با توجه به گسترش ویروس کرونا در تهران، همه دستگاهها به ویژه وزارت بهداشت و درمان در حال آماده باش و انجام اقداماتی هستند که از گستردگی این ویروس جلوگیری کنند.
به گزارش «تابناک»؛ مبارزه با کرونا با اختصاص بودجه ده میلیارد تومانی در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت که در ابتدا با ضد عفونی کردن مترو و اتوبوسهای شهری شروع شد و به دنبال آن هر چقدر که از گسترش این ویروس گذشت، ابعاد پیش بینی نشدهای مانند زباله گردها و انتقال از طریق آنها و پسماندهای کرونایی مانند دستکش و ماسکها در مقابل مدیریت شهری ظاهر و به تبع آن موجب شد تا دستورالعملهایی در این مورد ابلاغ شود.
در همین ارتباط، زهرا صدر اعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» گفت: به دنبال اتفاقاتی که در سطح شهر تهران رخ داد و شاهد گسترش شیوع ویروس کرونا بودیم، مدیریت شهری وظیفه خود دانست در این اوضاع همراه مردم باشد و تمهیدات لازم را هماهنگ با وزارات بهداشت و درمان فراهم کند.
وی افزود: در همین راستا کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری، با برگزاری جلسات متعدد با مدیران اجرایی شهرداری تهران، اقدامات لازم و برنامههایی را پیگیری کرد و دستگاهها موظف شدند که انجام دهند.
نوری گفت: تصمیم بر این شد که در مکانهای عمومی و پر تردد مانند مترو واتوبوس، حتما در شبانه روز دو تا سه نوبت کاری نظافت شود و کارکنان مترو و اتوبوسرانی، دستهای خود را شسته و ضدعفونی کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا زبالههای خشک وتر جداسازی نمیشود
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری در رابطه با زبالههای که احتمال انتقال ویروس را دارند، افزود: به طور عادی پسماندهای شهری مخاطرات زیادی دارند، در این رابطه مقرر شد که توصیههای بهداشتی به کارکنان حوزه پسماند داده شود، کارکنان حوزه مدیریت پسماند نیز موظف شدند که از ماسک و دستکش استفاده کنند و مرتب دستهای خود را ضدعفونی کنند و در محلهایی که اسکان دارند، ضدعفونی انجام گیرد تا دچار مشکل نشوند.
نوری افزود: یکی از مکانهایی که میتواند محیطی مناسب برای انتقال ویروس باشد، بخش تفکیک زبالههای خشک از زباله هایتر است. به خصوص در بازاری که عدهای سودجو کودکان کار را وادار کرده تا از داخل مخازن زباله پسماندهای خشک را خارج کنند. همین موضوع باعث انتقال ویروس شده و اولین قربانیان آن خود کودکان هستند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در رابطه با موضوع پسماندها مصوب شد که زبالههای خشک و تر جداسازی نشوند و شیوههایی که در گذشته انجام میگرفت متوقف شود، حتی پیمانکاران نیز خسارتی متوجهشان نخواهد بود.
نوری در رابطه با زبالههای بیمارستانی افزود: پسماندهای بیمارستانهایی که محل قرنطینه بیماران کرونایی هستند، مجزا جمع آوری و در یک فضای مجزا و مستقلی دفن شود.
وی گفت: تاکید شده تا در روز از سرویسهای بهداشتی که در سطح شهر بوده، چندین بار گندزدایی صورت گیرد و کلیه مراکز خدماتی و عمومی مانند ورزشگاه ها، استخرها و محیطهای فرهنگی و اجتماعی مانند سرای محلهها در این ایام تعطیل خواهد بود.
نوری در پاسخ به این پرسش که افرادی که اقدام به گندزدایی میکنند آموزش دیده اند یا خیر پاسخ داد: طبق دستورالعملهایی که با هماهنگی وزرات بهداشت بوده است، در شهرداری تهران ما اداره کلی به نام "سلامت" داریم که مدیر کل این اداره، رابط بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت بوده و کلیه پروتکلها و دستورالعملها را منعکس میکند و به افرادی که مسئول هستند، آموزشهای لازم را میدهد، همه این افراد آموزش دیده اند.
پنجاه سوله مدیریت بحران در حال آماده سازی است
رئیس کمسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری در رابطه با سولههای مدیریت بحران خاطرنشان کرد: سولههای مدیریت بحران نیز با توجه به اینکه فعالیتهای ورزشی متوقف میشود در صورت نیاز از این سولهها استفاده شود. در حال حاضر پنجاه سوله مدیریت بحران در حال آماده سازی است.
وی افزود: به طور کل شهرداری آماده است و خیلی اقدامات موثری را انجام داده و من امیدوار هستم شهروندان با مسئولان همکاری کنند. بزرگترین دشمن این ویروس پیشگیری است و مردم اگر همراهی کنند میتوانند با پیشگیری اجازه ورود این ویروس را به زندگی خود ندهند.
نوری گفت: در میادین میوه و تربار نیز مقرر شد که مرتب ضدعفونی انجام شود و کارگرانی که در این مراکز فعالیت میکنند رعایت اصول بهداشتی را داشته باشند و در فروشگاههای شهروند که مراجعه قابل توجه مردم را به آنها شاهد هستیم، مقرر شد که پیوسته ضدعفونی شود و نظارت بیشتری صورت گیرد.
سم پاشی خیابانها مشکلی را رفع نمیکند
رئیس کمسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری در خصوص سم پاشی خیابانهای شهر تهران گفت: سم پاشی در حال حاضر مشکلی را رفع نمیکند و بیشتر مناسب محیطهایی است که افراد با آنها تماس دارند و یا افرادی که رو در رو یکدیگر هستند. با این حال اگر دستورالعملی در این رابطه باشد، حتما شورای شهر و شهرداری تهران همکاری خواهد کرد.
مبادی ورودی شهر تهران باید قرنطینه شوند
نوری در پایان در خصوص ورودیهای شهر تهران گفت: موضوعی که باید هر چه سریعتر پیگیری شود، ورودیهای شهر تهران است؛ ورودیها باید قرنطینه شوند. افرادی که وارد شهر میشوند، حتما بررسی شده تا هر کسی نتواند وارد شهر شود. از این طریق میتوان تا حدودی کنترل را در دست گرفت و ورودیهای شهر نیز خیلی زیاد نیستند.