تکلیف هم که شده در انتخابات شرکت خواهند کرد؛ بنابراین، عدم شرکت در انتخابات احتمالا مربوط به افرادی است که رویکردی اصلاح طلبانه به مشارکت در انتخابات دارند و یا نگاه متفاوتی، غیر از آنچه نگاه تکلیف محور در انتخابات دارد، دارا هستند.

به گزارش «تابناک»؛ تصمیم برخی شهروندان که اخیرا کمپینی به نام «رای بی رای» را سازماندهی کرده اند خود دلایلی گوناگونی دارد: برخی تابع شعار «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» به دنبال مشروعیت زدایی از نظام سیاسی کشور هستند و این گونه تصور می‌کنند که با کاهش محسوس مشارکت شهروندان در انتخابات، مشروعیت نظام سیاسی کشور زیر سوال می‌رود و پایه‌های نظام سیاسی تضعیف می‌شود. در بین این افراد هم افرادی حضور دارند که هیچ گاه در انتخابات جمهوری اسلامی شرکت نکرده اند و هم افرادی که علیرغم مشارکت در ادوار پیشین به این نتیجه رسیده اند که مشارکت آنان تغییر ملموس مورد نظر آنان در کشور را ایجاد نکرده و مدعی هستند که انتخابات بی فایده است، حضور دارند. شاید این عده هدفی هم برای مشروعیت زدایی از نظام سیاسی نداشته باشند و بی فایده دانستن انتخابات آنان را به سمت چنین گزینه‌ای متمایل کرده است.

برخی دیگر بر این نظر هستند که مشارکت پیشین شان در انتخابات دو دوره اخیر مجلس و ریاست جمهوری، نتوانسته نظام سیاسی را به آنچه آنان می‌خواسته اند، قانع کند و حضور آنان در انتخابات بی ثمر هست، آنان می‌گویند از یک سو به دلیل عدم تحقق وعده‌های منتخبان و از سوی دیگر به دلیل مقاومت قدرتمند در سطوح بالا در مقابل مطالبات آنان، شرکت در انتخابات بی فایده است.

گروه دیگر احتمالا بر این نظرند که نظارت شورای نگهبان، کاندیدای با کیفیتی را که به زعم آنان، صلاحیت ورود به مجلس با آرای مردم داشته باشد، باقی نگذاشته و عملا امکان اعمال حق مشارکت از آنان سلب شده است.

بخشی دیگر مجلس را به صورت کلی، در فرایند قدرت در کشور بلااثر می‌دانند و مشارکت در انتخابات را طبیعتا ایجاد تالی فاسدی به نام مجلس می‌دانند که حاضر نیستند به آن تن دهند. البته دلایل شخصی و غیر شخصی دیگری هم در این بین شاید باشد، اما آنچه در واکنش‌های مردمی اغلب مشاهده می‌شود در زمره این دسته بندی هاست. حالا باید بررسی کرد که عدم مشارکت هر یک از گروه‌های مذکور چه اندازه آنان را در تحقق اهداف کمک خواهد کرد.

گروه اول که تصور می‌کنند با عدم مشارکت و عدم اعمال حق مشارکت در انتخابات، از نظام سیاسی کشور مشروعیت زدایی می‌کنند، حتما باید به این نکته توجه کنند تا زمانی که صندوق آرا و امکان رقابت نسبی وجود دارد، مشارکت ولو پایین، باعث مشروعیت زدایی از نظام سیاسی نخواهد شد؛ نه در ایران و نه در هیچ کجای دنیا. در همه جا فراز و فرود‌های سیاست بر مشارکت مردم در جایی که انتخابات وجود دارد، تاثیر می‌گذارد و گاهی آن را زیاد و گاهی هم کم می‌کند، اما تا زمانی که صندوق رای هست و مشارکت حداقلی و رقابت نسبی هم وجود دارد، عدم شرکت در انتخابات توسط عده‌ای ولو عده‌ای قابل توجه، سبب مشروعیت زدایی از نظام سیاسی کشور نخواهد شد و آنان در انتخابات بعد حتما به انتخابات باز خواهند گشت.

