تبلیغات منفی تاثیرگذار یا سرمایه اجتماعی مردمی؛

«کرونا» نقطه عطفی برای حل مشکلات کشور می‌شود!/ امیدوار به درس گرفتن مسئولان از «ماجرای کرونا» باشیم؟

مسئولان مي توانند در ماجرای کرونا به وضوح ببينند كه وقتي كاري با هماهنگي بخش های مختلف و بدون کمترین کارشکنی براي مردم انجام مي شود، با وجود تمام سختي ها و مشكلاتش که حتی جان مردم را تهدید می کند، در عین تبليغات منفي و گسترده ای که در این زمینه صورت گرفته است، مردم منکر تلاش ها نمی شود و مرعوب تبلیغات هم نخواهند شد، بلکه مشکل را هم مي پذيرند و برای رفع آن همراهي مي كنند
کد خبر: ۹۶۳۷۷۸
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۸ 04 March 2020
|
14432 بازدید
|

ویروس کرونا «کووید-۱۹» چند ماه پیش در چین شیوع پیدا کرد و این کشور را حسابی درگیر کرد، اگرچه چینی ها با وجود جمعیت گسترده شان، حجم بالای مبادلات اقتصادی با سایر کشورهای دنیا و همچنین میزان گردشگر پذیری بسیار زیادشان، توانستند به خوبی این بیماری را کنترل کنند تا جایی که هفته پیش شهر «ووهان» مرکز شیوه ویروس کرونا از قرنطینه خارج شد، اما به دلیل همین موضوعاتی که به آن اشاره شد، این ویروس اکنون بسیاری از کشورهای دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران را درگیر خود ساخته است.

به گزارش «تابناک»، اکنون بیش از ۳ ماه است که چین درگیر این بیماری (کرونا) است و بسیاری از کشورهای دنیا که درگیر زمستان و سرمای هوا هستند نیز درگیر ویروس کرونا شده اند. اما موضوع کرونا در کشور ما تا حد بسیار زیادی متفاوت از سایر کشورهاست. از ابتدای شیوع این ویروس در ایران و البته شاید به دلیل دوران نهفتگی، کمی دیر از آنچه باید، موضوع به صورت رسمی اعلام شد، ستاد مرکزی در این خصوص تشکیل و اقدمات و توصیه ها برای جلوگیری از شیوع گسترده صورت گرفت، اما در فضای خارجی مشابه بسیاری از موضوعات مرتبط با ایران، برخورد با «کرونا» در جمهوری اسلامی سیاسی بود.

اگر بخواهیم با نگاهی منطقی و معقول به این ماجرا ورود کنیم باید اشاره کرد که جمهوری اسلامی به دلیل تحریم های ظالمانه در صادرات محصولاتش به دیگر کشورهای دنیا دست بسته ای دارد، میزان پروازهای کمتری به دیگر نقاط جهان در مقایسه با کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی کشورها مثل آذربایجان و ترکیه دارد و از طرفی به دلیل محدودیت هایی که برایش ایجاد شده است در مقایسه با کشورهایی که نام شان برده شد، توریست کمتری هم جذب می کند، پس از حیث جمیع شرایط ایران به مراتب کمتر از کشورهای پیرامونی خود می تواند منشاء ورود این ویروس قرار بگیرد، دروغی که متاسفانه در رسانه های خارجی و متاسفانه به خصوص رسانه های فارسی زبان خارج از ایران بسیاری برای جا انداختنش تلاش شد.

«کرونا» نقطه عطفی برای حل مشکلات کشور می‌شود!/ امیدوار به درس گرفتن مسئولان از ماجرای «کرونا» باشیم؟

بر همین مبنا، یک فضای رسانه ای منفی علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت تا تأثیر سیاسی و اقتصادی منفی علیه کشورمان در ماجرای کرونا ایجاد شود. مهمترین هدف تبلیغات رسانه ای منفی علیه ایران اقتصاد ایران بود؛ چراکه مقابله ایران با تحریم های شدید اقتصادی آمریکا و اروپا و زیر بار حرف زور آنها نرفتن، اکنون باعث شده بود آنها به بهانه کرونا اهرم فشار جدیدی علیه کشور پیدا کنند؛ این را بگذارید در کنار دروغ «پنهان کاری ایران» در ماجرای کرونا که توسط سازمان بهداشت جهانی رد شد.

مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در واکنش به برخی ادعاهای مطرح‌ شده مبنی بر پنهان‌ کاری ایران در مسئله آمار قربانیان ویروس کرونا، گفت ساز و کارهای مستقل این نهاد، چنین ادعایی را نمی پذیرد. «تدروس آدانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه ادعای «پنهان‌کاری» ایران در ارتباط با آمار قربانیان ویروس کرونا جدید (کووید-19) را رد کرد.

