برگزاری اولین نشست کمیسیون مشترک برجام بعد از فعال شدن مکانیسم ماشه نماینده روسیه: نشست کمیسیون مشترک برجام در فضایی بده بستانی برگزار شد

ظهر امروز، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس، آلمان و همچنین هلگا اشمید به نمایندگی از اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین برگزار شد.
کد خبر: ۹۶۱۹۴۵
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶ 26 February 2020
|
16917 بازدید
|

آغاز اولین نشست کمیسیون مشترک برجام بعد از فعال شدن مکانیسم ماشه

تحریریه تابناک جهان: ظهر امروز، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس، آلمان و همچنین هلگا اشمید به نمایندگی از اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین برگزار شد.

 هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی روز گذشته نوشت: برای تدارک اولین نشست کمیسیون مشترک برجام در سال ۲۰۲۰ ـ که به منظور نظارت بر اجرای این توافق صورت می‌گیرد ـ در وین حضور دارم. ما همگی وظیفه داریم توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کنیم.

«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز دقایقی پیش در توئیترش نوشت: «نشست کمیسیون مشترک برجام در فضایی بده بستانی برگزار شد. شرکت‌کنندگان (در نشست کمیسیون مشترک برجام) یک بار دیگر تعهدشان را در قبال توافق هسته‌ای ایران به عنوان یک عنصر کلیدی در ساختار معماری عدم اشاعه تکرار کردند. کارشناسان (فنی) درباره موضوعات هسته‌ای و اقتصادی بیشتر صحبت خواهند کرد».

این پانزدهمین نشست عادی و دوره‌ای کمیسیون مشترک برجام است که معمولا هر سه ماه در سطح معاونین، وزرا و مدیران سیاسی برگزار می‌شود.

همچنین این اولین نشست بعد از گام پنجم و نهایی ایران و از سویی اعلام سران سه کشور اروپایی عضو برجام برای فعال کردن مکانیسم «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است.

این در حالی بود که مقامات کشورمان و نیز مقامات چین و روسیه نسبت به فعال شدن این مکانیسم هشدارهای جدی دادند و این اقدام اروپا را در شرایطی که به هیچ یک از تعهدات برجامی‌اش عمل نکرده و این توافق یک طرفه از سوی ایران فقط اجرا می شد، سیاسی و غیرقانونی اعلام کردند. 

اعلام فعال شدن مکانیسم حل و فصل اختلافات در واکنش به گام پنجم و نهایی ایران بود که تهران بر اساس آن اعلام کرد، دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

اهمیت خبر
نشست کمیسیون مشترک برجام هر سه ماه یک بار در سطح معاونین و مدیران سیاسی وزرای خارجه کشورهای عضو برجام برگزار می شود. نشست هایی که در ابتدا بیشتر بر چگونگی اجرای برجام متمرکز بود و اکنون بیش از هر چیزی بر راه حل های بقا و دوام برجام متمرکز است. به ویژه بعد از برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران و فعال شدن مکانیزم ماشه از سوی کشورهای اروپایی. با این حال، اروپایی ها عزم و اراده جدی برای فعال کردن مکانیسم ماشه را ندارند و به نظر می رسد به دنبال جلوگیری از اقدامات بیشتر از سوی ایران هستند.

ایران از اردیبهشت ۹۸، در واکنش به خروج یک طرفه آمریکا از برجام، تصمیم به کاهش تدریجی تعهدات هسته‌ای گرفت. 

در عین حال جوزف بورل، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اولین سفر خود به تهران ـ که در هفته‌های اخیر انجام شد ـ اعلام کرد: اتحادیه اروپا نامحدود مهلت حل‌ و فصل اختلافات در رابطه با توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام ) را تمدید خواهد کرد تا از ارجاع این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل یا اعمال تحریم جدید علیه ایران جلوگیری کند.

کشورهای اروپایی مدعی آن هستند که هدف‌شان از فعال کردن این ساز و کار، رسیدگی به مسائل پیرامون اجرای برجام است و به معنی ارجاع موضوع به شورای امنیت یا بازگشت تحریم‌ها علیه ایران نیست.

محدوده زمانی پانزده روزه تعیین شده در روند حل اختلافات می‌تواند، متوالی به تعویق بیفتد، اما به نظر می‌آید طرف اروپایی با اطمینان از همکاری ایران با آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی، تصمیم به تعویق نامحدود فعال شدن مکانیسم حل اختلاف گرفته است. 

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه خود بعد از سفرش به تهران گفت: پیشرفت در زمینه حل اختلافات به ادامه حضور آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران برای راستی‌آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور بستگی دارد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران پیش از آن با انتقاد از اقدام سه عضو اروپایی برجام در فعال کردن ساز و کار حل اختلاف در برجام تهدید کرده بود، اگر پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع شود، تهران خروج از ان‌پی‌تی (پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای) را در دستور کار قرار خواهد داد.