شاید عده‌ای بر اساس همان نگاه اصلاح طلبانه به حق رای بگویند که عدم شرکت در انتخابات هم خودش یک نوع کنش سیاسی و دارای پیام به نظام سیاسی کشور است. نمی‌توان این ادعا را رد کرد، اما هزینه‌های این نوع کنش سیاسی در مقابل کنش حضور در انتخابات، با توجه به اتفاقات بی نهایت تاثیر گذاری که ممکن است در چهار سال دوره نمایندگی آینده بر زندگی فرد فرد شهروندان، موثر واقع شود، بسیار بیشتر از منافع آن است.

گروه دوم که عدم تحقق وعده‌های منتخبان خود را به دلیل بی کفایتی آنان یا مقاومت قدرتمند در سطوح بالای نظام سیاسی، را دلیلی بر شرکت نکردن خود در انتخابات تلقی می‌کنند، طبیعتا می دانند که موفقیت در فرایندی مانند انتخابات یک فرایند است و با انتخاب افراد مورد نظر به پایان نمی‌رسد، بلکه همه این فرایند باید تکمیل شود که به نتیجه مطلوب برسد؛ مثلا آیا فرایند انتخاب لیست سی نفره امید در انتخابات گذشته به نتیجه مطلوب رسید؟ نتیجه مطلوب هم حتما مطلق نیست و در عالم سیاست، که دنیای نسبیت هاست، موفقیت نسبی، جای ارزیابی‌های مطلق را گرفته است. باید بررسی شود که این افراد در ارزیابی خود به موفقیت‌های مطلق نگاه کرده اند یا موفقیت‌های نسبی؛ اما منطقا نمی‌توان دو انتخاب گذشته کشور در سطح مجلس و ریاست جمهوری را مطلق ناکامی تلقی کرد؛ مثال متعددی وجود دارد که در نبرد قدرت نهاد‌های انتخابی به موفقیت‌هایی هم شأن وزن شان دست یافته اند.

گروه سوم معتقدند نظارت شورای نگهبان عملا کاندیدایی برای حضور و مشارکت آنان باقی نگذاشته است؛ این سوال باقی است: تصور کنید شورای نگهبان همه سی نفر فهرست امید در تهران را که اکنون در مجلس هم حضور دارند، تایید صلاحیت می‌کرد. آیا ناظر به بحث پیشین، آنان رای مردم و حتی طرفداران سابقشان را می‌گرفتند؟ اکنون حدود ۱۰ تا ۱۵ تن از نمایندگان فعلی تهران تایید صلاحیت شده اند، در چنین شرایطی طبیعتا این افراد باید در شرایط کنونی رای قابل توجهی داشته باشند! بحث این نیست که این عده پس از نظارت شورای نگهبان، دستشان برای انتخابات باز است؛ بحث این است که چاره‌ای نیست جز بازسازی افرادی که امید تحول در مجلس را دارند ولو ناشناخته باشند. به لیست‌های اصولگرا‌ها هم اگر نگاهی بیندازیم بیش از ۱۵ نفر آنان از اشخاص معروف نیستند و نصف لیست آنان را افراد جوانی که جویای نام هستند تشکیل داده اند. اگر چه آنان به اختیار به چنین سمتی حرکت کرده اند، اصلاح طلبان هم می‌توانند از جبر مقابل شان، چنین راهی را برگزینند.