آدانوم در مصاحبه با شبکه "سی‌ان‌بی‌سی"، در پاسخ به سوال مجری در مورد ادعای مخفی کردن آمار واقعی ابتلا به کرونا در ایران، گفت: "من بدون داشتن دلیل یا مدرک، به هیچ کشوری اتهام نمی‌ زنم". وی افزود: بله، گزارش‌ هایی در رسانه‌ ها وجود دارد، درست است، اما می‌ دانید که سازمان بهداشت جهانی یک سازمان فنی است و ما باید صرفا مستندات را گزارش کنیم، ما نمی‌ توانیم صرفا آن چیزی را بگوییم که یک روزنامه‌ نگار می‌ گوید.

او با بیان اینکه برخی می‌گویند باید گزارش‌ های رسانه‌ای را صرفا به دلیل سابقه خوب یک روزنامه‌نگار در موضوعات دیگر، پذیرفت، گفت در این مورد به همکارانش گفته است: اگر قرار باشد ما از یک گزارش روزنامه‌ ای پیروی کنیم، چه آن گزارش خوب انجام شده باشد یا نه، در آن صورت نقطه پایان آن کجا خواهد بود؟ این بدان معنی است که ما گزارش یک روزنامه‌ نگار را تکرار می‌کنیم.

آدانوم ادامه داد: به همین خاطر است که ما ساز و کارهای خود را داریم و ما در ساز و کارهای خود چنین چیزی را شاهد نبوده‌ایم. اما اگر چنین چیزی را ببینیم، قطعا باید آن را حل کرده و برطرف کنیم.

البته این موضوع اگرچه در ابتدا با واکنش های برخی مردم در داخل کشور مواجه شد، اما هماهنگی و تلاش بخش های مختلف حاکمیت برای پیشگیری و کنترل شیوع «کرونا» رفته رفته باعث شد تا مشابه برهه های سخت و بحرانی دیگری که مردم پای کار کشور آمده اند، این بار نیز به آنچه انجام شده اعتماد کنند و همکاری لازم را برای از بین بردن این ویروس انجام بدهند.

«عماد افروغ» در همین خصوص گفته است: شروع کرونا در ایران، شاید با بی اعتمادی مردم نسبت به مسئولان ذیربط همراه بود اما مانند هر اتفاق غیرعادی تاریخی به تدریج که به سمت جلو حرکت کردیم و حوادثی را پشت سر گذاشتیم، اعتماد مردم به دولت و حاکمیت بیشتر می‌شود زیرا ایرانیان چه در موضع حکمران و چه در موضع مردم، کلا قوم شرایط غیرعادی و بحرانی هستند.

وی به انسجام و وحدت ایرانیان در دفاع مقدس، سیل و دیگر موضوعات مشابه اشاره و تصریح کرد: شاید اوایل آمدن کرونا با یک بی‌اعتمادی همراه بود که این بی‌اعتمادی تا حدودی توسط شبکه‌های اجتماعی هم پمپاژ می‌شد اما به مرور این بی‌اعتمادی ترمیم و به اعتماد تبدیل شد.

عضو پژوهشگاه علوم انسانی با انتقاد از عملکرد شبکه‌های خارجی و تولیدکنندگان محتوا برای فضای مجازی در خارج از کشور و انتشار یاس و نامیدی توسط آنها گفت: ایرانی هر جا باشد در هر شرایطی، باید احساس میهن‌پرستی خود را حفظ کند؛ واقعا جای شگفتی است که چرا شبکه‌هایی که در ایران فعالیت نمی‌کنند، فعالیت‌هایشان با میهن‌پرستی همراه نیست و از هر اتفاقی می‌خواهند یک محتوای منفی و مایوس کننده درست کنند.

افروغ با یادآوری تجلیل سازمان بهداشت جهانی از ایران به خاطر کنترل کرونا تصریح کرد: به نظر می‌رسد هرچه که جلوتر آمدیم این بی اعتمادی ترمیم شد و به اعتماد تبدیل شد یعنی مشاهده می کنیم که آمارهایی که مسئولان ذیربط می دهند نزدیک به همان آمارهایی است که سازمان بهداشت جهانی می‌دهد و وزارت بهداشت ما مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی هم قرار می‌گیرد.

