چند درصد مردم به کرونا مبتلا خواهند شد؟

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاش محققان کشور برای تولید سرم درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا خبر داد و گفت: ۴۰ درصد مردم به این ویروس مبتلا و اغلب با علائم خفیف بهبود پیدا می‌کنند.
کد خبر: ۹۶۴۲۷۲
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۹ 07 March 2020
|
42598 بازدید
|

 

به گزارش تابناک، مینو محرز روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: اکنون در مرحله اپیدمی و همه گیری بیماری ناشی از ویروس کرونا یا بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم و این جزو ذات اپیدمی است که حداقل ۴۰ درصد جامعه دچار این ویروس می‌شود تا بعد بیماری فروکش کند.

وی ادامه داد: هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم و همچنان شاهد ابتلای روزافزون به این ویروس هستیم. پیش بینی است که طی دو تا سه هفته آینده همچنان روند صعودی این بیماری را شاهد باشیم و بعد از آن روند نزولی بیماری شروع می‌شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این اتفاقی است که در چین هم افتاده است. در ایران نیز باید منتظر همه گیری حداقل ۴۰ درصد افراد جامعه به این ویروس باشیم، اما بیش از ۸۰ درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند دچار بیماری خفیف با علائم خفیف می‌شوند و ممکن است آن قدر علائم بیماری خفیف باشد که خودشان هم متوجه نشوند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: قانون ایپدمی یک بیماری ویروسی این است که حداقل ۴۰ درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا می‌شوند. این پیش بینی متخصصان اپیدمیولوژی درباره بیماری کرونا در ایران هم است. پیش بینی اپیدمیولوژیست‌ها درست است و آن را قبول دارم. البته این بیماری در بین سالمندان شدیدتر است، اما در بین افراد پیر هم ممکن است با علایم خفیف باشد و حتی احتیاج به مراقبت پزشکی هم نداشته باشند.

وی گفت: ایران جزو کشور‌هایی است که بعد از چین با اپیدمی بزرگ ویروس کرونا مواجه شده و حتی مشاهده شده که افرادی از ایران به کشور‌های دیگر سفر کرده و به این ویروس مبتلا بوده اند که به احتمال زیاد این افراد جزو بیماران خفیف و کم علامت یا حتی بدون علامت بوده اند.

 

سه علامت ابتلا به کرونا


محرز افزود: اغلب جمعیت ۴۰ درصدی که احتمالا به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند، بی علامت یا دچار علائم خفیف هستند و حدود نیمی از این افراد حتی متوجه نمی‌شوند که به ویروس مبتلا شده اند. به خصوص ابتلا به این ویروس در کودکان معمولا علامت چندانی ندارد. علامت اصلی این بیماری در افرادی که دچار علائم می‌شوند نیز بیشتر تب، سرفه خشک و تنگی نفس است و در تعداد کمتری ممکن است گلودرد مشاهده شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: توصیه‌های وزارت بهداشت مبنی بر ماندن در خانه و قرنطینه خانگی برای این است که شیوع این بیماری را کم کند. توصیه بسیار مهمی است که اگر مردم رعایت کنند میزان شیوع و همه گیری این بیماری بسیار کمتر می‌شود.

وی افزود: مدل قرنطینه‌ای که چین برای شهر ووهان اجرا کرد در کشور ما شدنی نیست، زیرا حکومت چین با روش خود مردم را مجبور به ماندن در خانه کرد و حتی درِ خانه‌های مردم را قفل می‌کرد که بیرون نیایند. این شیوه با روحیه و فرهنگ مردم ایران شدنی نیست و از نظر حقوق بشر هم تبعات سنگینی دارد.

محرز ادامه داد: ویروس کرونای جدید در دنیا فقط یک نوع است که از نظر ژنوم ویروس همان ویروسی که در ووهان چین بوده اکنون در ایران و کشور‌های دیگر هم گسترش یافته و تفاوتی ندارند. در مورد اینکه گفته می‌شود افراد بعد از ابتلا ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شوند هیچ سند علمی وجود ندارد و مشاهدات علمی نشان می‌دهد افراد بعد از یکبار ابتلا به این ویروس واکسینه می‌شوند به همین علت محققان در تلاش هستند تا از پلاسمای خون افرادی که واکسینه شده اند، داروی بیماری کووید ۱۹ را تولید کنند.

 

تلاش برای تولید سرم درمان کرونا در ایران


عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: پروپوزال و طرح تهیه دارو و سرم ایمنی از پلاسمای خون افراد بهبود یافته تهیه شده و محققان سازمان انتقال خون بر روی آن کار می‌کنند. در ایران نیز مانند کشور‌های دیگر این پروژه در حال انجام است و اگر موفقیت آمیز بود، ممکن است در آینده نزدیک این دارو در کشور ما نیز تایید و تولید شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: اکنون سه دارو برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ایران استفاده می‌شود که در چین، تایلند و جا‌های دیگر هم استفاده شده و جواب داده و شامل داروی مالاریا، داروی آنفلوانزا و داروی ایدز است که همه آن‌ها را در کشور به میزان لازم داریم و در بهبود بیماران جواب داده است.