گروه چهارم که مجلس را به صورت کلی در ساختار کشور بلااثر می‌دانند هم مثال‌های متعددی وجود دارد که مجلس تاثیر نسبی خوبی بر حسب جایگاه خود در ریل گذاری کلان کشور داشته است. مجلس تا زمانی که صندوق رای هست، منشا تاثیرات مهمی در کشور است و نمی‌توان جایگاه آن را کمتر از میزانی که هست در نظر گرفت. در همین یک ماه اخیرا در ماجرای واکنش ایران به ترور شهید حاج قاسم یا مساله انهدام هواپیمای مسافربری نقش دولت و مجلس در شکل گیری تبعات این حوادث، بیش از آن بوده که نمی‌توان آن را از نظر دور داشت؛ تردیدی نیست که برخی نمایندگان کنونی چه سوء عملکرد و چه به صورت آگاهانه در صدد تضعیف نقش کلان مجلس به نفع منافع شخصی و یا فرقه‌ای بوده اند؛ اما جایگاه مجلس با اینکه تضعیف شده، همچنان قدرتمند و فعال باید به آن نگریسته شود.

با همه دلایل ذکر شده اگر رای دادن را تکلیف نمی‌دانید و شرکت و عدم شرکت را حق خود می‌دانید و البته عدم شرکت را کنشی سیاسی و برای ارسال پیامی به نظام سیاسی تلقی می‌کنید، بررسی هزینه و فایده‌های تصمیم تان را حداقل یک بار مرور کنید که چه از دست می‌دهید و چه به دست می‌آورید. به یاد داشته باشید در امر سیاست بنا نیست شما نقش پاک باخته‌ای را ایفا کنید که چون برخی چیز‌ها را از دست داده، قرار است همه چیز‌ها را هم از دست بدهد. در سیاست گاهی به جبر و گاهی به اختیار، یک گام به پیش رفت، حتی اگر دو گام لازم باشد به عقب برداشت.

ممکن است عده‌ای بگویند که ممکن است در انتخابات شرکت کنند و به همین افرادی که تایید صلاحیت شده از هر جناحی رای بدهند، اما اگر ثمره انتخاب در فردای انتخابات، عملکرد نامناسبی از خود ارائه داد، عده‌ای آن را به انتخاب بد مردم مرتبط کنند و مشکل را مردم و انتخابات بدانند. این اظهارات با اینکه وجود دارد، اهمیتی ندارد؛ مگر راه دیگری هم وجود دارد؟