هماهنگي بخش هاي مختلف نظام در مقابله با كرونا عليرغم همه تبليغات منفي و هدفمندي كه توسط معاندان انحام شد، باعث اعتماد مردم به فضاي داخلي و كمترين تاثيرپذيري از تبليغات سوء شد كه يك سرمايه اجتماعي بزرگ محسوب می شود. حالا علاوه بر اينكه بايد قدر چنين سرمايه اجتماعي را دانست، برای حفظ آن نیز باید تلاش کرد. شاید «کرونا» نظیر آنچه به طنز بعضا در شبکه های اجتماعی این روزها می خوانیم، نقطه عطفی باشد برای حل مشکلات در کشور.

مسئولان مي توانند در ماجرای کرونا به وضوح ببينند كه وقتي كاري با هماهنگي بخش های مختلف و بدون کمترین کارشکنی براي مردم انجام مي شود، با وجود تمام سختي ها و مشكلاتش که حتی جان مردم را تهدید می کند، در عین تبليغات منفي و گسترده ای که در این زمینه صورت گرفته است، مردم منکر تلاش ها نمی شود و مرعوب تبلیغات هم نخواهند شد، بلکه مشکل را هم مي پذيرند و برای رفع آن همراهي مي كنند. شاید کرونا سختی های زیادی به کشور وارد کند و منجر به داغدار شدن برخی خانواده ها هم نیز شده و بشود، اما حتما درس خوبی بود که مسئولان بفهمند، مردم چطور تلاشی را برای حل مشکلات می خواهند و می پذیرند و چگونه می توان مشکلات را با همراهی، هماهنگی و همدلی حل کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۱۸
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
کرونا :
. سطح بهداشت در ایران افزایش داد.
مراکز علمی و دانشگاهی را به چالش کشید.
. هشدار الهی بود.
.سبک زندگی مردم ایران را عوض کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
مردم به خاطر جون خودشون و هم وطنشون رعایت میکنن
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
تابناک تو سایت الف زده قم 600 بیمار کرونایی داره !!!(خبر اینکه قمی ها جدی نمیگیرن)
الان ما باید حرف کی رو باور کنیم ؟!
حرف شما رو ؟!حرف اونور ابی ها رو؟! خودمون امار رو تحلیل کنیم ؟! حفهای متناقض بعضی از نمایندهای مجلس یا نایب ریس مجلس رو؟! وویسها و کلیپها رو ؟!
میشه توضیح بدید باید حرف کی رو باور کنیم؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
سیل آمد این را گفتیم
زبزبه آمد این را گفتیم
مدیریت ایرانی یک قران هم نمی ارزد
باید مدیریت علمی را وارد دستگاه ها کرد
کاش یک وزارت خانه مدیریت علمی ایجاد شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
باز توهم توطئه ! خسته نشدید ؟ دشمن ! دشمن ! دشمن ! استکبار جهانی !!! همه علیه ما ؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
سلام. نه نمیشود. ما کلاً حافظه تاریخی خوبی نداریم. اینم باعث عبرت نمیشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
خیلی دلتون رو خوش نکنید از کرونا به نفع خودتون استفاده کنید، منتظر روز پایان اپیدمی این بیماری باشید که بالاخره میرسه اون موقع باید پاسخگوی خیلی چیزها باشید! قرار نیست بدبختی مردم برای شما آموزش باشه مرک عزیزان مردم برای مسئولان یاعث درس عبرت بشه!! هیچ اتفاق مثبتی نمیوفته و تمامی کسانی که در پشت پرده باعث این وصعیت شدند به مجازات سنگین برسند. فکر نمیکنید داغ عزیز بدلیل خیانت مسئولان خاموش نمیشه!!
چین منشا این بیماری بودحالا داره بقیه کشورهایی که بدبخت کرده رو قرنطینه میکنه، چرا مسئولان چینی به خاطر دل خوشی شما راه ایرانیان رو باز نمیزارن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
به شرطی که آمادگی فراگیری مطلبی باشد . که نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
دولت از چه درس بگیرد؟ در حالی که اغلب شهر ها درگیر ویروس هستند و حتی برخی شهر ها پیشگام بودند دولت تمرکزش را بر تهران دارد.
چرا باوجود کشفیات احتکارات مواد بهداشتی و تولیدات سه شیفته مردم در خرید حتی چند برابری نا توان هستند؟
مردم وقتی تبعیض بین تهران و سایر شهر ها را می‌بینند چطور قبول کنند که تهران را ترک کنند و به تهران مهاجرت نکنند؟ بی عدالتی بین مردم یک کشور از کدام روش عدالت نسخه برداری شده است؟
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
عزیزان توهم نزنید با این ویروس شما برید فقط مشکل ماسک و دستکش رو حل کنید بقیه پیشکش.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