 

اینفودمی بدتر از اپیدمی کرونا

محرز گفت: اکنون مهمتر از اپیدمی بیماری ناشی از ویروس کرونا، اپیدمی شایعات و اخبار کذب است که در جامعه مشکل ایجاد کرده و همه را نگران کرده است. اسم این اپیدمی را «اینفودمی» یا اپیدمی شایعات گذاشته اند. یکسری شیادان هم پیدا شده اند که درمان و داروی کرونا را کشف کرده اند و به دنبال بهره خودشان از این اوضاع هستند.

عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا افزود: ممکن است گرم شدن هوا هم بر کاهش اپیدمی بیماری موثر باشد، اما مهمتر از آن این است که اپیدمی بیماری دوره‌ای دارد و بعد از ابتلای جمعیت مشخص مثلا حدود ۴۰ درصد دوره اپیدمی تمام می‌شود. در چین هم این اتفاق افتاد و اکنون روند بیماری رو به نزول است. اگر این طور نبود اپیدمی بیماری دائم باید ادامه پیدا می‌کرد.

محرز درباره اعلام وزارت بهداشت مبنی جریمه شدن افرادی که بیماری خود را کتمان کنند گفت: نمی‌دانم منظورشان چه بود. چطور می‌شود کسی دچار بیماری شود و کتمان کند. باید مسئولان وزارت بهداشت در این مورد توضیح دهند. شاید مواردی بوده که ما اطلاع نداریم.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته (جمعه) اعلام کرد: تاکنون موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۴ هزار و ۷۴۷ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۲۴ نفر رسیده و همچنین ۹۱۳ نفر بهبود یافته‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۶
انتشار یافته: ۱۳
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
40 درصد مردم بعني لااقل 30 ميليون نفر و با توجه به آمار حداقل 1 درصد تلفات يعني حداقل 300 هزار نفر تلف ميشن؟!!!!!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
شما اگر نظرات خانم محرز رو درباره قرنطینه در ابتدای شیوع بیماری و در زمان حال با هم مقایسه کنید متوجه تناقض 180 درجه ای خواهید شد. نکته جالب هم اینجاست که ایشان به یکباره و بدون هیچ توضیحی هم نظرشان در مورد قرنطینه 180 درجه تغییر کرد. این احتمال وجود دارد که این نظر مندرج در متن خبر ایشان نیز به زودی تغییرات اساسی نماید لذا توصیه می کنم زیاد مطلب را جدی نگیرید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
۴۰ درصد را در جمعیت کشور یعنی ۸۰ میلیون ضرب کنید می شود ۳۲ میلیون نفر اگر ۲ درصد مرگ و میر اعلام شده توسط چین را در این جمعیت ضرب کنید میشود ۶۴۰ هزاز نفر. و اگر باور کنیم تا آخر اردیبهشت اپیدمی تمام می شود یعنی تا سه مه آینده با ۶۴۰ هزار مرگ و دو برابر این مقدار یعنی یک میلیون و دویست و هشتاد هزار بستری مواجه هستیم. حال سوال اصلی اینست آیا بیمارستانها و قبرستانهای این کشور آمادگی پذیرش این ارقام را دارد و آیا مردم ایران توانایی تحمل فشار روانی وضعیت پیش بینی شده را دارند؟ و آیا مسوولین کشور قادر هستند ظرف تنها سه ماه آینده وضعیت پیش بینی شده را کنترل کنند. توجه داشته باشید آمار کشته شدگان در سه ماه معادل دو برابر کشته شدگان جنگ تحمیلی در ۸ سال خواهد بود. سوال بعدی اینست که چرا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
اینطوری که ما پیش میریم به نظرم نصف ایران رو بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
ایا نمیشد باقرنطینه کردن مثلا 2 میلیون نفر 40 درصد از ان جامعه مبتلا شوند تا 40 درصد از 85 میلیون نفرمبتلا نشوند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
صحبت قرنطینه شد یاد حقوق بشرافتادید این چه منطقیه؟؟؟؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
یعنی با محاسبه 3 درصد فوتی از این 40 درصد مبتلا چیزی نزدیک یک میلیون فوتی خواهیم داشت ؟؟؟؟ خدا رحم کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
حقوق بشر!!!!!!!
وای ترکیدم از خنده
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
چرا اطلاعات غلط میدین؟ 40 درصد کدوم جمعیت؟ چرا با روان جامعه بازی میکنین؟
40 درصد چین میدونی چقدر میشه؟ اعلامشون 80 هزار نفر بوده در حالی که با حساب ایشون باید 600میلیون از مردم چین گرفته باشن!
نکنینن این کارو. واقعا زشته!
تابناک جان خذف کن خبرتو. این خبر مردم رو بیشتر اذیت میکنه. توصیه های بهداشتی و قرنطینه کردن و ... کاملا خوب و درست اما این آمار دادن اینجوریی که 40% میگیرن واقعا امنیت روانی رو به هم میریزه.

80میلیون * 40%= 32 میلیون!
اگر 10% هم شدید باشن = 3.2 میلیون نفر

حذف کن عزیزم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
در کشور ما 150 درصد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
40 درصد جمعیته 80 میلیونی ایران یعنی 32 میلیون نفر که اگر آمار 3 درصدی برای مرگو میر رو درنظر بگبریم تقریبا 1 میلیون نفر در ایران فوت خواهند کرد!!!!!!!!!!!
کجاست حسن روحانی؟ کجاست آقای طائب؟ کجاست مدیر ماهان؟ کجاست آقای علم الهدی؟؟؟
خب بیان پاسخ بدن آیا این عدد واقعیه یا نه بازم همه چی عادی !!!! و تحت کنترله؟!؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