عده‌ای دیگر می‌گویند اگر حاکمیت یکدست شود و مخالفان کنونی دولت و مجلس، این دو نهاد را هم در اختیار بگیرند، ممکن است باعث مسئولیت پذیری آنان در قبال مسائل کشور شود و از این دوگانگی مضر در اداره کشور ممانعت شود. در حالی که نه روی کاغذ و نه عملی چنین تضمینی وجود ندارد که فرد یا افرادی از حق رای خود بگذرند؛ به امید روزی که حاکمیت یکدست و یکپارچه، چه از این جناح چه از آن جناح، مسئولیت همه امور کشور را بپذیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲۲
در انتظار بررسی: ۷۲
انتشار یافته: ۶۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
شرکت در انتخابات باعث میشه مردم رو گناهکار جلوه بدید در هر مشکلی میگید تقصیر خودتون بود خودتون انتخاب کردید
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
از سال 92 کمتر و از سال 96 بسیار بیشتر، چپ می رن راست می آن می گن "همینه، انتخاب اشتباه همینه، تقصیر خودتونه،..." اونوقت دوباره موقع انتخابات می آن می گن به هر کی دوست دارین رای بدین! فقط بیایید پای صندوق! این تناقض رو اول حل کنید!!!! بعدش بگید بیایید رای بدین.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
رای بی رای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
شنبه ۲۶ بهمن ساعت ۱۵
دلار ۱۴۱۰۰
سکه ۵۲۰۰۰۰۰
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
دفعه قبل می گفتند خودتون رای دادید اون جناح مقابل هم به مردم توهین می کرد و می گفت رای حرام دادید و انتخابتون اشتباه بوده
الان آمده اند یک جناحش کرده اند همان افرادی که قبلا انتخابات و رای مردم را رفراندوم می دانستند الان مدعی شده اند که نخیر رفراندوم نیست و اهمیتی ندارد! همزمان التماس می کنند که مشارکت کنید اینجا سوال پیش میاد که شما دوستان که کلا افراد خودی را تایید صلاحیت کرده اید و مشارکت هم که اهمیتی ندارد پس چرا نگران هستید؟ افراد خودتون اگر با مسشارکت پایین وارد مجلس شوند مگه اشکالی دارد؟
در بخش های بعدی مقاله می فرماید که چون لیست امید جواب نداد باید به موفقیت های نسل بی بسنده کرد! که موفقیت نسلبی هم حتی دیده نمیشه و با یم مجلس و رئیس جمهور بی اختیار مواجه هستیم
در بخش های بعدی هم فرموده که مجلس اثراتی دارد که ما مردم مشاهده نکرده ایم
انتخابات یک رفراندوم است و اگر مشارکت پایین باشد قطعا پیام مهمی ارسال شده و به قول خود دوستان رفراندوم برگزار خواهد شد
سوال ما از نویسنده این است چطور در انتخابات های قبل مشارکت مردم رفراندوم محسوب میشد الان عدم مشارکت رفراندوم نیست؟عجب!
انتخابات قطعا رفراندوم است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
وقتی اقایون دلیل مشکلات را رای اشتباه مردم بیان میکنند و کار شکنی خودشان را گردن رای مردم می اندازند دیگه رای دادن چه معنی ای میتونه غیر این داشته باشه که اگه به ما رای ندید همین آشیهه که هست
ناشناس
| Germany |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
همین مطلب رو هم بخونید میگه نیاین هرچی بشه تقصیر خودتونه. کلا تقصیر ماست هرکی انتخاب بشه و نشه! آقا مگه نه اینکه تمام کاندیداها از یک جا تائید صلاحیت شدن؟ پس ما چه بیایم چه نیایم یه عده که صلاحیت دارن میان سر کار. پس چه کاریه صف واستیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
ظریف هم گفت خودتون انتخاب کردید یعنی به عبارتی مردم باید پاسخگو باشند تا مسئولین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
