نزدیک به دو ماه است فوتبال ایران بدون رییس اداره میشود و هر روز بر بحرانهای سنگین فدراسیون فوتبال افزوده میشود.
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ حضور یک دبیرکل کم تجربه و جوان که از قضا حضورش حتی در حد سرپرستی موقت هم غیرقانونی است، در کنار سرپرستی موقت یک بازنشسته که حضورش در سازمان لیگ هم با شائیههای قانوی مواجه بود، باعث شد تا تقریبا همه کارشناسان و رسانهها با برگزاری پیش از موعد انتخابات فدراسیون موافق باشند.
در این میان، شرایط وخیم تیم ملی فوتبال در مرحله مقدماتی جام جهانی که حالا با انتخاب یک مربی درجه سه کروات نگرانیها را بابت عدم حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر آن هم بعد از دو بار صعود مقتدرانه و آسان، افزایش داده است، باعث شده تا ضرورت تعیین رییس فدراسیون برای ساماندهی اوضاع بیشتر احساس شود.
فجایع و بحران های فوتبالِ بدون رییسِ ایران
بلاتکلیف ماندن صندلی اول فدراسیون و معلق ماندن بسیاری از تصمیمات اساسی فوتبال کشور، باعث بروز برخی بی نظمیهای عجیب و غریب شده و بیم آن میرود در چهار بازی باقی مانده تیم ملی نیز دامن فوتبال پرامید کشورمان با انبوهی از ستارههای سرشناس را بگیرد و ملی پوشان تحت تاثیر این شرایط ناپایدار، رقابت را به دو تیم عربی عراق و بحرین واگذار کنند و از گردونه انتخابی جام جهانی در همین مرحله نخست حذف شوند که فاجعهای نابخشودنی از سوی دوستداران و هواداران تیم ملی خواهد بود.
این روزها، از در و دیوار، خبرهای ناگوار برای فوتبال کشور به گوش میرسد. بعد از اینکه میراث مهدی تاج یعنی غرامت نجومی بیش از ۱۰۰ میلیاردی ویلموتس برای کاندیداهای نشستن روی صندلی ریاست فدراسیون به اطلاع عاشقان ریاست فوتبال رسید، نوبت به دستپخت دیگر دوستان یعنی محرومیت تیمهای ایرانی از میزبانی رقابتهای آسیایی رسید که با تماشاچی بودن تاج می رفت تا یک فاجعه دیگر در تاریخ فوتبال کشور ثبت کند و فوتبال ایران را با تحریم و تعلیق و محرومیتی اساسی مواجه سازد.
آبروریزی در مهمترین بازی لیگ برتر ایران که بازتاب بین المللی پیدا کرد و بی کفایتی مدیریتی در فوتبال ایران را بار دیگر به نمایش گذارد و سپس جریمه ۱۲۰ هزار دلاری ای اف سی علیه فدراسیون بی دروپیکر ایران، که کاشف به عمل آمد، مدیران منصوب مهدی تاج در کمیته صدور مجوز حرفهای باشگاهها ـ عمدتا پیرمردهای کنج خانه نشسته فوتبال ـ بدون رعایت اصول قانونی و خارج از استانداردهای واقعی، به نمایندگان ایران اجازه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را داده اند.
این رسوایی تازه را باید کنار واگذاری لحظه آخری «رایت اینترنتی مسابقات داخلی فوتبال ایران» به یک شرکت نوپا با رقمی ناچیز و شگفت آور گذاشت که تردید جدی در صحت مراحل تشریفات قانونی آن وجود دارد و به شدت مشکوک است. واگذاری امتیازی که از اساس طبق قوانین، در ید اختیار سازمان صداوسیماست و فعلا هم رسانه ملی اجازه آب خوردن را از فوتبال گرفته است. باید انصاف داد که این همه فاجعه مدیریتی، اتفاقی نیست.
بازنشستگان؛ آفتی که به ریشه فوتبال ایران زده
فارغ از اینکه وزارت ورزش و مدیران «علاقه مند به دخالت در فوتبال»اش مقصر پدید آمدن چنین وضعیت بغرنجی هستند و یا اینکه مهدی تاج رییس مستعفی و خانه نشین فدراسیون فوتبال مسئول شکل گیری چنین هرج و مرجی در فوتبال کشورمان بوده است، حالا همگان تنها خواهان پایان دادن به این دوره سیاه هستند و چیزی جز تغییر نمیخواهند تا شاید فوتبال بعد از چهار سال تاریک و پرتنش، بتواند از چنگال عدهای بازنشسته و ناآشنا با عادیترین ضوابط و قوانین فوتبال جای خود را به نیروهای تازه نفس بسپارند.