در عین حال با توجه به تعویق نامحدود زمان فعال شدن ساز و کار حل اختلاف از سوی اروپایی‌ها، دستور کار نشست کمیسیون مشترک برجام ارتباطی با ساز و کار حل اختلاف بر اساس ماده ۳۶ برجام ندارد و دستور کار این نشست مربوط به موضوعاتی است که تا کنون در این نشست‌ها از سوی طرف‌های حاضر در برجام دنبال شده است.

یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث، ادامه همکاری های هسته‌ای در چارچوب برجام و مشکلاتی که تحریم های آمریکا در اجرای آنها به وجود آورده، است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
شرم بر روسیه
ننگ بر چین

از آمریکا و انگلیس و اروپا که دشمن هستند توقعی نداریم ولی این دو کشور همیشه در راستای اهداف آمریکا و غرب ایران را قربانی اهداف خودشان کرده اند

وای بر مسئولان ما
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
بجای دشمنی بر طبل دوستی بکوبیم و با همه دنیا رابطه برقرار کنیم تا با هم و در کنار هم خیلی زندگی بهتری داشته باشیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
مگه روسيه و چين در اين نشست چكار كرده اند كه اينطور گر گرفتي؟
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
روسیه وام یک میلیارد دلاری برای توسعه راه اهن
ایران را از ترس امریکا نمی دهد و گفتن دادن وام منتفی شده
چین : کرونا محصول این کشور بزرگوار است
چین:رییس جلسه اف ای تی اف در جمعه گذشته بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
فعلا روسیه بابت خط آهن گذاشت تو کاسه شون !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
مثل اين ميمونه كه سرقبر مرده بنشيني ومنتظر باشي بياد بيرون ونفسي بكشه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
مثل ظریف و مسؤلان ایرانی, مثل چاه کنی است که در کویر چاه میکند هرچند که برای طرف مقابل امید ابی نبود ولی چاه کن به یقین نان و ابی از فعالیت خود دست و پا میکرد
حالا شده بدبختی این ملت که یک عده کشور عقب مانده اروپایی تحت سلطه کورکورانه امریکا که بویی از تمدن و مردم سالاری واقعی را در طول تاریخ به یاد ندارند میخواهد هر دو هفته یکبار به ایران تا ابدا مهلت بدهند تا اقتصادش و همه چیزش رو به زوال برود و جالب اینکه مسولان به این وعده های تهدیدی و تهی دل بسته اند....
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
اقای عراقچی مجددا گفته اند اینستکس در مرحله نهایی و فلان و....
اقاجان اینستکس راه هم بیافتد کانال دارویی بیش نیست با تراکنش های خاص.
کل مراوده های اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا ۹۵ درصد کاهش یافته منتهی چه امیدی به اینستکس دوباره دارند الله اعلم.
۲۰ سال دیگر هم‌ مجددا کمسیون برجام جلسه تشکیل داده و دیپلماتهای ایرانی مجددا میگویند اروپا اماده توسعه مراوده های اقتصادی!!!!!!
اروپا اگر میخواست ایران به لیست سیاه اف ای تی اف برنمی گشت.
و در خبرهای پنجشنبه شب گذشته هم بود که اروپا به امریکا قول داده که هم نظر با او در برگردادن ایران به بلک لیست اف ای تی اف است منتهی اقایون هنوز امید به اروپا دارند منتهی خواهید دید بد عهدی بعدی اروپا در جلوگیری از رفع تحریم نظامی ایران‌خواهد بود و اروپا اصلا جلوی امریکا عددی نیست و خود اتحادیه اروپا در شرف فروپاشی است پس از برگسیت.
این خط و این نشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
اروپائيها بدون اجازه آمريكا آب هم نمي توانند بخورند، منتظر آنها نشستن كاملا بي فايده است، هدف آنها از اين نشستها صرفا نگه داشتن ايران در چارچوب تعهداتش است ولاغير
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
ایران که همه چیز را داد ؟ از این بده ، و ، بستان نگفتید ایران چی گرفت ؟،،دلار بانکی ۱۵/۶ هزار تومان ؟ یورو ۱۷ هزار تومان ؟ آنچنان رونق اقتصادی ایجاد شده که همهٔ مردم ایران اکنون نیازمند همان یارانهٔ‌۴۵/۵ هزار تومان شده اند ؟ حالا هم که بلطف تحریمها قرنطینه شده ایم ؟،،،
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
موشک پرانی را متوقف کنید ،دنیا چندان میلی به اتشبازی ندارد!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
چین و روسیه هم که طبق معمول، تماشاچی بودند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
فعلا روسیه بابت خط آهن گذاشت تو کاسه شون !!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