تحلیل ها و پاسخ ها انهم به این قطعیت واقعا ابکیه داداش کسی را می خوای بکشونی پای صندوق باید بیشتر مایه بزاری
رای بی رای
ناشناس
| Russian Federation |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
سید جان پس دلیل مقالات خوب چند وقت اخیر شما این بود؟"تشویق مردم به شرکت در انتخابات در چنین روزی"؟اما بدانید که من تصمیم به شرکت نکردن گرفته ام و انرا تغییر نخواهم داد!!شرکت نمیکنم تا مسولین به مسیر اصلاحات باز گردد و تن بدهد وگرنه مشروعیت و قدرت چانه زنی خود را از دست خواهد داد.شرکت نمیکنم چون راهی مسالمت امیز تر از این برای تغییر اوضاع سراغ ندارم!!!.شرکت نمیکنم تا دن کیشوتها از توهم خارج شوند!! انها باید بدانند مردم رمه نیستند و مسائل را خوب میفهمند.انها باید بدانند نخبگان واقعی مردم هستند نه انها که تریبون دارند.باید بدانند چرخ روزگار روزی یکی را بر راس مینشاند و روزی دیگر دیگری!!!! پس سید عزیز انچه من میخواهم تمام مبتنی بر سیره پیامبر و ائمه و قران و نهج البلاغه است!!! اصولا ادیان برای هدایت مردم امدند و اگر مردمی نبودند ادیان هم نبودند.پس این مردم هستند که به همه چیز اولویت دارند و باید که رضایت انها در هر چیز شرط اول باشد.اگر بر قلبهای مردم حکومت کنی مانند سردارمان سلیمانی تا ابد حاکم خواهی ماند و اگر بزور داغ ودرفش بمانی دیر یا زود قافیه را خواهی باخت. مسولان کافیست یک کار انجام دهند و ان بازگشت به اغوش مردم و شنیدن حرف انهاست.در انصورت تضمین میکنم خیلی از ما که چون من فکر میکنند دوره بعدی در رای گیری شرکت خواهم کرد واگر صدای ما شنیده نشود روز بروز به افراد رای بی رای اضافه خواهد شد.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
نقد گروه ۳:
لیست نفرات سرشناس احزاب اصلاح طلب و اصولگرا و مستقل را که ثبت نام کرده اند را و لیست تایید شده ها را چاپ کنید ان وقت صداقت مقاله تان ثابت میشود.
دقیقا مانند تیم های لیگ برتر است انتخاباتها و تیم ها سعی میکنند با نفرات معروف و وزن سیاسی بالا را در لیستها بگذارند و لیگ دسته دوم نیست که تیم ها با یاران اماتور شرکت کنند!!!! عجبا
اقای کدخدایی امار تایید ۷۰۰۰ نفری میکنند منتهی ایا افراد قوی سیاسی هستند این نفرات؟؟؟؟
تا احزاب قوی نداشته باشیم این حضورهای گسترده افراد را خواهیم داشت
در مقاله گفتید اگر تمام نفرات لیست امید تایید شده بودند چه میشود و چه نمیشد و این اشتباه تفسیرتان و وظیفه این نباید باشد که یک لیست را ۱۵ نفرشان را تایید یا رد کرده باشد و حالا اتفاقی نیافتاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
مردم را زیر سوال برده اند که چه بیایید چه نیایید شما مردم مقصر هستید و حکومت هم حق ما مسئولین است و خود شما مردم باید پاسخگوی اعمال و رفتارتون باشید و رای هم ندهید همینه که هست و ما هستیم و خودتون ضرر می کنید و رای شما اهمیتی ندارد و دفعه بعد خودتون پشیمان میشوید و می آیید و..
که واقعا جای شگفت زده شدن دارد
شایدم ندارد و دیگه باید به این رفتار عادت کرد
ملاک رای مردم بود الان اگر مردم رای ندهند یعنی باز شما حق دارید؟
کلا میگه همین افرادی که ما میگیم را باید رای دهید رای ندین باز تقصیر خودتونه!
رویا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
مجبور نبودین بخاطر کنسرت و استادیوم رفتن به آدم بی کفایت رای بدین
اون روز که توی خیابون رقص و پایکوبی می کردین یادتونه؟ لابد باید جواب انتخاب غلط شما رو ما بدیم؟ چقدرم ماشالله رو دارن بعضیا
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