اولین تلاش برای عبور از خاکریز انتخابات ۲۵ اسفند
تقریبا دو هفته پیش بود که ائتلافی مشخص و متشکل از برخی مدیران رده بالای فدراسیون کنونی با سر دادن شایعاتی در برخی رسانهها، در پی تعویق انتخابات ۲۵ اسفند ماه به سال آینده بودند و استدلال آنها نیز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در نخستین روزهای اسفندماه بود! جدا از اینکه این دو رویداد مجزای سیاسی و ورزشی چه تاثیری میتوانست روی یکدیگر داشته باشد، هدف و قصد اصلی سازندگان این زمزمه، خریدن وقت برای آغاز به کار مجلس جدید بود تا با قانع کردن نمایندگان تازه از راه رسیده به حضور بازنشسته در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، مانع از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در پستهای اجرایی شوند.
این حرکت زمانی معنا پیدا کرد که دقیقا در همان روزها، سازمان بازرسی کل کشور با موضعی محکم و شفاف، اعلام کرد که اجازه حضور مدیران بازنشسته در انتخابات ریاست فدراسیون را به هیچ عنوان نخواهد داد.
چند ماه بیشتر ماندن پشت میز جذاب فوتبال به بهانه تیم ملی
بهانه دیگری هم به گوش میرسید که برخی مدیران پا به سن گذاشته، از تاثیر رقابت انتخاباتی کاندیداها روی دو مسابقه فروردین ماه تیم ملی احساس نگرانی کردند! بازی با دو تیم در حد کامبوج و هنگ کنگ ثابت میکرد این ادعا کاملا مردود است و تیم ملی با هر ترکیبی خواهد توانست از سد این دو تیم درجه سه و چهار آسیا عبور کند و اتفاقا باید نگران دو بازی مقابل عراق و بحرین بود که کشیده شدن انتخابات به نزدیکی تاریخ برگزاری آن دو بازی، قطعا ضربههایی روحی و روانی و حتی تشکیلاتی به نتیجه گیری تیم ملی وارد میکند.
حالا هم در حالی که بیش از یک هفته از آغاز بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست و هیات رییسه فدراسیون فوتبال میگذرد، هنوز کمیته سه نفره هیچ خروجی را به اطلاع مردم و اهالی فوتبال نرسانده است و هر روز از راهروهای فدراسیون اخبار ضدو نقیض از رد یکی از نامزدها و یا کناره گیری و حذف دیگری به بیرون مخابره میشود.
کرنا؛ آخرین سنگر برخی بازنشستهها برای لغو مجمع
در چنین اوضاع و احوالی، خبرنگار تابناک باخبر شده است که همان عده خاص راه افتاده اند که انتخابات بسته و محدود فوتبال را بخاطر شیوع ویروس کرونا لغو کرده و به زمان دیگری (احتمالا پایان خردادماه ۹۹ یا حتی دیرتر) موکول کنند! فرصتی طلایی برای به تعویق انداختن تغییرات حیاتی فوتبال به روزهای پایانی بهار سال آتی و افزایش فرصت برای چانه زنی با نمایندگان اغلب اصولگرای بهارستان در دوره جدید! به این امید که شاید بتوانند برای خود مجوز ویژه بگیرند و فوتبال عموما دولتی ایران را جدا از بدنه دولت جا بزنند.
آیا وزارت ورزش و دستگاههای نظارتی حواسشان به شبطنتهای منفعت طلبانه این عده هست و تدابیر لازم برای حذف همه بهانههای این باند قوی در راه برگزاری سر موعد انتخایات فوتبال را اندیشیده اند؟ در حالی که زمان حدود سه هفتهای تا روز انتخابات فوتبال باقی مانده و تا آن زمان هم احتمال عبور از اوج دوران شیوع این ویروس بسیار است، از حالا میتوان با پیش بینی تدابیر ویژه بهداشتی و رعایت اصول ساده مقابله با کووید ۱۹، در مراسمی زمان بندی شده، کاربردی و بدون حاشیه، انتخابات فوتبال را با حضور اعضای مجمع برگزار کرد.
نویسنده: بهنام شریفی