رای بی رای بخاطر این هست که نمایندگان و کاندیدا را بر ما تحمیل میکنید . از طرف دیگر هر وقت منتخبی مثل رییس جمهور یا نمایند های حرف از مطالبات مردم حتی در علب بیان و سخنرانی بخواهد انجام دهد بهش توهین میکنید . تهمت میزنید . سخنرانی را از تلویزیون قطع میکنید . رد صلاحیت میکنید . ....... حالا باید خود تابناک با این تیتر بزرگی که بیان داشتند وقتی قدرت مردم در صندوق رای کارهایی ندارد و نافذ و تاثیر گدار نیست چه ارزشی دارد . کدام ارگان امده بگوید اول برویم ببینیم مردم دنبال چی هستند و بعد از انتخابات دوباره بررسی کنند که کسی که پیروز میدان رقابت شده چی بوده چرا مردم بهش رای دادند ؟ بنابرایت اصولگرایان هنوز نمیدانند که این انتخابلت نمایشی و فرمایشی هست و در این فرمایشی هم بدون رقابت دنبال چی میگردن ؟ رضایت شرع بر رضایت ملت مهم تر هست . پس انتخابات را کلا تعطیل کنید و مسولیت سیاست ها را خود مقامات بعهده بگیرند .
حزب الله پیروز است
| Germany |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
آقا یعنی چه که شرکت نمیکنیم
همه افرادی که واجد شرایط هستند و شرکت نمیکنند باید تا 4 سال از کلیه خدمات عمومی بی بهره بمانند. مثلا یک سامانه الکترونیکی بگزاررند هرکس نیامد رای بدهد مورد پیگیرد غذایی قرار بگیرد
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
کارشناسلن سیاسی و اجتماعی در دهه اوایل انقلاب حدس میزدند که در ۵۰ سال بعد به دلایل فنی و علمی ممکن هست اصلا مردم رای ندهند چون لوازم و شیرازه اصلی دمکراسی که قدرت احزاب بود در ایران نادیده گرفته شد .
نعمت
| Germany |
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
بنده به اعنوان یک استاد دانشگاه و پجوهشگر که 40 سال است هرروز کیهان را مطالعه دارم و از همه مساعلات دنیا بااطلاعات هستم پیشنحاد میکنم عموم مردم در این پیچ تاریخی و حساسیت زا با شرکت در انتخابات دشمن را معیوس کند چون ما امروز بسیار پیشرفته هستیم ماهواره به فضا میفرستیم همین ماهواره ظفر الان فقط دوکشور در تمام عالم چنین علم و دانشی دارند. یا هزاران پیشرفت دیگر مه چشم دشمن را لال کرده و موشک کروز را در هوا میبینیمو لذا باید با شرکت در انتخابات باعث ارزان شدن خودرو شد
طاهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
رای بدهیم چیزی بدست نمی آوریم و رای هم ندهیم چیزی از دست نمی دهیم پس کار بیهودی است سالهای که مجلس و دولت در دست افراد مورد نظر مردم می افتد نهادهای قدرت همیشه می خواهند و فشار می آورند آن را ناکارآمد و اشتباه انتخاب مردم جلوه دهند پس ثواب در رای ندادن و اصلا برگزار نکردن انتخابات است و پول و هزینه برگزاری صرف سیل زدگان ، زلزله زدگان ، برف زدگان و ... بشود هم مردم راضیند و هم خدا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
دیگه با 124 هم تماس بگیری تاثیری نداره
رامین
| Germany |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
جناب آقا یا خانوم حزب الله پیروز است هر وقت یاد گرفتی برخورد قضایی نه غذایی اون موقع بیا در مورد رای دادن نظر بده. بدبختی مملکت وجودیی هست که امید وجود اینکه حتی سواد درست نوشتن و خواندن ندارند داعیه مدیریت جهانی دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
آقای حرب الله پیروز است غذایی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
همه قشر شما همینن!!!
بی سوااااااااااااااااااددددددددددد
محمدرضا نقوي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
حزب الله پیروز است

|
Iran, Islamic Republic of
|

۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶



آقا یعنی چه که شرکت نمیکنیم
همه افرادی که واجد شرایط هستند و شرکت نمیکنند باید تا 4 سال از کلیه خدمات عمومی بی بهره بمانند. مثلا یک سامانه الکترونیکی بگزاررند هرکس نیامد رای بدهد مورد (پیگیرد غذایی )قرار بگیرد

منظور اين برادر حزب الله پيگرد قضايي است و الا حكومت چندسال است كه پيگير در اوردن معيشت ما مردم است
ناشناس
| Canada |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
این آقای نعمت سیکل هم نداره با این دیکته و . تفسير کردنش.
خدای هست
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
ومن حقیر به این نتیجه رسیدم که فقط تنها مواقعی که به عوام مردوم نیاز هست از انها استفاده میشود و در بقیه موارد عوام خود رو باید رو در رو این مسئولان ببینن وفقط در انتخابات به خضورشان نیاز هست
حزب الله پیروز است
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
از دست همتون به دیوان لایحه شکایت میکنم منو مسخره میکنید من خودم چندتا لینسانس دارم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
چه شزکت کنیم چه نکنیم آخرش میگن ۷۳ درصد رای دادن میدونید که چی میگم
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
تابناک ناقلا قسمت اصلی نظرمو سانسور کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
در شهر اصفهان فقط یک نفر از اصلاح طلبان تایید شده بفرمائید چرا باید رای داد
مازیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
اینهمه مخالفت ایا مرد هستید وشهامت دارید امسال رای ندهید ؟من شک دارم اول صبح با انگشت رنگی وبصورت مسخ شده جلوی دوربین حاضر می شوید ؟مگر عظم ملی داشته باشید برای رای ندادن؟...
مرتضی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
آقا، من در دوره ششم به اصلاحطلب ها رأی دادم که اون جوری شد. در دوره نهم به اصولگراها رأی دادم باز هم اون جوری شد. در دوره دهم به قول آقایان رأی حرام دادم و اشتباه کردم به میانه رو ها و معتدلین و امیدی ها رأی دادم این جوری از آب در اومد. خب، من که همش اشتباه رأی دادم چرا باید دوباره رأی بدم؟ مثل این می مونه که یه بازیکن فوتبال توی چندتا مسابقه اشتباه های فاحش کنه بعد باز مربی بگه بازی بعد هم جزء ترکیب اصلی هستی! شما به عقل اون مربی شک نمی کنین؟
پس من هم شعورم میرسه وقتی چندبار انتخاب اشتباه کردم دیگه رأی ندم و اجازه بدم افرادی که انتخاب درست دارن شرکت کنن. مشارکت بالا چه ارزشی داره وقتی یه مجلس اشتباهی داشته باشیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
حرف درستی زدی تا وقتی این نگرش بین شون هست رای بی رای آخرش میگن کار شماست
رویا جووون
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
چقدر درصد رای مثبت به رای منفی جالبه
همه میگن : رای بی رای
6199
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
رای بی رای.
پاسخ ها
farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
ماكه راي ميديم هرچي ميشه ميگيد تقصير شماست اشتباه راي داديد راي هم كه نميديم باز ميگيد هرچي بشه تقصير شماست فكرنميكنيد همين عدم پذيرش مسئوليت ملت رو دلسرد كرده؟
ناشناس
| Ireland |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
ملت در سال 96 روحانی را انتخاب کردند و برجامامضا شد اینقدر یک عده تندرو وتنگ نظر شبانه روز کارشکنی کردند وسیگنال مخالفت با کل بشریت را از خود ساطع کردند که همون رای دهند گان الان به ....خوردن افتادن.شما که تحمل انتخاب مردم را نداریدبرای چی انتخابات برگزار می کنید مگه پول زیادی دارید.؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
اگه رای بدم و بعدا هر بلایی سرم بیاد میگن اونا خودشون انتخاب کردن اینجوری زندگی کنن. پس رای نمیدم
رای بی رای
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
وقتی هیچکدام از کاندیداهای از فیلتر شورای نگهبان گذشته نماینده افکار و آراء و اندیشه های من نیستند، چه دلیلی برای رای دادن وجود دارد؟
یعنی باید به کسانی که آراء و نظراتشان با من صدو هشتاد درجه متفاوت است رای بدهم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
آقای 6299 هرچه سریعتر خودتو تسلیم کن تا ادعدامت کنیم
ناشناس
| Canada |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
من نمیفهمم اگر رای ندادن به ضرر خودمونه چرا اینهمه جوش میزنن که رای بدیم؟!
حبیب
|
Norway
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
برو باباااااااااااااااااا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
جناب بهشتی ، اینهمه داستان گفتی ، که چه شود ؟
بدانید که همیشه رای و نظر اکثریت مردم ، بهترین و درست ترین و منطقی ترین انتخاب بوده
الان هم اکثریت قابل توجهی از مردم تحریم انتخابات را بعنوان تنها وسیله ، نشان دادن مخالفت خود با این سیستم اداره کشور نشان می دهند
و رای بی رای
تنها و بهترین گزینه روی میز اکثریت مردم است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
برو ننه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
خودم که هیچ حتی پدرومادر پیر وهمسرم هم اجازه رای دادن نمیدهم چون هیچ سهمی از سفره انقلاب به ما نرسیده...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
به خدا ما هم که از روی اعتقادات به نظام رای دادیم و میدیم ،هم مثل شما کلی بدبختی و بیچارگی داریم و دنبال یک لقمه نون حلال صبح تا شب می دویم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
پدرو مادر پیر و همسر ندارم وگرنه من هم همین کارو میکردم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
اهاي پست دار اهاي وام گيرنده ها اهاي خودتو فاميلات سر كار اهاي حقوق هاي نجومي خودتون برين به خودتون راي بدين.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
برای سهمت با 124 تماس بگیر
ناشناس
| Finland |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
پس اگه دوباره یک مشت تندرو رفتن و همین سه درصد آزادی هم به صفر رسید غر نزنید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
حالا پاشو بیا سر سفره آبگوشت از دهن نیوفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
آقاجان، ما سفره انقلاب رو نمیخواهیم، فقط بذارن مثل بقیه مردم دنیا آسوده زندگی کنیم. نه اینکه صبح بیدار بشیم ببینیم ارزش پولمون به یک سوم رسیده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
این روزها اینقدار سانسور شده حتی یک سایت اجازه نظر سنجی انتخابات را ندارند
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
شمایی که فکر می‌کنید اختیار رای سه تا آدم بالغِ دیگه رو داری که بهشون اجازه بدی یا ندی، همون بهتر که رای ندی اصلا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
وقتی علنا به آرای مردم که قبلا رای دادن توهین میکنن چرا باید مجدد رای داد بیشتر ملت از دید آقایان عوام و بی سواد و صلاحیت کاندید شدن ندارن بس صلاحیت رای دادن هم ندارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
ماله نكشيد . راي بي راي
پاسخ ها
ناشناس
| Ireland |
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
کسی که رای می دهد مانند کسی است که شاخه ای که بر روی آن نشسته می برد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
شمشه بکشین؟ماله نکشیم؟
طالبان
| Germany |
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
.کنده کاری تعطیل .رای ما میرسلیم
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
رای ندیم بهتر ازینه رای بدیم بعدش به ریش ملت بخندن
پاسخ ها
یاردانقلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
بعدش بگند که خودتون انتخاب کردید همین است که هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
تحلیل هایتان به نوعی ذهن کجی به ملت است که انها را برای رای ندادن مصمم می کند می خواستم برم رای بدم ولی تازه فهمیدم به کجا خورده
داداش رای بی رای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
مجبور نبودین بخاطر کنسرت و استادیوم رفتن به آدم بی کفایت رای بدین
اون روز که توی خیابون رقص و پایکوبی می کردین یادتونه؟ لابد باید جواب انتخاب غلط شما رو ما بدیم؟ چقدرم ماشالله رو دارن بعضیا....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
ناشناس 15:35 همین حرفهای مفت شماست که اون درصدی هم که رای می دادند دیگه اونا هم رای نمی دهند خیالتون راحت خودتون برید همونایی که مورد تایید و تصویبتون بود انتخاب کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
چرا فکر می کنی کسانی که به هر دلیل تصمیم گرفته اند در انتخابات شرکت نکنند ، عقل ، علم، قدرت تحلیل و یا دیانتشون از شما کمتره ؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
همه اون چیزهایی که فکر میکنید ما هستیم خودتونید رای بی رای برو صد بار بخون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
صدامون در نمی اد هزار دلیل داره ولی دلیل نفهمیمون نیست
کور شوم لال شوم کر شوم لیک محال است که من خر شوم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
هر کی رای نده ضد انقلاب و کشوره ، تازه لوس هم هست!
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
ناشناس 16:36 لوس تویی که نمیفهمی رای بی رای یعنی اعتراض به شرایط کشور
حاضری هر بلایی تو این مملکت سرت بیارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
دلیل رای ندادن من اینه که مسئولین نتونن سینه رو سپر کنن مقابل کل دنیا و بگن: مردم ایران ۷۵ درصد پای صندوق میان و رای میدن،رای دادنشون یعنی اینکه با رویه فعلی موافقن!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
همین یک خط در مقابل تمام سطور مقاله فوق اقناع کننده و کافی است
علی جعفرپناه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
آفرین
منورالدوله
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
یه گروه پنجم هم هست که نمیتونی در موردش بنویسی!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
تعدادشون هم کم نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
و اتفاقاً تعداد اونا از همه بیشتره .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